Hvordan endre passord i WordPress (nybegynnerguide)

Vil du lære hvordan du endrer passordet ditt i WordPress? Noen ganger kan du glemme passordet ditt eller trenger å endre det av sikkerhetsmessige årsaker.


Selv om det er en mistet passordkobling på påloggingssiden som lar deg tilbakestille passordet ditt, kommer WordPress-passordet til tilbakestilling av e-post aldri inn i innboksen fordi WordPress-vertsfirmaet ikke har konfigurert det riktig.

Andre ganger kan det være lurt å tvinge til å endre WordPress-passordet for alle brukere på nettstedet ditt på grunn av sikkerhetsmessige årsaker.

I denne nybegynnerguiden, vil vi vise deg fire forskjellige måter å endre WordPress-passordet for å dekke alle mulige scenarier.

Slik endrer du passord i WordPress

Før du endrer ditt WordPress-passord

Vi kan ikke understreke nok til at passord er din første forsvarslinje mot hackingforsøk.

Mange ganger brukerne bruker et svakt passord fordi det er lett å huske. Ikke gjør det. Du kan bruke en av de mange gratis og sikre passordadministratorene.

Noen ganger kan det være fristende å dele WordPress-passordene dine med teammedlemmer eller til og med kontraktutviklere. Det skal du aldri gjøre.

I stedet anbefaler vi å opprette en ny brukerkonto med riktig brukerrolle, slik at du kan administrere tillatelser.

På denne måten kan du enkelt slette kontoen deres når de ikke lenger er en del av teamet ditt uten å måtte endre hovedpassordet.

Når det er sagt, la oss se på forskjellige måter å endre WordPress-passordet ditt.

Slik endrer du ditt WordPress-passord på 2 minutter

Dette er den enkleste måten å endre WordPress-passordet ditt.

Det første du trenger å gjøre er å logge inn på WordPress-nettstedet ditt. Du kan gjøre dette ved å oppgi innloggingsadressen for WordPress (for eksempel https://eksempel.no/login/) i nettleseren.

Når du er logget inn, gå til Brukere »Profilen din fra WordPress-menyen.

Profilsiden din i WordPress

I WordPress-profilen må du bla ned til delen Kontohåndtering der du vil se alternativet Nytt passord. Gå videre og klikk på ‘Generer passord’ for å legge til et nytt passord.

Generer passord i WordPress

WordPress oppretter automatisk et sterkt passord for deg.

Auto-passord i WordPress

Du kan fortsette med dette sterke passordet eller endre det med et nytt eget passord.

Deretter klikker du på “Oppdater profil” -knappen for å lagre det nye passordet.

Lag et sterkt WordPress-passord og lagre det

Når du er ferdig, vil du se et varsel om profiloppdatering øverst. WordPress vil også sende deg et varsel om endring av passord i innboksen din.

WordPress-profil oppdatert med nytt passord

Hvordan tilbakestille ditt WordPress-passord når du er utelukket

Metoden over lar deg endre passordet ditt når du har tilgang til WordPress-dashbordet.

Men hva hvis du mistet passordet og ikke kan logge inn?

Ikke få panikk, det er en superenkelig måte å gjenopprette det tapte passordet ditt i WordPress.

Du kan ganske enkelt gå til WordPress-påloggingssiden (https://example.com/wp-login.php) og klikke på koblingen ‘Mistet passordet ditt?’.

Gjenopprette mistet passord i WordPress

Etter å ha klikket på det, tar den deg til siden for tilbakestilling av passord. Du må enten oppgi brukernavnet eller e-postadressen din for å tilbakestille passordet på kontoen din.

WordPress skjerm for passordgjenoppretting

Når dette er gjort, vil WordPress sende en kobling til tilbakestilling av passord til e-postadressen som er tilknyttet brukerkontoen din.

For mer informasjon, se vår guide for hvordan du gjenoppretter et mistet passord i WordPress.

Hvordan endre WordPress-passordet fra databasen

Metoden ‘Mistet passord’ ovenfor er nybegynnervennlig, men noen ganger vil du ikke kunne bruke den metoden hvis du ikke har tilgang til e-postadressen som er tilknyttet kontoen, eller hvis WordPress-nettstedet ditt ikke klarer å sende en e-post.

Hvis en slik situasjon oppstår, må du tilbakestille WordPress-passordet ditt direkte i databasen. Den enkleste måten å gjøre det på er å bruke phpMyAdmin.

Først må du logge deg på kontrollpanelet til WordPress-hostingkontoen. Deretter klikker du på alternativet phpMyAdmin under delen Databaser.

phpMyAdmin i cPanel

Merk: skjermen din kan se annerledes ut fordi hver hostingleverandør har sitt eget kontrollpanel. Hvis du har vanskelig for å finne phpMyadmin-linken, kan du kontakte hostingstøtten din.

Etter at du har startet phpMyAdmin-appen, vil du se en liste over alle databasene dine. Du må velge databasen tilknyttet WordPress-siden din.

Velg din WordPress-database

Etter det vil du se listen over tabeller i WordPress-databasen din. Du må se etter wp_users-tabellen i denne listen og klikke på koblingen ‘Bla gjennom’ ved siden av.

Bla gjennom brukertabellen

Dette viser deg en liste over alle brukere på WordPress-nettstedet ditt. På denne siden må du klikke på redigeringslenken ved siden av brukerkontoen din.

Rediger brukerkonto i phpMyAdmin

PhpMyAdmin vil vise deg et skjema med alle brukerinformasjonsfeltene.

Du må slette verdien i user_pass-feltet og erstatte den med det nye passordet. Under funksjonskolonnen velger du MD5 fra rullegardinmenyen og klikker på Gå-knappen.

Bytt passord

Det er alt du har endret WordPress-passordet ditt.

For mer informasjon, se vår guide for hvordan du tilbakestiller et WordPress-passord fra phpMyAdmin.

Hvordan tvinge endring av WordPress-passord for alle brukere

Hvis nettstedet ditt ble hacket, eller bransjen din har visse regler for datakrav, kan det hende du må tvinge å endre WordPress-passordet for alle brukere.

Dette kan enkelt gjøres ved hjelp av en plugin for passordutløp.

Vi har en trinnvis guide for hvordan å tvinge endringspassord i WordPress.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du endrer passordet ditt i WordPress. Det kan også være lurt å se vår trinnvise guide om WordPress-sikkerhet for nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me