Hvordan fikse tilkoblingen din er ikke privat feil (guide til nettstedseiere)

Ser du feilen “Forbindelsen din er ikke privat” på WordPress-nettstedet ditt? Dette er feilmeldingen du vil se på Google Chrome.


Den samme feilen vil vises på alle moderne nettlesere med litt forskjellige meldinger, og det kan være litt forvirrende for nybegynnere å feilsøke.

I denne nettstedseierveiledningen viser vi deg hvordan du enkelt kan fikse feilen ‘Forbindelsen din er ikke privat’ på nettstedet ditt. Vi vil også snakke om hvorfor denne feilen vises, og hvordan du kan unngå den i fremtiden.

Å fikse tilkoblingen er ikke en privat feil i WordPress

Hva er ‘Din forbindelse er ikke privat’ -feil?

Feilen ‘Forbindelsen din er ikke privat’ vises på nettsteder som bruker SSL / HTTPs-protokollen når nettleseren din ikke kan validere SSL-sertifikatet utstedt av nettstedet..

I utgangspunktet sender ethvert nettsted som bruker SSL / HTTPs-protokoll en sikkerhetssertifikatinformasjon til brukerne nettlesere ved hvert besøk. Nettlesere prøver deretter å validere sertifikatet ved å bruke den offentlige nøkkelen som følger med sertifikatet.

Hvis det sjekker ut, krypterer brukerens nettleser dataene ved å bruke den private nøkkelen som sendes av nettstedet ditt. Denne krypteringen sikrer dataoverføringen mellom en brukers nettleser og nettstedet ditt.

Slik fungerer SSL for å beskytte dataoverføring

Men hvis nettleseren ikke kan validere sertifikatet, kan den ikke overføre dataene sikkert og viser feilen at forbindelsen din til nettstedet ikke er privat.

Dette er en vanlig SSL-feil og vises i alle moderne nettlesere med litt forskjellige feilmeldinger.

Google Chrome

Google Chrome viser denne feilen som ‘Forbindelsen din er ikke privat’.

Forbindelsen din er ikke privat feil i Google Chrome

Mozilla Firefox

Firefox vil vise denne feilen som “Forbindelsen din er ikke sikker”.

Tilkoblingen er ikke sikker feil i Google Chrome

Microsoft Edge

Microsoft Edge-nettleser viser den med feilmeldingen ‘Din tilkobling er ikke privat’ eller ‘Dette nettstedet er ikke sikkert’.

Dette nettstedet er ikke sikkert - Microsoft Edge

Safari, Modige og andre nettlesere vil vise lignende meldinger.

Hvorfor denne feilmeldingen oppstår?

Nå lurer du kanskje på hva som fikk feilen ‘Forbindelsen din er ikke privat’ til å vises på nettstedet ditt. Denne feilen er spesiell fordi den i mange tilfeller kan vises uten at du gjør noen endringer på nettstedet ditt.

Det kan være forårsaket av flere årsaker. Hvis for eksempel datamaskinklokken til en bruker ikke er synkronisert, kan det hende at sertifikatet vises som utløpt.

Et annet scenario er at et sertifikat som tidligere er utstedt av nettstedet ditt, er lagret i brukerens nettleser. Den private nøkkelen som sendes av nettstedet ditt samsvarer ikke med det gamle sertifikatet, og nettleseren kan ikke validere den sikre tilkoblingen.

Sist, men ikke minst, er den mest åpenbare grunnen til at du ser denne feilen, hvis SSL-sertifikatet på nettstedet er utløpt.

Følgende er trinnene du kan ta for å fikse feilen ‘Din tilkobling er ikke privat’. Du kan også prøve disse trinnene også når feilen vises på andre nettsteder.

1. Tving Last inn en side på nytt

Last inn en side på nytt

Det første trinnet er å prøve å slå den av og på metoden. Begynn med å bare slå av nettleserappen og åpne den igjen.

Etter det kan du prøve å besøke nettstedet. Hvis du fremdeles kan se feilen, kan du prøve å laste siden på nytt. Bruk Command + R-tastatursnarveien på Mac eller CTRL + Last inn på nytt på Windows.

Dette vil tvinge nettleseren til å ignorere den hurtigbufrede versjonen av siden og laste den siste versjonen.

2. Sjekk med flere nettlesere

Test i flere nettlesere

Hvis du bare sjekker den med en nettleser på samme maskin, kan du prøve å besøke nettstedet med en hvilken som helst annen nettleserapp.

Dette trinnet vil eliminere muligheten for at problemet er begrenset til en bestemt nettleser. Hvis det er tilfelle, kan du løse problemet på nytt når du installerer nettleseren på nytt.

Ellers kan du gå videre for å prøve de neste trinnene i denne guiden.

3. Tøm nettleserbufferen din

Tøm nettleserbufferen din

Du har kanskje hørt dette som det første rådet for mange internett- og nettstedrelaterte problemer. Det stemmer også i dette tilfellet. Nettleseren din laster kanskje filer fra en eldre versjon av nettstedet ditt som kan utløse problemet.

Vi har en komplett guide for hvordan du tømmer nettleserbufferen for alle større nettlesere med trinnvise instruksjoner.

Når du har tømt hurtigbufferen, kan du prøve å besøke nettstedet igjen for å se om problemet har løst seg. Hvis det ikke har gjort det, fortsett å lese.

4. Kontroller datamaskinens klokke

Normalt synkroniserer datamaskinen dato og klokkeslett-innstillinger automatisk. Imidlertid, hvis datamaskinen din har uriktige dato / klokkeslett-innstillinger, kan dette føre til at nettleseren din tror at SSL-sertifikatet på et nettsted er ugyldig.

Synkroniser dato / tid på Windows-datamaskiner

Hvis du bruker en Windows-datamaskin, høyreklikker du bare på oppgavelinjen og velger “Juster innstillinger for dato og tid”.

Juster dato og klokkeslett i Windows

Dette åpner dato og klokkeslett i Windows Settings-appen. Forsikre deg om at datamaskinens dato og klokkeslett er riktig, og at alternativet ‘Angi tid automatisk er merket av.

Innstillinger for dato og klokkeslett blir slått på for å synkronisere automatisk

Synkroniser dato / tid på Mac-datamaskiner

Hvis du bruker en Mac-datamaskin, åpner du ‘Innstillinger’-appen og klikker på‘ Dato & Tid ‘ikon.

Innstillinger for dato og klokkeslett i Mac

Bytt deretter til datoen & Tid-kategorien og sørg for at alternativet ved siden av alternativet ‘Angi dato og klokkeslett automatisk’ er merket av. Hvis det ikke er merket av, klikker du på hengelåsikonet nederst i venstre hjørne av vinduet for å aktivere dette alternativet.

Synkroniser dato og klokkeslett og innstillinger i Mac

5. Slå av Antivirus- og VPN-apper

Hvis du bruker antivirusprogrammer på datamaskinen din eller en VPN-tjeneste, kan det være lurt å slå dem av midlertidig.

Dette vil tillate deg å bekrefte at disse appene ikke blokkerer SSL-sertifikatet og tvinger nettleseren til å vise feilen “Din tilkobling er ikke privat”.

Hvis du oppdager at en av disse appene forårsaket problemet, kan du kontakte supportteamet deres for å få hjelp.

6. Kontroller utløpet av SSL-sertifikatet

En annen vanlig årsak til denne feilen er utløpte SSL-sertifikater. Disse sertifikatene utstedes for en bestemt periode og utløper når de når slutten av perioden.

Du kan sjekke sertifikatets utløpsdato ved å klikke på hengelåsikonet ved siden av nettstedet ditt og velge sertifikatalternativet.

Kontroller SSL-sertifikatdetaljer for et nettsted

Dette vil samle opp SSL-sertifikatdetaljene dine. Du kan tydelig se utløpsdatoen for sertifikatet i vinduet.

Utløpsdato for SSL

De fleste domeneregistratorer og leverandører av SSL-sertifikater vil varsle deg automatisk når SSL-sertifikatet ditt må fornyes.

Hvis du bruker et gratis SSL-sertifikat, har de fleste WordPress-vertsfirmaer skript på plass som automatisk fornyer dem ved utløp.

Imidlertid kan disse mekanismene mislykkes, og SSL-sertifikatet ditt kan utløpe. Ikke bekymre deg, du kan enkelt fikse det ved å bytte ut SSL-sertifikatet ditt.

Instruksjoner for å gjøre det kan variere avhengig av sertifikatleverandøren din og vertsfirmaet. Faktisk vil mange vertsselskaper oppdatere det for deg på forespørsel.

7. Test SSL-serveren din

SSL testverktøy

Hvis du selv har konfigurert SSL-sertifikatet ditt, kan det være lurt å forsikre deg om at alle konfigurasjonsinnstillinger fungerer som de skal.

For å gjøre det kan du kjøre en SSL-servertest. Denne testen lar deg sjekke hele SSL-konfigurasjonen av nettstedet ditt.

Dette inkluderer TLS-protokoll, testing av tvers av nettlesere og SSL / HTTP-konfigurasjoner. Skanneren vil også gi deg detaljert informasjon om hver test.

8. Kontroller sertifikatens domenenavn

Du kan konfigurere SSL-sertifikatet slik at det fungerer for forskjellige varianter av et domenenavn. For eksempel www og ikke-www URL-er.

Hvis sertifikatet ditt bare er konfigurert for en variant av domenenavnet ditt, og du får tilgang til nettstedet ved å bruke en annen variant, vil dette føre til feilen “Forbindelsen din er ikke privat”. Google Chrome viser feilkoden som SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN.

Denne feilen kan også vises hvis du nylig har flyttet nettstedet til et nytt domenenavn eller server.

En enkel løsning er å utstede et gratis SSL-sertifikat for begge varianter av domenenavnet ditt. Du kan be din leverandør om å gjøre det for deg.

En annen løsning er å omdirigere besøkende på nettstedet til riktig variant av domenenavnet ditt. Se vår artikkel om hvordan du konfigurerer viderekoblinger i WordPress for mer informasjon.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du fikser feilen “Forbindelsen din er ikke privat” i WordPress. Det kan også være lurt å bokmerke vår guide for å fikse de vanligste WordPress-feilene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map