Hvordan kontrollere tilgjengeligheten av domenenavn (enkle domenesøkverktøy)

Å velge et domenenavn kan være overveldende fordi du først må komme på en ide, og så må du sjekke tilgjengeligheten av domenenavn.


Siden det allerede er tatt mange gode domener, føler nybegynnere seg ofte fast.

Ville det ikke være fint hvis du kan sjekke tilgjengeligheten av domenenavn raskere og til og med finne nye ideer mens du gjør det?

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan sjekke tilgjengeligheten av domenenavn med noen av de enkleste domenesøkverktøyene.

Sjekk etter tilgjengelighet av domenenavn ved å bruke domenesøkverktøy

1. Domain.com

Domain.com

Domain.com er en av de beste domeneregistratorene på markedet. De tilbyr et bredt spekter av domeneforlengelser til nedsatte priser, og har de beste domeneadministrasjonsverktøyene for nybegynnere.

Det viktigste er at de har et kraftig domenesøkverktøy som lar oss raskt sjekke tilgjengeligheten av domenenavn. Bare gå til hjemmesiden deres og skriv inn ønsket søkeord eller uttrykk.

Sjekk domenetilgjengeligheten på Domain.com

Domain.com viser om domenet er tilgjengelig for registrering. Hvis det er det, så gratulerer du med å gå videre og få det registrert med en gang. Bonus: bruk vår Domain.com-kupongkode for å få en ekstra rabatt.

Domenet er tilgjengelig

Hvis domenet du leter etter ikke er tilgjengelig, vil det vise deg forskjellige kombinasjoner som hjelper deg å brainstorme og komme med en unik idé.

Når du har funnet et domenenavn, kan du bare legge det til i handlekurven og klikke på ‘Fortsett’ -knappen for å registrere det.

Fortsett registrering

Skriv inn fakturerings- og betalingsinformasjonen din på neste skjermbilde for å fullføre kjøpet.

Fortsett til betaling

2. Nameboy

Nameboy Beste domener og blogggenerator

Nameboy er et av de eldste og mest pålitelige verktøyene for domenenavngeneratorer på markedet.

Hvis du raskt vil generere dusinvis av ideer om domenenavn, kan du bruke dette verktøyet. Bare skriv inn ønsket søkeord eller frase, så genererer det en liste over domenenavn å velge mellom.

Du kan klikke på hvilket som helst domenenavn for å se detaljer og registrere domenenavnet. Ulempen er at den ikke viser tilgjengeligheten av domenenavn med en gang.

3. IsItWP

IsItWP domenegenerator

IsItWP tilbyr en mengde nyttige verktøy som en WordPress sikkerhetsskanner, oppetidskontroller for nettsteder, passordgenerator og en kraftig domenegenerator.

Domenegeneratoren lar deg slå opp etter et domenenavn ved å angi nøkkelord eller uttrykk. Deretter oppretter en rekke forskjellige domenenavn.

Dette gir deg massevis av mulige valg å gå gjennom. Du må imidlertid klikke på visningsdetaljknappen for å faktisk registrere eller sjekke tilgjengeligheten til domenenavnet.

4. Blogg Tyrant

Blogg Tyrant

Blogg Tyrant er et populært nettsted for bloggingressurser med flere gratis verktøy inkludert en domenenavngenerator.

Det hjelper deg med å slå opp etter domeneideer for det valgte søkeordet eller uttrykket. Du kan klikke på et domenenavn for å se flere detaljer eller prøve en annen søkeordkombinasjon for å få enda flere forslag til domenenavn.

5. Bluehost

Bluehost

Bluehost er et av de største webhotellbedriftene i verden. Hvis du vil lage et nettsted med en gang, vil kontrollen av domenetilgjengelighet være et godt alternativ for deg.

De tilbyr WPBeginner-brukere et gratis domenenavn og en generøs rabatt på WordPress-hosting. I utgangspunktet kan du starte en blogg eller et nettsted for $ 2,75 per måned.

→ Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost ←

Du kan ganske enkelt besøke nettstedet deres og klikke på startknappen. Etter det blir du bedt om å velge en plan.

Velg en plan

På neste skjermbilde blir du bedt om å velge et domenenavn. Skriv inn ønsket domenenavn eller nøkkelord for å sjekke tilgjengeligheten.

Bluehost domenekontroller

Hvis ditt foretrukne domenenavn ikke er tilgjengelig, vil det vise deg flere forslag du kan velge mellom eller søke etter et annet domenenavn.

Når du har funnet domenenavnet du liker, kan du ganske enkelt fortsette og fullføre kjøpet.

6. GoDaddy

Gå pappa

GoDaddy er et av de største domenenavnsbedriftene på markedet. Du kan også bruke nettstedet deres til å se etter tilgjengeligheten av domenenavn.

Imidlertid inkluderer forslagene deres ofte bindestreker, mindre kjente og uvanlige domeneforlengelser eller premium domenenavn som er tilgjengelige for en høyere pris.

Det er mange gode GoDaddy-alternativer som er billigere og mer pålitelige.

Hvordan velge det perfekte domenenavnet?

Mange nybegynnere synes det er vanskelig å finne det perfekte domenenavnet. Mer enn 350 millioner domenenavn er allerede registrert, og det føles som om alle de gode allerede er tatt.

Hvis domenenavnet du ønsker ikke er tilgjengelig, må du bli kreativ. Her er noen raske tips som hjelper deg å finne det perfekte domenenavnet for nettstedet ditt.

 • Hold fast med .com-domenenavn, og velg ikke en ny domeneforlengelse
 • Bruk nøkkelord tilknyttet virksomheten din. Se vår guide for hvordan du gjør nøkkelordundersøkelser for å lære mer.
 • Unngå bindestrek og nummer i domenenavn. De ville gjøre det vanskeligere å stave og uttale.
 • Velg et domenenavn som er lett minneverdig, og krever ikke at du stave det og representerer merkevaren din

For mer dyptgående tips, se vår komplette guide for hvordan du velger det beste domenenavnet.

Jeg har funnet et domenenavn, nå hva?

Du må handle raskt og registrere det domenenavnet.

Tusenvis av nye domenenavn blir registrert hver dag. Domenenavn er en lukrativ virksomhet, og folk leter alltid etter gode domenenavn for å registrere seg og deretter videreselge for et bedre tilbud.

Hvis ideen til domenenavnet ditt er bra, er det stor sjanse for at den ikke vil være tilgjengelig på lenge. Du må bare gå foran og registrere domenenavnet ditt.

Trenger jeg et nettsted for å få et domenenavn?

Nei, det gjør du ikke.

Du kan registrere et domenenavn uten å opprette et nettsted. For å forstå hvordan disse to tingene henger sammen, se vår guide om forskjellen mellom domenenavn og webhotell.

For å lage et nettsted må du registrere deg hos et vertsfirma. Det er her du vil lagre filene på nettstedet ditt.

Domenenavn selges av domenenavnsregistratorer. Dette er selskapene som er lisensiert av ICANN (et internasjonalt organ som administrerer domenenavn over hele verden) for å registrere domenenavn.

For å lage et nettsted, trenger du både domenenavn og webhotell. Imidlertid, hvis du ennå ikke er klar til å lage et nettsted, kan du ganske enkelt registrere et domenenavn.

Dette vil gi deg eierskapet til det domenenavnet i den lisensierte perioden. Du kan lage et nettsted eller starte en nettbutikk senere når du er klar.

Hvilket er det beste verktøyet for å se etter tilgjengeligheten av domenenavn?

Vi anbefaler å bruke Domain.com som det beste verktøyet for å se etter tilgjengeligheten av domenenavn.

Det lar deg raskt gjøre domenenavnsundersøkelser. Du kan øyeblikkelig registrere domenenavnet uten å besøke et tredjeparts nettsted. De tilbyr også de enkleste domeneverktøyene og et enkelt domeneadministrasjonsområde.

Hvis du bare vil utforske forskjellige domenenavnideer, hjelper Nameboy deg med å generere dusinvis av domenenavn ved å bruke søkeordene eller firmanavnet..

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du kan sjekke tilgjengeligheten av domenenavn ved å bruke smartere domenesøkverktøy. Det kan også være lurt å se disse enkle forretningsidéene du kan starte med det nye domenenavnet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map