Hvordan lage et bildegalleri i WordPress (trinn for trinn)

Leter du etter å lage et bildegalleri i WordPress?


Med et bildegalleri kan du legge til bilder i rader og kolonner. Dette lar deg vise flere bilder på mindre plass, og samtidig gjøre det lettere for brukerne å bla gjennom dem.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan lage et bildegalleri i WordPress som får bildene dine til å se enda bedre ut.

Hvordan lage et bildegalleri i WordPress

Hvorfor opprette et bildegalleri i WordPress?

WordPress gjør det superenkelt å legge til et bilde til blogginnlegg og sider. Du trenger bare å legge til bildeblokken og laste opp bildet.

Imidlertid, hvis du legger til flere bilder, vil alle disse bildene vises etter hverandre. Det ser ikke bra ut, og brukerne dine må bla mye for å se dem alle.

Legge til flere bilder i WordPress Innlegg uten å opprette et galleri

Ved å lage et galleri, kan du vise bilder i en rutenettoppsett med kolonner og rader. Du kan vise miniatyrbilder for bildene dine, og brukere kan klikke på dem for å se hele bildet.

På denne måten vil du kunne vise flere bilder på mindre plass, og det vil se mye mer profesjonelt ut.

Forhåndsvisning av WordPress Photo Gallery ved bruk av Standard Gallery Block

WordPress har faktisk en innebygd gallerifunksjon for raskt å lage fotogallerier. Den nye WordPress-blokkereditoren inneholder en Galleri-blokkering som lar deg lage et WordPress-galleri med bare noen få klikk.

Du kan også bruke WordPress-bildegalleri-plugins for å lage enda mer robuste gallerier med flere funksjoner.

I denne opplæringen vil vi vise deg begge metodene for å lage et fotogalleri i WordPress.

La oss starte med standard WordPress-galleri-blokkeringen.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Metode 1. Lag et bildegalleri uten plugin

WordPress kommer med en innebygd funksjon som lar deg lage et galleri. Denne funksjonen er veldig grunnleggende og har ikke mange alternativer, men den får jobben gjort.

Slik lager du et bildegalleri i WordPress uten å bruke en plugin.

Først må du redigere innlegget eller siden der du vil legge til bildegalleriet. På skjermbildet for redigering klikker du på ikonet Legg til ny blokkering og velger Galleri-blokkering.

Legg til Galleri-blokkering i WordPress Post Editor

Dette vil legge til Galleri-blokkeringen til WordPress-redigereren din, hvor du kan klikke på ‘Last opp’ for å laste opp bilder fra datamaskinen din. Du kan også velge fra tidligere opplastede bilder i mediebiblioteket.

Alternativer for bildeopplasting i WordPress Galleri-blokkering

Hvis du klikker på Last opp-knappen, kan du vanligvis laste opp ett bilde om gangen. Du kan imidlertid velge og åpne flere bilder med Ctrl-tasten trykket på tastaturet.

Last opp bilder til WordPress Photo Gallery fra datamaskinen

Etter at du har lastet opp alle bildene, kan du legge til bildetekster til bildene dine. Bare klikk på bildene, så ser du alternativet “Skriv bildetekst …” der du trenger å skrive inn bildeteksten.

Skriv bildetekster i galleribilder

Hvis du velger Media Library-knappen, vil du kunne velge bilder for galleriet ditt samtidig. Når du velger bilder, kan du også legge inn alt-teksten, tittelen og bildeteksten fra vedleggets detaljpanel på høyre side.

Velg Bilder fra WordPress Media Library

Velg bildene du vil legge til, og klikk på knappen “Opprett et nytt galleri” nederst til høyre.

Deretter ser du siden “Rediger galleri” der du kan legge til / gjennomgå bildetekstene dine. Når du er ferdig, klikker du på knappen ‘Oppdater galleri’ nederst til høyre.

Oppdater WordPress-biblioteket

Etter det åpnes skjermbildet for redigering av innstillinger med innstillingspanelet for blokkering av galleri på høyre side. Nå kan du velge antall kolonner for hver rad, aktivere eller deaktivere alternativet Beskjær bilder og velge hvor du skal koble sammen galleribildene..

WordPress Galleri Blokker innstillinger

Fra koblingen til alternativene kan du velge Ingen hvis du vil at brukerne dine bare skal se bildet ditt. Dette alternativet deaktiverer klikkfunksjonen for bildene dine.

Hvis du velger alternativet Mediefil, vil bildene være klikkbare, og bildefilen åpnes når du klikker på den. Tilsvarende åpnes vedleggssiden hvis du velger alternativet Vedleggsside.

Når du er fornøyd med innstillingene, kan du publisere innlegget og forhåndsvise galleriet på ditt live nettsted.

Her er for eksempel hvordan bildegalleriet så ut på demo-nettstedet.

Forhåndsvisning av WordPress Photo Gallery ved bruk av Standard Gallery Block

Var ikke så raskt og enkelt?

Det ser pent ut også. Imidlertid lager du bildegallerier regelmessig, vil du snart merke at det mangler visse viktige funksjoner.

For eksempel vil bildene dine ikke være klikkbare eller åpne på en ny side. Hvis du kobler galleribildene dine til mediefilen eller vedleggssiden, må brukerne klikke på tilbake-knappen for å se galleriet igjen.

Det er ikke brukervennlig, og galleriets utseende avhenger av temaet ditt. I de fleste tilfeller får du bare en veldig generisk stil.

Du kan ikke organisere galleriene dine i emner, album, tagger osv. Galleriet ditt er ikke lagret noe sted, og hvis du trenger å legge til det samme galleriet igjen, må du gjenskape det.

Hvis du vil legge til mer profesjonelle bildegallerier på nettstedet ditt, bør du bruke den neste metoden.

Metode 2. Lag et bildegalleri ved hjelp av Envira Gallery

For denne metoden bruker vi Envira Gallery-plugin. Det er den beste WordPress-bildegalleri-plugin på markedet.

Envira lar deg enkelt lage fullt responsive, vakre og moderne bildegallerier i WordPress. Den er superrask og kommer med mange funksjoner som lightbox-popup, enkel bildenavigering, dra og slipp byggmester og profesjonelle gallerimaler.

La oss komme i gang.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Envira Gallery-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Envira Gallery »Innstillinger side for å oppgi lisensnøkkelen. Du kan få denne nøkkelen fra kontoen din på nettstedet til Envira Gallery.

Skriv inn Envira Gallery License Key

Etter å ha bekreftet lisensnøkkelen din, kan du gå over til Envira Gallery »Legg til nytt side for å opprette ditt første galleri.

Opprette et nytt galleri med Envira Gallery WordPress Plugin

Først må du oppgi en tittel for galleriet ditt og deretter klikke på knappen “Velg filer fra datamaskinen” for å laste opp bildene dine.

Du kan også velge filer fra WordPress-mediebiblioteket ved å klikke på knappen “Velg filer fra andre kilder”.

Når du har lastet opp bildene, vises de i Galleri-delen.

Bilder i Envira Gallery Builder

Du kan klikke på blyantikonet på et bilde for å legge til bildetekst, tittel og alt-tekst for hvert bilde.

Rediger metadata for galleribilder

Deretter må du klikke på fanen ‘Konfigurasjon’.

Herfra kan du endre galleriinnstillingene som antall kolonner, lating av bilder, tittel og bildetekstposisjonering, marginer, høyder, miniatyrstørrelser, bildedimensjoner osv..

Konfigurer innstillinger for Envira Gallery

Etter det må du klikke på fanen ‘Lightbox’.

Med lightbox-popup kan brukerne forstørre bilder og bla gjennom dem uten å forlate siden.

Standardinnstillingene fungerer veldig bra for de fleste nettsteder, men du kan gå gjennom alternativene og endre dem hvis du vil.

Envira Gallery Lightbox-alternativer

Deretter kan du klikke på ‘Mobil’ -fanen for å konfigurere galleriinnstillingene for mobile enheter. Den lar deg velge bildedimensjoner for mobile enheter, aktivere eller deaktivere lysboks med mer.

Envira Mobile Gallery Innstillinger

Etter det kan du gå gjennom flere alternativer som gallerislugge og legge til tilpasset CSS fra delen ‘Diverse’.

Du kan nå publisere galleriet ditt som vil gjøre det tilgjengelig for å bli lagt til hvor som helst på WordPress-nettstedet ditt.

Deretter må du redigere et innlegg eller side der du vil vise galleriet.

På skjermbildet for redigering klikker du på ikonet Legg til ny blokkering og velger Envira Gallery-blokken.

Legg Envira Block til WordPress Post Editor

Hvis du klikker på den, legges Envira Gallery-blokken til i redigeringsprogrammet. Nå kan du søke i et galleri med navnet eller finne det ved å klikke på rullegardinpilsikonet.

Velg et Envira Gallery for å legge til i WordPress Post

Etter det vil pluginen laste inn galleriet ditt i innleggsredigeringsprogrammet.

Envira Gallery Lagt til i WordPress Post Editor

Deretter kan du gå gjennom galleriinnstillingene en gang til fra blokkinnstillingspanelet på høyre side.

Envira Gallery Block Settings

Du kan nå lagre innlegget ditt og forhåndsvise det for å se galleriet på ditt live nettsted.

WordPress Photo Gallery Opprettet med Envira Gallery

Hvis du klikker på et hvilket som helst bilde i galleriet, åpnes det i lightbox-popup. Du kan bla gjennom bilder i lysboksen ved å trykke på venstre og høyre piltast på skjermen eller på tastaturet.

Envira Gallery Image i Lightbox Popup

Galleriet ditt vil se like bra ut på mobil også. Brukere vil kunne trykke på et bilde for å forstørre det og sveipe for å se neste eller forrige bilde.

Responsivt WordPress Photo Gallery

Vi håper denne artikkelen hjalp deg å lære å lage et bildegalleri i WordPress. Det kan også være lurt å se vår guide for hvordan du løser vanlige bildeproblemer i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me