Hvordan legge til navigasjonsmeny i WordPress (nybegynnerguide)

Vil du legge til en navigasjonsmeny til WordPress-nettstedet ditt?


WordPress kommer med et dra-og-slipp-menygrensesnitt som du kan bruke til å lage toppmenyer, menyer med nedtrekksalternativer og mer.

I denne trinnvise guiden viser vi deg hvordan du enkelt kan legge til en navigasjonsmeny i WordPress.

Slik legger du til navigasjonsmeny i WordPress

Hva er en navigasjonsmeny?

En navigasjonsmeny er en liste over lenker som peker til viktige områder på et nettsted. De presenteres vanligvis som en horisontal stolpe med lenker øverst på hver side på et nettsted.

Navigasjonsmenyer gir nettstedstrukturen din og hjelper besøkende å finne det de leter etter. Slik ser navigasjonsmenyen ut på WPBeginner:

WPBeginner-navigasjonsmenyen

WordPress gjør det veldig enkelt å legge til menyer og undermenyer. Du kan legge til lenker til de viktigste sidene, kategoriene eller emnene, blogginnleggene og til og med tilpassede lenker, for eksempel din sosiale medieprofil.

Den nøyaktige plasseringen av menyen vil avhenge av WordPress-temaet. De fleste temaer vil ha flere alternativer, slik at du kan lage forskjellige menyer som kan vises forskjellige steder.

For eksempel kommer de fleste WordPress-temaer med en primærmeny som vises på toppen. Noen temaer kan også inneholde en sekundærmeny, en bunntekstmeny eller en mobil navigasjonsmeny.

Opprette din første tilpassede navigasjonsmeny

Hvis du vil lage en navigasjonsmeny, må du gå til Utseende »Menyer siden i WordPress admin-dashbordet.

Opprette en meny i WordPress

Først må du oppgi et navn for menyen din, for eksempel ‘Toppnavigeringsmeny’ og deretter klikke på ‘Opprett meny’ -knappen. Dette vil utvide menyområdet, og det vil se slik ut:

En nyopprettet meny i WordPress

Deretter kan du velge sidene du vil legge til i menyen. Du kan enten legge til alle nye sider på toppnivå, eller du kan velge bestemte sider fra venstre kolonne.

Klikk først “Vis alle” -fanen for å se alle sidene på nettstedet ditt. Klikk deretter på ruten ved siden av hver av sidene du vil legge til i menyen, og klikk deretter på knappen “Legg til meny”.

Legge til elementer i navigasjonsmenyen

Når sidene er lagt til, kan du flytte dem rundt ved å dra og slippe dem.

Dra og slipp et element for å flytte det i menyen

Merk: Alle menyene har elementene sine oppført i en vertikal (topp til bunn) liste i menyredigereren. Når du legger menyen live på nettstedet ditt, vil den enten vises loddrett eller horisontalt (fra venstre til høyre), avhengig av hvor du velger.

De fleste temaene har flere forskjellige steder der du kan sette menyer. I dette eksemplet bruker vi standard 2020-temaet, som har 5 forskjellige lokasjoner.

Etter å ha lagt sider til menyen, velg stedet der du vil vise menyen og klikk på “Lagre meny” -knappen.

Velge visningssted for menyen

Tips: Hvis du ikke er sikker på hvor hvert sted er, kan du prøve å lagre menyen på forskjellige steder og deretter besøke nettstedet ditt for å se hvordan det ser ut. Du vil sannsynligvis ikke bruke alle stedene, men det kan være lurt å bruke mer enn ett.

Her er vår ferdige meny på siden:

Fullført Live Navigasjonsmeny

Opprette rullegardinmenyer i WordPress

Nedtrekksmenyer, noen ganger kalt nestede menyer, er navigasjonsmenyer med foreldre- og barnemenyelementer. Når du fører markøren over et overordnet element, vises alle underordnede elementer under det i en undermeny.

Hvis du vil lage en undermeny, drar du et element under overordnet element og drar det litt til høyre. Vi har gjort det med tre underelementer under ‘Tjenester’ i menyen vår:

Legg til menyelementer som undermenn

Her er undermenyen live på nettstedet:

En rullegardinmeny i navigasjonen til nettstedet

Du kan til og med legge til flere lag med rullegardin, slik at undermenyen kan ha en undermeny. Dette kan ende opp med å se på litt rotete, og mange temaer støtter ikke nedtrekksmenyer med flere lag.

I dette eksemplet kan du se at ‘Logo Design’ (et underordnet element under ‘Tjenester’) har to egne barneartikler.

En nestet nedtrekksmeny

Legge til kategorier i WordPress-menyer

Hvis du bruker WordPress til å drive en blogg, kan det være lurt å legge til bloggkategoriene dine som en rullegardin i WordPress-menyen. Dette gjør vi på WPBeginner:

WPBeginner-menyen som viser kategoriene-rullegardinmenyen

Du kan enkelt legge til kategorier i menyen din ved å klikke på kategorien Kategorier på venstre side av menyskjermen. Det kan også hende du må klikke på fanen ‘Vis alle’ for å se alle kategoriene.

Bare velg kategoriene du vil legge til i menyen, og klikk deretter på knappen Legg til i menyen.

Legge til kategorier i menyen

Kategoriene vises som vanlige menyelementer nederst på menyen. Du kan dra og slippe dem på plass. Vi kommer til å legge alle disse kategoriene under Blog-menyelementet.

Sette kategoriene under

Vil du ha en bloggside på nettstedet ditt som er atskilt fra hjemmesiden din? I så fall kan du sjekke tutorialen vår om hvordan du oppretter en egen side for blogginnlegg i WordPress.

Legge til tilpassede koblinger til WordPress-navigasjonsmenyene

Bortsett fra kategorier og sider, gjør WordPress det også superenkelt å legge til tilpassede lenker til menyen din. Du kan bruke den til å koble til profiler på sosiale medier, din nettbutikk og / eller andre nettsteder du eier.

Du må bruke fanen ‘Tilpassede koblinger’ på menyskjermen. Bare legg til lenken sammen med teksten du vil bruke i menyen.

Legger til en tilpasset lenke til Twitter på menyen

Du kan til og med bli kreativ og legge til sosiale medieikoner i menyen.

Sosiale medier-meny

Redigere eller fjerne et menyelement i WordPress Navigasjonsmenyer

Når du legger til sider eller kategorier i den tilpassede navigasjonsmenyen, bruker WordPress sidetittelen eller kategorienavnet som lenktekst. Du kan endre dette hvis du vil.

Ethvert menypunkt kan redigeres ved å klikke på pil ned ved siden av.

Utvide et menyelement for å redigere navnet

Du kan endre navnet på menypunktet her. Det er også her du kan klikke på “Fjern” for å fjerne koblingen fra menyen helt.

Hvis du sliter med dra og slipp-grensesnittet, kan du også flytte menypunktet ved å klikke på den riktige “Flytt” -lenken.

Legge til WordPress-menyer i sidefelt og bunntekst

Du trenger ikke bare holde deg til visningsstedene for temaet ditt. Du kan legge til navigasjonsmenyer i et hvilket som helst område som bruker widgeter, for eksempel sidefelt eller bunntekst.

Bare gå til Utseende »Widgets og legg til widgeten Navigasjonsmeny i sidefeltet. Deretter legger du til en tittel for widgeten og velger riktig meny fra rullegardinlisten ‘Velg meny’.

Legge til en meny som en sidebar-widget

Her er et eksempel på en tilpasset bunntekstmeny for WordPress bygget på nettstedet Syed Balkhi.

Eksempel på WordPress Footer Menu - Syed Balkhi

Går videre med navigasjonsmenyer

Hvis du vil lage en virkelig episk meny med mange lenker, har vi en tutorial om hvordan du oppretter en mega-meny i WordPress. Dette lar deg lage en rullegardin med mange elementer, inkludert bilder.

Forhåndsvisning av Mega-meny

Mega-menyer er et flott alternativ hvis du har et stort nettsted, for eksempel en nettbutikk eller nyhetsside. Denne typen menyer brukes av nettsteder som Reuters, Buzzfeed, Starbucks osv.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til en navigasjonsmeny i WordPress. Det kan også være lurt å sjekke ut våre guider for hvordan du styler navigasjonsmenyer i WordPress og hvordan du lager en klebrig flytende navigasjonsmeny i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me