Hvordan opprette en gratis e-postadresse for virksomheten på 5 minutter (trinn for trinn)

Vil du opprette en profesjonell e-postadresse for bedriften gratis? En bedrifts-e-postadresse bruker firmanavnet ditt i stedet for den generelle gmail- eller yahoo-kontoen. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt oppretter en gratis forretningsadresse på mindre enn 5 minutter.


Hvordan opprette en gratis e-postadresse for virksomheten

Hva er en bedrifts e-postadresse og hvorfor du trenger den?

En profesjonell e-postadresse har firmanavnet ditt i stedet for den generelle gmail- eller yahoo-kontoen, for eksempel: [email protected]

De fleste nybegynnere bruker generiske gratis e-postkontoer for virksomheten uten et domenenavn som ikke er veldig profesjonelt. For eksempel: [email protected] eller [email protected]

Siden hvem som helst kan opprette disse generiske e-postkontoer, blir det vanskeligere for kunder og andre bedrifter å stole på slike e-postadresser som legitime forretnings-e-postkontoer.

Nedenfor er de fire viktigste grunnene til at du trenger en profesjonell e-postadresse for bedriften din:

 • En tilpasset e-postadresse for bedriften ser mer profesjonell ut.
 • Det er også kort og lett å huske.
 • En profesjonell e-postadresse for bedriften hjelper deg med å tjene kundens tillit som en legitim virksomhet.
 • Ved å sende e-postmeldinger med ditt eget firmanavn kan du markedsføre merkevaren din med hver e-post du sender.

Det beste er at du kan få din egen tilpassede e-postadresse gratis, noe som betyr at det ikke er noen unnskyldning for ikke å få den.

Hvis du vil at kundene og andre virksomheter skal ta deg på alvor, må du begynne å bruke en profesjonell e-postadresse for bedriften, umiddelbart.

Hva trenger du for å opprette en e-postadresse til en bedrift??

Du må ha domenenavn og et nettsted for å opprette en gratis e-postadresse for virksomheten.

Etter det trenger du en e-posttjenesteleverandør for å håndtere forretningsemailene dine.

Det er noen få forskjellige løsninger som du kan bruke til å opprette en profesjonell e-postadresse for virksomheten.

Vi viser deg to forskjellige metoder, og du kan velge den som best passer dine behov.

Den første metoden er gratis og ganske enkel å konfigurere, mens den andre metoden har et lite gebyr, men den tilbyr mye flere funksjoner.

Metode 1. Opprette en forretningsadresse gratis

Denne metoden er enkel og tilgjengelig for nesten alle som har et nettsted. Det lar deg opprette en forretningsadresse gratis.

Når du oppretter et nettsted for små bedrifter, må du kjøpe et domene og registrere deg for webhotell.

Det de fleste nybegynnere ikke vet er at mange WordPress-vertsfirmaer tilbyr gratis e-postfunksjoner for virksomheten som en del av pakken.

Normalt koster et domenenavn 14,99 per år og webhotellstart starter fra $ 7,99 per måned. Hvis du skulle bruke en betalt e-posttjeneste, kan du legge til ytterligere $ 5 per e-postkonto.

Heldigvis har Bluehost, et av verdens største WordPress-vertsfirmaer, enige om å tilby WPBeginner-brukere et gratis domenenavn og 60% rabatt på hosting.

Dette betyr at du kan starte bedriftsnettstedet ditt for $ 2,75 per måned (og det kommer med en gratis forretningsadresse).

Her er de komplette trinnvise instruksjonene for å opprette din gratis forretningsadresse med Bluehost.

Trinn 1. Konfigurer forretningsadressen din (domenenavn)

Først må du besøke Bluehost-nettstedet og klikke på den grønne ‘Kom i gang nå’ -knappen.

Bluehost komme i gang-knappen

Dette fører deg til en prisside der du må klikke på ‘Velg’ -knappen under planen du vil bruke.

Grunnleggende og plussplaner er de mest populære blant små bedrifter som akkurat er i gang.

Velg plan

Etter å ha valgt planen din, vil du bli bedt om å velge domenenavnet ditt. Du må skrive inn bedriftsnavnet og klikke på ‘Neste’ -knappen.

Velg et domenenavn

Bluehost vil nå sjekke om et domenenavn som samsvarer med virksomhetsnavnet ditt er tilgjengelig. Hvis det ikke er det, vil det vise deg noen alternative forslag, eller du kan se etter et annet domenenavn.

Her er noen raske tips for å velge det perfekte domenenavnet for e-postadressen til bedriften din.

 • Velg alltid et .com-domenenavn. Se vår artikkel om forskjellen mellom .com og .net domenenavn for å lære mer.
 • Hold domenenavnet ditt kort, lett å huske og uttale.
 • Ikke bruk tall eller bindestrek i domenenavnet ditt
 • Prøv å bruke nøkkelord og bedriftsplassering i domenenavnet ditt for å gjøre det unikt. Hvis for eksempel stargardening.com ikke er tilgjengelig, kan du se etter stargardeninghouston.com

For flere tips, se på vår guide for hvordan du velger det beste domenenavnet for bedriften din.

Å velge et godt domenenavn er avgjørende for bedriften din, men ikke bruk for mye tid på det, ellers vil du aldri komme forbi dette trinnet.

Etter å ha valgt domenenavnet ditt, må du legge til kontoinformasjonen din og fullføre pakkeinformasjonen for å fullføre prosessen.

På denne skjermen vil du se tilleggsutstyr du kan kjøpe. Vi anbefaler ikke å velge dem på dette tidspunktet. Hvis du trenger dem, kan du alltid legge dem til senere fra kontoen din.

Fullfør kontoinformasjon

Til slutt må du legge inn betalingsinformasjonen din for å fullføre kjøpet.

Du vil motta en e-post med informasjon om hvordan du logger på kontrollpanelet for webhotellet ditt. Det er her du administrerer alt inkludert nettstedadministrasjon, e-postkontoer for virksomheten og andre innstillinger.

Trinn 2. Opprette din gratis forretningsadresse

I dashbordet for hostingkontoen må du klikke på delen “E-post” og deretter klikke på “Legg til e-postkonto” -fanen.

Legg til en ny e-postkonto

Skriv inn et brukernavn og passord for e-postkontoen din, og klikk deretter på knappen “Opprett konto”.

Bluehost oppretter nå e-postkontoen, og du vil se en suksessmelding.

Trinn 3. Bruke din e-postkonto for bedriften

Nå som du har opprettet en gratis e-postkonto for virksomheten, er neste trinn å lære å bruke den til å sende og motta e-post.

Under delen “E-post” på hostingkontoen din, bytter du til fanen “E-postkontoer”. Du vil se den nyopprettede e-postadressen din oppført der.

Administrer e-postkontoen din

Du kan klikke på koblingen ‘Få tilgang til webmail’ og Bluehost tar deg til et webmail-grensesnitt. Dette er et godt alternativ hvis du ikke vil bruke en e-postklient på skrivebordet eller mobilen din.

Ulempen er at du må logge deg på hostingkontoen din hver gang du vil sjekke e-posten din. En bedre måte er å klikke på koble til enheter og deretter klikke på koblingen “Set Up Mail Client”.

Bluehost vil vise deg den informasjonen som trengs for å bruke forretningsadressen din til enhver e-postklient eller app. Du kan bruke denne informasjonen til å konfigurere bedrifts-e-posten din iOutlook, Gmail eller hvilken som helst e-post-app for mobiltelefonen eller skrivebordet.

Merk: prosessen med å opprette en forretnings-e-postadresse er stort sett den samme med andre vertsselskaper som tilbyr cPanel som SiteGround, HostGator og InMotion Hosting.

Metode 2. Opprette en e-postadresse til bedriften ved å bruke G Suite

Google tilbyr e-postadresse for profesjonell virksomhet med G Suite som inkluderer Gmail, Docs, Drive og Kalender for bedrifter.

Denne metoden er ikke gratis, men den lar deg bruke Gmail til din profesjonelle bedrifts-e-post med ditt eget firmanavn.

Selv om det er en liten kostnad, kommer det med mange fordeler:

  • Du bruker Gmail sitt kjente grensesnitt og apper for å sende og motta e-post.
  • Google har langt overlegen teknologi som sikrer at e-postene dine blir levert med en gang, og at de ikke havner i spam-mapper.
  • Ditt webhotellfirma har delte serverressurser. Dette betyr at de ikke vil at du skal sende for mange e-poster. Gmail derimot lar deg sende opptil 2000 e-poster per dag.

Vi bruker G Suite for vår e-postadresse her på WPBeginner.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du konfigurerer en forretningsadresse ved å bruke G Suite.

Trinn 1. Registrer deg for en G Suite-konto

Grunnplan for G Suite koster $ 5 per bruker hver måned. Det gir deg tilgang til Gmail, Dokumenter, Disk, Kalender og lyd- / videokonferanser med 30 GB skylagring for hver bruker.

Du trenger også et domenenavn, som du kan kjøpe under registreringen. Hvis du allerede har et domenenavn og et nettsted, kan du bruke det eksisterende domenet ditt med G Suite.

For å komme i gang er det bare å gå til G Suite-nettstedet og klikke på komme i gang-knappen.

Kom i gang med G Suite

På neste skjermbilde blir du bedt om å oppgi virksomhetsnavnet, antall ansatte og landet du befinner deg. Du kan velge bare deg selv for 1 brukerkonto, eller velge antall ansatte.

Skriv inn virksomhetsnavn og brukere

Merk: Du blir belastet for hver brukerkonto, så det er bedre å starte i det små. Du kan alltid legge til flere brukere ved behov.

Klikk på neste knapp for å fortsette.

På neste trinn blir du bedt om å oppgi din personlige kontaktinformasjon inkludert navn og e-postadresse.

Legg inn kontaktinformasjon

Etter det blir du bedt om å velge et domenenavn. Hvis du allerede har et domenenavn, kan du klikke på ‘Ja jeg har et jeg kan bruke’.

Hvis du ikke har et domene, klikker du på ‘Nei, jeg trenger et’ for å registrere et domenenavn.

Velg et domenenavn

Hvis du trenger å registrere et nytt domenenavn, blir du belastet separat for å registrere et nytt domenenavn. Kostnaden for et domenenavn vil vises på skjermen og starter vanligvis fra $ 14.99.

Hvis du bruker et eksisterende domenenavn, må du bekrefte at du eier det domenenavnet. Vi vil vise deg hvordan du gjør det senere i denne artikkelen.

Etter å ha valgt domenenavnet ditt, vil du bli bedt om å opprette brukerkontoen din ved å oppgi et brukernavn og passord.

Dette brukernavnet vil også være din første forretningsadresse, så du må velge et brukernavn som du vil bruke som bedriftens e-postadresse.

Opprett konto

Etter det vil du se en suksessmelding og en knapp for å fortsette med oppsettet.

Fortsett med oppsettet

Trinn 2. Sette opp forretnings-e-post med G Suite

I dette trinnet vil du fullføre G Suite-oppsettet ved å legge til brukere og koble det til nettstedet eller domenenavnet ditt.

På installasjonsskjermen blir du bedt om å legge til flere personer til kontoen din. Hvis du vil opprette flere kontoer for dine ansatte eller avdelinger, kan du gjøre det her.

Du kan også bare klikke på ‘Jeg har lagt til alle brukerens e-postadresser’ og klikke på neste knapp.

Husk at du alltid kan legge til flere brukere i kontoen din og opprette e-postadressene deres senere ved behov.

Legg til brukere

Hvis du bruker G Suite med et eksisterende domenenavn, blir du bedt om å bekrefte at du eier det domenenavnet. For å gjøre det, vil du nå se en HTML-kodebit som du trenger å legge til på nettstedet ditt.

Kopier metakode

Det er andre måter å bekrefte eierskapet ditt også. Du kan laste opp en HTML-fil til nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient eller filbehandlerapp i dashbordet for hostingkontoen.

Hvis du ikke har et nettsted, kan du bruke MX Record-metoden for å bekrefte at du eier ditt domenenavn. Du vil se trinnvise instruksjoner for å gjøre det når du velger denne metoden.

Av hensyn til denne artikkelen antar vi at du allerede har et WordPress-nettsted, og vi vil vise deg hvordan du legger til bekreftelses-HTML-kodebiten i WordPress.

Gå først til adminområdet på WordPress-nettstedet ditt for å installere og aktivere Insert Headers and Footer plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Etter aktivering, gå til Innstillinger »Sett inn topptekster og bunntekst side og lim inn HTML-koden du kopierte fra G Suite under delen ‘Skript i topptekst’.

Verifisering av nettstedet

Ikke glem å klikke på “Lagre” -knappen for å lagre innstillingene dine.

Gå nå tilbake til skjermbildet for oppsett av G Suite og klikk på avmerkingsboksen som sier “Jeg la metataggen til hjemmesiden min”.

Bekreft domenenavn

Etter det blir du bedt om å oppgi MX-postoppføringer for domenenavnet ditt. Vi vil vise deg hvordan du gjør det i neste trinn.

Trinn 3. Legge til Domain MX-poster

Merk: Denne delen er for brukere med eksisterende domenenavn og nettsteder. Hvis du registrerte et nytt domenenavn via Google, trenger du ikke lese dette.

Domenenavn forteller Internett-servere hvor de skal lete etter informasjon. Siden domenenavnet ditt ikke er registrert hos Google, vil e-postadressene dine nå ditt domenenavn, men ikke til Google-serverne.

Du må konfigurere de riktige MX-postene i innstillingene for domenenavn, slik at Googles servere kan sende og motta e-postmeldinger for bedriften din.

For å gjøre det, må du logge deg på webhotellkontoen din eller domeneregistrerkontoen din.

I artikkelen vår vil vi vise deg hvordan du legger til MX-poster i Bluehost, men de grunnleggende innstillingene er de samme for alle verter og domeneregistratorer. I utgangspunktet vil du lete etter DNS-innstillinger under domenenavnet ditt.

Logg deg på Bluehost-vertsdashbordet og klikk på ‘Domener’. Velg domenenavnet ditt på neste side og klikk deretter på koblingen ‘Administrer’ ved siden av alternativet DNS Zone Editor.

Innstillinger for domenenavn

Bluehost vil nå åpne DNS-soneredaktøren din. Du må bytte tilbake til oppsettskjermbildet for G Suite og merke av i boksen som sier “Jeg har åpnet kontrollpanelet til domenenavnet mitt”.

G Suite MX-poster

Den vil nå vise deg MX-postene du trenger å oppgi. Du vil også se en lenke til dokumentasjonen som viser deg hvordan du legger til disse postene til dusinvis av leverandører av hosting- og domenetjenester.

Slik legger du til denne informasjonen i Bluehost DNS-innstillingene:

Legger til MX-poster i Bluehost

Klikk på knappen Legg til post for å lagre den. Etter det, gjenta prosessen for å legge til alle fem linjene som MX-poster.

Når du er ferdig, bytter du tilbake til G Suite-oppsettet og merker av i boksen ved siden av “Jeg opprettet de nye MX-postene”.

Opprettet nye MX-poster

Du vil bli bedt om å slette eksisterende MX-poster som fremdeles peker til webhotellets verts- eller domenenavnsregistrator.

For å gjøre dette, må du bytte tilbake til DNS-sone-redigereren og bla ned til MX-poster. Du vil se MX-postene du opprettet tidligere, sammen med en eldre MX-post som fremdeles peker til nettstedet ditt.

Slett gamle MX-poster

Klikk på slett-knappen ved siden av den gamle MX-posten for å slette den.

Etter dette bytter du tilbake til skjermbildet for oppsett av G Suite og merker av i boksen som sier “Jeg har slettet eksisterende MX-poster”.

Lagre MX-poster

Du vil nå bli bedt om å lagre MX-postene dine. For noen leverandører, når du først har lagt til MX-poster, er de allerede lagret, for andre kan det hende du trenger å lagre MX-poster manuelt.

Når du har lagret MX-poster, må du merke av i boksen som sier “Jeg har lagret MX-poster” i G Suite-oppsettet.

Bekreft e-post for domene og konfigurering

Etter det må du klikke på knappen “Verify domain and setup email” for å gå ut av installasjonsveiviseren.

Trinn 4. Behandle e-post i G Suite

G Suite gjør det superenkelt å administrere e-postkontoen din. Du kan ganske enkelt besøke Gmail-nettstedet for å sjekke e-posten din eller bruke de offisielle Gmail-appene på telefonen din til å sende og motta e-post.

Du må logge deg på med e-postadressen til bedriften din som brukernavn.

For å opprette flere forretnings-e-postadresser, bare gå til G Suite Admin konsoll. Herfra kan du legge til nye brukere, foreta betalinger og justere G Suite-kontoinnstillingene.

G Suite-kontrollpanel

Vanlige spørsmål om e-postadresse til virksomheten

Følgende er noen av de mest stilte spørsmålene fra brukerne våre angående e-postadresser til virksomheten og hvordan de kan brukes.

1. Kan jeg lage flere tilpassede e-postadresser for bedriften min gratis?

Hvis du bruker Bluehost, så ja, du kan gå videre og opprette flere e-postkontoer gratis (du får 5 e-postkontoer med grunnleggende og ubegrensede kontoer med pluss og valg pluss planer).

Hvis du bruker G Suite, kan du opprette e-postaliaser som er separate adresser for den samme e-postkontoen. Hvis du imidlertid vil legge til en annen e-postkonto eller en ny ansatt, blir du belastet basert på planen din.

2. Kan jeg opprette gratis forretnings-e-post uten domene?

Nei, du kan ikke opprette en gratis e-postkonto for virksomheten uten et domene. Du kan opprette en gratis e-postkonto med Gmail eller Hotmail, men den bruker ikke bedriftsnavnet ditt, så det vil ikke bli betraktet som en bedrifts-e-postadresse av kunder og andre virksomheter.

3. Kan jeg bruke stasjonære og mobile e-postapper med min tilpassede e-postadresse?

Ja, du kan bruke e-postadressen til bedriften din med alle e-post-apper for stasjonære eller mobile enheter. De fleste av disse appene kan automatisk finne ut av postinnstillinger. Du kan også få disse innstillingene fra Bluehost eller G Suite-dokumentasjon.

4. Kan jeg bytte den gratis e-postkontoen til en annen leverandør om nødvendig?

Ja, du kan bytte til hvilken som helst annen e-posttjeneste, webhotellvert eller domeneregistrator og ta med deg forretningsadressen din.

5. Hva er noen eksempler på e-postadresse til virksomheten som jeg bør bruke?

Det avhenger av dine forretningsbehov. For eksempel:

   • Du kan opprette en tilpasset e-postadresse for deg selv eller enkeltpersoner som: [email protected]
   • Du kan opprette en forretnings-e-postkonto for avdelinger som salg, support, HR osv. [email protected]

6. Kan jeg opprette en gratis e-postadresse for virksomheten uten å lage et nettsted?

Ja det kan du. Du må imidlertid fortsatt betale for webhotell fordi du får e-posttjenesten og domenenavnet gratis med hostingpakken.

Når du har registrert deg, kan du velge et domene og bare opprette e-postadressen din.

Det er alt, vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du oppretter en gratis e-postadresse for bedriften eller oppretter en profesjonell forretningsadresse med G Suite. Det kan også være lurt å se guiden vår om hvordan du fikser WordPress uten å sende e-post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me