Hvordan velge den beste bloggplattformen i 2020 (sammenlignet)

Ønsker du å starte din egen blogg, men kan ikke finne ut hvordan du velger den beste bloggplattformen? Det er et tøft valg siden det finnes flere forskjellige bloggplattformer der ute. Hvordan finner du ut hvilken som passer for deg?


I denne artikkelen hjelper vi deg med å velge den beste bloggplattformen ved å gå over fordeler og ulemper ved de mest populære bloggingsidene..

Hvordan velge den beste bloggplattformen

Her er de populære bloggplattformene vi sammenligner i denne artikkelen. Hvis du er interessert i en bestemt plattform, kan du klikke på lenken for å hoppe videre i artikkelen.

  Velge den beste bloggplattformen – Hva du skal se etter?

  Før du dykker i listen, er det nyttig å vite hva du leter etter i en bloggplattform.

  Som nybegynner ønsker du en bloggplattform som er enkel å sette opp, har en lav læringskurve og ikke krever noen kodingsevner.

  Du må også tenke på hva slags blogg du vil opprette, nå og i fremtiden.

  Når bloggen din vokser, kan det være lurt å endre utseendet på nettstedet ditt og legge til flere funksjoner for det voksende publikummet ditt. Det betyr at det er viktig å velge en bloggplattform som er fleksibel, med rom for å vokse.

  Å starte med feil plattform kan gjøre det veldig vanskelig å slå på senere.

  Til slutt, selv om du ikke har planer om å tjene penger på blogging akkurat nå, er det smart å sørge for at du har muligheten til å gjøre det i fremtiden.

  Med alt dette i tankene, la oss sammenligne de beste bloggplattformene for nybegynnere.

  1. WordPress.org

  WordPress.org Beste blogging og nettstedplattform

  WordPress.org er verdens mest populære bloggprogramvare. WordPress startet i 2003, og driver nå mer enn 30% av alle nettsteder på internett.

  Merk: Det er lett å forveksle WordPress.org med WordPress.com, som er en bloggvertjeneste som er nevnt senere på denne listen. Se vår guide om forskjellen mellom WordPress.org og WordPress.com.

  WordPress.org er en gratis kildeplattform med åpen kildekode som lar deg bygge nettstedet eller bloggen din i løpet av få minutter.

  Det er en løsning som er hostet, og det betyr at du må registrere deg hos en WordPress-hostingleverandør. WordPress er et flott alternativ hvis du vil ha full kontroll over fremtidens blogg.

  Pros

  • WordPress.org gir deg kontroll over alle aspekter av nettstedet ditt.
  • Du kan utvide bloggen din og legge til ekstra funksjoner som fora, nettbutikk og betalt medlemskap. Dette gjør WordPress til den beste bloggplattformen for å tjene penger.
  • Det er tusenvis av gratis temaer tilgjengelig for WordPress. Dette lar deg lage et vakkert nettsted som skiller seg fra mengden.
  • Du får også tilgang til mer enn 54 000 gratis plugins. Disse programtilleggene er som apper for WordPress-bloggen din som lar deg legge til funksjoner som kontaktskjemaer, gallerier osv.
  • WordPress er søkemotorvennlig. Du kan enkelt lage SEO-vennlige nettadresser, kategorier og koder for innleggene dine. I tillegg er det mange gode SEO-plugins for flere funksjoner.

  Ulemper

  • Administrering av ditt eget nettsted kommer med litt av en læringskurve.
  • Du må administrere dine egne sikkerhetskopier og sikkerhet.

  Priser

  WordPress-programvare er gratis, men du må ha et domenenavn (ca. $ 14.99 / år) og hosting (vanligvis starter fra $ 7.99 / måned).

  Du trenger et domenenavn og webhotell for å starte alle typer nettsteder.

  WPBeginner-brukere kan komme i gang for bare $ 2,75 per måned med Bluehost, en offisiell WordPress-anbefalt hostingleverandør. De tilbyr våre brukere 60% avslag på webhotell og et GRATIS domenenavn.

  Se vår guide for hvordan du starter en WordPress-blogg for fullstendige trinnvise instruksjoner.

  2. Konstant kontakt nettsted byggherre

  Konstant kontakt nettsted byggherre

  Constant Contact Website Builder er en intelligent A.I. drevet nettstedbygger som lar deg opprette en gratis blogg, bedriftsnettsted og til og med en nettbutikk i løpet av få minutter.

  Du kan starte med deres store maler-samling og tilpasse nettsteddesignen din med et brukervennlig dra-og-slipp-grensesnitt. Du får også tilgang til andre nyttige verktøy, for eksempel en tilpasset logoprodusent, profesjonelt arkivfotobibliotek med over 550 000 bilder, og mye mer.

  Pros

  • Brukervennlig dra og slipp nettstedbygger uten tekniske ferdigheter.
  • Rask og enkel konfigurering, siden Constant Contact vil være vert for nettstedet ditt for deg.
  • Veldig sjenerøs gratis plan som lar deg prøve ut tjenesten og til og med bygge en nettbutikk før du kjøper.
  • Gratis domene og gratis SSL-sertifikat er inkludert i alle betalte planer.

  Ulemper

  • Utviklerens økosystem er lite, så det er ikke så mange tredjeparts plugins som WordPress.
  • Begrenset integrasjon med tredjeparts plattformer.
  • Det er vanskelig å eksportere nettstedet ditt fra Constant Contact nettstedbygger til en annen plattform.

  Priser

  Constant Contact nettstedsbygger tilbyr en veldig sjenerøs gratis plan som lar deg opprette en blogg, bedriftsnettsted og til og med en online e-handelsbutikk.

  Du kan oppgradere til Starter-planen for $ 10 per måned, noe som gir deg tilgang til et gratis tilpasset domenenavn, gratis SSL-sertifikat og andre kraftige plattformfunksjoner sammen med telefonbasert støtte, som er et stort pluss med tanke på at de fleste andre nettstedbyggere ikke tilbyr telefonstøtte.

  Forretningsplanen som koster $ 20 per måned gir deg tilgang til avanserte e-handelsrelaterte funksjoner.

  Hvis du er en liten bedrift som ikke vil bruke WordPress, er Constant Contact det neste beste valget med tanke på alt du får for prisen.

  3. Gator av HostGator

  Gator nettstedbygger

  Gator er en nettstedsbygger og bloggplattform opprettet av HostGator, det populære webhotellfirmaet vi bruker for å være vert for WPBeginner nettstedet. Gator tilbyr et drag & slippverktøy som du kan bruke til å bygge alle typer nettsteder, inkludert blogger, bedriftsnettsteder og til og med en nettbutikk.

  Det er viktig at du ikke forveksler Gator-byggherren med HostGator-webhotell. Du kan bruke HostGator hosting-tjeneste for å starte en WordPress-blogg som vi har gjort.

  Imidlertid, hvis du leter etter en ikke-WordPress alt-i-ett-bloggplattform og hosting-løsning, er Gator det perfekte alternativet.

  Pros

  • Enkel dra og slipp byggherre for å tilpasse bloggen din & nettsidedesign.
  • Rask oppsett – ingen tekniske problemer.
  • Sikkerhetskopiering, ytelse og sikkerhet håndteres av HostGator (ingen hodepine).
  • Gratis domene- og SSL-sertifikat er inkludert i alle planer.
  • Kan enkelt legge til en nettbutikk i bloggen din med bare noen få klikk.

  Ulemper

  • Det er ingen gratis konto, men de har en 45-dagers pengene tilbake-garanti.
  • E-handelsfunksjoner er begrenset til bare høyere planer.
  • Begrenset antall apper og utvidelser.

  Priser

  WPBeginner-brukere får 55% avslag på alle Gator-byggherreplaner. Startplanen koster $ 3,46 / måned, og den har alle funksjonene du trenger for å starte en vellykket blogg inkludert et gratis domene og SSL-sertifikat.

  Du trenger bare å sørge for å bruke vår Gator Website Builder-kupongkode: wpbeginner for å få 55% avslag.

  4. WordPress.com

  WordPress.com Beste blogg- og nettstedplattform

  WordPress.com er en bloggvertjeneste som tilbys av Automattic, et selskap opprettet av WordPress.org-medstifter Matt Mullenweg.

  WordPress.com tilbyr en enkel bloggvertjeneste gratis. Du kan kjøpe flere alternativer som et tilpasset domenenavn, ekstra lagring og andre førsteklasses tjenester.

  Startet i 2005 med et mål om å bringe WordPress-opplevelse til et større publikum, og WordPress.com er et bra bloggside for brukere som ikke vil ha de avanserte funksjonene i WordPress-selvhotell..

  Pros

  • Ingen oppsett kreves.
  • Enkel å bruke og administrere.
  • Det er helt gratis hvis du er fornøyd med et WordPress.com-underdomener. Ditt gratis nettstednavn ser slik ut: https://example.wordpress.com.

  Ulemper

  • Begrensede alternativer for å utvide nettstedet ditt. Du kan ikke bruke tilpassede temaer og plugins for å tilpasse bloggen din.
  • Du kan ikke kjøre annonser på bloggen din. I stedet vil WordPress.com vise annonsene sine på ditt gratis nettsted.
  • Du eier ikke bloggen din, og WordPress.com kan suspendere kontoen din hvis de synes du bryter deres vilkår for bruk.

  Priser

  Den grunnleggende WordPress.com-kontoen er gratis, men den vil ha WordPress.com-annonser og merkevarebygging.

  Du kan oppgradere til deres personlige plan for $ 4 / måned (faktureres årlig) for å fjerne WordPress.com-logo og annonsering fra nettstedet ditt. Du får også et tilpasset domene (for eksempel www.yoursite.com).

  For $ 8 / måned (faktureres årlig) kan du få ekstra designverktøy og ekstra lagring.

  På grunn av likheten i navn, begynner nybegynnere ofte med WordPress.com og tenker at de får den kraftige WordPress.org-programvaren. Etter å ha sett begrensningene, endte brukerne ofte opp fra å bytte fra WordPress.com til WordPress.org for å ha flere funksjoner og kontroll over nettstedet deres.

  5. Blogger

  Blogger's beste bloggplattform

  Blogger er en gratis bloggtjeneste av Google. Det tilbyr en rask og enkel måte å opprette en blogg for ikke-teknisk kunnskapsrike brukere.

  Blogger er en av de tidligste bloggplattformene som finnes. Den ble først lansert i 1999 av Pyra Labs. Senere i 2003 anskaffet Google Blogger og redesignet det som produktet vi kjenner i dag.

  Alt du trenger er en Google-konto for å starte en gratis blogg på Blogger.

  Pros

  • Blogger er gratis.
  • Det er enkelt å bruke og administrere uten tekniske ferdigheter.
  • Har den ekstra fordelen med Googles robuste sikre plattform og pålitelighet.

  Ulemper

  • Du er begrenset til grunnleggende bloggeverktøy, og kan ikke legge til nye funksjoner når bloggen din vokser i popularitet.
  • Designalternativer er begrenset, med færre maler tilgjengelig. Tredjepartsmaler for Blogger er ofte av lav kvalitet.
  • Blogger mottar ikke hyppige oppdateringer eller nye funksjoner.
  • Google kan stoppe bloggen din når som helst, eller til og med avbryte Blogger-tjenesten helt. (De har en historie med å forlate prosjekter uten forvarsel, for eksempel Feedburner.)

  For mer fordeler og ulemper med Blogger, se vår sammenligning av WordPress vs Blogger (Fordeler og ulemper).

  Noen brukere begynner med Blogger fordi det er gratis, men etter hvert som bloggen deres vokser, endrer de opp fra Blogger til WordPress for å få flere funksjoner og kontroll over nettstedet deres.

  Priser

  Blogger er gratis med et Blogger-underdomen som https://eksempel.blogspot.com. Hvis du vil bruke et tilpasset domene, må du kjøpe fra en tredjeparts domeneregistrator.

  6. Tumblr

  Tumblr-blogging og plattform for sosiale nettverk

  Tumblr er litt annerledes enn andre bloggplattformer. Det er en mikrobloggingsplattform med sosiale nettverksfunksjoner, inkludert å følge andre blogger, omlogging, innebygde delingsverktøy og mer.

  Pros

  • Tumblr er gratis med et Tumblr-underdomen som https://eksempel.tumblr.com. Du kan også koble til et premium-tilpasset domenenavn.
  • Det er veldig enkelt å sette opp og bruke.
  • Den har en integrert komponent i sosiale medier.
  • Som et mikrobloggingsverktøy gjør Tumblr det enkelt å raskt blogge videoer, GIF, bilder og lydformater.

  Ulemper

  • Tumblr kommer med et begrenset sett med funksjoner som du ikke kan utvide etter hvert som bloggen din vokser.
  • Det er mange temaer tilgjengelig for Tumblr, men de kan ikke tilby flere funksjoner.
  • Det er vanskelig å sikkerhetskopiere Tumblr-bloggen eller importere den til andre plattformer (se vår guide for hvordan du flytter fra Tumblr til WordPress).

  Priser

  Tumblr er gratis å bruke. Du kan bruke et tilpasset domene (kjøpt separat) for Tumblr-bloggen din, og det er også tredjeparts temaer og apper som du kan kjøpe.

  7. Middels

  Medium blogging plattform

  Medium ble lansert i 2012 og har vokst til et fellesskap av forfattere, bloggere, journalister og eksperter. Det er en brukervennlig bloggplattform med begrensede funksjoner for sosiale nettverk.

  Medium fungerer omtrent som et sosialt nettverk der du kan opprette en konto og begynne å publisere artiklene dine. Etter at du har registrert deg, har du en profiladresse som denne: https://medium.com/@yourname. Men du kan ikke bruke ditt eget domene.

  Pros

  • Medium er enkelt å bruke uten behov for oppsett og ingen kodingsferdigheter.
  • Det lar deg nå et eksisterende online fellesskap av mennesker med lignende interesser.
  • Du kan fokusere utelukkende på å skrive, i stedet for å designe et nettsted.

  Ulemper

  • Funksjonene er svært begrensede når det gjelder design eller bygging av et merke.
  • Medium eier publikum, så å miste bloggen din betyr å miste alle følgere.
  • Du kan ikke bruke ditt eget domenenavn. Du får ganske enkelt en profilside som på Facebook, f.eks. https://medium.com/@yourname.
  • Du kan ikke kjøre egne annonser for å tjene penger.

  For mer detaljert sammenligning, se vår guide om WordPress vs Medium – hvilken som er bedre?.

  Priser

  Medium er gratis å bruke.

  Mens plattformen ser attraktiv ut i begynnelsen, fører mangelen på inntektsgenerering og kontroll til at de fleste bytter fra Medium til WordPress.

  8. Firkant

  Squarespace Website Builder og Blog Platform

  Squarespace er en nettstedsbyggingstjeneste som lar deg lage vakre nettsteder ved hjelp av enkle dra og slipp-verktøy. Den fokuserer på eiere av små bedrifter som leter etter en enkel måte å skape en online tilstedeværelse på.

  Startet i 2003, Squarespace driver for øyeblikket millioner av nettsteder på nettet.

  Pros

  • Squarespace er enkelt og enkelt å bruke for nybegynnere som ikke er teknisk kunnskapsrike.
  • Den har vakre profesjonelt designede maler.
  • Det tilbyr domenenavn separat med SSL / HTTP-er og e-handel butikker.

  Ulemper

  • Squarespace er begrenset til funksjonene som er innebygd i deres egenutviklede plattform.
  • Integrasjoner er begrenset til noen få utvalgte tjenester og verktøy.

  Se vår guide om WordPress vs Squarespace for en mer detaljert sammenligning.

  Priser

  Squarespace har forskjellige prisplaner for nettsteder og nettbutikker.

  Prisingen for deres personlige nettstedplan starter på $ 16 / month, eller $ 12 / month hvis du betaler for året på forhånd. For forretningsplanen starter prisene $ 26 / måned, eller $ 18 / måned faktureres årlig.

  Mens prisene for nettbutikker starter fra $ 26 / måned og opp til $ 40 / month.

  Ofte endrer brukere med å bytte fra Squarespace til WordPress for å minimere utgiftene og legge til flere funksjoner på sine nettsteder.

  9. Wix

  Wix beste bloggplattform og nettstedbygger

  Wix er en hostet plattform for å bygge nettsteder. Den tilbyr en løsning for små bedrifter å bygge et nettsted ved å dra og slippe verktøy. Du kan også legge til en blogg på nettstedet ditt ved å legge til Wix Blog-appen.

  Wix.com ble grunnlagt i 2006 som en plattform der alle kunne lage sin egen fantastiske webside uten kodingsferdigheter. Det har for tiden over 110 millioner brukere over hele kloden.

  Pros

  • Du kan tilpasse nettstedet ditt ved å bruke dusinvis av maler og tredjepartsapper.
  • Bygg nettstedet ditt med enkle dra- og slippverktøy; ingen kodingsferdigheter kreves.
  • Oppsettet er raskt og enkelt.

  Ulemper

  • Den gratis kontoen er begrenset og viser Wix-merkevarebygging og annonser på nettstedet ditt.
  • Gratis tredjepartsapper er begrenset.
  • Når du har valgt en mal, kan du ikke endre den.
  • E-handelsfunksjoner er begrenset til betalte planer, og til og med disse funksjonene er begrenset.
  • Bloggfunksjonene samsvarer ikke med de andre plattformene på listen.

  Se vår artikkel om Wix vs WordPress for en detaljert sammenligning av de to plattformene.

  Priser

  Den grunnleggende Wix-nettstedbyggeren er gratis. Med en gratis Wix-konto vil du få et Wix-underdomen som ser slik ut: https://usname.wixsite.com/eksempel.

  Du kan imidlertid legge til et tilpasset domene for $ 4,50 / måned. Premieplanene deres starter fra $ 8,50 / måned og går opp til $ 24,50 / måned.

  10. Spøkelse

  Ghost Simple Blogging Platform

  Ghost er en minimalistisk bloggplattform med funksjoner helt fokusert på å skrive blogginnlegg. Startet i 2013, Ghost er tilgjengelig som en hostet plattform og som en programvare som du kan installere / arrangere selv. Vi tar en titt på begge alternativene.

  Pros

  • Fokusert på blogging og skriving.
  • Rent, rotfritt og intuitivt brukergrensesnitt.
  • Skrevet i JavaScript, så det er super raskt.
  • Ingen oppsett kreves for den vert versjonen.

  Ulemper

  • Ikke lett å tilpasse med apper.
  • Det forenklede brukergrensesnittet betyr at alternativene er svært begrensede.
  • Ikke nok temaer til å endre utseendet på nettstedet ditt.
  • Komplisert oppsett hvis du installerer det selv.

  Ta en titt på vår sammenligning av WordPress vs Ghost for mer informasjon om emnet.

  Priser

  Den self-hosted versjonen trenger et tilpasset domene (ca. $ 14.99 / år) og webhotell (starter fra ca $ 7.99 / måned).

  Prisingen for den vertsbaserte versjonen starter på $ 29 / måned for 2 ansatte med en grense på 100 000 sider. Med mindre du kjøper et tilpasset domene fra en tredjeparts domeneregistrator, vil bloggen din være et Ghost-underdomene som slutter med ghost.io.

  Vårt utvalg for den beste bloggplattformen

  Vi tror at WordPress.org overgår alle andre bloggsider. Den er kraftig, enkel å bruke, rimelig og den mest fleksible av alle tilgjengelige bloggplattformer. Her er alle grunnene til at du bør bruke WordPress.

  For å hjelpe deg med å starte ditt eget WordPress-nettsted, har vi laget en komplett guide for hvordan du starter en blogg i 7 enkle trinn.

  Hvis du trenger hjelp, kan WPBeginners team av eksperter til og med hjelpe deg med å konfigurere bloggen gratis. Lær mer om vår gratis WordPress-bloggoppsetttjeneste.

  Hvis du leter etter et WordPress-alternativ, vil vårt andre valg for den beste bloggplattformen være Constant Contact website builder.

  Deres gratis A.I-drevne dra & drop website builder gjør det enkelt å bygge alle typer nettsteder fra blogg til bedriftsnettsted til en nettbutikk.

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å velge den beste bloggplattformen for din neste blogg. Det kan også være lurt å se guiden vår på 27 velprøvde tips for å øke bloggtrafikken din.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me