Hvordan velge den beste domeneregistratoren i 2020 (sammenlignet)

Leter du etter de beste domeneregistratorene i 2020? Domeneregistratorer er selskapene som er ansvarlige for å registrere og administrere domenenavn for alle nettsteder rundt om i verden.

Å velge riktig domenenavnsregistrator er veldig viktig fordi det er så mange måter å bli lurt på. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du velger den beste domeneregistratoren ved å sammenligne fordeler og ulemper.

Velge den beste domeneregistratoren

Bonustips: Hvis du vil registrere et domenenavn gratis, kan du hoppe til leverandør nr. 2 i listen vår.

Her er en rask oversikt over ting du vil lære i denne guiden.

  Hva er en domenenavnsregistrator

  En domenenavnsregistrator er et selskap som lar deg kjøpe og registrere domenenavn. Alle domenenavnsregistratorer er akkreditert av ICANN (Internet Corporation for Tildelte navn og nummer), en ideell organisasjon som er ansvarlig for å administrere domenenavn.

  Domenenavn gjør internett enkelt å bruke for alle. Uten domenenavn, må du oppgi lange strenger med numre kalt IP-adresser for å besøke nettsteder.

  Domenenavn løser dette problemet ved å la nettsteder velge adresser ved hjelp av ord som er enkle å huske, for eksempel wpbeginner.com eller google.com.

  Hvordan domenenavn fungerer

  For å lære mer, se vår nybegynnerguide om hva som er et domenenavn og hvordan fungerer det.

  For å gjøre domenenavn bredt tilgjengelige, lar ICANN selskaper søke om akkreditering og bli domeneregistrator.

  Disse selskapene konkurrerer deretter med hverandre om å selge domenenavnlisenser som lar deg få bedre service og verktøy når du kjøper domenenavnet ditt.

  Hva domeneregistratorer virkelig gjør?

  Alle domenenavnsposter lagres i en sentralisert database kalt register. For at et domenenavn skal gjenkjennes, må det legges inn i den databasen med all relatert informasjon om den.

  En domenenavnsregistrator får tillatelse fra ICANN til å gjøre endringer i domenenavnets opplysninger i databasen på dine vegne. En domenenavnsregistrator gir også brukervennlige verktøy for å gjøre disse endringene ved å bruke nettleseren din.

  Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan velge den beste domeneregistratoren for nettstedadressen din.

  Hvordan velge riktig domeneregistrator

  Ikke alle domeneregistratorer har lisensen til å selge alle domenenavnsutvidelser. Noen domeneregistratorer kan for eksempel bare selge domenenavn med landsspesifikke utvidelser (som .io, .in eller .ly).

  Hver domeneregistrator kan tilby forskjellige tjenester sammen med domenenavnsregistreringen. Noen registrarer kan tilby billige domener som deres kampanjetilbud, mens andre kan gi gratis tillegg for å tiltrekke seg kunder.

  Når du velger den beste domenenavnsregistratoren, ser vi på følgende fire kriterier:

  1. Pris- og registreringsperiode

  Det første du vil sjekke er prisene på domenenavn. For eksempel kan noen domeneregistratorer tilby lavere priser for det første året registrering, men fornyelsesprisene deres kan være forskjellige og betydelig høyere.

  Du kan registrere et domenenavn i en periode på minst 1 år. Noen selskaper kan imidlertid kreve en høyere registreringsperiode som minimum 2 år. Du kan registrere et domenenavn i opptil 10 år om gangen.

  Hvis du kjøper en ny nettadresse, anbefaler vi at du registrerer domenenavnet ditt i ett år. Du kan slå på automatisk fornyelse, slik at domenet ditt ikke utløper.

  Du må også se etter eventuelle tilleggsavgifter for overføring av domener, fornyelse og andre avgifter.

  2. Overføring av domener

  Domenenavn kan flyttes fra en domeneregistrator til en annen. Normalt trenger du ikke å overføre domenenavnet ditt med en gang, men hvis du ikke er fornøyd med domeneregistratoren, bør dette alternativet være lett tilgjengelig.

  Det første du må huske på er at du ikke kan overføre et domenenavn i løpet av de første 60 dagene av registreringen. Denne første perioden avgjøres av ICANN. Etter det har du lov til å flytte den til en hvilken som helst annen registrar du ønsker.

  De fleste domeneregistratorer gjør det enkelt å overføre domenenavn uten noe ekstra gebyr. Noen kan imidlertid prøve å gjøre det komplisert eller kreve et ekstra gebyr.

  Forsikre deg om at du går gjennom policyen for overføring av domenet før du kjøper et domenenavn fra en registrar.

  3. Utvidelsespolitikk for domener

  Domenenavn er registrert for en bestemt varighet. Du kan fornye domeneregistreringen før utløpsdatoen. Imidlertid, hvis du har glemt å fornye domenenavnet ditt, utløper det og hvem som helst kan registrere det.

  For bedrifter betyr dette at noen kan overta sitt domenenavn. For å sikre at dette ikke skjer, kan du sette opp automatiske fornyelser for domenenavnet ditt.

  Selv om du bruker funksjonen for automatisk fornyelse, er det en god idé å sjekke utløpsreglene for domeneregistratorer. Noen domeneregistratorer tilbyr en avdragsperiode selv etter utløpet. Denne avdragsperioden lar deg fornye ditt utgåtte domenenavn.

  Vi har hørt flere titalls skrekkhistorier om bedriftseiere som mistet domenenavnet sitt fordi kredittkortet deres gikk ut, og registratoren deres hadde ikke en avdragsfri periode. Dette er en av de mange grunnene til at det er ekstremt viktig å velge riktig domenenavnsregistrator.

  4. Tilleggstjenester

  Det kan også være lurt å gå gjennom hvilke andre tjenester som tilbys av domeneregistratoren. Selv om du kanskje ikke trenger disse tjenestene akkurat nå, er det godt å vite at de har dem.

  Disse tilleggstjenestene kan omfatte personvern for domenet, parkering av domener, utvidet utløpsbeskyttelse og mer. Noen domeneregistratorer kan til og med selge WordPress-hosting-tjeneste, e-posttjenestetjeneste, nettstedbyggere, e-postmarkedsføringstjenester og mer.

  Topp 3 ting å passe på når du velger en domenenavnsregistrator

  På grunn av konkurransen innen domeneregistreringsvirksomheten, vil du komme over selskaper med noen veldig attraktive tilbud. Selv om disse tilbudene kan se bra ut, kan det være noen ulemper som du kanskje ikke legger merke til med en gang.

  Følgende er et par ting du må passe på når du velger en domenenavnsregistrator.

  1. Tilleggsprislegging

  Noen domenenavnregistratorer kan automatisk forhåndssjekke tilleggstjenester når du kjøper et domenenavn. Hvis du ikke fjerner merket for disse alternativene, vil dette øke regningen betydelig. Vanligvis skal et .com-domenenavn ikke koste deg mer enn $ 14.99 per år. Hvis den gjør det, bør den heve et rødt flagg.

  Du må ta hensyn til kassesiden og fjerne merket for eventuelle tilleggstjenester du ikke trenger. På toppen av det er det alltid en god idé å dobbeltsjekke det totale beløpet du blir belastet i kredittkortoppgavene.

  2. Dårlig brukeropplevelse

  De fleste domeneregistratorer prøver å gjøre nettstedet enkelt å bruke, slik at de kan holde deg som kunde. Noen domeneregistratorer gjør imidlertid det motsatte.

  Dette vil gjøre det vanskelig for deg å endre innstillingene for domenenavn. Du må gjøre det hvis du ville overføre domenet til en ny vert, eller en ny domeneregistrator.

  Den enkleste måten å lete etter dette er ved å søke etter domeneregistrarens online anmeldelser. Husk at veldig få fornøyde kunder legger igjen anmeldelser på nettet, så det er viktig å lese anmeldelser grundig.

  3. Skjulte avgifter

  Du må kanskje også se etter de skjulte kostnadene og avgiftene når du velger en domeneregistrator.

  Noen domeneregistratorer kan ha spesialtilbud for billigere domener for førstegangsregistreringer. De fleste nybegynnere er ikke klar over det, men fornyelseskostnadene for domenet er ofte ganske forskjellige og enda høyere.

  Alle gode domeneregistratorer gjør det enkelt å overføre domenenavnet ditt til et annet selskap. Noen vil imidlertid sette en tilleggsavgift.

  Når det er sagt, la oss se på noen av de beste domenenavnregistratorene, og hvordan de sammenligner seg med hverandre.

  Beste domeneregistratorer for å kjøpe et domenenavn

  Å velge riktig domeneregistrator sparer deg for mulige fremtidige problemer. Det hjelper deg ikke bare å beskytte merkenavnet, men gjør det også enkelt å flytte nettstedet til en ny vert eller tjenesteleverandør.

  Basert på kriteriene vi diskuterte tidligere, er dette de viktigste domeneregistratorene du kan kjøpe domenenavnet ditt fra.

  1. Domain.com

  Domain.com

  Domain.com startet i 2000 og er en av de mest populære domenenavnsregistratorene på planeten. De lar deg registrere alle toppnivå-domenenavnsutvidelser (TLDs) og til og med dusinvis av landskode toppnivådomener (ccTLDer).

  Domain.com har et raskt domenesøkverktøy som du kan bruke til å undersøke domenenavn. Søket deres viser deg også premiumdomener.

  Du får tilgang til alle domeneadministrasjonsverktøy som du kan forvente av en topp domeneregistrator inkludert privat registrering, whois personvern, gratis whois, bulkregistrering, enkel overføring, enkel DNS-administrasjon, e-postkonto og andre tilleggstjenester. Du kan til og med kjøpe webhotell fra dem hvis du vil.

  Hvis du har spørsmål, kan du kontakte deres nyttige support via live chat eller e-post.

  Domain.com tilbyr WPBeginner-lesere 25% rabatt på domeneprodukter. Alt du trenger å gjøre er å enten klikke på lenken fra vår hjemmeside, eller bruke vår domain.com-kupongkode: nameboy

  Hvis du bare trenger å registrere et domenenavn uten webhotell, anbefaler vi Domain.com på det sterkeste. Imidlertid, hvis du ønsker å starte en blogg eller et nettsted, kan alternativ 2 være bedre for deg fordi du kan få et gratis domenenavn.

  2. Bluehost

  Bluehost

  Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden, og de er en offisiell WordPress-hosting-partner. Som en del av deres webhotell tilbyr de også registrering av domenenavn.

  Bluehost tilbyr WPBeginner-brukere et gratis domenenavn, SSL-sertifikat og rabatt på webhotell, noe som er en perfekt avtale for alle som ønsker å lage et nettsted.

  I utgangspunktet kan du komme i gang for $ 2,75 per måned, og få et gratis domenenavn.

  3. HostGator

  HostGator

  HostGator er et annet populært selskap som tilbyr nettstedseiere en one-stop shop for domenenavn og delt webhotell. De tilbyr et fint utvalg av utvidelser, personvern for domener og brukervennlige DNS-administrasjonsverktøy.

  De har et brukervennlig domenesøkverktøy som hjelper deg raskt å finne et passende domenenavn for bedriften din. Domeneadministrasjonsområdet deres er nybegynnervennlig og godt dokumentert, noe som gjør det enkelt å overføre domener hvis du trenger det.

  Bortsett fra domenenavn og hosting, har de også introdusert et helt nytt drag & slipp nettstedbygger kalt Gator. De tilbyr gratis domenenavn og hosting med alle sine nettstedsbyggerplaner.

  4. GoDaddy

  Gå pappa

  GoDaddy er et av de eldste og mest populære domeneregistreringsselskapene. De administrerer mer enn 77 millioner domenenavn for over 18 millioner kunder.

  De tilbyr et bredt utvalg av populære domenenavnsutvidelser å velge mellom. Prisene deres er svært konkurransedyktige, og du kan til og med få en betydelig rabatt på det første året du registrerer domenet ditt.

  GoDaddy har et kraftig brukervennlig domeneadministrasjonsgrensesnitt som lar deg overføre domenenavnet ditt eller endre innstillingene.

  I slekt: Se de 7 beste GoDaddy-alternativene som er billigere og mer pålitelige.

  5. Namecheap

  Namecheap

  Namecheap er en annen topp domeneregistrator på markedet. De har et kraftig domenesøkverktøy som hjelper deg å finne riktig domenenavn og kommer med forslag når det foretrukne domenenavnet ikke er tilgjengelig.

  De tilbyr også domenetilleggstjenester som domenesikkerhet og premium DNS. Domeneadministrasjonsområdet deres er rent, men det er ikke så brukervennlig som GoDaddys nye grensesnitt.

  En fin ting med NameCheap er at de tilbyr gratis domenenavn med alle domenenavnene sine.

  Vi pleide å bruke NameCheap, men endte med å overføre hoveddomenene våre til andre leverandører fordi vi rett og slett hadde for mange problemer med å logge inn på domeneadministrasjonspanelet..

  6. DreamHost

  Dreamhost

  DreamHost er en annen populær domenenavnsregistrator og leverandør av webhotellleverandører. De tilbyr leserne våre et gratis domenenavn med domenenes personvern inkludert for alle som melder seg på deres Shared Unlimited hostingplan.

  Du kan også registrere et domenenavn uten å kjøpe hosting gjennom dem for $ 8.99 / år, som også inkluderer gratis privat registrering.

  DreamHost tilbyr 400+ TLDer og kommer med alle domeneadministrasjonsverktøy som du kan forvente fra en stor domeneleverandør som DreamHost.

  7. Shopify

  Shopify

  Shopify er en populær eCommerce-plattform som gjør det mulig for hvem som helst å starte en eCommerce-butikk uten tekniske ferdigheter. De er også en populær domenenavnsregistrator og lar deg raskt sette opp en butikk ved å bruke ditt tilpassede domenenavn.

  Shopify leveres også med en kraftig forretningsgenerator som hjelper deg å plukke opp et tilgjengelig domenenavn for virksomheten din. Du kan flytte domenenavnet ditt til en hvilken som helst annen tjeneste hvis du vil.

  En ulempe er at de ikke tilbyr e-postadresser for domenenavn. I stedet kan du bruke e-postkontrollere eller bruke en tredjeparts e-posttjeneste som G Suite eller Office365.

  Bonus Premium-domeneregistrering

  8. KjøpDomains

  BuyDomains

  BuyDomains lar deg søke etter premium domenenavn som samsvarer med søkeordene dine. Premium domenenavn er domenenavn som allerede er registrert, men som er tilgjengelige for salg fra tredjepart. Disse domenene er ofte mer minneverdige, kortere og merkbare, og det er derfor de er dyrere.

  Hvis du ikke finner et passende domenenavn, og du har budsjett, kan du bruke BuyDomains til å søke etter et premiumdomenenavn.

  Endelige tanker – Beste domeneregistrator

  Det er bokstavelig talt hundrevis av andre domeneregistratorer og forhandlere i markedet som vi ikke har inkludert i listen, inkludert Hover, Google Domains, Tucows, 1&1 Ionos, nettverksløsninger osv.

  Årsaken er fordi de alle først og fremst tilbyr de samme tjenestene, og vi ønsker å gjøre det enkelt for brukerne våre å velge den beste og sikreste domeneregistratoren uten å forårsake valglammelse.

  Etter vår mening er Domain.com den beste domeneregistratoren i markedet for små bedrifter så vel som store selskaper. De tilbyr rimeligste priser og har alle funksjonene.

  Hvis du ønsker å bygge et nettsted, kan du få et gratis domenenavn fra både Bluehost og HostGator når du registrerer deg for deres webhotell.

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg å lære å velge den beste domeneregistratoren for bedriften din. Det kan også være lurt å se guiden vår om hvordan du får en gratis bedrifts-e-postadresse for nettstedet ditt.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me