Hvordan velge det beste domenenavnet (14 tips og verktøy)

Å velge riktig domenenavn for nettstedet ditt er avgjørende for at du skal lykkes. Hvis du velger feil domenenavn, kan det være en problemfri å slå på senere uten å skade merkevaren og søkeresultatene.


Derfor er det ekstremt viktig at du velger det beste domenenavnet fra starten.

Når du først starter, kan det være vanskelig å komme med fengende forretningsnavnideer med et perfekt domenenavn.

I denne artikkelen vil vi dele alle verktøyene og tipsene du trenger for å få ideer om domenenavn, velge det beste domenenavnet og registrere det nye domenet ditt (gratis).

Hvordan velge det beste domenenavnet

14 tips for å velge det beste domenenavnet

Når du starter en blogg, kan det å velge et domenenavn være stressende fordi du ikke vil gjøre noen feil.

For å gjøre prosessen enklere har vi et enkelt 14-trinns rammeverk som du kan bruke til å velge det beste domenet for nettstedet ditt.

  La oss se på disse tipsene en etter en med flere detaljer.

  1. Hold deg med

  Hold deg til .com-utvidelsen

  Det er mange nye utvidelser av domenenavn tilgjengelig i dag, fra de originale .com, .net og .org til nisjeutvidelser som .pizza, .photography, og til og med .blog.

  Vi anbefaler alltid å velge et .com-domenenavn.

  Selv om det kan være fristende å komme med smarte bloggnavn ved å bruke nye utvidelser, er .com fremdeles den mest etablerte og pålitelige domenenavnutvidelsen.

  Nyere domenetillegg som .ninja eller .foto kan være upålitelige.

  Dot-com-domener er også de mest minneverdige. Mange brukere, spesielt de som ikke er like teknisk kunnskapsrike, skriver automatisk “.com” på slutten av hvert domene uten å tenke på det..

  Hvis nettstedet ditt er noe som jane.photography, og brukerne tilfeldigvis skriver inn jane.photography.com, vil de havne på en feilside på photography.com nettsted.

  Det er smart å unngå den risikoen ved å holde seg til .com.

  For ikke å nevne, de fleste smarttelefon-tastaturer har automatisk en .com-knapp.

  2. Bruk nøkkelord i ditt domenenavnsøk

  Nøkkelord spiller en viktig rolle i et domene. Ved å bruke nøkkelord i domenenavnet ditt, forteller du søkemotorene hva nettstedet ditt handler om. Sammen med kvalitetsinnhold og god brukeropplevelse, kan nøkkelord i domenet ditt hjelpe deg med å rangere høyere i Google.

  Det er veldig vanskelig å finne et godt domene med dine søkeord, som ikke allerede er tatt.

  Du må være kreativ og kombinere søkeordene dine med andre ord for å få domenet ditt til å skille seg ut.

  3. Hold domenenavnet ditt kort

  Mens nøkkelord er viktige, må du ikke overordnes med domenelengde. Det er bedre å ha et domenenavn som er kort og minneverdig.

  Vi anbefaler å holde domenenavnet ditt under 15 tegn. Lengre domener er vanskeligere for brukerne å huske.

  For ikke å nevne, brukere vil også være mer utsatt for å legge inn skrivefeil med lengre domenenavn som kan føre til tapstrafikk.

  Det er derfor det er lurt å holde domenelengden din kort.

  4. Gjør ditt domenenavn enkelt å uttale og stave

  Du skal kunne være i stand til å dele domenenavnet ditt når du snakker og skriver. Du vet aldri når du blir bedt om å dele domenenavnet ditt personlig.

  Hvis du planlegger å bruke domenenavnet ditt til å opprette en profesjonell e-postadresse, bør det definitivt være lett å forstå og stave for enhver lytter.

  5. Hold det unikt og merkbart

  Domenenavnet til bloggen din må være unik, slik at du kan skille seg ut i lesernes sinn. Det er smart å undersøke andre blogger i din nisje og finne ut hvilke domenenavn de bruker.

  Du ønsker ikke å bruke et varemerke ved et uhell eller bli beskyldt for å ha kopiert en annen blogger.

  Du kan også velge å velge et domenenavn som er mer brennbart.

  Brandable domenenavn er unike, fengende og minneverdige. For eksempel er “Amazon.com” et mye mer merkenavn enn “BuyBooksOnline.com.”

  6. Unngå bindestrek i domenenavn

  Opprett aldri et domenenavn med bindestrek. Bindestreker kan være et tegn på spam-domener som du ikke ønsker å bli assosiert med.

  Forankrede domener er også utsatt for skrivefeil. Hvis du velger et domenenavn med bindestrek fordi det domenet du ønsker allerede er tatt, vil brukerne dine sannsynligvis havne på konkurrentens side hvis de glemmer å skrive inn bindestrek.

  7. Unngå doble bokstaver

  Det er lurt å unngå domener med doble bokstaver, fordi det øker sjansene dine for å miste trafikk til skrivefeil. For eksempel vil et domene som Presssetup.com være mer utsatt for skrivefeil, og føre til tapt trafikk.

  Å unngå doble bokstaver vil også gjøre domenet ditt enkelt å skrive og mer brennbart.

  8. La rom for å utvide

  Det er smart å velge et domenenavn som er relatert til bransjen / nisjen din, fordi det gir brukerne en ide om hva nettstedet ditt handler om. Men du vil heller ikke begrense de langsiktige alternativene for mye.

  For eksempel kan en blomsterhandler velge et domenenavn som orchidblog.com, men da kan det være lurt å begynne å blogge om andre blomster ved siden av orkideer. I så fall kan domene forhindre deg i å tiltrekke lesere som er interessert i andre blomster.

  Å flytte nettstedet ditt til et nytt domene kan være en frustrerende prosess, og det kan føre til at du mister søkerangeringene hvis du ikke gjør det riktig. Derfor er det viktig å velge et fleksibelt domenenavn fra starten av.

  9. Undersøk domenenavnet ditt

  Før du registrerer et domenenavn, kan du prøve å finne ut om det allerede er en registrert virksomhet som bruker samme navn.

  Du kan utføre et varemerkesøk for å se om det allerede er et lignende eller eksakt navn som allerede er varemerke.

  Undersøk varemerker for å unngå motstridende domenenavn

  Du kan også utføre et Google-søk og sjekke om navnet er tilgjengelig på topp sosiale medier nettsteder som Twitter, Facebook, Instagram, etc..

  Et lignende eller samsvarende navn vil ikke bare forårsake forvirring, men det kan også ha alvorlige juridiske implikasjoner som kan koste deg mye penger.

  Når du har et eget nettsted oppe og går, kan du lære mer om hvordan du kan varemerke og opphavsretten til nettstedets navn og logo.

  10. Bruk domenenavnegeneratorer for ideer til celever

  For tiden er det mer enn 360 millioner registrerte domenenavn. Dette fører til at mange sier at alle gode domener allerede er tatt.

  Å søke etter individuelt domenenavn manuelt kan være veldig tidkrevende.

  Det er her domenenavnegeneratorer kommer inn. Disse gratis verktøyene søker automatisk etter dine definerte nøkkelord for å finne hundrevis av smarte domenenavnideer.

  Nameboy domene generator verktøy

  Vi anbefaler å bruke Nameboy, som er et av de eldste og mest populære verktøyet for domenenavngeneratorer på nettet. Du kan også bruke IsItWPs domenegenerator for å finne flere ideer om domenenavn.

  11. Handle raskt før noen andre tar det

  Hver dag blir tusenvis av nye domenenavn registrert fra alle verdensdeler. Hvis du har funnet et domenenavn du liker, ikke vent for lenge.

  Domenenavn er som eiendommer. Tusenvis av mennesker er aktivt på jakt etter gode merkevaredomener som de kan registrere for bedre priser fremover.

  Hvis du ikke handler raskt, kan det hende at noen går foran og registrerer domeneideen din.

  Siden domenenavn er relativt billige, anbefaler vi alltid leserne å handle raskt. Hvis du ombestemmer deg senere, kan du ganske enkelt la det utløpe.

  De beste stedene å kjøpe et domenenavn

  Hvordan registrere ditt eget domenenavn og hvordan få et gratis

  Det er hundrevis av domeneregistratorer på nettet. Det er viktig å velge nøye fordi det kan være vanskelig å flytte domenet senere.

  Akkurat som med webhotell, kan prisene for domeneregistreringer variere fra $ 9 til $ 24. Du kan til og med få det gratis *.

  La oss se på hvordan du enkelt kan kjøpe et domenenavn.

  Gratis domeneregistrering med webhotell

  Flertallet av webhotellfirmaer tilbyr også domeneregistrering som en tjeneste. Noen av disse selskapene tilbyr gratis domeneregistrering med nye hostingkontoer.

  Hvis du starter et nytt nettsted, er det en smart idé å dra nytte av dette tilbudet og få domenenavnet ditt gratis.

  Nedenfor er de to WordPress-vertsfirmaene som tilbyr våre brukere over 60% avslag på webhotell, gratis SSL-sertifikat og et gratis domenenavn:

  Bluehost er et av de eldste og største merkenavnene når det gjelder webhotell. De er en offisiell “WordPress” anbefalt vertsleverandør.

  iPage gir mer enn 1 million nettsteder og er den mest budsjettvennlige webhotellleverandøren på nettet. $ 1,99 / måned for webhotell, og du får et gratis domenenavn.

  Det er viktig å huske på at de fleste verter tilbyr gratis domeneregistreringer bare for ett år. Etter det første året vil domeneregistreringen fornyes til vanligvis rundt $ 14 per år.

  Mange brukere drar nytte av gratis domenet for det første året fordi du måtte betale for domenenavnet uansett, hvorfor ikke få det gratis.

  Mest populære domeneregistratorer

  Hvis du bare vil registrere et domenenavn uten å kjøpe hosting, kan du gjøre det ved å kjøpe det fra en domenenavnsregistrator.

  Domain.com er en av de beste domeneregistratorene på markedet. De tilbyr alle domenenavn på toppnivå, med en smart søkefunksjon, premiumdomener og alle nødvendige verktøy for å administrere domenenavnene dine.

  Søk etter domenenavn på Domain.com

  Domain.com tilbyr WPBeginner-lesere 25% rabatt, og vår domain.com-kupong skal brukes automatisk ved kjøpet.

  GoDaddy er den største domeneregistratoren i verden. De administrerer over 63 millioner domenenavn for over 14 millioner kunder.

  De tilbyr også planer for webhotell også. Hvis du bruker GoDaddy-kupongkoden, kan du få et gratis domenenavn.

  I slekt: 7 Beste GoDaddy-alternativer som er billigere og mer pålitelige.

  Siste tanker

  Hvis du starter en blogg for første gang, kan du finne den ultimate guiden vår om hvordan du starter en WordPress-blogg som er nyttig fordi den leder deg gjennom alt trinn for trinn.

  Det kan også være lurt å sjekke WordPress- og Blogging-kupongsiden for å finne den beste prisen på andre nettverktøy og tjenester.

  For flere ideer om domenenavn, kan du se innlegget vårt på de 14 beste gratis domenenavnegeneratorene.

  Det er alt. Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å forstå hvordan du velger et perfekt domenenavn for bloggen eller bedriften din.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me