Nybegynnerguide for å lage 301 omdirigeringer i WordPress (trinn for trinn)

Prøver du å lage en viderekobling i WordPress? Er du usikker på hva en viderekobling er, og hvorfor den er viktig? Ikke bekymre deg, vi har dekket deg i denne nybegynnerguiden til WordPress-viderekoblinger, vi vil dekke hva en viderekobling er, hvordan du oppretter en viderekobling i WordPress, hvorfor trenger du, og når du bør bruke viderekoblinger.


Klar? La oss komme i gang.

Nettstedet viderekobler

Hva er en viderekobling i WordPress?

En viderekobling er en måte for nettstedet ditt å sende en rask melding til leserens nettleser og fortelle dem at siden de vil besøke er flyttet, slik at nettleseren deres automatisk kan peke dem til den nye siden du ønsker.

Det er forskjellige forskjellige viderekoblinger som 301 viderekobling, 302 viderekobling, 307 viderekobling, osv..

For å holde denne artikkelen enkel og nyttig, vil vi imidlertid bare dekke 301 viderekoblinger som det er det viktigste.

La oss se på hvorfor det er viktig ved å forstå brukssaken.

Når trenger du en 301 viderekobling i WordPress?

Den viktigste grunnen til å bruke 301 viderekoblinger er når nettstedet eller en side på nettstedet ditt er flyttet, og du vil henvise brukeren til en ny side i stedet.

Denne artikkelideen kom til oss da en av leserne våre ba oss om en måte å omdirigere brukere fra et gammelt innlegg til et nytt innlegg.

– Du må opprette en viderekobling når du planlegger å slette et innlegg eller en side til fordel for nytt innhold.

– Du må opprette en viderekobling når du planlegger å endre permalinkene til innlegget eller siden din.

Hvorfor? Fordi å ikke opprette en viderekobling vil føre til at brukerne dine vil se en 404-feil som ikke er funnet. Noe som ikke bare er dårlig for brukerne, men det kan også påvirke nettstedets SEO og skade rangeringen av søkemotorene.

Det er da 301 omdirigeringer blir veldig viktige.

Den lar deg fortelle søkemotorer og brukerens nettleser at siden de prøver å nå, er blitt flyttet permanent til et nytt sted.

Dette gjør det mulig å overføre alle de gamle sidens trafikk- og tilbakekoblingsstyrker (SEO) til den nye siden.

Nå som vi har dekket hvorfor og når av viderekoblinger, la oss se på hvordan du kan lage 301 viderekoblinger i WordPress ved å bruke de forskjellige metodene som er tilgjengelige.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Hvordan lage viderekoblinger i WordPress (ved hjelp av plugins)

En enklere tilnærming for å opprette og administrere 301 viderekoblinger er ved å bruke en av de mange WordPress-viderekoblingsprogrammene. Dette lar deg konfigurere viderekoblinger uten noen gang å skrive en eneste kodelinje.

1. Omdirigering

Den enkleste måten å legge til og administrere viderekoblinger i WordPress er ved å bruke viderekoblingsprogrammet. Installer og aktiver plugin-modulen. Når den er aktivert, besøk Verktøy »Omdirigering for å konfigurere viderekoblinger.

Sette opp WordPress-viderekoblinger ved hjelp av viderekobling-plugin

Redirection plugin lar deg ikke bare konfigurere viderekoblinger, det hjelper deg også å finne ut 404 feil på WordPress-nettstedet ditt. Du kan deretter omdirigere disse nettadressene til en passende destinasjon. Se denne veiledningen for hvordan du sporer 404 sider og omdirigere dem i WordPress.

2. Siden lenker til

Noen ganger kan det være lurt å føre et innlegg / side, men omdiriger det til et annet innlegg eller side. Det er her sidekoblinger kommer godt med. Denne enkle plugin legger til en metakasse på redigeringsskjermen for innlegg der du kan angi adressen til det nye stedet du vil sende brukerne dine.

Legger til viderekoblingslink i innleggsredigereren

3. Enkle 301 viderekoblinger

En annen brukervennlig plugin er Simple 301 Redirects. Som navnet antyder, gjør det 301 viderekoblinger enkelt. Bare installer og aktiver plugin-modulen og besøk deretter Innstillinger »301 viderekoblinger for å legge til nettadressene.

Legge til viderekoblinger ved å bruke Simple 301 Redirects-plugin for WordPress

Selv om det er enkelt å konfigurere 301 viderekoblinger ved hjelp av en WordPress-plugin, har den et lite tilbakeslag av ytelsen. Basert på WordPress-leverandøren din, omdirigerer WordPress kanskje litt tregere med noen mikrosekunder.

Hvis du vil gjøre viderekoblinger raskere, kan du gjøre det ved å bruke kodemetoden og .htaccess-filen.

Sette opp 301 viderekoblinger i WordPress ved å bruke .htaccess

Ved å bruke konfigurasjonsfilen .htaccess for webserveren, kan WordPress-brukere sette opp 301 omdirigeringer som er raske.

Husk at en liten feil i .htaccess-koden kan gjøre WordPress-nettstedet ditt utilgjengelig, og det kan begynne å vise Internal Server Error.

Derfor er det viktig at du tar sikkerhetskopi av .htaccess-filen før du gjør endringer.

For å redigere .htaccess-filen din, må du koble til nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient. .Htaccess-filen ligger i rotkatalogen på WordPress-nettstedet.

Hvis du ikke kan se .htaccess-filen din der, må du tvinge FTP-klienten til å vise skjulte filer. (Se hvorfor du ikke finner .htaccess-filen på WordPress-nettstedet ditt.)

Du kan redigere .htaccess-filen i en hvilken som helst ren tekstredigerer som Notisblokk.

Her er en enkel viderekobling, der vi prøver å sende en bruker som besøker et gammelt innlegg til et nytt innlegg.

RewriteEngine On
Redirect 301 / a-very-old-post / http://yoursite.com/a-very-new-post/

Du kan legge til koden ovenfor fortrinnsvis på slutten av .htaccess-filen.

Det er alt. Vi håper denne nybegynnerguiden for å lage WordPress-viderekoblinger hjalp deg med å konfigurere viderekoblinger på nettstedet ditt.

Det kan også være lurt å sjekke ut disse 9 mest nyttige .htaccess-triksene for WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map