Nybegynnerguide: Hvordan installere et WordPress-tema

Leter du etter å installere et WordPress-tema?


Det er tusenvis av WordPress-temaer tilgjengelig (både gratis og betalt). Som nybegynner kan det være lurt å prøve ut noen av dem på nettstedet ditt til du finner den rette.

I denne nybegynnerguiden vil vi dele detaljerte trinnvise instruksjoner om hvordan du installerer et WordPress-tema. Vi dekker tre forskjellige måter å installere et WordPress-tema på, slik at du kan velge metoden som fungerer best for deg.

Installere et WordPress-tema trinn for trinn

Før du installerer et WordPress-tema

Det er enkelt å installere et WordPress-tema, men husk at hvis du aktiverer et nytt tema, så vil det endre hvordan nettstedet ditt ser ut og fungerer.

Hvis du bytter fra et eksisterende tema, kan det være lurt å se på sjekklisten vår over ting du trenger å gjøre før du endrer WordPress-temaer.

Hvis du installerer et WordPress-tema på et nytt nettsted, er du god til å gå.

Bonustips: Se listen over de beste og mest populære WordPress-temaene.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Installer et tema ved hjelp av WordPress Admin Theme Search

Hvis du ønsker å installere et gratis WordPress-tema fra WordPress.org-temakatalogen, er den enkleste måten å bruke den innebygde temasøkfunksjonaliteten.

Det første du trenger å gjøre er å logge deg på WordPress adminområdet. Deretter går du til Utseende »Temaer og klikk på Legg til ny-knappen.

Legg til nytt tema i WordPress administrasjonsområde

På neste skjermbilde har du muligheten til å velge mellom: Utvalgte WordPress-temaer, Populære WordPress-temaer, Siste WordPress-temaer, søke etter et bestemt tema eller søke etter temaer med spesifikke funksjoner.

Legg til ny temaverktøylinje og søk

Hvis du klikker på knappen “Funksjonsfilter”, kan du sortere temaer basert på funksjoner. Du kan for eksempel sortere temaer etter emne, spesifikke funksjoner og layout.

Filtrer temaresultater etter funksjon

Basert på søket ditt, vil du se en liste over temaer som oppfylte kriteriene dine. I vårt tilfelle søkte vi etter det populære Astra-temaet.

Når du ser temaet du vil installere, bare ta musen oppå bildet. Dette vil avsløre installasjonsknappen, forhåndsvisningsknappen og detaljknappen.

Gå videre og klikk på installeringsknappen.

Installer WordPress-tema

WordPress vil nå installere temaet ditt og vise deg en suksessmelding sammen med ‘Aktiver’ eller ‘Live forhåndsvisning’ -knappene.

Aktiver tema

Klikk på aktiveringsknappen, så har du installert og aktivert WordPress-temaet ditt.

Avhengig av temaet, kan det legge til flere innstillingsalternativer som du kanskje trenger å konfigurere.

For eksempel kan temaet ditt be deg om å installere de anbefalte programtilleggene, laste ned demodata eller gå gjennom innstillinger.

Du kan følge instruksjonene på skjermen, eller klikke på tilpasningsknappen for å begynne å konfigurere temaet.

Tilpasse temaer

Installer et tema ved å bruke Last opp metoden fra WordPress Admin

Den første metoden som vi dekket, lar deg bare installere gratis temaer som er tilgjengelige i WordPress.org-temakatalogen.

Hva om du vil installere et premium WordPress-tema fra selskaper som StudioPress, Elegante temaer, Themify, osv.

Eller hva hvis du vil installere et tilpasset tema? Vel, i dette tilfellet må du installere temaet ved å laste opp metoden fra WordPress-administratoren din.

Begynn med å laste ned .zip-filen til temaet du kjøpte fra en markedsplass eller en kommersiell temabutikk.

Deretter går du til Utseende »Temaer siden i WordPress admin-område og klikk på Legg til ny-knappen øverst.

Legg til ny temaknapp

Dette vil ta deg til den nye temasiden som viser gratis temaer. Siden du allerede har temaet du vil installere, kan du gå videre og klikke på knappen «Last opp tema» øverst.

Last opp temaknapp

Du blir bedt om å velge zip-filen du lastet ned tidligere. Velg filen og klikk Installer nå.

Last opp og installer tema

Når temaet er installert, vil du se en suksessmelding sammen med koblingen for å aktivere og forhåndsvise temaet.

Tema installert og klar til å aktiveres

Klikk på “Aktiver” -lenken, og du har installert og aktivert WordPress-temaet ditt.

Avhengig av temaet, kan det legge til flere innstillingsalternativer som du kanskje trenger å konfigurere enten gjennom tematilpasseren eller gjennom et eget alternativspanel.

Merk: Temaopplastingsfunksjonaliteten er bare tilgjengelig for WordPress.org-brukere som er selv vert. Hvis du bruker WordPress.com, vil du ikke se dette alternativet fordi det begrenser deg.

For å bruke egendefinerte temaopplastingsfunksjoner, må du bruke WordPress.org som er hostet selv (se denne artikkelen som forklarer forskjellen mellom Self Hosted WordPress.org vs WordPress.com).

Hvis du vil bytte fra WordPress.com til WordPress.org, kan du lese veiledningen vår om hvordan du ordentlig går fra WordPress.com til WordPress.org.

Installere et WordPress-tema ved hjelp av FTP

Hvis du føler deg eventyrlysten og vil ta ferdighetene dine til neste nivå, kan du lære om å installere WordPress-temaer ved å bruke FTP.

Husk at dette ikke er for ekte nybegynnere fordi det er litt mer avansert.

Først må du laste ned tema-zip-filen til datamaskinen din. Etter det må du pakke ut filen.

Dette vil opprette en ny mappe med navnet på datamaskinen din. Vi lastet ned det populære Divi premium-temaet.

Utpakkede temafiler

Nå som du har temafilene, er du klar til å laste dem opp til nettstedet ditt.

For å gjøre det, må du koble til nettstedet / WordPress-vertskontoen din ved hjelp av en FTP-klient. Hvis du trenger hjelp, kan du se vår guide for hvordan du bruker FTP for å laste opp WordPress-filer.

Når du er tilkoblet, må du gå til / wp-content / temaer / mappe. På innsiden ser du mapper for alle temaene som for øyeblikket er installert på nettstedet ditt.

Last opp temafiler via FTP

Velg den unzippede temamappen fra datamaskinen din, og last den opp til nettstedet ditt.

Når du har lastet opp temaet, må du gå til adminområdet ditt og klikke på Utseende »Temaer.

Du bør se temaet som du lastet opp oppført der. Bare ta med musen på toppen av det temaet og klikk på aktiveringsknappen.

Aktiver opplastet tema

Vanlige spørsmål om installering av WordPress-temaer

Følgende er noen av de mest stilte spørsmålene om installasjon av WordPress-temaer.

1. Hvor mange temaer kan jeg bruke i WordPress?

Du kan bare bruke ett tema om gangen. Du kan imidlertid installere så mange temaer du vil. Ikke alle installerte temaer på WordPress-nettstedet ditt er aktive.

Så snart du aktiverer et WordPress-tema, deaktiverer det automatisk det forrige aktive temaet ditt og gjør det nye temaet til ditt aktive tema.

2. Hva er et barnetema i WordPress?

Et barnetema i WordPress er et undertema som arver all funksjonalitet, funksjoner og stil på foreldertemaet. Du må installere både foreldre- og barnetemaer på nettstedet ditt og aktivere barnetemaet.

For mer informasjon, se vår guide for hvordan du oppretter et barnetema i WordPress og hvordan du installerer et barnetema i WordPress.

3. Hva er et WordPress-temarammeverk?

Temarammer er høyt optimaliserte WordPress-temaer designet for å brukes som overordnet tema.

Disse temarammene er ment for avanserte brukere og utviklere og inneholder flere kode- og hastighetsoptimaliseringer som hjelper andre utviklere raskt å bygge videre på dem.

Genesis av StudioPress er det beste eksemplet på et WordPress-temarammeverk. For mer informasjon, se vår artikkel om WordPress-temarammer.

4. Premium vs gratis temaer – Hvilken jeg skal bruke?

Hvis du bare begynner på et begrenset budsjett, anbefaler vi å komme i gang med et fleksibelt gratis tema. Se vårt utvalg av de beste gratis WordPress-temaene for blogger og de beste gratis temaene for bedriftsnettsteder.

Hvis du kan bruke litt mer, så velg et premiumtema. Disse temaene har prioritert støtte som kommer godt med spesielt for nybegynnere.

For mer om dette emnet, se vår guide om gratis vs premium WordPress-temaer.

5. Hvordan velger jeg det beste temaet for nettstedet mitt?

Det er så mange WordPress-temaer der ute, og de fleste av dem er designet av fagfolk, slik at de ser veldig bra ut.

Dette gjør det litt forvirrende for nybegynnere å velge det perfekte temaet for nettstedet deres.

Vi anbefaler å holde det enkelt. Velg et minimalistisk design som kommer nær det du har i tankene. Forsikre deg om at temaet ser bra ut på mobil og kjør en hastighetstest på nettstedet på demosiden.

Se vår nybegynnerveiledning for hvordan du velger det perfekte WordPress-temaet for nettstedet ditt.

6. Kan jeg bruke samme tema som jeg har sett på et annet WordPress-nettsted?

Hvis det ikke er et tilpasset WordPress-tema, kan du finne og bruke samme tema på din egen webside. Se vår guide for hvordan du finner ut hvilket WordPress-tema et nettsted bruker.

Vi håper denne trinnvise guiden hjalp deg med å installere et WordPress-tema på nettstedet ditt. Det kan også være lurt å se vår guide for hvordan du kan tjene penger online fra din nye WordPress-webside, og de må ha / beste WordPress-plugins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me