Sjekkliste: 15 ting du må gjøre før du endrer WordPress-temaer

Hvis du har brukt WordPress, har du sannsynligvis byttet tema minst en gang i livet ditt. Hvis du ikke har det, og dette er første gang, er det enda bedre. Det fine med WordPress er at det gjør det veldig enkelt for brukere å endre temaer. Det er bokstavelig talt få klikk unna. Men å endre temaer er mye mer enn bare å klikke på aktivere. I denne artikkelen vil vi gi deg en sjekkliste over ting du MÅ gjøre før du endrer WordPress-temaer. Disse trinnene er kritiske for å sikre at prosessen går greit, ellers kan du ende opp med å miste elementer som du ikke mente å miste.


1. Ta notater om ditt nåværende tema

Ta notater om ditt nåværende WordPress-tema

Mange WordPress-brukere surfer på nettet for å finne løsninger på problemene sine. Ofte finner de disse løsningene i form av utdrag som de legger til manuelt i temaet, for eksempel funksjoner.php eller en annen fil. Fordi disse endringene ble gjort en gang, har folk en tendens til ikke å huske dem. Gå gjennom temafilene og noter all tilleggskoden du la til. Du vil også sjekke lastetiden for nåværende tema fordi du kan sammenligne de to. Gå til et nettsted som Pingdom Tools, eller bruk YSlow til å teste ut forskjellige sider (Ja forskjellige sider, ikke bare hjemmesiden).

2. Vær forsiktig med sidefeltene

Vær forsiktig med sidelinjene

Du må sørge for at det nye temaet ditt er widget-klart. Sidefeltwidgets er veldig enkle å bruke, derfor bruker mange brukere det for å tilpasse det. Vi legger merke til at sidefelt sannsynligvis er det mest brukertilpassede området på WordPress-nettsteder. Folk gjør mange endringer som å legge til egendefinerte tekster, bilder, lenker, reklame og andre widgeter. Hvis du bruker et widget-aktivert tema, og du bytter til et tema som ikke er widget-klart, vil du miste alt dette. Hvis du bruker et widget-aktivert WordPress-tema, er dette ikke et problem.

Alt du endrer i sidebar.php-filen med det gamle temaet ditt, blir overskrevet. Så sørg for at du legger til kodene i den nye temasidefeltet.

3. Ikke mist sporingen

Tekoppanalyse

De fleste bloggere bruker en slags analyse enten det er Google Analytics, eller en av de andre tjenestene. Mange av oss bruker ikke plugins for å legge til sporingskodene. Noen av oss åpner footer.php-filen og endrer kodene. Noen av temaene våre har et sted å plassere adsense-koden. Uansett hvilken sak du vil, vil du sørge for at du kopierer og limer inn sporingskoden til det nye temaet. Dette er en av tingene som ofte blir oversett av brukere. Fordi det er så enkelt, glemmer de fleste av oss det.

4. The Good ‘ol RSS jobber du?

Mange av oss bruker FeedBurner til våre WordPress RSS-feeder. En av delene ved å integrere FeedBurner i WordPress er å peke standardfeedene dine til FeedBurner på denne måten du kan ha analyser på feedabonnentene dine. Mange temaer som Genesis, Standard Theme og andre lar deg integrere FeedBurner fra innstillingspanelet. Du må sørge for at du holder feeden rettet til FeedBurner, ellers blir det to RSS-feeder for bloggen din. Den viktigste WordPress-en, og FeedBurner-en som tar informasjonen fra din WordPress RSS-feed. Bortsett fra vil du miste antall av abonnenten du hadde fordi de ble abonnert ved å bruke / feed / url som ikke lenger peker på FeedBurner. Igjen, dette betyr ikke at du mister dem, det betyr bare at du ikke kan se dem i FeedBurner-tellingen.

5. Sikkerhetskopiering!!

Sikkerhetskopier filene dine

Du har aldri noe å tape ved å opprette en sikkerhetskopi. Som et forsiktighetsmål bør du ta sikkerhetskopi av alle temafiler, plugins og databasen. Selv om ingenting skulle skje, men du kan aldri være for trygg. Du kan bruke BackupBuddy til å lage en full-site Backup for deg.

6. Vedlikeholdsmodus

Vedlikeholdsmodus WordPress

Du vil sannsynligvis ikke at brukerne skal se mens du bytter fordi de vil ende et ødelagt nettsted eller slikt. Det er best å slå på vedlikeholdsmodus i 15 – 20 minutter at det kan ta deg å forsikre deg om at alt fungerer som det skal. Når du har satt opp Vedlikeholdsmodus, er du god til å gå foran og aktivere det nye temaet.

7. Testing av all funksjonalitet og plugins

Når du har aktivert det nye temaet, må du sørge for at du beholder all funksjonalitet og plugins som fremdeles fungerer. Husk at listen over gode olmerker du opprettet i trinn 1. Dette er tiden der det kan komme godt med. Gå tilbake og legg til all funksjonalitet du vil ta med fra det gamle temaet til det nye temaet, hvis du ikke allerede har gjort det. Prøv ut alle funksjonene, inkludert, men ikke begrenset til, kommenteringsprosessen, enkelt innleggssider, søk, 404-side, arkivside, kontaktside osv. Forsikre deg om at alle widgetene dine fortsatt er der og fungerer.

På plugin-fronten vil du bare sørge for at formateringen fremdeles er den samme. Mange plugins bruker de eksisterende stilene dine for å vise output. Så du vil sannsynligvis sørge for at de fremdeles ser bra ut med det nye temaet.

8. Kompatibilitet med tvers av nettlesere

Cross Browser-kompatibilitet

Test nettstedet ditt i alle nettlesere du har tilgang til. Nettlesere har en tendens til å gjengi ting annerledes. Spesielt Internet Explorer. Du vil være sikker på at designet ditt ser bra ut i store nettlesere. Noen temmelige temaer har en tendens til å bryte inn forskjellige nettlesere. Så hvis mange av målgruppene dine bruker Internet Explorer, vil du forsikre deg om at det fremdeles er tilgjengelig for dem.

9. Få de tredjepartsartiklene til å se pene ut

Hvis du bruker Google Adsense eller et annet annonseselskap som lar deg formatere dem, er det beste alternativet å tilpasse dem. For eksempel var det forrige nettstedet ditt oransje, så du hadde oransje lenker for Google Adsense. Nå hvis det er blått, vil du sannsynligvis ta det med i betraktningen.

Det samme gjelder twitter-widget, facebook som knapper osv. Juster de med det nye fargeskjemaet. Hvis du går fra et lys til et mørkt design, eller omvendt, må du gjøre disse endringene.

10. La brukerne dine vite det

Kunngjøring

Slå av vedlikeholdsmodus, og skriv et raskt blogginnlegg for å gi brukerne beskjed. Legg merke til at du bare brukte 15 – 20 minutter på å sjekke ting. Det er ikke mulig å fange alle feilene. Ved å gi beskjed til brukerne dine, kan du forvente å få feilrapporter. Vi ber ofte leserne våre på twitter (@wpbeginner) om bug testing. Be publikum via twitter, facebook osv. For å se om nettstedet ser bra ut i nettleseren deres. Hvis de sier JA, så er det gode nyheter. Hvis de sier nei, kan du be dem ta et skjermbilde av problemet. Du kan se på problemet og prøve å fikse det. Hvis du ikke kan fikse det, ber du utvikleren av temaet om å fikse det. Merknad: med mindre du har betalt for temaet, er disse utviklerne IKKE pålagt å løse disse problemene GRATIS.

Folk har alle slags nettlesere, skjermoppløsninger osv., Så det er viktig å få sin mening. Ikke glem å minne RSS-leserne dine om å besøke nettstedet også, slik at de kan se godbitene.

11. Beskjære plugins

Temaer kommer nå forhåndsinnlastet med mange funksjoner. Hvis du for eksempel bruker Genesis eller et annet tema som har BreadCrumbs, kan du bli kvitt din Breadcrumb-plugin. Konseptet er enkelt. Bli kvitt ting du ikke trenger. En ting du imidlertid må sørge for er at plugins ofte kan gjøre jobben bedre. For eksempel kommer mange temaer med mange SEO-funksjoner. Genesis, Thesis, Standard Theme og alle andre kan skryte av SEO-funksjonene sine. Vi vil heller bruke en mye kraftigere plugin som WordPress SEO av Yoast. Gjør valgene dine med omhu.

12. Ta babytrinn når du skifter

Baby skritt

Du jobber med et nytt tema her, så det er nok best at du gjør endringer nøye. Endre mindre elementer for å sikre at det oppfører seg ordentlig i alle nettlesere. Når du først er komfortabel nok, kan du gjøre drastiske endringer. Det er viktig å lære strukturen og semantikken i det nye temaet før du gjør store endringer. Dette vil tillate deg å oppdage problemet med en gang.

13. Test lastetid

Ta lastetidstallene du hadde på det gamle temaet ditt (fra punkt 1 i denne sjekklisten), og sammenlign de to. Se hva du kan gjøre for å forbedre lastetiden ved å sjekke ut Syeds presentasjon på Slideshare.

14. Overvåk Bounce Rate

Etter å ha byttet tema, vil du være sikker på at du overvåker avvisningsfrekvensen. Noen temaer er bare vennligere enn andre når det gjelder å navigere i leserne rundt på nettstedet ditt. Hvis avvisningsfrekvensen din har økt sammenlignet med forrige tema, bør du sannsynligvis jobbe med det. Legg til relaterte innlegg-widgeter, populære innlegg-widgeter, eller bare ha en bedre oppfordring til handling for nye lesere.

15. Lytt til leserne dine, og FORBEDR

forslag

Når en ny design kommer ut, har brukerne alltid forslag. De elsker enten en bestemt funksjon, eller hater en bestemt funksjon. Kommuniser med publikum ved hjelp av undersøkelser eller Facebook-avstemminger. Se hva de vil ha forbedret, og jobb deretter med å få det til.

Har du en egen sjekkliste når du endrer WordPress-temaer? Vil gjerne høre det hvis vi savnet noe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map