Slik installerer og installerer du Google Tag Manager i WordPress

Ønsker du å konfigurere Google Tag Manager i WordPress? Er du usikker på om du trenger Google Tag Manager på WordPress-nettstedet ditt? Ikke bekymre deg. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du riktig installerer og konfigurerer Google Tag Manager i WordPress og forklarer fordelene.


Hva er Google Tag Manager?

Google Tag Manager

Ofte må eiere av nettstedet legge til flere kodebiter for å spore konverteringer, trafikk og samle andre analytiske data.

Med Google Tag manager kan du enkelt legge til og administrere alle disse skriptene fra et enkelt dashbord.

Det er innebygde tagmaler for Google Analytics, Adwords, DoubleClick osv. Tag manager fungerer også med flere tredjepartsanalyser og sporingsplattformer.

Bortsett fra det, kan du bruke tilpasset HTML for å legge til din egen sporing eller hvilken som helst annen kode du vil legge til.

Dette sparer deg for tid å legge til og fjerne koder fra koden din og heller administrere den fra et enkelt dashbord. For ikke å nevne, alle disse skriptene er lastet inn i ett skript.

Når det er sagt, kan vi komme i gang med Google Tag Manager.

Av hensyn til denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du legger til Google Analytics på nettstedet ditt ved hjelp av Google Tag Manager.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Starter

Det er viktig å merke seg at denne guiden er beregnet på WordPress.org-nettsteder (se forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org). Hvis du ikke har et WordPress-nettsted, kan du se installasjonsveiledningen for WordPress for å lage et.

Først må du opprette en Google Analytics-konto for nettstedet ditt hvis du ikke allerede har gjort det. Du kan følge instruksjonene i hvordan du installerer Google Analytics i WordPress-opplæringen.

Følg trinnene som er nevnt i delen “hvordan du registrerer deg for Google Analytics”. Stopp når du får sporingskoden. I stedet for å legge til sporingskode direkte i WordPress, bruker vi tag manager for å gjøre det.

Setter opp Google Tag Manager

Nå som vi er klare til å legge til Google Analytics, er neste trinn å sette opp Google Tag Manager.

Besøk nettstedet for Google Tag Manager og registrer deg ved å bruke den samme Google-kontoen du brukte med Google Analytics.

Etter innlogging vil du komme til den nye kontosiden. Bare oppgi et navn for kontoen din og klikk på fortsett-knappen.

Oppretter Google Tag Manager-konto

Nå må du legge til en container til kontoen din. En container kan være et nettsted eller en app på iOS- eller Android-plattformer. I dette tilfellet vil vi bruke nettet.

Du kan bruke nettstedets domene for beholdernavnet. Du kan legge til flere containere for hver konto. Når du er ferdig, klikker du på opprett-knappen for å fortsette.

Lage en container

Google Tag Manager vil nå opprette kontoen din med containeren, og du vil se containerdashbordet. Det vil se slik ut:

Beholderpanel

Nå er Google Tag Manager-kontoen din klar, så neste trinn er å legge til en ny tag. Du kan gjøre dette ved å klikke på opprett en ny tag.

Først må du velge et merkeprodukt. For øyeblikket er det mer enn 20 integrasjonsmaler tilgjengelig.

Vi vil velge Google Analytics for nå, men du kan alltid legge til flere koder og velge forskjellige produkter etter dine behov. Du kan til og med klikke på tilpasset HTML for å legge til andre tilpassede kodebiter.

Velg Google Analytics som produkt for taggen din

Når du har valgt Google Analytics, blir du bedt om å velge mellom Universal Analytics eller Classic Analytics. Velg universal analytics, så blir du bedt om å oppgi sporings-ID for analytics.

Denne sporings-IDen er en spesiell kode som lar Google identifisere nettstedet ditt. Du kan få denne IDen ved å logge på Google Analytics-kontoen din og gå til Administrator-fanen.

Velg konto og eiendom for nettstedet ditt, og klikk deretter på sporingsinfo for å utvide det. Du ser koblingen for sporingskode.

Finne sporings-IDen din for Google Analytics

Hvis du klikker på sporingskode, kommer du til siden med sporingskoden og viser også UA-sporings-ID-en din.

UA-sporings-ID i Google Analytics

Kopier UA-sporings-IDen din og lim den inn i Google Tag Manager. Under sidetype velger du Sidevisning og klikker deretter på fortsett-knappen.

Legg til sporings-ID

Veiviseren for tagkonfigurasjon vil nå spørre deg når du skal utløse denne taggen. Velg alle sidene og klikk deretter på opprett-knappen.

Når du skal fyre på taggen

Google Tag Manager vil nå vise deg en sporingskode som du trenger å legge til på WordPress-nettstedet ditt. Du må kopiere denne koden.

Tag manager code

Legge til Tag Manager-kode i WordPress

Det første du må gjøre er å installere og aktivere Sett inn Headers and Footers plugin. Ved aktivering må du besøke Innstillinger »Sett inn topptekster og bunntekst.

Legg til Google Tag Manager-koden din i WordPress
Lim inn tagbehandlerkoden i overskriftsdelen og klikk på lagre-knappen for å lagre innstillingene.

Hvis du ikke ønsker å installere en plugin, kan du også legge til Google Tag Manager-koden i WordPress-temaet eller barnetemaet. Bare rediger malen header.php og lim inn koden rett etter stikkord.

Publiser beholderen din

Merkelapper i Google tag manager vil ikke vises før du publiserer containeren. Besøk Google Tag Manager-oversikten og klikk deretter på publiser-knappen.

Publiser endringene dine i Google Tag Manager

Du kan også forhåndsvise nettstedet ditt, og Google Tag Manager viser deg taggene som ble avfyrt på hver sidevisning.

Forhåndsvisning og feilsøking

Dette er alt, du har installert og konfigurert Google Tag Manager for WordPress-nettstedet ditt. Det kan også være lurt å se guiden vår om 7 beste analyseløsninger for WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map