Slik konfigurerer du en tilpasset e-postadresse med merkevare med Outlook (Office365)

Ønsker du å sette opp en profesjonell e-postadresse med Outlook.com? Microsofts Outlook-premium lar deg bruke ditt eget domenenavn for å opprette en bedrifts-e-postadresse. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du konfigurerer den tilpassede e-postadressen til merkevaren din med Outlook.com.


Opprette en profesjonell merkevaren e-postadresse med Outlook

Hva er en profesjonell e-postadresse?

En profesjonell e-postadresse er den som har virksomhetsnavnet i seg. For eksempel er [email protected] en profesjonell e-postadresse. Mens [email protected] ikke er en profesjonell e-postadresse.

Det er mange måter du kan opprette en profesjonell e-postadresse på. Du kan bruke den innebygde postserveren som følger med de fleste WordPress-vertsfirmaer. Se vår artikkel om hvordan du oppretter en gratis e-postadresse for bedriften på fem minutter.

Dette vil fungere for de fleste startnettsteder på et budsjett som går i bløt. Det mangler imidlertid flere kritiske funksjoner som bedre beskyttelse mot spam og antivirus, forbedret sikkerhet, enkel kontoadministrasjon og mer.

Hvis du vil ha de kraftige funksjonene som er nevnt over, trenger du en profesjonell e-posttjeneste for virksomheten som fungerer med ditt eksisterende virksomhetsnavn (aka domenenavn).

Hva er Outlook.com?

Outlook er en e-posttjeneste som tilbys av Microsoft. Du kan opprette en gratis [email protected] for å bruke tjenesten. Hvis du imidlertid vil opprette en profesjonell e-postadresse med merkevaren hos Outlook.com, må du registrere deg på Office 365.

Det er en betalt tjeneste som starter fra $ 12,50 per bruker / måned. Det inkluderer 1 TB OneDrive-lagring, siste Outlook, Word, Excel og PowerPoint for din PC eller Mac.

Hos WPBeginner bruker og anbefaler vi G Suite av Google for forretningsadresse fordi det er mer kostnadseffektivt (starter på $ 5 / måned). Vi foretrekker også Google Cloud siden teamet vårt er kjent med Gmail og andre Google Apps.

For mer informasjon, kan du se vår sammenligning av G Suite vs Office 365 for å lære hvordan det stabler opp mot Outlook.com.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du oppretter en tilpasset e-postadresse merket med Outlook.com.

Registrer deg for Outlook Premium med Office 365

Først må du gå til Office 365-nettstedet og registrere deg for deres Business Premium-abonnement. Det er det eneste abonnementet som inkluderer støtte for tilpassede domener.

Registrer deg for Office 365 Business premium

Du vil bli bedt om å oppgi personlig informasjon. Etter det, klikk på neste knapp for å fortsette og oppgi betalingsinformasjon.

Office 365 påmelding

Etter at du har registrert deg, lander du på Office 365-administratorpanelet. Herfra må du besøke Oppsett »Domener side for å legge til ditt tilpassede domene.

Sett opp domene

Dette fører deg til siden med domenerinnstillinger. Gå videre og klikk på knappen Legg til domene for å fortsette.

Legg til domene

På neste skjermbilde blir du bedt om å oppgi domenenavnet du vil konfigurere. Etter å ha skrevet inn domenenavnet, klikker du på neste knapp for å fortsette.

Skriv inn domenenavn

Office 365 vil nå slå opp domenenavnet ditt og deretter be deg om å bekrefte eierskapet ved å legge til informasjon i domenets DNS-innstillinger.

Bekreft ditt eierskap til domenet

For å gjøre dette, må du bytte tilbake til innstillingssiden for domenet ditt. Avhengig av domeneregistrator, vil denne siden bli lokalisert under kontoen din. Du må finne alternativet DNS-innstillinger.

Hvis domenet ditt er registrert av ditt WordPress-vertsfirma, vil du finne domenets innstilling under cPanel-oversikten som er merket som ‘Zone Editor’ eller ‘DNS Zone Editor’.

Legger til DNS-post

Merk: Over skjermbilde er fra Bluehost. Skjermbildet ditt for vert kan se litt annerledes ut.

Når du legger til en DNS-post, må du sørge for at informasjonen du oppgir stemmer overens med informasjonen som vises av Office 365.

Når du har limt inn DNS-posten, klikker du på knappen Legg til DNS-post for å lagre endringene.

Deretter må du bytte tilbake til Microsoft Office 365 adminportal og klikke på bekreftelsesknappen.

Bekreft eierskap til domenet

Office 365 vil nå se etter DNS-post for å bekrefte at du eier domenenavnet. DNS-bekreftelse kan ta 5 – 10 minutter fordi noen ganger ikke oppdateres DNS med en gang.

Etter bekreftelse vil du bli bedt om å administrere de elektroniske tjenestene dine.

Du vil få to alternativer her: det første er å automatisk tillate Office 365 å gjøre nødvendige endringer i DNS-innstillingene, og det andre alternativet er å administrere DNS-postene manuelt.

Hvis domenet ditt er registrert hos GoDaddy, kan du velge det første alternativet og Office 365 vil ta seg av resten.

Ellers velger du det andre alternativet for å manuelt administrere DNS-postene dine.

Konfigurer dine online tjenester

Når du har valgt, klikker du på neste knapp for å fortsette.

Office 365 vil nå spørre deg om hvilken tjeneste du vil konfigurere. Akkurat nå vil vi bare konfigurere Exchange for å bruke virksomhetens e-postadressetjeneste.

Velg utveksling som din tjeneste

Klikk på neste knapp for å fortsette.

Exchange trenger tre DNS-poster for å fungere. Du vil kunne se dem på neste skjermbilde.

Legger til flere DNS-poster

Nok en gang må du gå til domenets DNS-innstillingsside og legge til disse postene hver for seg.

Legg til MX-poster

Dette er hva hver av disse DNS-postene gjør.

Først har du en MX-post, som gir instruksjoner om hvor du skal levere e-postmeldingene. Etter det har du en TXT-post, som hjelper deg med å forhindre at noen forfalsker e-posten sin for å sende spam. Til slutt har du en CNAME-post som lar programvaren som Outlook oppdage og koble til en e-posttjeneste.

Hvis nettstedet ditt allerede hadde en MX-post, ville den bli erstattet med denne. Dette sørger for at du kan bruke Outlook-e-postserverne til å sende og motta e-post fra den tilpassede domenenes e-postadresse.

Når du har lagt inn alle DNS-poster, klikker du på bekreftelsesknappen. Office 365 vil nå sjekke DNS-innstillingene for domenet ditt. Hvis alt er i orden, blir du omdirigert tilbake til domenesiden.

Du har konfigurert domenenavnet ditt for å fungere med Outlook.

Du er nå klar til å opprette den tilpassede domenen din e-postadresse ved hjelp av Outlook.com.

Legge til tilpasset merket e-postadresse i Outlook.com

Gå til Office 365-oversikten Brukere »Aktive brukere og klikk deretter på Legg til en bruker-knapp.

Legg til en bruker

På neste skjermbilde må du oppgi brukerens personlige informasjon og deretter velge en e-postadresse for dem.

Legg til bruker- og e-postadresse

Deretter klikker du på legg-knappen for å lagre innstillingene dine.

Du kan nå logge inn ved å bruke e-postadressen og passordet du opprettet i det tidligere trinnet for å bruke den nye e-postadressen med profesjonell merkevare med Outlook.com.

Bruke Outlook-appen i Office 365

Du kan også installere Office 365-apper på Mac og PC inkludert Outlook. Dette vil tillate deg å bruke den merkevaren e-postadressen din med offline tilgang via Outlook-appen.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du konfigurerer en profesjonell e-postadresse med Outlook. Det kan også være lurt å se artikkelen vår om hvordan du konfigurerer en profesjonell e-postadresse med G Suite og Gmail.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map