Slik legger du til kategorier og underkategorier i WordPress

WordPress har muligheten til å sortere innholdet ditt i kategorier, koder og taksonomier. En av de viktigste forskjellene mellom kategorier og koder er at kategorier kan ha underkategorier eller barnekategorier. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du legger til kategorier og underkategorier i WordPress og hvordan du får mest mulig SEO-utbytte av kategorier.


Forstå foreldrekategorier, barn og søskenkategorier i WordPress

Kategorier er et kraftig verktøy og kan ikke bare brukes til å sortere innholdet, men også til å utvikle en riktig nettstedstruktur som er meningsfull og semantisk.

Før du går videre, anbefaler vi deg å lese guiden vår om kategorier og tagger. Det vil hjelpe deg å forstå hvordan kategorier er forskjellige enn tagger, hvorfor de ikke skal forveksles eller blandes sammen, og til slutt hvordan du bruker kategorier på riktig måte. Når du har lest den, kom tilbake hit, så fortsetter vi.

La oss anta at du lager et reiseside for forskjellige destinasjoner rundt om i verden. Det kan være lurt at brukere også skal kunne finne artikler etter by og land.

Du kan for eksempel legge til USA og deretter legge ut artikler for New York City, Los Angeles, Chicago osv. Det er her du kan bruke barnekategorier. USA vil bli en foreldrekategori, og byer kan bli barnekategorier.

Barne- og foreldrekategorier i WordPress

Det er viktig å merke seg at et innlegg som er arkivert under en barnekategori ikke trenger å være arkivert under foreldrekategori. For eksempel, hvis du tildeler et innlegg New York City som kategori som er en barnekategori i USA, er du fritt til å velge om du vil at innlegget skal arkiveres under begge eller bare barnekategorien.

Hvis du velger å arkivere et innlegg under barnekategorien, men ikke under foreldrekategorien, vil innlegget ditt bare vises på arkivsidene til barnekategorien. Dette er spesielt nyttig når du vil unngå duplikatinnhold.

La oss anta at du har opprettet en foreldrekategori USA, og den har bare en barnekategori, New York City. Hvis du arkiverer et innlegg under både foreldre- og barnekategorier, vil arkivsidene til begge kategoriene være helt identiske.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du legger til kategorier og barnekategorier i WordPress.

Legger til kategori i WordPress

Du kan legge til en ny kategori i WordPress når du skriver et innlegg. På skjermbildet for redigering, bla ned til metaboksen for kategorier og klikk på koblingen Legg til ny kategori.

Legger til ny kategori mens du skriver et innlegg

Du kan også legge til en ny kategori uten å redigere et innlegg. Bare besøk Innlegg »Kategorier side og legg til den nye kategorien. Denne metoden er spesielt nyttig hvis du vil opprette alle kategoriene dine før du legger til innhold.

Å legge til en ny kategori direkte uten å redigere et innlegg

Legger til barnekategori i WordPress

Du kan redigere barnekategorier på samme måte som du la foreldrekategoriene til. På skjermen for redigering av innlegg, bla ned til kategoriseksjonen og klikk på koblingen Legg til ny kategori. Dette vil vise tekstfelt for å legge til nytt kategorinavn og en rullegardinmeny for å velge overordnet kategori.

Legger til barnekategori fra skjermbildet for redigering av innlegg

På samme måte kan du også besøke Sider »Kategorier side. Legg til navnet på barnekategorien din, og velg deretter kategorien overordnet fra rullegardinmenyen Foreldre.

Legger til barnekategori fra kategorikategorien

SEO fordeler med kategoribasert nettstedstruktur

Hvis du bruker SEO-vennlige URL-adresser, vil URL-en for barnekategori se slik ut.

http://example.com/category/united-states/new-york-city/

Dette er mye mer meningsfylt og hjelper søkemotorer og brukere til å forstå hva siden din handler om. Du får også en sjanse til å legge til nøkkelord i nettadressen din. Søkeord hjelper folk å finne innhold på søkemotorer.

Du kan kvitte seg med ‘kategori’-prefikset fra kategorien URL-er ved å installere FV Top Level Category-plugin. Bare installer plugin-modulen, så fjerner du kategoribase fra nettadressene til arkivsidene. Du vil få kategoriarkivsiden din slik:

http://example.com/united-states/new-york-city/

Vis kategorier og barnekategorier i WordPress sidefelt

WordPress-temaet ditt vil automatisk vise kategoriene for hvert innlegg. Hvis du vil vise alle kategoriene dine på bloggens sidefelt, må du gå til Utseende »Widgets side. Dra og slipp widgeter fra listen over tilgjengelige widgeter til en sidefelt.

Viser kategorier for barn og foreldre i WordPress-sidefeltet

I innstillingene for kategorien-widgeten, merk av i ruten ved siden av “Vis hierarki” -alternativet og klikk på lagre-knappen. Besøk nettstedet ditt, og WordPress vil vise kategoriene dine med barnekategorier justert under foreldrekategorien.

Kategorier og barnekategorier i WordPress-sidefeltet

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til kategorier og barnekategorier i WordPress. Det kan også være lurt å ta en titt på disse mest ønskede kategorihacks og plugins for WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me