Slik legger du til og bruker widgets i WordPress

Begynnerbrukere spør oss ofte hva som er widgets og hvordan de bruker widgets i WordPress. Widgets lar deg legge til forskjellig funksjonalitet og funksjoner i WordPress-sidefeltene uten å skrive noen kode. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du legger til og bruker widgets i WordPress sammen med eksempler på deling av widgeter.


Slik legger du til og bruker widgets i WordPress

Hva er widgeter? Hvorfor du trenger å bruke widgets i WordPress?

Widgets er små blokker med spesifikk funksjonalitet som du kan plassere i WordPress-sidefeltene (også kjent som widget-klare-områder). For nybegynnere er dette en enkel måte å legge til ting som gallerier, sitater, populære innlegg, facebook som bokser og andre dynamiske elementer på WordPress-siden deres.

Widgets finner du på Utseende »Widgets -siden i WordPress-administratorområdet ditt.

Widgets-skjerm på et WordPress-nettsted

Du vil se widgetene du kan legge til under listen over tilgjengelige widgeter.

På høyre side finner du de utpekte områdene på WordPress-nettstedet ditt hvor du kan plassere disse widgetene. Disse utpekte områdene er definert av ditt WordPress-tema. De kalles sidefelt eller widget-klare områder.

Hvis du ikke ser en bestemt widget du leter etter, kan den sannsynligvis legges til med en plugin (mer om dette senere).

Legge widget til en sidefelt i WordPress

Det er flere måter å legge til widgets på sidefeltene som er tilgjengelige i WordPress-temaet. Det enkleste er å bare dra og slippe dem til sidefeltet.

Animasjon som viser hvordan du drar og slipper en widget til en sidefelt i WordPress

Du kan også klikke på en widgettittel fra listen over tilgjengelige widgeter. WordPress viser deg listen over sidefelt der du kan legge til denne widgeten.

Bare velg sidefeltet der du vil legge til widgeten, og klikk deretter på Legg til widget-knapp for å legge den til.

Legg til widget-knapp

Det er også en tilgjengelighetsmodus for brukere som trenger det. For å aktivere tilgjengelighetsmodus, må du klikke på Skjermalternativer-knappen øverst til høyre på skjermen.

Slå på tilgjengelighetsmodus for widgeter i WordPress

Det vil vise en nedtrekksmeny med en kobling for å aktivere tilgjengelighetsmodus for widget-skjermen. Hvis du klikker på den, endres brukergrensesnittet til widgetene.

Hver tilgjengelige widget vil nå ha en enkel ‘Legg til’ -knapp. å klikke på knappen tar deg til et tilgjengelig skjermbilde der du enkelt kan velge sidefeltet.

Tilgjengelige widgeter i WordPress

For detaljerte instruksjoner se vår guide for hvordan du legger til WordPress-widgeter i tilgjengelighetsmodus.

Widgets-siden er ikke den eneste måten å legge til widgets på ditt WordPress-nettsted. Du kan også legge til widgets ved hjelp av live forhåndsvisning ved å gå til Utseende »Tilpass.

Animasjon som legger til en widget med tilpassing i WordPress

Det er viktig å merke seg at ikke alle widget-klare områder og sidefelt vises i tilpasseren. Dette er grunnen til at vi anbefaler å bruke Utseende »Widgets skjerm for å legge til widgeter i WordPress.

Slik fjerner du en widget i WordPress?

Å fjerne en widget i WordPress er like enkelt som å legge dem til. Besøk Utseende »Widgets side.

Se etter widgeten du vil fjerne i sidefeltene, og klikk på widget-tittelen for å utvide den.

Fjern en widget ved å slette den fra WordPress-sidefeltet

Under widgetinnstillingene finner du lenken for å slette widgeten. Hvis du sletter en widget, fjernes den fra sidefeltet, og vil også slette widgetinnstillinger som tittel eller andre alternativer du valgte.

Noen widgeter er for enkle og har ikke mange alternativer i innstillingene, mens andre har mange alternativer og innstillinger. Hvis du vil fjerne en widget uten å miste innstillingene, må du dra og slippe den til delen inaktive widgeter.

Fjerne en widget uten å slette innstillingene

Hvis du sletter eller sender en widget til inaktive widgeter, fjernes den ikke fra listen over tilgjengelige widgeter. Du kan alltid legge til en widget igjen fra listen over tilgjengelige widgeter eller inaktive widgeter.

Hva slags widgets er tilgjengelige for WordPress?

En standard WordPress-installasjon kommer med noen innebygde widgets som nylige innlegg, nylige kommentarer, arkiver, søk osv.

Mange WordPress-temaer og plugins kommer med egne plugins.

For eksempel lar Envira Gallery-plugin deg opprette vakre bildegallerier i WordPress-innlegg og sider. Men det kommer også med en Envira Gallery-widget, som du kan legge til i en sidefelt for å vise bildegallerier i WordPress.

Envira galleri widget

På samme måte legger utallige andre temaer og plugins til widgeter, slik at brukerne deres kan legge til ting i WordPress-sidefeltene uten å skrive kode eller html.

Det er hundrevis av WordPress-plugins som bare legger til widgeter du kan bruke i sidefeltet. Se listen vår over de 25 mest nyttige WordPress-widgetene for nettstedet ditt.

Hva annet du kan gjøre med WordPress Widgets?

Widgets er et utrolig kraftig og fleksibelt verktøy i WordPress. WordPress-utviklere har brukt dem på mange innovative måter.

Som WordPress-nettstedseier kan du dra nytte av det for å legge til nesten alt du kan tenke deg til WordPress-nettstedet ditt. Kom i gang med våre 12 WordPress-sidefelttriks for å oppnå maksimale resultater.

Hvis du er komfortabel med kode, kan det være lurt å lære hvordan du oppretter en egen WordPress-widget.

Det er alt, vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til og bruker widgets i WordPress. Det kan også være lurt å se guiden vår om hvordan du kan vise forskjellige sidefelt for hvert innlegg og side i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me