Slik legger du til utvalgte bilder eller legger ut miniatyrbilder i WordPress

Utvalgte bilder også kjent som postminiatyrbilder er en populær funksjon i WordPress-temaer. I dag har de fleste WordPress-fotograferingstemaer, restauranttemaer, kirketemaer og andre typer temaer innebygd støtte for postminiatyrbilder. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du legger til funksjoner eller legger ut miniatyrbilder i WordPress.


Du tenker kanskje hvorfor bruker vi funksjoner av bilder og miniatyrbilder om hverandre. Vel, da denne funksjonen ble introdusert i WordPress 2.9, ble den kalt postminiatyrbilder. I den neste versjonen ble den imidlertid omdøpt til et omtalt bilde.

Nybegynnerguide for utvalgte bilder i WordPress

Utvalgte bilder eller postminiatyrer er en temafunksjon. De fleste temaer som Genesis og andre støtter kjente bilder som standard.

En enkel måte å finne ut om temaet ditt støtter funksjoner, er å gå til innleggsredaktøren. Bare opprett et nytt innlegg og bla litt ned for å se om det er en metaboks som heter funksjoner på høyre side av skjermen.

Utvalgt bildemetaboks i WordPress

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Legge til miniatyrbilde eller utvalgt bilde i WordPress

Hvis du vil legge til et omtalt bilde i et WordPress-innlegg, klikker du bare på “Sett valgt bilde” -koblingen i metaboksen for det viste bildet som vises på skjermdumpen over.

Dette vil åpne WordPress Media Uploader. Du kan bruke det til å laste opp et bilde fra datamaskinen din eller bruke et eksisterende bilde fra mediebiblioteket. Når du har valgt bildet, klikker du bare på knappen Set Featured Image.

Angi et omtalt bilde i WordPress

Bildet vil vises i metaboksen Featured Image, slik:

Et omtalt bilde lagt til i et WordPress-innlegg

Det er viktig å merke seg at bildet kan vises litt annerledes i temaet ditt. Det avhenger av hvordan temaet ditt håndterer funksjoner.

Noen magasinetemaer bruker mindre miniatyrbilder langs sammendragene av sideanleggene på hovedsiden, og en større versjon på visningen av ett innlegg.

Avhengig av innstillinger som er definert av temautvikleren, vises bildet ditt automatisk med innleggene dine. Hvis du imidlertid vil endre måten temaet håndterer kjennetegnet bilder og legge ut miniatyrbilder, fortsett å lese.

Merk: Alt under dette vil kreve kodingskunnskap.

Temautviklers guide til utvalgte bilder og postminiatyrer i WordPress

Selv om kjennetegnet bilde er en populær funksjon som støttes av et stort antall temaer, er det fremdeles mulig at du kanskje bruker et tema som ikke støtter funksjoner. I så fall kan du legge til omtalt bildestøtte til temaet ditt. Hvis du er komfortabel med å redigere temafiler og kjenner deg rundt litt CSS, kan du gjøre det selv.

Hvis du vil legge til omtalt bildesupport i et WordPress-tema, må du legge til denne kodelinjen i temaets funksjoner.php-fil:

add_theme_support (‘post-miniatyrbilder’);

Denne koden vil aktivere omtalt bildesupport for innlegg og sider. Du kan nå gå til innlegg eller sider, og du vil se alternativet for vist bilde aktivert. Når du angir et omtalt bilde, vises det imidlertid ikke automatisk i WordPress-temaet. Hvis du vil vise utvalgte bilder i temaet ditt, må du redigere malene dine og legge til denne kodelinjen der du vil vise det kjente bildet:

<?php the_post_tattnail (); ?>

Filene du legger til koden ovenfor, vil variere basert på temaet ditt. Du vil legge til koden i innleggsløyfen din.

Koden ovenfor er den grunnleggende funksjonen du trenger for å legge til utvalgt bildestøtte og vise kjente bilder i temaet ditt. Hvis du vil angi bildestørrelse for utvalgte bilder du laster opp, må du legge til denne kodelinjen i funksjonsfilen.

set_post_tattnail_size (50, 50);

Parametrene for set_post_tattnail_size er i denne rekkefølgen: bredde, høyde.

Du kan også angi flere bildestørrelser som skal brukes med funksjonen_post_oemnail (). For eksempel:

// Bildestørrelse for enkeltinnlegg
add_image_size (‘miniatyrbilde med ett innlegg’, 590, 180);

I dette eksemplet har vi lagt til en ny bildestørrelse som heter single-post-miniatyr med 590px med og 180px høyde. For å bruke denne bildestørrelsen i vårt tema, må vi fortsatt legge den til i den aktuelle temafilen. Sjekk guiden vår for å legge til flere bildestørrelser i WordPress for mer informasjon.

Hvis du tidligere har lastet opp funksjoner, men de fremdeles vises i annen størrelse, må du gjenopprette miniatyrbilder og bildestørrelser for eldre innlegg.

Nedenfor er et eksempel på den kjente bildefunksjonen med en spesifikk bildestørrelse.

<?php the_post_tattnail (‘miniatyrbilde med én post’); ?>

Dette er fordelt versjon av full funksjonalitet. Du kan utvide funksjonaliteten til kjente bilder ytterligere. Du kan for eksempel angi et standardtastingsbilde for miniatyrbilder, vise kjente bilder med bildetekster, eller til og med legge til flere miniatyrbilder eller kjennete bilder..

Vi håper at denne artikkelen hjalp deg å lære hvordan du legger til funksjoner eller legger ut miniatyrbilder i WordPress. Det kan også være lurt å sjekke ut listen over de 14 beste plugins-programmene og opplæringsprogrammene for WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me