Slik sletter du WordPress-bloggen din

Vil du slette WordPress-bloggen din? Selv om blogging er morsomt, kan det hende at du bare vil kvitte deg med det hele. Nylig spurte en av brukerne oss om det var mulig å slette WordPress-bloggen deres. I denne artikkelen vil vi gå deg trinn for trinn for hvordan du sletter WordPress-bloggen din trygt og hvilke forholdsregler du bør ta.


Før vi begynner er det viktig å merke seg at det er to typer WordPress-blogger. Den første og den vanligste er WordPress.org-nettstedet som er vertskap for selv. Den andre typen er blogger som er vert på WordPress.com. Se forskjellen mellom WordPress.com vs WordPress.org.

Merk: Hvis du bare vil bytte fra en plattform til en annen for å få mer frihet, bør du følge veiledningen vår om hvordan du kan flytte bloggen din ordentlig fra WordPress.com til WordPress.org.

Slett WordPress-bloggen din

Når det er sagt, la oss se på hvordan du sletter WordPress-bloggen din.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Slette din WordPress.com-blogg

Først vil vi ta en titt på hvordan du sletter WordPress.com-bloggen din.

Trinn 1: Sikkerhetskopiering

Uansett hvor sikker du er på å slette nettstedet ditt, bør du alltid opprette en sikkerhetskopi i tilfelle du ombestemmer deg i fremtiden. Denne sikkerhetskopien kommer godt med hvis du noen gang vil gjenopprette nettstedet.

Dessverre er det ingen eneste knapp på WordPress.com som du kan trykke og laste ned alle dataene dine. Du må ta backup av WordPress.com-siden manuelt ved å gå til dashbordet i Verktøy »Eksport seksjon.

Eksporter WordPress.com-bloggen din

Eksportknappen for alt innhold eksporterer bare innlegg, sider, kategorier, koder, kommentarer osv. Den vil ikke ta sikkerhetskopi av mediefiler og opplastinger. For det må du klikke på Media og laste ned alle filene manuelt.

Trinn 2: Slette WordPress.com-blogg

Du finner lenken for å slette nettstedet ditt under verktøymenyen i WordPress.com-dashbordet.

Slett WordPress.com-bloggen din

Når du klikker på den, blir du bedt om å oppgi en grunn. Klikk på “En annen grunn” for å fortsette å slette nettstedet.

Dette vil åpne et popup-vindu der du blir bedt om å forsikre deg om at du har eksportert dataene dine. Det vil også advare deg om at ved å slette nettstedet ditt, vil du miste alle dataene og ikke kunne bruke dem lenger. Klikk på avmerkingsboksen, og klikk deretter på slett nå-knappen.

Bekreft at du vil slette WordPress.com-bloggen din

Du vil motta en e-postbekreftelse for å forsikre deg om at det er du som ber om sletting av nettstedet ditt. Du må klikke på bekreftelseskoblingen i e-posten for å fullføre sletting av bloggen.

Det er alt, WordPress.com-bloggen din blir slettet.

Trinn 3: Tilpassede domener

Hvis du kjøpte et domene fra WordPress.com, vil du ikke kunne slette WordPress.com-nettstedet. WordPress vil informere deg om at dette nettstedet ikke kan slettes fordi det bruker et tilpasset domene.

For å få tilgang til domeneadministratoren, må nettstedet ditt være aktivt på WordPress.com. På dette tidspunktet har du virkelig to alternativer.

Du kan enten flytte domenet til en annen registrator som vil ta noen dager. Hver domeneregistrator som Godaddy, NameCheap osv. Har sine egne instruksjoner som du kan følge.

Alternativt kan du ganske enkelt gjøre WordPress.com-bloggen din privat.

Bare logg inn på WordPress.com-oversikten og gå til Innstillinger »Lesing side. Bla ned til delen synliggjøring av nettstedet og sjekk alternativet “Jeg vil gjøre nettstedet mitt privat …”.

Å gjøre et WordPress.com-nettsted privat

Hvis du gjør det, slettes ikke WordPress.com-bloggen din, men den vil ikke være offentlig tilgjengelig. Du kan vente til domeneregistreringen går ut og deretter slette bloggen. Forsikre deg om at domenet ditt ikke er satt til automatisk fornyelse i WordPress.com.

Slette et WordPress.org-nettsted som er selv vert

Det er faktisk mye enklere å slette et WordPress.org-nettsted som er hostet selv, siden du har all friheten og full tilgang til dine egne data.

Trinn 1: Sikkerhetskopiering Før du sletter nettstedet ditt, må du sørge for at du har en komplett WordPress-sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Selv om du føler at du aldri vil gjenopprette dette nettstedet igjen, anbefaler vi fortsatt å ta sikkerhetskopi av dataene dine i tilfelle du ombestemmer deg.

Trinn 2: Slett filer Logg deg på cPanel-oversikten for hostingkontoen og finn filbehandleren.

Bruke cPanel filemanager for å slette WordPress.org-nettstedet

Gå til rotkatalogen på nettstedet ditt i filbehandleren og slett alle filene og mappene.

Det er alt du har slettet det selvbaserte WordPress.org-nettstedet. Neste, bare avbryte hosting-abonnementet ditt, så er du ferdig.

Hvis du noen gang ombestemmer deg og vil gjenopprette nettstedet ditt, er her veiledningen for hvordan du gjenoppretter WordPress fra sikkerhetskopi.

Siste tanker

Vi vil understreke at når du sletter et nettsted, betyr det ikke at det har blitt borte fra nettet med en gang. Google lager vanligvis en hurtigbuffer på nettstedet ditt som blir liggende der så lenge Google ønsker det.

Det er også prosjekter som Archive.org som prøver å bevare nettet ved å spore historiske endringer på nettsteder.

Til slutt er det spammere som skraper (kopier / stjeler) fulle nettsteder. Hvis nettstedet ditt ble skrapet, lever alt innholdet fremdeles til spammeren bestemmer seg for å fjerne det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map