Slik tømmer du hurtigbufferen din i WordPress

Nylig spurte en av leserne oss hvordan vi tømmer hurtigbuffer i WordPress?


Nettleseren din, vertsserveren og hurtigbufring-plugins kan alle tjene hurtigbufret innhold som kan gjøre det vanskelig for deg å se endringene du har gjort på nettstedet ditt med en gang.

Å tømme WordPress-hurtigbufferen er også det første råd om feilsøking som du ofte vil høre.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du tømmer hurtigbufferen på riktig måte i WordPress. Vi dekker nettleserbuffer, webhotellbuffer og topp WordPress cache-plugins i denne guiden.

Slik tømmer du hurtigbuffer i WordPress

Hva er hurtigbuffer og når trenger du å tømme hurtigbuffer?

Bufreløsninger lagrer en statisk versjon av nettstedet ditt. Dette lar WordPress hoppe over å kjøre de tyngre PHP-skriptene og forbedre nettstedets hastighet.

Hvordan cache fungerer i WordPress

Det er mange forskjellige typer hurtigbufringsløsninger tilgjengelig. De mest populære er WordPress-hurtigbufring-plugins som WP Rocket og WP Super Cache.

Disse programtilleggene gir et brukervennlig grensesnitt for å kontrollere hva som skal bufres, når cache-innhold skal utgå og rydde opp hurtigbuffer på forespørsel.

Administrerte WordPress-vertsleverandører som WP Engine kjører også sine egne hurtigbufringsløsninger, slik at du ikke trenger å installere en cache-plugin.

Hvis du bruker en CDN-tjeneste som MaxCDN, vil de også tjene hurtigbufrede kopier av statisk innhold.

Hvis du bruker en webapplikasjonsbrannmur som Sucuri eller CloudFlare for å forbedre WordPress-sikkerheten din, har de også sin egen cache for å få fart på nettstedet ditt og redusere driftsstans.

Til slutt vil de fleste moderne nettlesere også lagre hurtigbufrede versjoner av sider på datamaskinen din.

Hensikten med hurtigbufring er å få fart på nettstedet og forbedre den generelle brukeropplevelsen. Noen ganger får dette imidlertid til at du ikke ser endringene du gjør med en gang som kan være frustrerende. I så fall må du tømme hurtigbuffer for å se endringene dine live.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du tømmer hurtigbufferen din i WordPress.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Trinn 1: Tøm nettleserbufferen din

Først må du tømme hurtigbufferen i nettleseren. De fleste nettlesere kan lagre statisk innhold som stilark, JavaScript, bilder fra et nettsted for å gjøre dine påfølgende besøk raskere.

Noen ganger kan det hende at nettlesere ikke klarer å innse at en webside har endret seg. I stedet for å hente en ny kopi, kan det hende at de fortsatt laster siden på nytt fra den hurtigbufrede versjonen som er lagret på datamaskinen din.

Slik renser du nettleserbufferen din i Google Chrome. Først må du klikke på menyikonet og deretter velge Flere verktøy »Fjern nettlesingsdata.

Tøm hurtigbuffer i Google Chrome

Dette vil få frem en popup der du kan velge innholdet du vil fjerne. Forsikre deg om at alternativet for hurtigbufrede bilder og filer er merket av, og klikk deretter på knappen “Fjern nettlesingsdata”.

Tøm nettleserdata i Google Chrome

Du har tømt nettleserbufferen din, og du kan nå prøve å besøke nettstedet ditt. For mer informasjon, se vår guide for hvordan du tømmer hurtigbuffer i alle større nettlesere.

Hvis du fremdeles ikke ser endringene du har gjort, kan du gå videre til de neste trinnene i denne artikkelen.

Trinn 2: Tøm hurtigbuffer i WordPress Cache-plugin-en

Hvis du bruker en WordPress-hurtigbufring-plugin på nettstedet ditt, må du tømme plugin-cachen. De fleste hurtigbufring-plugins lar deg enkelt gjøre det fra innstillingssiden for plugin-modulen.

Tøm hurtigbuffer i WP Rocket

WP Rocket er den beste WordPress cache-plugin på markedet. Det beste med å bruke WP Rocket er at den proaktivt bygger WordPress-cachen i bakgrunnen, slik at brukerne dine alltid får servert en hurtigbufret versjon.

Det gjør det også veldig enkelt å tømme cache-filer med et enkelt klikk.

Bare gå til Innstillinger »WP Rocket og klikk på knappen “Tøm hurtigbuffer” under oversikten.

Fjern WP-rakettbuffer

WP Rocket vil nå tømme alle hurtigbufrede filer for deg.

Tøm hurtigbuffer i WP Super Cache

WP Super Cache er et populært plugin-program for WordPress. Det lar deg rengjøre eller rense alt hurtigbufret innhold med et enkelt klikk.

Du må besøke Innstillinger »WP Super Cache og klikk på knappen ‘Slett hurtigbuffer’.

Slett cache i WP Super Cache

Det er alt, WP Super Cache vil nå slette alle hurtigbufrede filer fra nettstedet ditt.

Tøm hurtigbuffer i W3 totalbuffer

W3 Total Cache er en annen populær plugin-plugin for WordPress. Det gjør det også superenkelt å tømme hurtigbuffer med ett klikk.

Gå over til Ytelse »Dashbord og klikk på ‘tøm alle hurtigbuffer-knappen.

Tom cache i W3 Total Cache

W3 Total Cache vil nå slette alt hurtigbufret innhold på nettstedet ditt.

Tøm hurtigbuffer på WP Engine

WP Engine er en administrert leverandør av WordPress hosting. De kjører sin egen hurtigbufringsløsning, slik at kundene ikke trenger å installere en cache-plugin.

Hvis du ikke kan merke at endringer trer i kraft umiddelbart, kan du enkelt tømme WP Engine-cache fra WordPress-adminområdet.

Du må klikke på WP Engine-menyelementet i administrasjonsfeltet, og deretter klikke på rens alle cacher-knappen under ‘Generelle’ innstillinger..

Fjern WP-motorbuffer

WP Engine vil nå rense all lagret cache for ditt WordPress-nettsted.

Tøm hurtigbuffer på Bluehost

Bluehost er et av de beste WordPress-vertsfirmaene i bransjen. De tilbyr en innebygd cacheløsning som umiddelbart forbedrer WordPress-ytelsen og hastigheten.

Du kan tømme Bluehost WordPress-hurtigbufferen fra WordPress administrasjonsområde.

Bare logg inn på WordPress-adminområdet ditt, og du vil merke en ‘Cache-knapp’ i verktøylinjen for admin. Ta musen over, så ser du alternativet til å “rense alle” -bufferen.

Tøm WordPress-cache i Bluehost

Bluehost vil nå tømme alle filer fra WordPress-cachen.

Tøm hurtigbuffer i SiteGround

SiteGround er en ledende leverandør av WordPress-hosting som er kjent for rask og topp kundesupport. De tilbyr en innebygd cache-løsning for å forbedre ytelsen til nettstedet ditt.

Du kan tømme SiteGround-hurtigbufferen fra kontrollpanelet for vertskontoen din, så vel som WordPress admin-området. Vi viser deg begge metodene.

Tøm SiteGround-hurtigbufferen fra vertsdashbordet

Logg på dashbordet for hostingkontoen, gå til Hastighet »Bufring side under verktøy for nettstedet.

Herfra bytter du til kategorien Dynamisk hurtigbuffer. Klikk på menyikonet ved siden av domenenavnet ditt, og velg deretter Flush cache-alternativet.

Tøm hurtigbuffer på SiteGround

Tøm SiteGround-hurtigbufferen fra WordPress admin-dashbord

Du kan også administrere SiteGround-hurtigbufferen ved å installere og aktivere SG Optimizer-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du klikke på Purge SG Cache-knappen på WordPress admin verktøylinje.

Rens ut SiteGround-hurtigbufferen

Plugin-filen vil nå tømme SiteGround WordPress-cachen.

Tøm hurtigbuffer i Sucuri

Hvis du bruker en WordPress-brannmur som Sucuri for å beskytte nettstedet ditt, har de også sitt eget lag med hurtigbufring.

Du kan tømme hurtigbufferen fra Sucuri-pluginen din ved å gå til Sucuri »WAF -menyen i ditt WordPress admin-område.

Sucuri Clear Cache

Bonustips: Hvis du nylig har flyttet WordPress-nettstedet ditt, kan det hende du også må tømme DNS-cachen. Dette vil sikre at du får den oppdaterte DNS-informasjonen og får tilgang til den nyere versjonen av nettstedet ditt.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg å lære å tømme hurtigbuffer i WordPress. Det kan også være lurt å se guiden vår om hvordan du kan øke WordPress-hastigheten og ytelsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map