The Ultimate Marketing Marketing Guide for nybegynnere – trinn for trinn

Affiliate markedsføring er en av de mest populære måtene å tjene penger på nettet fra bloggen din. Det lar deg legge til en jevn inntektsstrøm til bloggens monetiseringsstrategi. I denne veiledningen for tilknyttet markedsføring for nybegynnere, vil vi forklare hvordan tilknyttet markedsføring fungerer, og hvordan du kommer i gang med en gang.


Ultimate veiledning for tilknyttet markedsføring for nybegynnere

Hva er tilknyttet markedsføring?

Per definisjon er tilknyttet markedsføring en henvisningsordning der en online forhandler (annonsør) betaler deg en provisjon når brukere kjøper produktet fra henvisningslinken.

I motsetning til andre annonsetyper som betaler basert på klikk eller visninger, fungerer markedsføring via tilknyttet selskap på en CPA (pris per anskaffelse) eller CPL (pris per føre) basis. Med andre ord tjener du bare en provisjon når noen tar en handling (dvs. kjøper produktet eller registrerer deg for en gratis prøveperiode).

Fordi det er mindre risiko for annonsøren, betaler tilknyttede programmer mye høyere provisjoner til utgivere sammenlignet med Google AdSense eller andre typer annonser.

Affiliate markedsføring krever en mer praktisk tilnærming. Du må finne et produkt eller en tjeneste du tror vil være nyttig for brukerne dine. Etter det må du strategisk legge det til i blogginnleggene og andre områder på nettstedet ditt, slik at brukere kan kjøpe produktet ved å bruke henvisningslinken.

Hvordan fungerer tilknyttet markedsføring / sporing?

Først må du finne et selskap eller et produkt som du ønsker å markedsføre. Du må velge et produkt eller en tjeneste du tror vil være relevant for bloggens tema og være nyttig for publikum. Produktet eller selskapet du velger vil bli kalt en ‘selger’.

Deretter må du samarbeide med selskapet ved å bli med i partnerprogrammet deres. Dette gjør deg til deres ‘tilknyttede’. Noen selskaper bruker også begrepene tilknyttede selskaper, partnere osv.

Når du har blitt medlem av deres partnerprogram (også kalt tilknyttet program), vil du få en unik tilknyttet ID. Du må bruke denne tilknyttede ID-en i alle tilknyttede lenker som du legger til på nettstedet ditt for å markedsføre produktet.

Du kan markedsføre produktet ved å legge til en grundig produktanmeldelse, anbefale det i artiklene dine, vise bannerannonser, sende et nyhetsbrev på e-post og mer. All trafikk du sender til selgernettstedet med din unike ID blir sporet.

Når en bruker foretar et kjøp, tjener du en provisjon. Betalingen din blir utstedt når inntektene dine når en bestemt terskel typisk 45 – 60 dager.

Hvordan komme i gang med tilknyttet markedsføring

Først må du sørge for at du bruker riktig bloggplattform, og du har lov til å kjøre tilknyttede markedsføringskampanjer på nettstedet ditt.

Hvis du for eksempel bruker WordPress.com, er det noen begrensninger når det gjelder produktene og tjenestene du kan koble til. For mer informasjon se vår sammenligning av WordPress.com vs WordPress.org.

På den annen side, hvis du er på WordPress.org-nettsted som er vertskap for selv, kan du legge til hvilken som helst tilknyttet kobling du ønsker og effektivt administrere tilknyttede kampanjer.

Hvis du ikke allerede har opprettet et nettsted, kan du komme i gang med en gang. Bare følg instruksjonene i vår trinnvise guide for hvordan du starter en blogg, så vil du være i gang om mindre enn 30 minutter.

Deretter må du gi brukerne dine beskjed om hvordan du tjener penger på nettstedet ditt ved å legge til en avsløringsside. Se WPBeginners avsløringsside, og bruk dem gjerne som en mal.

Du må også legge til en personvernregler og vilkår for tjenestesiden til bloggen din.

Dette er blant må-sidene for hver WordPress-blogg. De redder deg ikke bare fra juridiske problemer i fremtiden, men de hjelper deg også med å bygge tillit hos publikum.

Finne tilknyttede produkter og tjenester å markedsføre

Det er mange måter å finne produkter og selskaper som du kan samarbeide med som tilknyttet selskap. Her er noen av de enkleste måtene å finne produktene du kan markedsføre.

1. Bli tilknyttet for produkter du allerede bruker

Først må du se på produktene og tjenestene du allerede bruker og synes er nyttige. Dette gjør det enkelt for deg å overbevise brukerne dine om produktet siden du allerede vet fordeler og ulemper.

Deretter må du gå til produktets nettsted og søke etter termer som ‘Tilknyttet program’, ‘Partnere’ eller ‘Tilknyttede selskaper’. Mange selskaper leter aktivt etter tilknyttede markedsførere for å markedsføre sine produkter, og derfor legger de til en lenke til tilknyttet side i bunnteksten til nettstedet..

Finne tilknyttede programmer å være med på

2. Se etter produkter andre blogger anbefaler

En annen måte å finne produkter på er ved å se på andre blogger som ligner din. Du vil kunne finne mange lignende blogger som bruker tilknyttet markedsføring for å tjene penger.

Men hvordan vet du at de markedsfører tilknyttede produkter?

Først, se etter de åpenbare og lett merkbare bannerannonsene på nettstedet deres. Ta musen til bannerannonsen, så ser du en lenke i nettleserens statuslinje.

finne tilknyttede lenker

Denne lenken har vanligvis en tilknyttet ID. Tilknyttet ID hjelper selgere å spore hvilken tilknyttet partner som sender dem trafikk / salg.

Noen ganger kan disse koblingene se ut som interne lenker, men når du klikker på dem vil de ta deg til et produktnettsted med tilknyttet markedsførers ID i lenken. Du vil også finne lignende tilknyttede lenker gjennom innholdet.

3. Bli med i større tilknyttede nettverk

En annen måte å finne produkter å markedsføre på er ved å bli tilknyttet tilknyttede nettverk. Disse nettstedene fungerer som mellommann mellom tilknyttede markedsførere og selgere.

Du vil merke at mange produkter og selskaper som du vil samarbeide med allerede bruker et tilknyttet nettverk. Dette hjelper deg raskt å finne mange produkter som du kan begynne å markedsføre på nettstedet ditt.

4. Nå ut til selskaper

Hvis du virkelig ønsker å markedsføre et produkt, men ikke finner informasjon om tilknyttet program, kan du bare spørre dem via e-post.

Noen selskaper markedsfører kanskje ikke tilknyttet program. Hvis de har et tilknyttet program, kan de invitere deg til å bli med.

Hva er tilknyttede nettverk? Hvorfor du bør bli med dem?

Tilknyttede nettverk fungerer som mellommann mellom deg (tilknyttet markedsfører) og selgere (selskaper som vil selge produktene sine).

For selgere tilbyr de sin plattform som en tjeneste for å liste opp produktene sine, spore tilknyttet trafikk, administrere tilknyttede selskaper og sende betalinger.

For tilknyttede markedsførere tilbyr de en brukervennlig plattform for å søke etter produkter, registrere deg som et tilknyttet selskap, spore kampanjens resultat og inntjening.

Følgende er noen av de mest populære tilknyttede nettverkene du kan bli med.

  • ShareaSale – Et av de største tilknyttede nettverkene med mange høyt betalte tilknyttede produkter for nesten alle tenkelige kategorier. Populære WordPress-vertsfirma, WPEngine, bruker ShareASale for å administrere tilknyttede selskaper. WPEngines tilknytningsprogram tilbyr en veldig sjenerøs utbetaling til deres tilknyttede partnere.
  • CJ-tilknyttet selskap (tidligere Comission Junction) – Nok et toppnettverknettverk med et stort antall selgere og produkter pent organisert i kategorier og lett søkbare. Selskaper som GoDaddy, Expedia og mange andre bruker CJ.
  • ClickBank – Dette er en stor online markedsplass for salg av digitale produkter i forskjellige kategorier fra forskjellige leverandører. Den er enkel å bruke og har mange læringsressurser for nye markedsførere.
  • Amazon Associates – Amazon er verdens største netthandel med millioner av produkter. Du kan registrere deg på tilknyttet program og begynne å tjene ved å sende folk til et nettsted de allerede bruker til online shopping.

Hvilke tilknyttede nettverk skal du være med på?

Du bør være med i tilknyttede nettverk som har produktene du vil markedsføre. Du kan bli med i flere tilknyttede nettverk for forskjellige produkter. Vi bruker alle overnevnte nettverk og få andre.

Forsikre deg om at du alltid sjekker nettverksprogramretningslinjene. Du må også gjennomgå programretningslinjene for individuelle produkter og selgere. Dette vil gi deg en klar idé om inntektene, utbetalingene dine, ekstra insentiver og mer.

Tips for markedsføring av partnere for å øke inntektene

Nå som vi har dekket det grunnleggende, la oss ta en titt på noen flere tips til hvordan du faktisk kan tjene penger på tilknyttet markedsføring.

1. Velg gode produkter og selskaper å markedsføre

Som tilknyttet markedsfører har du ikke kontroll over fremtiden for produkter du anbefaler. Derfor må du forsikre deg om at du anbefaler de beste produktene fra anerkjente selskaper.

Den beste måten å gjøre dette på er ved å anbefale produktene og tjenestene du faktisk har brukt. Hvis du vil anbefale et produkt som ser nyttig ut, må du gjerne kontakte dem for å lære mer.

Hvis du spør pent, vil de fleste selskaper gjerne tilby deg en gratis konto eller kopi for å gjennomgå / teste deres produkt eller tjeneste.

2. Tilby svært nyttig og verdifullt innhold

Du kan legge til tilknyttede lenker og bannere hvor som helst på WordPress-nettstedet ditt. Bare å legge til lenker vil imidlertid ikke føre til at brukerne dine overbeviser om å faktisk kjøpe disse produktene.

Du må overbevise brukerne dine ved å tilby nyttig og verdifull informasjon om produktet. Mange tilknyttede markedsførere gjør det ved å skrive grundige produktanmeldelser, videoomtaler, produktsammenligninger med fordeler og ulemper, og mer.

3. Husk publikum

Husk nettstedets publikum og interessene deres når du velger produktet. Hvis du for eksempel driver en moteblogg, vil du markedsføre motetilbehør, klær og lignende produkter som publikum ønsker å kjøpe.

Du må også sørge for at du ikke bare anbefaler produkter fordi de tilbyr høyere provisjoner. Hvis en bruker kjøper et produkt basert på anbefalingen din, og det ikke viser seg å være nyttig, vil de aldri stole på anbefalingene dine igjen.

Tilknyttede plugins og verktøy for tilknyttet markedsføring for WordPress

Når bloggen din vokser, vil du anbefale mange forskjellige produkter. Dette vil gjøre det vanskelig for deg å administrere alle tilknyttede lenker, bannere og annonser spredt over hele nettstedet ditt.

Heldigvis er det gode markedsføringsverktøy og plugins for tilknyttede selskaper som du kan bruke til å hjelpe deg med administrasjon.

1. ThirstyAffiliates

Å legge til lenker til innholdet ditt manuelt blir ganske vanskelig når nettstedet vokser. Du må kopiere URL-en med tilknyttet ID hver gang du nevner produktet og lime den inn i WordPress.

Det er her ThirstyAffiliates kan hjelpe. Det er et plugin for administrasjon av tilknyttede lenker som lar deg enkelt legge til tilknyttede lenker i WordPress.

Det lar deg også endre lange tilknyttede lenker til tildekket pene lenker som er mer brukervennlige.

ThirstyAffiliates har også muligheten til å automatisk erstatte nøkkelord med tilknyttede lenker som betydelig kan hjelpe deg med å øke tilknytningsinntektene.

2. AdSanity

AdSanity er den beste plugin-modulen for WordPress-annonseadministrasjon og et must for hver tilknyttet markedsførers verktøykasse. Det lar deg lage bannerannonser fra WordPress-nettstedet ditt og administrere dem fra et enkelt dashbord.

AdSanity gjør det også enkelt å sette inn annonser i WordPress-innlegg, sider og sidefeltwidgets. Du kan bruke den til å administrere tredjepartsannonser som Google AdSense-annonser og bannere også. For detaljerte instruksjoner, se vår guide for hvordan du administrerer annonser i WordPress med AdSanity.

3. MonsterInsights

MonsterInsights er den beste Google Analytics-plugin for WordPress. Den lar deg se hvor brukerne dine kommer fra og hva de gjør når de er på nettstedet ditt.

Det hjelper deg også å spore utgående tilknyttede lenker ved hjelp av Google Analytics. Dette gjør det mulig for deg å finne ut hvilke tilknyttede lenker som klikkes oftere og hjelpe deg med å oppdage tapte muligheter.

Trenger du flere verktøy? Se vår komplette liste over topp markedsføringsverktøy og plugins for tilknyttede selskaper for WordPress.

Vi håper denne ultimate markedsføringsguiden for tilknyttede selskaper har hjulpet deg med å lære å bli tilknyttet markedsfører. Det kan også være lurt å se vår ultimate WordPress SEO-guide for å få flere besøkende til nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me