WordPress Post Revisions Made Simple: En trinnvis guide (2020)

Visste du at WordPress kommer med en innebygd funksjon som lar deg angre endringer og gå tilbake til en tidligere versjon av et innlegg?


Denne funksjonen kalles Innleggsversjoner eller bare Revisjoner.

De fleste av oss gjør feil når vi skriver. Noen ganger kan du ønske at du ikke hadde slettet det du skrev tidligere. Revisjoner lar deg fikse det ved å gå tilbake i tid og angre endringene.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan angre endringer i WordPress med postrevisjoner. Vi vil også vise deg hvordan du enkelt kan administrere innleggsrevisjoner i WordPress.

Administrere WordPress-postrevisjonene

Her er en oversikt over emnene vi vil dekke i denne guiden:

  Hva er postrevisjoner?

  Innleggsrevisjoner er en WordPress-funksjon som lar deg angre endringer og gå tilbake til en tidligere versjon av innleggene og sidene dine.

  For hvert utkast du jobber med lagrer WordPress automatisk en midlertidig revisjon. Denne typen revisjoner kalles auto-save.

  WordPress lagrer en automatisk lagring hvert 60. sekund. Den erstatter også den eldre versjonen automatisk med den nye automatisk lagringen.

  Lagre revisjoner automatisk i WordPress

  Auto-lagringsfunksjonen hjelper deg med å gjenopprette innholdet hvis noe går galt før du kan lagre det. Hvis nettleseren din for eksempel krasjet eller datamaskinen din ble hengt mens du skrev, kan du gjenopprette det nyeste utkastet fra automatisk lagring.

  WordPress lagrer også innleggsversjoner hver gang en bruker klikker på lagre, oppdatere eller publisere-knappen. I motsetning til automatisk lagring, blir disse revisjonene lagret permanent i WordPress-databasen.

  Du kan finne, bla gjennom og gå tilbake til hvilken som helst av disse revisjonene fra redigeringsskjermen.

  Hvorfor du bør bruke revisjoner etter innlegg

  Nesten alle WordPress-brukere kan dra nytte av postrevisjoner. Å skrive flott innhold krever mye finjusteringer og redigeringer. Etter revisjoner lar du se prosessen din og se et fugleperspektiv av hvordan innlegget ditt har utviklet seg.

  Du kan deretter veksle mellom forskjellige tilstander i utkastet ditt, gjøre endringer og gjøre artikkelen perfekt for publisering.

  For WordPress-nettsteder med flere forfattere gir postversjoner redaksjoner enkelt muligheten til å administrere arbeidet til flere forfattere. Du kan se hvem som har gjort endringer i en artikkel, hvilke endringer de har gjort, og så videre.

  Når det er sagt, la oss se på hvordan du bruker innleggsrevisjoner for å forbedre WordPress-innleggene og -sidene.

  Slik bruker du Postversjoner for å angre endringer i WordPress

  WordPress viser antall revisjoner under ‘Dokument’ -panelet på redigeringsskjermen for innlegg / side.

  Du kan finne det på høyre side av innlegget-redigeringsskjermen. Ved å klikke på ‘Revisjoner’ vil du komme til et innlegg-skjermbilde.

  Legg ut revisjoner i WordPress

  Innstillingsrevisjonsskjermen viser deg den siste revisjonen av innlegget med en rullefelt øverst. Når du skyver knappen på rullefeltet, kommer du til tidligere versjoner av innlegget.

  Bytte mellom innleggsversjoner

  Endringer som er gjort i hver revisjon vil bli uthevet i grønne og rosa farger. På toppen kan du se brukeren som har gjort disse endringene, klokkeslettet og annen informasjon.

  WordPress vil også gi deg beskjed om en revisjon er en automatisk lagring eller et utkast.

  Gjenopprett autosave så vel som revisjoner

  Du kan bruke neste og forrige knapper for å flytte rundt i versjoner.

  I tillegg kan du merke av i boksen øverst der det står ‘Sammenlign to revisjoner’. Hvis du gjør det, deles rullefeltknappen i to, og du kan ta hver knapp til en annen versjon og sammenligne forskjellen mellom to fjerne revisjoner.

  Sammenlign to revisjoner

  For å gjenopprette en revisjon, kan du ganske enkelt klikke på Gjenopprett denne versjonen eller Gjenopprette denne automatisk lagre-knappen.

  WordPress vil gjenopprette den valgte revisjonen som den nåværende innleggsrevisjonen, og du kan deretter lagre den som et utkast.

  Gjenopprett revisjonspunkt

  Husk at gjenoppretting til en tidligere revisjon ikke vil slette den siste versjonen av innlegget ditt. I stedet vil WordPress lagre den i databasen som en annen revisjon.

  Bruker postrevisjoner med Classic WordPress-redigerer

  I tilfelle du ikke har oppgradert WordPress til Gutenberg og fremdeles bruker Classic Editor, vil du finne innleggsversjonene i publiserende metaboksen til høyre i redigeringsskjermen for innlegg / side.

  Blar gjennom innleggsversjoner i klassisk editor

  For å se innleggsversjonene, kan du bare klikke på ‘Bla gjennom’ -koblingen ved siden av antall revisjoner. Bortsett fra dette fungerer innleggsrevisjonene på samme måte både i Classic Editor og Gutenberg.

  Begrensende revisjoner av innlegg i WordPress

  Alle postrevisjoner lagres i WordPress-databasen din. På grunn av dette er mange brukere bekymret for at for mange revisjoner kan bremse nettstedene sine.

  Det er ikke sant.

  WordPress hopper over revisjoner når du foretar databasesamtaler i frontend. Den ser bare etter revisjoner på redigeringsskjermen, eller når du faktisk ser på revisjoner.

  Du kan fremdeles kontrollere og begrense postrevisjoner i WordPress. Vi viser deg to forskjellige metoder for å gjøre det du kan velge en som passer best for deg.

  1. Begrens innleggsversjoner i WordPress ved å bruke plugin

  Den enkleste måten å administrere WordPress-postrevisjoner er ved å bruke en plugin. Dette lar deg kontrollere revisjoner fra WordPress adminområdet.

  Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere WP Revisions Control-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

  Ved aktivering må du besøke Innstillinger »Skriving side og bla ned til delen WP Revisions Control.

  WP Revisions Control-innstillinger

  Herfra må du legge inn antall versjoner du vil lagre for hver innleggstype og deretter klikke på ‘Lagre endringer’ -knappen for å lagre innstillingene dine.

  WP Revisions Control vil nå begrense postrevisjonene som er lagret i WordPress-databasen.

  Plugin-enheten lar deg også slette revisjoner for et individuelt innlegg. Bare rediger innlegget der du vil slette revisjoner og bla ned under redaktøren.

  Rens revisjoner

  Du kan bare begrense revisjonene for dette innlegget eller slette dem ved å klikke på ‘Rens disse versjonene’ -knappen.

  2. Begrens WordPress-postrevisjoner manuelt

  WordPress lar deg kontrollere hvor mange revisjoner du vil beholde for en artikkel. For å begrense revisjoner etter innlegg, bare legg til denne koden i WordPress-nettstedets wp-config.php-fil.

  definere (‘WP_POST_REVISIONS’, 10);

  Ikke glem å erstatte 10 med antall revisjoner du vil beholde for hvert innlegg.

  Slik sletter du gamle innlegg versjoner i WordPress

  Gamle postrevisjoner er helt ufarlige, og du trenger ikke å slette dem i de fleste tilfeller. Imidlertid, hvis du har et veldig stort nettsted med tusenvis av artikler, kan det å slette gamle innleggsversjoner hjelpe deg med å redusere sikkerhetskopieringsstørrelser.

  Først må du installere og aktivere WP-Optimize-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

  Etter aktivering, gå til WP-Optimaliser »Database , og merk av i ruten ved siden av “Rengjør alle innlegg versjoner”.

  Rengjør innleggsrevisjoner

  Klikk nå på “Kjør optimalisering” -knappen for å slette alle postrevisjoner. Du kan avinstallere plugin-modulen etter at du har slettet revisjonene.

  Når du har ryddet opp i revisjoner, må du avinstallere og slette pluginen.

  Slette WordPress-postrevisjoner via phpMyAdmin

  Avanserte brukere kan også slette revisjoner av WordPress-innlegg via phpMyAdmin.

  Først må du sørge for at du har opprettet en fullstendig sikkerhetskopi av WordPress-database.

  Etter det, logg inn på WordPress hosting-kontrollpanelet og klikk på phpMyAdmin-ikonet.

  Deretter må du velge din WordPress-database fra venstre kolonne. PhpMyAdmin vil nå vise tabeller i WordPress-databasen.

  PhpMyAdmin

  Etter det må du klikke på SQL-fanen fra toppmenyen.

  Dette vil laste inn phpMyAdmin sitt SQL-grensesnitt. Herfra kan du kjøre kommandoer manuelt i WordPress-databasen.

  Du må skrive inn følgende kode.

  SLETT FRA wp_posts WHERE post_type = "revisjon";

  Ikke glem å erstatte wp_ med ditt eget WordPress-databaseprefiks. Etter det, klikk på Gå-knappen for å kjøre kommandoen.

  Slette revisjon via MySQL

  PhpMyAdmin vil nå slette alle revisjoner fra WordPress-databasen din.

  Merk: Å slette revisjoner forhindrer ikke WordPress i å lagre revisjoner for fremtidige innlegg.

  Hvordan deaktivere WordPress-postrevisjoner fullstendig

  Vi anbefaler ikke å deaktivere WordPress-postrevisjoner. Noen brukere vil imidlertid kanskje deaktivere revisjoner for å redusere WordPress-databasestørrelsen.

  Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å installere Disable Post Revision-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

  Etter aktivering, gå til Innstillinger »Skriving side og velg innleggstyper der du vil deaktivere revisjonsfunksjonen.

  Deaktiver revisjonsplugin

  Ikke glem å klikke på Lagre endring-knappen for å lagre innstillingene dine.

  Hvis du ikke vil bruke plugin-modulen, kan du også gjøre det samme manuelt ved å legge denne koden til wp-config.php-filen.

  define (‘WP_POST_REVISIONS’, falsk);

  Denne koden deaktiverer WordPress-postrevisjonsfunksjonen på nettstedet ditt. Det vil fortsatt tillate WordPress å lagre en automatisk lagring og en revisjon i nettleserens lagring.

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du bruker WordPress-postrevisjoner for å angre endringer og hvordan du kan administrere innleggsrevisjoner for større nettsteder. Det kan også være lurt å se nybegynnerguiden vår for å administrere den redaksjonelle arbeidsflyten i WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me