YouTube vs Vimeo – Hvilken er bedre for WordPress-videoer?

Når det gjelder å laste opp videoer på nettet, er YouTube og Vimeo de to mest populære plattformene i markedet. Derfor blir vi ofte spurt om YouTube mot Vimeo – hvilken er bedre? De er begge gode plattformer med sine respektive fordeler og ulemper. I denne artikkelen vil vi sammenligne YouTube mot Vimeo og dele fordeler og ulemper for å hjelpe deg med å bestemme deg for videoplattformen din.


YouTube vs Vimeo - velge den beste plattformen for WordPress-videoer

Hvorfor velge YouTube eller Vimeo for WordPress-videoer

Hvis du vil starte en blogg, er WordPress den mest populære bloggplattformen som er anbefalt av eksperter.

Selv om du direkte kan laste opp videoene dine til WordPress, er de ikke designet for å streame videoer.

Videoer er store filer, og de fleste WordPress-vertsleverandører tilbyr ikke servere som er optimalisert for videostreaming. Hvis flere brukere får tilgang til videoer på nettstedet ditt samtidig, kan dette krasje serveren din.

På toppen av det har hver bruker en annen type internettforbindelse. Videoene av høy kvalitet vil ta evig tid å laste på langsommere internettforbindelser.

Statisk video

På den annen side er videovertsplattformer som YouTube og Vimeo designet for å tjene videoer. De har serverressurser og teknologi for å tilby en langt overlegen videostreaming-opplevelse enn WordPress.

Det viktigste er at du enkelt kan legge inn disse videoene i WordPress.

For mer om dette emnet, se vår guide for hvorfor du aldri skal laste opp videoer til WordPress.

Når det er sagt, la oss se på YouTube vs Vimeo, og hvilken som er bedre for WordPress-videoene dine.

1. Prising

Både YouTube og Vimeo er for-profit-selskaper. Prisingsalternativene deres er basert på hvordan de tjener penger på nettet.

YouTube:

YouTube er gratis. Hovedsakelig fordi de tjener penger på å vise annonser. Disse annonsene vises inne i videospilleren, i sidefeltet og inne i YouTube-appen.

YouTube tilbyr også et betalt abonnement kalt YouTube Red for seere. Denne tjenesten gjør det mulig for seere å bli kvitt annonser og få tilgang til originale show fra YouTube.

YouTube Red

Imidlertid vil du som innholdsskapende kunne laste opp så mange videoer du vil gratis.

Til å begynne med vil du ikke kunne laste opp videoer lenger enn 15 minutter. Du kan imidlertid øke denne grensen ved å bekrefte kontoen din.

Vimeo:

Vimeos forretningsmodell er ganske annerledes enn YouTube. De tjener pengene sine ved å selge videovertstjeneste, slik at utgivere og bedrifter kan tilby sine brukere en annonse gratis seeropplevelse.

De tilbyr en rekke prisplaner som starter med gratisplanen, som er begrenset til 500 MB lagring per uke og 25 GB per år.

Etter det kan du bli med i Vimeo Plus, Pro eller Business planer. Hver av dem tilbyr forskjellige opplastningsgrenser og funksjoner.

Vimeo-planer

Gratis plan er ganske begrenset med tanke på lagring og funksjoner. Du kan starte med Vimeo Plus, den koster $ 7 per måned og vil gi deg 5 GB lagringsplass per uke.

2. Last opp grenser

Begge plattformene har forskjellige retningslinjer for hvor mye videoinnhold du kan laste opp.

YouTube:

Som standard kan du laste opp ubegrensede videoer, men hver video skal være under 15 minutter. Etter å ha bekreftet kontoen din, kan du imidlertid laste opp videoer med opptil 12 timers avspilling eller filstørrelse på 128 GB.

Dette er veldig sjenerøst og ganske rimelig for alle typer innholdsskapere.

Vimeo:

Vimeo har forskjellige begrensninger på opplastningsstørrelsen for hver plan.

  • Gratis: 500 MB per uke opptil 25 GB per år.
  • Pluss: 5 GB per uke opptil 250 GB per år
  • Pro: 20 GB per uke opptil 1 TB per år
  • Virksomhet: Ingen ukentlige begrensninger og opptil 5 TB total lagring

Se detaljert sammenligning av alle Vimeo-planer.

3. Publikumsstørrelse og rekkevidde

Begge plattformene tilbyr alternativer for deling av videoer, har dedikerte lokalsamfunn og sosiale funksjoner bakt inn i deres produkt.

YouTube:

Når det gjelder målgruppens størrelse og rekkevidde, har YouTube den åpenbare fordelen.

YouTube-statistikk

Det eies av Google, så det er merkbart mer synlig i alle andre produkter. Nesten alle Android-telefoner i verden kommer med YouTube-appen forhåndsinstallert.

YouTube har et fellesskap på mer enn 1 milliard brukere, det vil si en tredel av internett. Det er også verdens nest mest brukte søkemotor.

Vimeo:

Vimeo har en mye mindre brukerbase enn YouTube, men den er ganske nokså enorm. Vimeo har over 170 millioner brukere, og den vokser i et betydelig tempo. Vimeo er hjem til noen av de mest kreative innholdsskapere i verden.

Vimeo statistikk

Bortsett fra kanaler har den også en Groups-funksjon der brukere kan opprette og delta i grupper. Brukere kan også begrense gruppeinnhold som bare er synlig for medlemmene.

Vimeo har en ganske anstendig søkefunksjon, som lar brukerne søke etter videoer, mennesker, kanaler og grupper. Funksjonen for innholdsoppdagelse viser relevante videoer i sidefeltet. Ved design er de imidlertid ikke like merkbare som på YouTube.

4. Personvernkontroll

Ikke alle utgivere ønsker at innholdet skal bli sett av alle. Hvis du for eksempel selger nettkurs eller driver et medlemsnettsted, vil du begrense videotilgang til betalende abonnenter.

La oss sjekke hvordan begge plattformene gir utgivere muligheten til å kontrollere personvernet til videoene deres.

YouTube:

YouTube-personverninnstillinger

YouTube tilbyr tre personverninnstillinger for videoer du laster opp.

  • Offentlig – Disse videoene er offentlig tilgjengelig av alle. De kan søkes, vises og vises på YouTube-plattformen.
  • Ikke oppført – Disse videoene kan være tilgjengelige for alle som har nettadressen. De vil imidlertid ikke vises i YouTube-søk eller relaterte videoer
  • Privat – Disse videoene er bare synlige for deg, og bestemte brukere du velger.

Bortsett fra disse innstillingene, kan du også deaktivere kommentarer til videoene dine. YouTube lar deg forhindre innebygging av videoene dine på alle nettsteder, men dette vil også hindre deg i å legge inn videoer på din egen WordPress-webside.

YouTube er ikke en ideell plattform hvis du vil være vert for private videoer.

Vimeo:

Vimeo video-personvern

Vimeo tilbyr flere personvernalternativer enn YouTube. Personverninnstillingene deres lar deg gjøre videoer offentlige, private eller unoterte. Du kan også dele video bare med brukere du følger.

Brukere av betalte planer kan også begrense videoembeds til bare sine egne nettsteder. De kan til og med forhindre at videoene deres blir vist på selve Vimeo.com.

Du kan også passordbeskytte videoer, og brukerne må oppgi passordet for å se videoen. Du kan deretter legge til disse videoene i passordbeskyttede innlegg på WordPress-nettstedet ditt.

Hvis du vil ha mer kontroll på hvem som ser videoene dine, er Vimeo en mye bedre plattform for deg.

5. Videoredigering

Begge plattformene tilbyr fantastiske verktøy for å laste opp, redigere og administrere videoene dine.

YouTube:

YouTube-videoredigering

YouTube tilbyr kraftige videoredigeringsfunksjoner. De tilbyr en videoredigerer som lar deg lage videoer fra tidligere lastede videoer, bilder, tittel og mer.

Du kan også lage videoer ved å bruke videoene og bildene dine i Google Foto. Deres nettbaserte videoredigeringsverktøy tilbyr en enkel og enkel videolagingsprosess.

YouTube lar deg også legge til lenker, merknader, bildetekster og undertekster til videoene dine. Det tilbyr også direkteavspillingfunksjon der du kan direktesendte arrangementer, nyheter eller bare uformelle vlogger.

Vimeo

Vimeo videoinnstillinger

Vimeo tilbyr ikke så mange videoredigeringsfunksjoner som YouTube. Imidlertid tilbyr det alle de grunnleggende du trenger.

Det lar deg legge til videotittel, beskrivelse, kategori, tagger, lisens og publikumsvurdering. Du kan også laste opp bildetekster og undertekster til videoene dine. Vimeo har ikke merknadsfunksjoner, så du kan ikke legge til klikkbare linker i videoene dine.

Det beste med Vimeo er imidlertid at du kan erstatte videoen din med en nyere versjon uten å måtte endre URL-en eller videoens video. Dette er noe du ikke kan gjøre på YouTube uten å laste opp en ny video på en helt ny URL.

Denne spesifikke funksjonen er veldig praktisk, fordi hvis du har gjort en feil eller bare trenger å oppdatere skjermbilder i opplæringen, kan du enkelt gjøre det mens du holder alle visningstallene og de samme video-URL-ene på medlemsnettstedet.

6. Alternativer for inntektsgenerering

Begge plattformene lar brukerne sine tjene penger på nettet fra videoene sine.

YouTube:

Tjen penger på videoer på YouTube

YouTube lar innholdsskapere delta i YouTube-partnerprogrammet ved å registrere seg på Google Adsense for å tjene penger på videoene deres. Videoskapere får et kutt for annonsene som vises på videoene sine.

Imidlertid må du først samle minst 10.000 visninger for kanalen din før du kan delta i programmet.

YouTube lar også innholdsskapere bruke andre alternativer for inntektsgenerering. Utgivere kan selge produkter i videoene sine, legge til betalte anmeldelser, bli med tilknyttede programmer, få sponsorer for videoene sine, be om donasjoner og mer.

Mange av YouTubes mest populære innholdsskapere bruker plattformer som Patreon der seerne direkte kan støtte sin kanal med donasjoner.

Vimeo:

Vimeo on Demand

Vimeo er stolt av å tilby en annonse-fri video-plattform. De har ikke et annonseringsprogram som du kan være med på.

De tilbyr imidlertid “Vimeo on Demand”. En plattform der du kan selge videoer direkte til seere. Du trenger minst en Vimeo Pro-konto for å delta i programmet. Tenk på dette som din egen versjon av Netflix.

Vimeo lar deg også nevne sponsorer i videoene dine, legge til lenker i videobeskrivelsen og be brukere om å støtte kanalen din på plattformer som Patreon.

Konklusjon

YouTube og Vimeo er begge utmerkede plattformer for dine WordPress-videoer. Avhengig av hva du prøver å gjøre med videoene dine, kan den ene plattformen være bedre for deg enn den andre.

Hvis du er en blogger eller liten bedrift som vil bruke videoer til å bygge en abonnentbase og nå et mye større publikum, vil YouTube være bedre for målene dine.

Hvis du lager et nettsted med medlemsalternativer eller selger kurs, trenger du mer privatliv og en topp opplevelse. Det er da Vimeo er et bedre valg.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære mer om YouTube vs Vimeo, og hvilken som er bedre for WordPress-videoene dine. Det kan også være lurt å se vår trinnvise WordPress SEO-guide for nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me