15 tips för att växa ditt företag online (utan mycket pengar)

Vill du växa ditt företag online utan mycket pengar? Om du bara startar ett företag, har du inte råd att slösa pengar. I den här artikeln kommer vi att dela praktiska tips om hur du växer ditt företag med en liten budget. Vårt mål är att hjälpa dig att tävla med de stora killarna utan att spendera en förmögenhet.


Hur du växer ditt företag med en skogsbegränsad budget

1. Välj rätt plattform för din webbplats

Det största misstaget du kan göra som ett litet företag är att välja fel plattform för att bygga din webbplats. En fel plattform kommer inte bara att kosta dig mer pengar utan kommer också att begränsa företagets tillväxtpotential.

Vi rekommenderar att du använder WordPress. Det är den mest populära webbplatsbyggaren på marknaden, och den driver över 31% av alla webbplatser (inklusive både små och stora företag).

När vi säger WordPress, talar vi om WordPress.org och inte WordPress.com. Det är två olika plattformar, se vår artikel om skillnaden mellan WordPress.com vs WordPress.org för mer information.

För att starta en självhostad WordPress-webbplats behöver du ett domännamn OCH ett webbhotellkonto. Ja, de är annorlunda. Vill du lära dig mer? Se vår förklaring: vad är skillnaden mellan domännamn kontra webbhotell.

Olika värdföretag erbjuder olika planer lämpliga för små till stora webbplatser. Detta påverkar i slutändan kostnaden för din webbplats.

Om du bara är igång, rekommenderar vi att du använder Bluehost. De är ett av världens största värdföretag och en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör.

Lyckligtvis erbjuder de WPBeginner-användare gratis domännamn och rabatt på hosting. I princip kan du komma igång för $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

När ditt företag växer kommer du troligtvis att behöva fler värdresurser. Förhoppningsvis kommer du vid denna tid att tjäna tillräckligt med pengar för att motivera en uppgradering.

När du har lite mer pengar att spendera kan du välja en hanterad WordPress-webbhotell som WP Engine eller SiteGround.

2. Välj en funktionell webbplats med enkel design

Hemsidedesign

Många nybörjare tror att deras kunder inte tar sina affärer på allvar om de inte har sin webbplats professionellt utformad.

Att få en professionell att anpassa din webbplats är dyrt och det behövs inte när du precis börjar.

Du kan enkelt börja med ett färdigt gratis eller premium WordPress-tema för en bråkdel av ett pris.

Se vår expert val av de bästa WordPress-teman för inspiration.

 • Bästa WordPress-affärsteman
 • Bästa WooCommerce WordPress-teman
 • Bästa gratis WordPress-teman

Om inget av ovanstående teman passar ditt behov kan du också använda dessa dra & släpp WordPress-sidbyggare för att skapa helt anpassade mönster utan att skriva någon kod.

3. Gör det lättare för användare att kontakta dig

Gör det lättare att kontakta

Om du vill att din webbplats ska ge dig fler kunder måste du lägga till ett enkelt sätt för besökare att kontakta dig.

Det enklaste sättet att göra det är genom att använda ett kontaktformulär på din webbplats.

Som standard kommer WordPress inte med ett kontaktformulär. Lyckligtvis finns det WordPress-kontaktformulär plugins som kan hjälpa dig att enkelt lägga till ett kontaktformulär till din webbplats.

Vi rekommenderar att du använder WPForms Lite. Det är den kostnadsfria versionen av det populära WPForms-plugin som är betrodd av över 1 miljon webbplatser.

När ditt företag har vuxit kan du uppgradera till WPForms Pro för att skapa mer avancerade former som undersökningar, enkäter, betalningsformulär, etc..

4. Börja bygga en e-postlista från dag 1

Lead generation

De flesta som lämnar din webbplats kommer aldrig tillbaka igen. Detta innebär att om du inte får deras e-postadress så har du inget sätt att kommunicera med dem i framtiden.

Det mest kostnadseffektiva sättet att göra detta är genom att skapa en e-postlista.

E-postmarknadsföring är det mest pålitliga sättet att kommunicera med dina besökare på webbplatsen.

Du kan komma igång med Constant Contact, de är den högst rankade tjänsteleverantören för e-postmarknadsföring i vår lista.

WPBeginner-användare får en kostnadsfri prövning för dem som precis börjar och 20% rabatt, om du uppgraderar till deras betalda plan.

För fler tips, se vår nybörjarguide för hur du kan leda generering i WordPress som en proffs.

5. Få mer organisk trafik från sökmotorer

SEO

Sökmotorer som Google är den viktigaste källan till trafik för de flesta webbplatser på internet. Det finns många saker du kan göra för att optimera din webbplats för sökmotorer genom att lära dig grundläggande SEO.

SEO eller sökmotoroptimering är en uppsättning riktlinjer och tekniker som gör din webbplats mer sökmotorvänlig. Det är inte för tekniskt och du kommer att kunna göra det på egen hand.

Vi har publicerat en komplett steg för steg WordPress SEO-guide för nybörjare. Vi kommer att leda dig genom hela processen för att göra din webbplats så SEO-vänlig som möjligt.

För att få trafik från sökmotorer behöver du innehåll, vilket tar oss till nästa steg i den här guiden.

6. Planera en strategi för innehållsmarknadsföring

Innehållsstrategi

Innehållsmarknadsföring är en strategi för att skapa användbart och relevant innehåll för att locka och bygga en publik. Detta gör att du kan få mer riktad trafik från sökmotorer utan att spendera en förmögenhet.

Det enklaste sättet att lägga till användbart innehåll på din webbplats är genom att lägga till en blogg. Med WordPress kan du lägga till en separat bloggsida på din webbplats och sortera ditt innehåll i kategorier och taggar.

Du måste planera din innehållsstrategi genom att ta reda på vilka nyckelord dina användare kanske letar efter. Se vår guide om hur du gör sökordundersökningar för din blogg.

Behöver du idéer om hur du använder dessa sökord i din innehållsstrategi? Här är en massiv lista över blogginlägg som du kan använda på din blogg.

Innehållsmarknadsföring är en mycket effektiv och beprövad strategi för att marknadsföra ditt företag med en liten budget. För att lära dig mer om detta, se den här guiden om hur du skapar en effektiv strategi för innehållsmarknadsföring för ditt företag.

7. Ta databaserade beslut med Google Analytics

Analytics

Många nybörjare använder sina bästa gissningar för att planera sin tillväxtstrategi. Du behöver inte göra det när du kan använda faktiska data för att fatta dessa beslut.

Det är här Google Analytics kommer in. Det låter dig se hur många besökare som kommer till din webbplats, var de kommer ifrån och vad de gör medan de är där.

Se vår guide om hur du installerar Google Analytics i WordPress för steg för steg-instruktioner.

Google Analytics kommer med mycket information. Trots att det är snyggt organiserat och vackert presenterat kan det fortfarande vara lite överväldigande för nya användare.

För att få ut mesta möjliga av det, installera och aktivera plugin MonsterInsights. Det är den bästa Google Analytics-plugin för WordPress och gör att du enkelt kan se dina viktigaste trafikrapporter i WordPress-instrumentpanelen. Om du driver en onlinebutik kan MonsterInsights också hjälpa dig att spåra WooCommerce-kunder med Google Analytics.

Du kan också ladda ner gratisversionen av MonsterInsights. Det fungerar bra men du skulle inte ha tillgång till några av de mest avancerade funktionerna.

8. Utnyttja sociala medier för att driva trafik

Utnyttja sociala medier för att växa ditt företag

Plattformer för sociala medier har mycket engagerade målgrupper. Enbart Facebook har 1,47 miljarder aktiva användare dagligen, det vill säga cirka 18% av alla människor i världen. Twitter, YouTube, LinkedIn och andra sociala medieplattformar har också mycket engagerade användare.

Med så många användare ger sociala medier plattformar stora möjligheter för företag. Du kan börja med att skapa ditt företags profiler på sociala medier och automatiskt dela dina blogginlägg.

Därefter vill du göra det lättare för dina användare att dela ditt innehåll på sociala medier. För det behöver du ett plugin för sociala medier för WordPress. Dessa plugins lägger till sociala delningsknappar på din WordPress-webbplats.

Det finns massor av andra saker du kan göra för att engagera publiken på sociala medier. Nyckeln är att hålla dina profiler aktiva, växa ditt följande och föra tillbaka trafiken till din webbplats.

 • Skapa en Facebook-grupp för dina kunder eller branscher
 • Skapa en LinkedIn-grupp för din bransch
 • Lär dig hur du kan rikta in användare på Facebook igenom med annonser
 • Fokusera på sociala nätverk som är viktiga för din bransch. Om du till exempel driver en modeblogg eller restaurang kan du hitta Instagram mer användbar än LinkedIn.
 • Ta inte bara trafik till din webbplats, använd sociala medier för att bygga din e-postlista

9. Var en aktiv deltagare i online-gemenskaper

Onlinemiljöer och forum

Onlinemiljöer inkluderar forum och webbplatser med svarsfrågor. Det är de platser som människor går för att ställa frågor, umgås, hitta innehåll och utforska. Toppsamhällen på internet inkluderar Reddit, Stack Exchange, Quora, TripAdvisor och mer.

Dessa samhällen ger dig tillgång till personer som är intresserade av ämnen kopplade till din bransch. Du kan gå med dem gratis och investera din tid i att bygga myndighet.

Först måste du ta reda på vilka samhällen som är mer relevanta för ditt företag och var dina potentiella kunder kan leta efter svar eller innehåll. Om du till exempel driver en resewebbplats kanske du tycker TripAdvisor är mer användbart än andra samhällen.

Skräppost inte dessa forum med länkar till din webbplats i varje inlägg. Bygg autoritet genom att verkligen delta med användbart innehåll och nämn ditt företag eller webbplats när det är lämpligt.

10. Konvertera övergivande webbplatsbesökare till kunder

Konverteringsoptimering

Visste du att mer än 70% av människor som besöker din webbplats aldrig kommer att hitta den igen? Det är inte ditt fel, det är bara att internet är så enormt och det finns så många webbplatser där ute.

Varje besökare som lämnar din webbplats är en potentiell kund som du tappar. För att växa ditt företag måste du fokusera på att konvertera besökarna till betalande kunder.

Det är här OptinMonster kommer in. Det är den bästa konverteringsoptimeringsprogramvaran på marknaden, som gör att du kan konvertera casual webbplatsbesökare till lojala kunder.

Hur gör det så?

Det kommer med en drag-and-drop-kampanjbyggare där du kan skapa olika typer av kampanjer för att samla in användarmail, visa specialerbjudanden, visa popup-popup-popups, nedräkningstimrar, smarta popup-filer, opt-in-optins och mer.

För mer information, se den här nybörjarguiden för optimering av konverteringsfrekvens.

11. Starta ett partnerprogram

Affiliate marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är ett referensarrangemang där en online-återförsäljare (annonsör) betalar provision till en referent när användare köper en produkt med sin remisslänk.

Om du säljer produkter online kan du använda affiliate-marknadsföring för att samarbeta med skickliga affiliate-marknadsförare. Du betalar en försäljningsprovision till dessa marknadsförare för att marknadsföra dina produkter och ge dig försäljning.

Du behöver ett filialhanteringssystem för att spåra remissaktivitet och utbetala dina partnerpartners. Här är vår lista över bästa programvara för hantering och spårning som du kan använda.

Du kan också marknadsföra andra människors produkter eller tjänster för att tjäna extra pengar på ditt innehåll. Se vår guide för affiliate-marknadsföring för tips och verktyg du behöver för att komma igång.

12. Använd betal-per-klick-annonsering

Pay-per-klick

I motsats till vad man tror, ​​kan du köra reklamkampanjer betala per klick på en liten budget. Med program som Google AdWords och Facebook-annonser kan du ställa in dina egna priser, sökord, målgrupp och mer.

Faktum är att Google AdWords till och med erbjuder gratis annonseringskrediter till nya annonsörer. Bluehost, ett betrodd WordPress-värdföretag erbjuder också gratis Google AdWords-krediter med sina värdplaner.

Du kan använda dessa krediter för att experimentera med PPC-annonsering och få lite betald trafik till din webbplats gratis.

13. Använd socialt bevis för att vinna kunder

Sociala bevis nummer

Socialt bevis är ett psykologiskt fenomen där människor överensstämmer med andras handlingar under antagandet att dessa handlingar återspeglar rätt beteende.

Marknadsförare använder detta fenomen genom att visa sina kunder att andra redan litar på en produkt eller företag. Detta görs genom att dela deras statistik, eller prenumeranter, kundutlåtanden och mer.

Här är en lista över smarta sätt att använda socialt bevis på din webbplats för att öka konverteringarna.

14. Använd FOMO effektivt för att öka försäljningen och konverteringarna

Använda nedräkningstimer som FOMO-teknik

FOMO eller “rädsla för att missa” är en psykologisk term som används för att beskriva ångest för att missa något spännande och trendigt.

Som företag kan du dra nytta av detta mänskliga beteende och använda det för att öka försäljningen och konverteringarna. I grund och botten måste du bygga ångest genom att lägga till knapphet i dina erbjudanden. Här är ett bra exempel från Booking.com som använder knapphet för att bygga ångest.

Använda knapphet för att skapa FOMO

För detaljerade instruktioner, se vår artikel om hur du använder FOMO på din WordPress-webbplats.

15. Förbättra din webbplats hastighet och prestanda

Studier visar att mellan 2000 och 2016 har det genomsnittliga mänskliga uppmärksamhetsområdet minskat från 12 sekunder till 7 sekunder.

Som webbplatsägare innebär detta att du har väldigt lite tid att visa användare vad du har att erbjuda och övertyga dem att stanna på din webbplats.

En annan studie fick reda på att en fördröjning på 1 sekund i sidbelastningstiden kan leda till 7% förlust av konverteringar, 11% färre sidvisningar och en minskning av kundnöjdheten med 16%.

Strangeloop fallstudie

Detta innebär att du måste optimera din webbplats för att se till att den är snabb och fungerar bra även under hög trafik.

Följ instruktionerna i vår steg-för-steg-guide för att förbättra WordPress-hastighet och prestanda för nybörjare. Den här guiden innehåller alla tips vi använder på våra webbplatser med mycket hög trafik för pålitlig hastighet och prestanda.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du växer ditt företag med en skötselbudget. Du kanske också vill se vårt expertval av de mest användbara verktygen för att hantera och växa din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map