27 ”Beprövade och enkla att starta” Onlinesidéer som gör pengar

Letar du efter affärsidéer online för att få extra inkomst på sidan? Internet erbjuder många möjligheter att starta ett företag eller hitta uppfyllande karriärer. I den här artikeln kommer vi att visa några av de beprövade och lättanvända affärsidéerna online som faktiskt tjänar pengar.


Beprövade och enkla att starta affärsidéer

Varför starta ett onlineföretag?

Tekniken anklagas ofta för att ha dödat traditionella företag och jobb. Men samtidigt skapar dessa nya tekniker massor av nya jobb och affärsmöjligheter som är redo att tas av någon.

Att starta en online-verksamhet är enklare än någonsin. Du kan göra det från ditt hem med bara en dator och en internetanslutning. Det finns inget behov av att investera enorma mängder pengar för att komma igång.

Varning: Om någon säger till dig att du kan investera mycket pengar och ta en genväg / få rick snabbt, är det troligtvis en bluff. Håll dig borta från det.

Idéerna vi delar i den här artikeln handlar om att bygga legitima onlineföretag och du måste fortfarande arbeta hårt för att lyckas.

Som sagt, låt oss ta en titt på några av de beprövade och enkla att starta affärsidéer online som faktiskt tjänar pengar.

1. Starta en blogg och tjäna pengar på den

Starta en blogg

Bloggar är ett av de mest framgångsrika sätten att starta en online-verksamhet. Bloggare som Darren Rowse, John Lee Dumas och Pat Flynn tjänar sexsiffriga inkomster, och de är inte ensamma. Vår grundare, Syed Balkhi, har byggt en åttasiffrig online-verksamhet som började med en blogg. Det finns också tusentals bloggare som kör mycket framgångsrika bloggar som sin heltids online-verksamhet.

Det är väldigt lätt att starta en blogg, och det finns massor av sätt att tjäna pengar på. Ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på din blogg är genom att visa annonser med Google AdSense.

Du kan starta en blogg på mindre än 30 minuter, men du måste arbeta med den för att göra den till en framgång. Du måste erbjuda användbart, underhållande och engagerande innehåll till din publik regelbundet (se vår steg för steg-guide om hur du startar en blogg).

Lyckligtvis finns det massor av blogginlägg som du kan använda för att konsekvent skapa innehåll. När din blogg växer kommer du också att kunna tjäna pengar på den med andra strategier.

Du kommer också att kunna och använda den som en plattform för att starta andra online-företag.

2. Bli en affiliate-marknadsförare

Affiliate marknadsförare

Affiliate-marknadsförare gör försäljningsprovisioner genom att rekommendera andra människors produkter eller tjänster.

De flesta affiliate-marknadsförare rekommenderar dessa produkter och tjänster genom att köra sina egna bloggar, webbplatser och e-postlistor. De måste lära sig olika marknadsföringsstrategier online som SEO och innehållsmarknadsföring för att skapa en publik.

För att komma igång följer du vår ultimata guide för marknadsföring av affiliate med steg för steg instruktioner för nybörjare.

3. Skapa och sälja onlinekurser

Sälj online-kurser

Om du är särskilt bra på något, varför inte lära andra och göra en karriär ur det? Att sälja onlinekurser är ett annat populärt sätt att starta en online-verksamhet.

Många användare föredrar att snabbt skaffa färdigheter och kunskaper genom att gå med på onlinekurser. Att skapa en online-kurs har blivit mycket enklare med hjälp av LMS-programvara. Med dessa plattformar kan du skapa interaktiva kurser med enkla att hantera verktyg för klasser, studenter, kursmaterial och mer.

Det bästa är att du inte behöver skriva en enda kodrad för att bygga en kurswebbplats.

För att komma igång, se vår guide om hur du skapar en onlinekurs med WordPress.

4. Bygg en e-handel butik

Starta en e-handel butik

Att sälja saker online hade aldrig varit lättare. Vem som helst kan enkelt skapa en onlinebutik på några minuter och börja sälja produkter.

Dessa produkter kan vara fysiska varor (saker som behöver levereras) eller digitala nedladdningar som e-böcker, musik, programvara och mer.

Innan du kommer igång måste du göra din forskning. Här är några tips som hjälper dig att brainstorma idéer:

  • Hitta en nisch med hög efterfrågan och låg konkurrens
  • Tänk på sätt du kommer att göra din e-handel butik framstående genom att göra saker som andra e-handel butiker inte gör.
  • Tänk på kostnaderna för att få produkter från tillverkaren till kunderna. Välj en prissättningsmodell så att dina produkter kan konkurrera och erbjuda dina kunder stort värde. Sist, men inte minst, måste dina vinstmarginaler vara tillräckligt rimliga för att säkerställa att ditt företag kan upprätthålla och växa på lång sikt.

Du måste också välja en plattform för din eCommerce-butik. Det enklaste sättet att komma igång är att använda Shopify eller WooCommerce. De är båda fantastiska plattformar. Vi har skapat en jämförelse med deras för- och nackdelar (se Shopify vs WooCommerce för att lära dig mer).

För att komma igång, se vår steg för steg-guide om hur du skapar en onlinebutik på mindre än 30 minuter.

5. Bygg en medlemswebbplats

skapa en webbplats för medlemskap

Medlemswebbplatser tjänar pengar genom att sälja prenumerationer med tillgång till premiuminnehåll och communityfunktioner. Istället för att förlita sig på reklamintäkter kan du låta dina användare direkt stödja din webbplats med betalda medlemskap.

Det finns många typer av webbplatser för medlemskap. Till exempel ger vissa medlemswebbplatser användare tillgång till exklusivt innehåll endast för medlemmar. Andra ger användare tillgång till communityfunktioner som ett forum, Facebook-grupp eller Slack-grupp.

Du måste hitta en lämplig nisch för din medlemswebbplats. Det måste vara tillräckligt värdefullt för att användare ska kunna betala för det.

Det finns gott om mjukvaror för medlemskap som kan hjälpa dig att enkelt bygga upp alla typer av online-community. Du kan välja olika prenumerationsmodeller, hantera användare, ta emot betalningar online och mer.

För att lära dig mer, se vår ultimata guide för att bygga en webbplats för medlemskap med steg för steg instruktioner för nybörjare.

6. Skapa en hemsändnings-webbplats

Drop shiping kombinerar affiliate-marknadsföring och e-handel. I grund och botten skapar du en onlinebutik för att sälja andra människors produkt för en provision. Du kommer att driva en onlinebutik utan att hantera inventeringen eller frakt.

Den största fördelen med att driva en drop ship-verksamhet är det låga inträdeshindret, minsta investering och lite till inget krångel. En nackdel är dock att du kommer att arbeta hårt för att sälja andra människors produkter med en mindre vinstmarginal.

De flesta droppfartygsföretag börjar så småningom sälja sina egna produkter för att diversifiera sin verksamhet och öka sina vinster.

7. Skapa en online jobbtavla

Jobb styrelse

Ett annat sätt att tjäna pengar på nätet är genom att bygga en webbplats för jobbjakt. En webbplats för jobbbräden hjälper dig att ansluta arbetssökande till arbetsgivare mot en liten avgift.

Det finns gott om online jobbsökmotorer, vilket innebär att du kommer att behöva hitta en viss nisch för att få ditt jobbbräde att sticker ut. Du kan till exempel skapa en jobbtavla specifikt för webbutvecklare eller husdjurssittare.

Du kan ta ut en liten avgift för varje arbetslista som bokförts av arbetsgivare, erbjuda företag paket för att publicera flera listor eller debitera arbetssökande för att ladda upp deras CV.

Det finns gott om plugins för jobbkort för WordPress så att du enkelt kan driva din egen jobbtavlaverksamhet.

8. Skapa en webbplats för mikrojobb

En mikrojobbwebbplats låter dig tjäna pengar genom att ansluta arbetsgivare till frilansare och entreprenörer. Detta gör att du kan tjäna pengar baserat på det totala priset på det listade jobbet. Populära webbplatser med mikrojobb som Fiverr, PeoplePerHour, UpWork och andra genererar miljoner dollar i intäkter varje år.

I grund och botten kommer du att agera som medelman mellan arbetsgivare och frilansare. Du får betalt av arbetsgivarna för varje jobb, och efter att du har tagit din provision betalar du resten till frilansarna när jobbet har slutförts.

För att komma igång, se vår nybörjarguide om hur du startar en mikrojobbwebbplats som Fiverr med WordPress.

9. Bli en SEO Speciliast

SEO-expert

SEO eller sökmotoroptimering hjälper webbplatsägare att få fler besökare från sökmotorer. Det är en färdighet som kräver kontinuerligt lärande och följa upp de senaste trenderna. SEO-specialister kan driva sina egna byråer, arbeta som frilansare eller gå med i ett företag som heltidsanställd.

Du kan bli SEO-specialist genom att köra dina egna framgångsrika webbplatser eller genom att få certifieringar online. Du kan hitta klienter på frilansande webbplatser som UpWork och Freelancer.com.

SEO är en mycket konkurrenskraftig bransch, och du måste dra nytta av de bästa SEO-verktygen som finns på marknaden. Du skulle också behöva lära dig de grundläggande WordPress SEO-teknikerna, verktyg för sökordforskning och verktyg för marknadsföring av innehåll.

10. Skapa en mat- eller receptblogg

Gör en mat- och receptblogg

Mat- och receptbloggar är en lukrativ bloggnisch och en stor online-affärsmöjlighet. Mat- och receptbloggar använder olika tekniker för att generera intäkter som att använda Google AdSense, affiliate-marknadsföring, sälja receptböcker eller driva en webbutik.

Du måste vara passionerad kring mat och matlagning. Det är en konkurrenskraftig nisch, så du måste tänka på sätten att göra din matblogg unik och intressant.

För att komma igång, se vår steg för steg-guide för att skapa en matblogg och tjäna pengar på dina recept.

11. Bli WordPress-utvecklare

WordPress är världens mest populära webbplatsbyggare. Det har mer än 30% av alla webbplatser på internet. Detta innebär att det finns miljoner företag runt om i världen som använder plattformen.

Denna enorma användning innebär att det finns en enorm efterfrågan på WordPress-utvecklare på marknaden. WordPress är en öppen källkodsprogramvara, vilket innebär att vem som helst kan skriva kod för det, skapa teman och skapa WordPress-plugins.

Som WordPress-utvecklare kan du gå med i topp WordPress-företag, stora namnmärken med WordPress eller driva ditt eget WordPress-utvecklingsbyrå.

Du måste lära dig PHP, JavaScript, CSS och HTML. Det finns många böcker, WordPress-videotutorials, onlinekurser och WordPress-tutorials som hjälper dig att komma igång.

12. Bygg en online marknadsplats

En annan beprövad och lätt att starta affärsidé är att skapa en webbplats för marknadsplatsen online. Dessa webbplatser tjänar pengar genom att låta användare skapa sina egna mini-butiker och sälja produkter.

För att locka säljare kan du välja en nisch med hög efterfrågan med lägre konkurrens. Gör din plattform unik och attraktiv för både säljare och kunder genom att erbjuda bättre användarupplevelse och support.

För att komma igång, se vår steg-för-steg-tutorial om hur du skapar en webbplats för marknadsplats online med WordPress.

13. Bli en grafisk formgivare

Grafiska formgivare tjänar pengar genom att skapa bilder, affärslogotyper, webbdesign, försäljningssidor och mer. Detta är en massiv industri med massor av affärs- och karriärmöjligheter.

För att bli en grafisk formgivare måste du lära dig att använda professionella designverktyg som Adobe Illustrator, Photoshop, etc. Det finns massor av yrkesutbildningsskolor, högskolor och universitet som erbjuder kurser för att hjälpa dig komma igång.

För att marknadsföra din karriär inom grafisk design måste du skapa en portfölj för att visa upp ditt arbete och färdigheter.

14. Starta en modeblogg

Starta en modeblogg

Har du intresse för de senaste modetrenderna och nyheterna? Varför inte använda den för att skapa en modeblogg och tjäna pengar på den.

Modebloggar lockar massor av annonsörer, toppmärken och promotorer. De tillåter dig inte bara att tjäna pengar, du kan också bli en influencer och få andra förmåner / fördelar som gratis kläder, inbjudningar till exklusiva shower och mer.

För att komma igång, se vår kompletta steg-för-steg-guide om hur du startar en modeblogg och tjäna pengar på den.

15. Bli en innehållsmarknadsförare

Innehållsmarknadsförare hjälper företag att marknadsföra sina produkter och tjänster genom att generera användbart och mycket engagerande innehåll. Alla företag behöver innehåll för att locka kunder. Det finns en ökande efterfrågan på innehållsmarknadsförare som inte förväntas minska när som helst snart.

Innehållsmarknadsförare är bra på att skriva innehåll, men de är inte bara bloggare. De är specialiserade på att hitta innehållsidéer som kommer att få fler besökare och potentiella kunder till en webbplats.

För att lära dig mer, se denna ultimata guide för innehållsmarknadsföring med steg för steg-instruktioner för nybörjare att komma igång.

16. Bli PPC-expert

PPC är en förkortning för Pay-per-Click-annonsering där annonsörer betalar för sina annonser när användare klickar på dem. Men inte alla företagare vet hur man effektivt kan driva dessa kampanjer för att få maximal nytta.

PPC-experter hjälper företag att driva reklamkampanjer per klick på plattformar som Google AdWords. De hjälper till att hitta rätt sökord och attribut för att maximera avkastningen på annonser.

Du kan lära dig PPC genom att köra dina egna reklamkampanjer och genom att läsa tillgängligt material på internet. Det finns online-certifieringsprogram som du kan ta för att visa upp dina färdigheter.

För att hitta PPC-jobb kan du använda populära frilansingswebbplatser där företag aktivt letar efter PPC-experter.

17. Starta en Podcast

Starta en podcast

En podcast är en episodisk serie ljudfiler som användare kan prenumerera för att ladda ner och lyssna. Podcast är ett bra sätt att göra en framgångsrik online-verksamhet med många tillväxtmöjligheter.

Podcasts tjänar pengar genom annonser, sponsring, partnerskap och marknadsföring av filialer. Du måste hitta ett ämne för din podcast som är intressant och engagerande, så att du kan göra din podcast unik.

Vi har skapat en komplett nybörjarguide för hur du startar en podcast med steg-för-steg-instruktioner.

18. Skapa en recension webbplats

Att skapa en recensionsajt är en annan bra online affärsmöjlighet. En av de mest populära recensionsajterna, TripAdvisor, anses vara värd mer än 12 miljarder dollar.

Det är emellertid en mycket konkurrenskraftig industri vilket innebär att du måste hitta en viss nisch med låg konkurrens. Du kan tjäna pengar genom affiliate-marknadsföring, visa annonser eller publicera betalda recensioner.

För att komma igång, se vår nybörjarguide för hur du skapar en webbplats för nischrecensioner.

19. Köp och sälj domännamn

Domännamn krävs för att skapa en webbplats. När du registrerar ett domännamn har du dock rätt att använda det så länge du vill. Många företagare registrerar domännamn i hopp om att sälja dem till ett högre pris, mycket liknande fastigheter.

Denna online-verksamhet kräver investeringar och mycket tålamod eftersom du kommer att hålla fast vid dessa domännamn medan du väntar på ett erbjudande. Detta är en mycket konkurrenskraftig verksamhet, och du måste läsa så mycket om det du kan innan du kommer in.

20. Köp och sälj nischwebbplatser

Att göra webbplatser och tjäna pengar på dem har blivit mycket enklare. Detta har gjort det möjligt för många företagare från hela världen att skapa framgångsrika webbplatser och sälja dem som du skulle sälja andra företag.

Webbplatser som Flippa är en bra källa för att köpa och sälja etablerade webbplatser. Se till att du gör din forskning innan du gör några investeringar. Du hittar massor av resurser på Flippa som hjälper dig att lära dig grunderna.

Det finns många möjligheter att köpa en underutnyttjad webbplats, optimera sina intäkter / tillväxt och sedan återförsälja den för högre multipel.

21. Skapa en auktionswebbplats

Gör en auktionswebbplats

Att skapa en eBay-liknande auktionswebbplats är en annan lätt att starta affärsidé online. I grund och botten skapar du en webbplats som ger användarna en plattform för att köpa och sälja produkter via onlineauktioner.

Du kan lägga till produkter för auktioner själv eller låta andra leverantörer köra sina egna auktioner. Du kan debitera leverantörerna en fast avgift eller en procentandel för varje auktionsartikel.

För att komma igång, se vår stegvisa handledning om hur du bygger en auktionssajt som eBay med WordPress.

22. Bli en YouTuber

Om du gillar att göra videoklipp är det en utmärkt affärsmöjlighet att bli YouTuber. YouTube är världens största videovärdplattform, den näst populäraste sökmotorn och en massiv global community av innehållsskapare.

Det gör att vem som helst kan ladda upp sina videor, skapa kanaler och tjäna pengar på annonser, sponsring och erbjudanden. Vissa YouTubers tjänar miljoner dollar varje år, och det finns tusentals YouTubers som tjänar en sexsiffrig inkomst.

Du kan skapa videor om alla ämnen. Du kan ladda upp personliga vloggar, utbildningskanaler som List25 eller, videorecensioner, matlagningskanal eller nästan allt du kan tänka på.

23. Bli en Instagram-stjärna

Om du gillar att ta foton och göra videor bör du överväga Instagram att starta en lukrativ online-verksamhet. Instagram-användare tjänar en betydande summa pengar genom sponsring, produktplaceringar, rekommendationer och mer.

Du behöver en kamera, några grundläggande fotoredigeringsfärdigheter och kreativitet för att komma igång. Efter det behöver du en konsekvent strategi för att regelbundet publicera nytt innehåll. Du bör behärska konsten att använda hashtags för att marknadsföra dina Instagram-inlägg och dela dem på din webbplats för att nå publik bortom Instagram.

Du kommer också att behöva en webbplats med en sida med kontaktformulär, så att annonsörer kan nå ut för att köpa placeringar.

24. Bli en videoredigerare

Videoredigerare

Om du gillar att göra videor och redigera dem men inte vill starta en YouTube-kanal kan du fortfarande använda dina kunskaper för att hjälpa andra företag. På grund av den enorma populariteten för YouTube- och Facebook-videor behöver företag runt om i världen proffs som kan redigera sina videor.

Du kan börja med att leta efter spelningar på frilansande webbplatser. Till att börja med kommer du att arbeta med slumpmässiga kunder, men kort efter kommer du att ha några vanliga kunder som erbjuder dig tillräckligt med arbete för att täcka din tid. Du kan sedan växa ditt företag för att starta en byrå eller anställa andra frilansare för att hjälpa till.

Vet du inte hur man skapar eller redigerar videor? Oroa dig inte för att det finns gott om online-resurser som erbjuder gratis och betalda handledning och kurser. Du kan investera lite tid för att lära dig de grundläggande färdigheterna och börja arbeta direkt.

25. Bli en berättare

Berättare tillhandahåller rösttalang till videoskapare, filmskapare och andra producenter av digitalt innehåll. Många YouTube-kanaler letar aktivt efter människor som berättar videor. Viss grundläggande röstutbildning kan hjälpa dig att enkelt starta en lönsam karriär.

Du behöver en mikrofon av god kvalitet (vi rekommenderar Samson Mic eller Rhode Podcaster) och ljudinspelningsprogramvara för att spela in dina voice-overs. Du kan sedan skicka ljudfilerna till klienten så att de kan använda dem i sin video.

Du kan hitta jobb på frilansande webbplatser och snabbt bygga en stadig ström av kunder.

26. Erbjud teknisk support

Gillar du att hjälpa människor på tekniska forum? Om du gör det kan du utforska möjligheterna att få betalt för det. Många onlineföretag söker aktivt leverantörer av teknisk support för att hjälpa sina kunder.

I princip behöver du bara bekanta dig med produkten och börja svara på frågor. Många företag använder livechatt eller ett supportbiljettsystem för att svara på kundfrågor. Ofta är dessa jobb avlägsna, vilket innebär att du kan arbeta hemifrån.

27. Bli Lead Generation Expert

Leadgenereringsexperter hjälper företag att hitta potentiella nya kunder eller leads. De gör detta genom att använda professionella verktyg som OptinMonster för att fånga leads eller öka konverteringsgraden.

För att lära dig mer, se vår nybörjarguide om hur man gör leadgenerering i WordPress som en proffs.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa och enkla att starta affärsidéer online som faktiskt tjänar pengar. Du kanske också vill se vår steg-för-steg-guide för hur du skapar en webbplats för små företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me