30 “bevisade” sätt att tjäna pengar online blogging med WordPress

Letar du efter de bästa sätten att tjäna pengar online som INTE är bedrägerier? WordPress är den största publiceringsplattformen på planeten, och den driver över 30% av alla webbplatser.


Du kan använda WordPress och blogga för att tjäna pengar online genom att göra det du älskar. Du kan arbeta hemifrån, vid din egen tid, och det finns ingen gräns för hur mycket pengar du kan tjäna.

I den här artikeln kommer vi att dela de bästa “beprövade” sätten att tjäna pengar onlinebloggar med WordPress.

Sätt att tjäna pengar på att blogga med WordPress

Först ett varningsord: dessa är inte “Bli rik snabb” -scheman. Om du letar efter ett sätt att snabbt bli rik genom att tjäna pengar online är du på fel plats.

Låt dig inte luras av bilderna på dyra bilar, herrgårdar eller arbeta från stranden. Var och en av dem är en bedrägeri, och du slösar bort din tid och pengar på att betala för alla kurser eller utbildningar du köper från dessa killar.

Till skillnad från andra artiklar om “tjäna pengar online” är detta en omfattande guide för hur man kan tjäna pengar hemma på ett legitimt sätt med bloggning och WordPress.

Många av dessa metoder kräver lite tid och / eller pengar för att komma igång. Så länge du är villig att satsa kommer du att skörda belöningen.

Innan du kan börja använda någon av dessa metoder måste du ha din egen självhostade WordPress-blogg. Vi har en steg för steg-guide för hur du startar en WordPress-blogg för nybörjare.

Processen är verkligen lätt att följa om du är 20 år eller 60 år. Men om du behöver hjälp kan vårt expertteam hjälpa dig att skapa din blogg gratis.

När du har skapat din blogg är du redo att följa den här guiden.

Eftersom detta är en lång artikel, skapade vi en nedan för enkel navigering.

Tjäna pengar på ditt blogginnehåll

  Skapa en webbplats med betalt medlemskap

  Skapa en katalogwebbplats med WordPress

   Sälj digitala produkter med WordPress

    Sälj tjänster online med WordPress

     Sälj fysiska produkter online med WordPress

      Erbjud plattformen som en tjänst

       Bli WordPress Designer eller utvecklare

        Donationer

         Tjäna pengar på ditt blogginnehåll

         du kan tjäna pengar online med reklam

         När du tänker på hur man kan tjäna pengar på att blogga är reklam ofta det första som kommer att tänka på.

         Ja, det är möjligt att tjäna pengar med annonser på WordPress, men det finns också andra sätt att tjäna pengar på ditt blogginnehåll. Här är några metoder som fungerar:

         1. Tjäna pengar med affiliate-marknadsföring

         Tjäna pengar online med affiliate-marknadsföring

         Affiliate-marknadsföring är när du rekommenderar en produkt eller tjänst till din publik med speciella spårningslänkar och sedan får en remissprovision för varje gång någon köper efter att ha klickat på din länk.

         Ett verkligt exempel på affiliate-marknadsföring skulle vara när du hjälper en vän att öppna ett bankkonto i din bankkontor. Vanligtvis ger de dig ett presentkort eller en bonus av något slag.

         I likhet med att många produkter och tjänster online har affiliate-program som du kan gå med i. Det finns affiliate-program tillgängliga för varje bransch (nisch).

         Om du är intresserad av att komma igång med affiliate-marknadsföring kan du börja med att tänka på de produkter du redan använder som dina läsare också kan vara intresserade av. Då kan du se om de har ett filialprogram som du kan registrera dig för.

         Du kan hitta en enorm lista med produkter att marknadsföra från:

         • Amazon
         • Commission Junction
         • Shareasale

         När du har valt produkterna som ska marknadsföras kan du använda ett WordPress-plugin som PrettyLinks för att hantera dina affiliate-länkar.

         Det gör att du snabbt kan infoga länkar i inlägg, skapa märkeslänkar, automatiskt ersätta nyckelord i länkar och till och med se hur varje länk presterar på din webbplats.

         Affiliate-marknadsföring är det enklaste sättet att tjäna pengar eftersom du kan marknadsföra en mängd olika produkter. Nästan alla populära butiker som Walmart, BestBuy, Amazon och andra har ett filialprogram.

         För att lära dig mer, se vår nybörjarguide för marknadsföring via affiliate och kolla även dessa verktyg och plugins för affiliate-marknadsföring som hjälper dig att öka dina intäkter.

         2. Visa Google AdSense på WordPress

         Visa Google AdSense-annonser på din blogg

         Google Adsense är ett enkelt sätt att tjäna pengar på din blogg. Allt du behöver göra är att lägga till ett skript från Google till din webbplats och börja visa annonser.

         Du får betalt för varje gång en användare klickar på annonsen. Dessa kallas CPC-annonser.

         Vad är CPC? CPC står för “kostnad per klick.” Genom att visa CPC-annonser med Google Adsense får du en fast avgift varje gång en besökare klickar på en annons.

         Kostnaden per klick fastställs av annonsören. (Detta i motsats till CPM-annonser, där du har betalat för annonsvisningar istället för klick. CPM betyder “kostnad per tusen visningar”, där M är det romerska siffran för 1 000.)

         Google Adsense är ett bra sätt att börja tjäna pengar online när du börjar.

         Du kan se vår guide för hur du kan tjäna pengar på en WordPress-blogg med Google AdSense för att komma igång, och denna handledning om hur du optimerar dina AdSense-intäkter för fler tips.

         Letar du efter ett Google AdSense-alternativ? Prova Media.net. De har också en stor pool av annonsörer, och deras utbetalningar är bra.

         3. Använd ett WordPress-annonseringsplugin för att sälja annonser direkt

         Sälj annonser direkt

         Google AdSense är lätt att installera, men hur mycket pengar du kan tjäna är begränsat. Varje intjänningsklicka kommer att variera.

         Att direkt sälja bannerannonsutrymme på din webbplats kan vara mer lukrativt. Istället för att behöva förlita sig på en mellanhand som tar en nedskärning av pengarna, förhandlar du om pris och villkor på egen hand.

         Ovan nämnde vi skillnaden mellan CPC- och CPM-annonser, där du betalas per klick eller per tusen visningar. Medan du kan använda en av dessa modeller för att sälja bannerannonser, debiterar de flesta bloggare en fast pris istället. Att ladda en fast ränta är lättare än att hålla reda på visningar eller klick.

         Fortfarande tar direktförsäljning av annonser mer arbete att hantera än att använda Google AdSense. Istället för att bara lägga till lite kod på din webbplats måste du förhandla om prissättningen, komma med ett avtal och villkor och ta hand om administrativt arbete som fakturering.

         Att använda ett WordPress-annonshanteringsplugin kan dock göra processen enklare. Vi rekommenderar att du använder AdSanity, det gör att du kan hantera Google AdSense såväl som dina egna annonser.

         För mer information, se vår guide om hur du säljer annonser på din WordPress-blogg.

         4. Sälj sponsrade blogginlägg

         Vissa bloggare är inte intresserade av att visa annonser för sin publik och undrar hur de kan tjäna pengar på en blogg utan annonser.

         Med annonsnätverk förlorar du viss kontroll över innehållet som visas på din webbplats. Vissa läsare blir irriterade eller förolämpade av annonser, och fler och fler använder annonsblockerare som påverkar din intjäningspotential.

         Ett alternativt sätt att tjäna pengar på en blogg är genom sponsring.

         En sponsring fungerar precis som i sport, TV-program eller andra branscher. I princip betalar ett företag dig för att representera sin produkt, prata om den och marknadsföra den för dina läsare.

         För att komma igång är det en bra idé att sätta ihop en mediasats med en sida som beskriver din trafikstatistik, följande sociala medier, publikens demografi och annan information som gör din webbplats mer tilltalande för annonsörer. Sedan kan du kontakta företag för att förhandla fram ett sponsringsavtal.

         När du publicerar sponsrade inlägg är det viktigt att veta om lagarna i ditt område om avslöjande.

         Till exempel i USA måste en bloggare som publicerar ett sponsrat inlägg följa FTC: s godkännandeguider. Detta inkluderar avslöjande när en post sponsras. Du kan göra det genom att lägga till ett sponsrat inläggsprefix till din inläggstitel i WordPress.

         5. Få betalt för att skriva recensioner

         Skriva betalda recensioner

         I likhet med sponsrade inlägg kan du också tjäna pengar genom att skriva betalda recensioner på din webbplats.

         Detta är en något annorlunda intäktsmetod än en granskningswebbplats med associerade länkar, som nämnts ovan.

         Istället får du prova produkter relaterade till din nisch gratis och till och med få betalt för att skriva en recension.

         Processen för att göra detta kan likna att få sponsrade inlägg. Du vill granska produkter som är relevanta för din nisch, som din publik skulle vara intresserad av.

         Du kan kontakta företag på egen hand för att fråga om att göra betalda recensioner. Det finns också webbplatser som PayPerPost som kan hjälpa dig att få kontakt med företag som kan vara intresserade.

         6. Tjäna pengar online genom att vända webbplatser

         Flippa

         Om du vet hur man bygger en WordPress-webbplats är du långt före de flesta. Ibland gillar företagare att köpa redan etablerade webbplatser som de kan använda för sina egna företag.

         Om du kan bygga en WordPress-blogg och börja få trafik till den, kan du sälja den och tjäna pengar för dina ansträngningar.

         Detta kräver att du vet vilken typ av webbplatser som efterfrågas och hur du prisar och säljer dem. Det finns webbplatser som Flippa som fungerar som auktionssajter och mäklare för att sälja webbplatser.

         7. Få offentliga talande spelningar som influenser

         Bli en talare

         Om du marknadsför ditt eget varumärke tillsammans med din blogg, kommer du med tiden att få en anständig efter att ha etablerat dig som en influencer i ditt utrymme.

         Du kan använda detta erkännande för att få några offentligt talande jobb. Många bloggare tjänar mycket pengar genom att prata på konferenser.

         Att prata vid evenemang om du får betalt eller inte hjälper dig att marknadsföra din blogg och ditt personliga varumärke. Om du är bra på nätverk och offentligt talar, skulle du kunna hitta massor av nya möjligheter på vägen.

         Här är några allmänna tips du måste komma ihåg om du vill tjäna pengar som en betald offentlig talare.

         • Var en expert på ditt område. Om du inte har tillräckligt med kunskap / färdigheter just nu börjar du lära dig direkt.
         • Var konsekvent – Du måste kontinuerligt marknadsföra din expertis om ämnet genom din bloggning och aktiviteter på sociala medier.
         • Låt människor veta att du är tillgänglig. Du kan meddela på sociala medier eller privat nå ut till evenemangsarrangörer.
         • Du kanske inte hittar betalda offentliga talande spel direkt. Många framgångsrika talare startar sin offentliga talande karriär från mindre, mer avslappnade och gratis community-evenemang och -möten.

         Skapa en webbplats med betalt medlemskap

         tjäna pengar online med betalda medlemssidor

         Om du inte är intresserad av att sälja annonser eller sponsrade inlägg finns det många andra sätt att tjäna pengar online från din blogg. En populär metod är att låta publiken betala för att få åtkomst till vissa innehåll eller områden på din webbplats. Här är ett par sätt att göra det.

         8. Skapa endast innehåll för begränsade medlemmar

         Dina mest lojala läsare är enorma fans och kan vara villiga att betala för att läsa mer av ditt arbete. Du kan skapa ett område som bara är medlemmar för att dela mer djupgående blogginlägg, nedladdningar, videor, ljudinnehåll och mer.

         Medlemskapssajter kan vara en stor tid investering eftersom du ständigt måste skapa premiuminnehåll för dina betalande medlemmar. Men de kan vara mycket lukrativa eftersom de är återkommande intäkter (prenumerationer).

         Du kan enkelt skapa en medlemskapssida med hjälp av ett WordPress-medlemskapsplugin. Vi rekommenderar att du använder MemberPress, det är den mest nybörjarvänliga och robusta medlemskapsplugin för WordPress.

         Vi har en komplett guide för att skapa en WordPress-medlemswebbplats med steg för steg-instruktioner för att hjälpa dig komma igång.

         9. Skapa ett privat forum

         Ett annat alternativ för att skapa en webbplats med betalt medlemskap är att skapa privata forum som användare måste betala för att få tillgång till. Forum är ett bra sätt för din publik att få en-till-en-råd från dig. Andra medlemmar i samhället kan också interagera och hjälpa varandra.

         Medan moderering av ett forum kan vara mycket arbete, är ett betalt forum ett bra sätt att få återkommande intäkter från din WordPress-webbplats.

         För att komma igång måste du skapa ett forum på din webbplats. Här är våra rekommenderade topp5 bästa forum-plugins för WordPress.

         10. Skapa en fråga och svar community

         Fråga och svar webbplats

         Frågor och svar samhällen som Stack Exchange och Quora är enorma. De hjälper dig att bygga ett online-community som är driven, motiverad och mycket engagerad.

         Precis som forum, måste du spendera lite tid på att bygga ett betydande samhälle. Efter det kommer du att kunna tjäna pengar på användargenererat innehåll på din webbplats med hjälp av annonser, affiliate-annonser och andra metoder.

         Populära frågor och svar webbplatser kan få direkta annonser och sponsring erbjudanden från annonsörer i sin bransch. Detta hjälper dem att förhandla fram en mycket högre hastighet och extra förmåner.

         Se vår guide om hur du startar en webbplats med frågor och svar med WordPress.

         Skapa en katalogwebbplats med WordPress

         skapa en betald katalogwebbplats för att tjäna pengar online

         Ett annat alternativ för att tjäna pengar online med WordPress är att skapa en katalog eller en lista över webbplatser. Du kan sedan betala besökare för att annonsera sina listor på din webbplats.

         Här är några olika katalogidéer för att komma igång.

         11. Skapa en betald företagsregister

         Webbkataloger kan få dig att tänka på de tidiga dagarna på webben innan bots började indexera allt automatiskt, men de är inte helt föråldrade.

         Generiska webbkataloger är inte längre nödvändiga, men lokala kataloger eller nischkataloger kan vara mycket användbara.

         Kataloger kan samla recensioner av lokala företag, dela de bästa podcastsna i ett visst ämne eller lista de bästa produkterna i en viss nisch.

         Du kan enkelt skapa en webbkatalog i WordPress efter vår handledning. Det finns också många katalogplugins för WordPress du kan välja mellan, av vilka många gör att du kan acceptera betalningar med inlämningar.

         12. Skapa ett WordPress Job Board med betalda inlagor

         Ett annat alternativ är att skapa ett betalt jobbkort. Företag som vill marknadsföra en öppen position till din publik kan betala dig för att skicka en lista.

         Det är lättare att skapa en framgångsrik jobbtavla om du begränsar dig till en specifik nisch. På så sätt kan du bli go-to-webbplatsen för alla som söker ett jobb i den branschen med minimal konkurrens.

         Detta fungerar bra för etablerade bloggar i en smal nisch. Till exempel är ProBlogger nu känt för sitt jobbbräde för professionella bloggare.

         Med WordPress är det enkelt att skapa ett betalt jobbkort. Se vår handledning om hur du skapar ett jobbkort i WordPress med WP Job Manager för ett stegvis steg genomgång. Du kan använda tillägget WooCommerce betalda listor för att debitera för inlämning av jobb.

         använd WB betalda listor för att debitera för inlämningar

         13. Skapa en WordPress-händelsekalender med betalda inlagor

         Istället för ett jobbbräde kan du skapa en händelsekalender där du debiterar människor för att marknadsföra sina evenemang. Detta fungerar också bra om du redan har en etablerad publik, eftersom företag kommer att vara villiga att betala för att nå din publik.

         En betald händelsekalender är en bra intäktsmetod för lokala eller branschspecifika webbplatser. Du kan välja att marknadsföra händelser i din lokala stad, konferenser i en viss bransch eller till och med webbseminarier eller live-streamingevenemang.

         För att ställa in det här på din webbplats, se vår guide om de bästa WordPress-händelsekalenderns plugins.

         Sälj digitala produkter med WordPress

         säljer digitala produkter för att tjäna pengar med wordpress

         Om du letar efter ett mer lågt underhållssätt för att tjäna pengar online blogga med WordPress kan det vara ett bra val att sälja dina egna digitala produkter. Medan du måste investera tid för att skapa produkten i framkant, är ditt arbete väldigt minimalt när det har skapats.

         Här är några digitala produkter som du kan skapa och sälja på din webbplats.

         14. Sälj e-böcker på WordPress

         E-böcker är ett självklart val för att skapa digitala produkter. De är relativt enkla att skriva och producera. Om du har bloggat ett tag kan du samla in några av dina gamla blogginlägg och förvandla dem till kapitel i en bok.

         När din bok är skriven kan du designa ett omslag med ett verktyg som Canva och skapa en PDF av din ebok.

         Att sälja digitala produkter på WordPress är enkelt med ett plugin. För att komma igång kan du se vår guide om de bästa WordPress eCommerce-pluginsna jämfört.

         För digitala nedladdningar rekommenderar vi Easy Digital Downloads. Det är relativt enkelt att använda och innehåller alla funktioner du behöver för att skapa din onlinebutik.

         sälja digitala produkter med enkla digitala nedladdningar

         15. Sälj online-kurser

         Att sälja en onlinekurs är ett annat bra sätt att tjäna pengar online.

         Kurser säljer vanligtvis till en mycket högre prispunkt än e-böcker. Du kan ta ut en premie för din expertis.

         Du måste skapa lektioner för din kurs, plus allt stödmaterial som du vill inkludera, till exempel nedladdningar, bilder, checklistor, mallar osv..

         Du måste också bestämma om du vill erbjuda personlig support för din kurs. Vissa webbplatser erbjuder två nivåer av varje kurs: en grundversion utan support och en premiumversion med e-poststöd.

         När din kurs är klar kan du använda ett LMS-plugin för att leverera kursen till din publik.

         Vi rekommenderar att du använder LearnDash med MemberPress.

         För detaljerade instruktioner, se vår guide om hur man säljer onlinekurser med LearnDash.

         16. Värd ett betalt webinar

         Webbseminarier är ett bra sätt att bygga din publik, dela din erfarenhet och växa ditt företag. Men visste du att de också är ett smart sätt att tjäna pengar online?

         Webbseminarier liknar onlinekurser, men ett webinarium är live och innehåller ofta en fråga och svarsavsnitt.

         WordPress gör det enkelt att vara värd för ett betalt webinar. Oavsett om du använder din webbplats för att faktiskt vara värd för webinarna, eller bara för att marknadsföra ditt webinar och registrera deltagare, är det avgörande för din webinar framgång.

         För mer information om hur du kan vara värd för ett betalt webinar, se vår lista över de 9 bästa webinarprogramvaran för WordPress-användare.

         Sälj tjänster online med WordPress

         du kan arbeta hemifrån och sälja tjänster online

         Om du letar efter enkla sätt att tjäna pengar online är att sälja tjänster det snabbaste sättet att komma igång. Det finns ingen investering i att skapa en produkt eller investera i lager.

         Istället kan du bara skapa en “anställa mig” -sida på din webbplats och börja leta efter din första klient.

         Här är några idéer för att komma igång.

         17. Erbjud frilanstjänster

         Som bloggare är du redan en expert på din nisch. Du kan börja tjäna pengar genom att erbjuda dina kunskaper och expertis som frilansare.

         Freelancing är ett populärt sätt att tjäna pengar online eftersom det inte nödvändigtvis kräver någon investering i förskott av tid eller pengar. Du kan bara börja erbjuda dina tjänster till din nuvarande publik.

         När du börjar freelancing behöver du ett sätt att fakturera och samla in betalningar från dina kunder. Vi rekommenderar att du använder FreshBooks, men det finns också andra faktureringsplugins för WordPress.

         Om du är intresserad av frilansning för att tjäna lite allvarliga pengar på nätet, se vår lista över de bästa verktygen för WordPress frilansare, designers och utvecklare för hjälp med att komma igång.

         18. Starta ditt eget konsultföretag

         Rådgivning är ett annat sätt att tjäna pengar online från din blogg och dela din expertis.

         Istället för att erbjuda dina tjänster erbjuder en konsult råd och strategi så att deras kunder kan bli effektivare.

         Liksom med freelancing finns det inga startinvesteringar. Du kan börja erbjuda konsulttjänster på din befintliga blogg. Allt du behöver är att skapa en sida med ett formulär så att användare kan begära mer information.

         För att enkelt skapa en professionell, mobilvänlig form rekommenderar vi WPForms. Du kan se den här handledning om hur du skapar en begäran ett offertformulär i WordPress för att komma igång.

         19. Bli en tränare

         Om “konsult” inte känns som rätt titel för dig kan du överväga att bli tränare istället.

         En livscoach erbjuder råd, vägledning och ansvar för att sätta mål och förbättra ens liv. Det finns också andra typer av tränare, till exempel bloggbussar, skrivbussar och mer.

         Oavsett vilket kompetensområde du är kan du ge en publik hjälp till din publik med coachningssessioner.

         För att spara tid och göra saker bekvämt för dina kunder kan du ställa in ett bokningsformulär så att läsarna kan schemalägga coachningssessioner direkt från din WordPress-blogg.

         Se vår lista över de 5 bästa WordPress-mötena och bokningsprogrammen för att komma igång.

         Sälj fysiska produkter online med WordPress

         Även om att sälja digitala produkter eller tjänster kan vara ett enkelt sätt att börja tjäna pengar online, finns det inget som att sälja riktiga, fysiska produkter. Här är några sätt du kan börja sälja produkter med WordPress.

         20. Starta ett e-handelsföretag med WooCommerce

         Har du en idé till din egen produkt? Varför inte starta din egen onlinebutik?

         WordPress gör det enkelt att skapa en butik eller till och med lägga till en butik till din befintliga blogg med den gratis WooCommerce-plugin.

         Att starta en onlinebutik kan vara mycket jobb, eftersom du måste skapa eller köpa produkterna och sedan skicka ut dem själv.

         Men att sälja fysiska produkter kan vara en givande upplevelse, och ibland är en fysisk produkt exakt vad din publik vill ha.

         För att komma igång, se vår handledning om hur du startar en onlinebutik med WooCommerce.

         Du kan också använda Shopify eller BigCommerce som WooCommerce-alternativ.

         21. Skapa en online-T-shirtbutik med WordPress

         Att skapa din egen t-shirtbutik är enkelt med WordPress. Nästan alla bär t-shirts, så att öppna en t-shirtbutik är ett bra sätt att tjäna pengar på alla slags bloggar. Att designa t-shirts gör att du kan vara kreativ och erbjuda något unikt för din publik.

         Det är enkelt eftersom det finns tjänster där ute som låter dig ladda upp dina egna mönster och de skriver ut / skickar det åt dig. Du får en vinstandel.

         Du kan enkelt skapa din egen t-shirtbutik på din WordPress-webbplats med WP-Spreadplugin by Spreadshirt.

         öppna din egen online-tshirt-butik för att tjäna pengar

         Om du vill ha en snabbare lösning kan du använda en Shopify-butik som ansluter till dussintals t-shirttryckföretag.

         22. Skapa en WooCommerce Dropshipping Store

         Dropshipping är ett annat sätt du kan skapa en e-butik på din WordPress-webbplats utan att behöva hantera inventering eller skicka artiklar själv.

         Med dropshipping skapar du butiken, hanterar webbplatsen och kundservice. Men en dropshipping-tjänst tar dina beställningar och skickar dem ut till dina kunder. De är en osynlig tredje part som dina kunder inte ens vet om.

         Du kan använda WooCommerce-plugin för att skapa en dropshipping-butik. Det finns också ett WooCommerce Dropshipping addon-plugin som låter dig automatisera processen.

         23. Skapa en Amazon-affiliate WordPress-butik

         En nackdel med dropshipping är att du måste hitta en bra leverantör, vilket kan vara en utmaning, och ibland måste du placera en stor order framåt. Detta kan göra det svårt att komma igång utan att investera mycket pengar.

         Om du vill ha ett enklare sätt att skapa en e-handelssajt utan att behöva skicka produkter själv, kanske du vill prova en Amazon Affiliate-butik.

         Som med många av artiklarna på den här listan fungerar det bäst om du är specialiserad på en nisch. Om du erbjuder allt är det omöjligt att tävla med en stor butik som Amazon. Men i en liten nisch kan du skilja dig själv och verkligen sticker ut.

         För fullständiga instruktioner, se vår handledning om hur du skapar en Amazon-affiliate-butik med WordPress.

         Erbjuder plattform som en tjänst

         WordPress kommer med några otroligt kraftfulla plugins som faktiskt är fullfjädrade plattformar i sig.

         Du kan lägga till en sådan plattform i din blogg eller e-handel och erbjuda den som en betald tjänst. Du får en nedskärning från varje försäljning, vilket gör att du kan tjäna passiva intäkter från användaraktivitet på din webbplats.

         24. Skapa en online marknadsplatswebbplats

         En onlinemarknad är som en e-handel butik där användare inte bara kan köpa utan också sälja sina egna produkter. Normalt antar WooCommerce att du driver en enda leverantörswebbplats.

         Du behöver ett plugin som WC Vendors för att förvandla WooCommerce till en plattform med flera leverantörer. Efter det kommer leverantörer att kunna registrera sig på din webbplats och börja sälja.

         Du kan tjäna pengar genom att debitera provision för varje sälj, eller så kan du låta säljare köpa medlemskapspaket för sina listor.

         Mer information finns i vår guide om hur du skapar en online marknadsplats med WordPress.

         25. Skapa en auktionswebbplats

         En auktionswebbplats tillåter användare att bjuda på produkter för att köpa dem. Detta gör att säljarna kan maximera sin vinst och kunderna kan hitta unika erbjudanden.

         Ebay är förmodligen det bästa exemplet på en online auktionsmarknad.

         Du kan köra auktioner på din WordPress-webbplats och till och med låta tredjepartsleverantörer också lista sina produkter. Du kan tjäna pengar genom att debitera för listan eller genom att få en nedskärning på varje sälj.

         För att bygga en auktionsmarknad med WordPress behöver du följande tillägg.

         • WooCommerce (för kundvagn och betalningsfunktioner).
         • En auktion tillägg
         • Ett tillägg för flera leverantörer

         För steg för steg-instruktioner, se vår guide om hur du bygger en eBay-liknande auktionswebbplats med WordPress.

         26. Skapa en webbplats för jobbmarknaden

         Till skillnad från en vanlig webbplats för jobblistor, ger en jobbmarknad dig möjlighet att tjäna pengar på varje jobblista. Fiverr och UpWork är förmodligen de bästa exemplen på webbplatser för online-marknadsplatser.

         Du kan marknadsföra din jobbmarknad som en mikrojobbplattform för personer som arbetar i samma nisch som din blogg. För att göra din plattform mer konkurrenskraftig kan du välja en mycket specifik nisch.

         Detta hjälper dig att enkelt hitta kunder och proffs som inte kan använda stora plattformar på grund av för mycket irrelevant konkurrens.

         Du kan ta ut en liten avgift för jobblistor eller när ett jobb är slutfört. Mer framgångsrikt genomförande av jobb kommer att ge dig fler kunder och frilansare i framtiden.

         För detaljer, se vår stegvisa handledning om hur du skapar en Fiverr-liknande Micro-Job-webbplats med WordPress.

         Bli WordPress Designer eller utvecklare

         bli en wordpress designer eller utvecklare

         Om du är mer tekniskt benägen kan du bli WordPress-utvecklare eller designer för att tjäna pengar online. Det tar mer tekniska färdigheter, men det är inte så svårt att komma igång.

         27. Utveckla WordPress-plugins

         Plugins är det som gör WordPress så flexibelt och kraftfullt. Plugins fungerar som appar, så att du kan utöka och ändra alla funktioner på din WordPress-webbplats.

         Plugins finns i alla varianter, från mycket enkla kodändringar till komplexa programvaruapplikationer. Om du har ett grundläggande grepp om hur WordPress fungerar och lite enkel PHP-kunskap kan du skapa din egen WordPress-plugin.

         Som en plugin-utvecklare finns det många sätt du kan distribuera dina plugins. Vem som helst kan skicka in ett gratis plugin till WordPress.org-plugin-katalogen, så länge de följer WordPress-plugin-riktlinjerna. Detta är ett utmärkt sätt att få erfarenhet och skapa ett rykte för dig själv som WordPress-pluginutvecklare.

         När du är redo att börja sälja premium-plugins kan du välja att sälja dem på en webbplats som MOJO Marketplace eller på din egen WordPress-webbplats.

         Om du använder din befintliga WordPress-blogg för att sälja plugins, vill du se till att plugin-programmet du skapar direkt uppfyller ditt publiks behov. Du kan undersöka dem för att se vilka problem de behöver lösa på sin WordPress-webbplats och sedan skapa ett plugin som löser problemet.

         Du kan sedan sälja plugin på din webbplats med Easy Digital Downloads.

         28. Sälj WordPress-teman

         Om du gillar webbdesign och utveckling kan du börja skapa dina egna WordPress-teman att sälja.

         Detta kräver både design och tekniska färdigheter. Du måste veta hur man skapar en snygg design och hur man kodar den för WordPress.

         Genom att använda ett WordPress-temaramverk som Genesis kan du få ett försprång. Då måste du designa och koda ett vackert barntema.

         29. Sälj grafik på din WordPress-webbplats

         Om du gillar design mer än kodning är ett annat alternativ att designa och sälja grafik på din WordPress-webbplats.

         Du kan skapa grafik som lagerbilder eller logotyper och sälja dem på din webbplats med ett e-handelsplugin. Du kan också gå med på marknadsplatser online för att sälja din grafik också.

         30. Acceptera donationer

         ett sätt att tjäna pengar online är genom att be om donationer

         Sist men inte minst, ett sätt att tjäna pengar på din WordPress-blogg är helt enkelt att be om det.

         Du kan börja ta emot donationer på några olika sätt. Du kan lägga till en Paypal-donationsknapp eller en Stripe-donationsknapp till din webbplats. Eller för en mer professionell look och avancerade funktioner som integration av e-postmarknadsföring kan du använda WPForms för att skapa ett donationsformulär på din WordPress-webbplats.

         Donationer är sist på listan på grund av deras begränsade effektivitet, eftersom du måste lita på generositeten hos dina läsare. Det är vanligtvis mer lukrativt att erbjuda dem något i gengäld.

         Vanliga frågor om att tjäna pengar på bloggar med WordPress?

         På WPBeginner har vi hjälpt tusentals nybörjare att börja sin bloggresa. Vi har hört nästan alla frågor du kan tänka på. Här är de bästa frågorna som nybörjare ställer oss om att tjäna pengar online genom att blogga.

         1. Vilket av dessa beprövade sätt är rätt för mig?

         Beror på vad du brinner för och vilken metod som fungerar bäst med din bloggs ämnen.

         Om du till exempel driver en blogg om fotografering kan affiliate-marknadsföring, annonser och betalda medlemskap allt fungera bra för din blogg.

         Fokusera på att erbjuda användbart, kvalitetsinnehåll, som användarna kommer att hitta användbart och pengar kommer att följa. Eller som man säger, gör vad du älskar och pengarna kommer att följa.

         2. Hur mycket pengar kan jag tjäna på att blogga?

         Det beror verkligen på hur mycket ansträngning du lägger in och den tid du är villig att investera. För att vara ärlig, förlorar många nybörjare bloggar intresset och ger upp snabbt.

         Du kommer att tjäna pengar baserat på hur mycket trafik du får, de intäktsmetoder du använder och det arbete du lägger in. Många framgångsrika bloggare tjänar sex och till och med sju siffror..

         3. Hur lång tid skulle det ta innan jag börjar tjäna pengar på att blogga?

         Att tjäna pengar online är inte en “bli rik-snabb” -bedrägeri. Den som säger något annat försöker förmodligen lura dig. Om du vill tjäna pengar genom att starta en blogg, måste du arbeta hårt och investera mycket av din tid i det.

         Det finns inget enkelt sätt att berätta hur snart du skulle börja tjäna pengar. Vissa bloggare börjar tjäna små belopp strax efter att de startade sina bloggar. Andra kämpar för att få sina bloggar att starta.

         Men de som kontinuerligt arbetar och håller sig vid en planerad strategi är de som mest troligt ser uppmuntrande resultat mycket tidigt.

         4. Hur kommer jag igång?

         Att komma igång med din egen WordPress-blogg är enkelt. Se dock till att du använder rätt plattform.

         I princip finns det två typer av WordPress tillgängliga. WordPress.com, som är en värdlösning, och WordPress.org, även känd som självhostad WordPress.

         Vi rekommenderar att du använder WordPress.org eftersom det gör att du kan börja tjäna pengar utan några begränsningar. För mer information, se vår jämförelse av WordPress.com vs WordPress.org.

         Du behöver ett domännamn och ett webbhotellkonto för att börja blogga med WordPress.org. Normalt kostar en domän $ 14,99 per år och webbhotell $ 7,99 per månad som vanligtvis betalas för ett helt år.

         Det här är mycket pengar om du bara startar en ny blogg.

         Lyckligtvis kunde vi få en exklusiv rabatt från Bluehost. De erbjuder 60% rabatt och ett gratis domännamn för WPBeginner-användare.

         → Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

         I princip kan du komma igång för bara $ 2,75 per månad. Bluehost är en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör och ett av världens största värdföretag.

         När du har köpt hosting är du redo att installera WordPress. Följ instruktionerna i vår steg för steg-guide om hur du startar en blogg som hjälper dig att komma igång på mindre än 30 minuter.

         Vi hoppas att den här artikeln hjälpte till att ge dig massor av idéer om hur man kan tjäna pengar online med WordPress! Med hårt arbete och uthållighet kan vem som helst tjäna pengar på sin WordPress-webbplats.

         Jeffrey Wilson Administrator
         Sorry! The Author has not filled his profile.
         follow me