7 väsentliga tips för att använda kortkoder i WordPress

Kortkoder i WordPress låter dig lägga till olika funktioner i inlägg, sidor och widgetar utan att skriva någon kod. Därför namnet, Shortcode. Många WordPress-plugins och vissa teman använder kortkoder för att lägga till olika element som prissättningsnät, händelsekalender osv i WordPress. I den här artikeln kommer vi att dela 7 viktiga tips för att använda kortkoder i WordPress.


Använda kortkoder

Vad är kortkoder i WordPress?

Allt innehåll som läggs till på en WordPress-webbplats går igenom vissa säkerhetskontroller och filter. Dessa säkerhetskontroller och filter ser till att ingen skadlig kod går in i inlägg, sidor, kommentarer osv. Det innebär att du inte direkt kan skriva kod i dessa områden.

Å andra sidan behöver du ibland bara lägga till kod i dessa områden. Kortkoder ger ett sätt att göra det.

Kortkoder gör det lättare att lägga till andra element i WordPress-inlägg. Du kan till exempel lägga till en vacker responsiv reglage med en enkel kortkod. Du kan skapa en komplex undersökningsformulär i WordPress utan att skriva en enda kodrad.

Med det sagt kan vi ta en titt på några tips för hur du använder kortkoder i WordPress.

Tips 1. Vet när du inte ska använda kortkoder

Kortkoder är bra, men att använda kortkoder i varje inlägg är inte en bra idé. Det finns många WordPress-teman där ute som stolt påstår sig ha 200 + kortkoder.

Men om du använder en kortkod i varje inlägg, är du för alltid bunden till det specifika temat som tillhandahåller kortkoden.

Om du använder en temaspecifik kortkod för att skapa uppmaningsknappar i dina inlägg eller sidor, bör du titta på med hjälp av vår guide om hur du lägger till CSS-knappar i WordPress utan att använda kortkoder.

Om du använder dig själv att lägga till kortkoden i varje tema för att lägga till samma element som en bannerannons eller signaturtext i slutet av ditt inlägg, kanske du vill använda ett plugin eller hyra en utvecklare för att koda det direkt till ditt tema.

Detta gör det lättare att utforma det elementet och enkelt ta bort det om du bestämmer dig för att göra det.

Kom ihåg att om du använder en kortkod i varje inlägg och senare vill ta bort den, måste du redigera alla inlägg för att manuellt ta bort den. Även om det finns ett enklare sätt som vi kommer att visa dig senare i den här artikeln.

Tips 2: Framtida bevis på dina kortkoder

Kortkoder är bra, men om det tillhandahålls av ditt tema, kanske du vill tänka två gånger på överdrivet använda det. Varför?

För om du ändrar ditt tema kommer ditt nästa tema troligen inte att ha samma kortkod.

Det bästa sättet att förhindra det är att lägga till din i ett webbplatsspecifikt plugin.

Kopiera och klistra in kortkodavsnittet från ditt temas funktioner.php-fil och klistra sedan in det i din webbplatsspecifika plugin.

Tips 3: Hur man söker efter kortnummer i ditt WordPress-tema

För att framtida kunna bevisa din kortkod måste du veta hur kortkodsfunktionen ser ut och hur du hittar den i ditt tema.

Först måste du öppna ditt temamapp som vanligtvis finns i / wp-content / teman / ditt-temanamn /

Du vill titta inuti filen filen.php eller om temat har en mapp inkluderar, där inne.

Öppna filerna och sök efter termen add_shortcode.

Här är ett exempel på hur en kortkodavsnitt ser ut:

funktion my_shortcode_function () {
$ i = ‘

Hej världen!

‘;
returnera $ i;
}
add_shortcode (‘my-shortcode’, ‘my_shortcode_function’);

Den här koden skapar en kortkod ‘min-kortkod’, som returnerar en enkel texthälsning och kan inbäddas i ett WordPress-inlägg eller en sida som denna:

[Min-kortkod]

Användbar guide: hur man skapar en kortkod i WordPress.

Tips 4: Använda kortkoder i widgetar

Använda en kortkod i WordPress-widgetar

Ofta tycker användare att kortkoder är begränsade till inlägg och sidor, men det är de inte. Du kan använda det i dina WordPress-textwidgets.

Dra och släpp en textwidget till din sidofält och lägg till din kortkod inuti den.

Kom ihåg att den här funktionen inte är aktiverad som standard i WordPress. Om du inte kan se din kortkod i en widget måste du lägga till den här koden i ditt temas funktioner.php-fil eller en webbplatsspecifik plugin.

add_filter (‘widget_text’, ‘do_shortcode’);

Tips 5. Lägg till kortnummer i temafiler

Om du av någon anledning finner ett behov att mata ut kortkoden i ett icke-widget-område i ditt tema, kan du använda dina kortkoder där också.

Låt oss anta att du har skapat en anpassad sidmall och att du vill inkludera en kortkod för att visa ett kontaktformulär. Lägg bara till din kortkod, så här:

<?php echo do_shortcode ("[Example_shortcode]"); ?>

Tips 6. Dölja en trasig kortkod

Ofta ändrar användare sina teman utan att inse att deras gamla kortkoder inte fungerar. Ibland upptäcker de det efter månader när en användare besöker sitt gamla inlägg för att hitta udda text där.

Du har två sätt att fixa det. Du kan antingen manuellt gå och ta bort kortkoden från varje inlägg, eller så kan du helt enkelt dölja den trasiga kortkoden.

Allt du behöver göra är att lägga till följande kod i ditt temas funktioner.php-fil eller ett webbplatsspecifikt plugin.

add_shortcode (‘shortcodetag’, ‘__return_false’);

Denna kod lägger tillbaka den föräldralösa kortkoden utan utgång. Glöm inte att ersätta kortnummer med ditt kortkodnamn.

Tips 7. Hitta kortkoder som används i inlägg

Om du inte vill använda hacket i Tip 6, utan snarare vill ta bort alla kortkoder manuellt, är det första steget att hitta alla inlägg som använder kortkoden.

Du kan använda den här koden i ditt temas funktioner.php-fil eller ett webbplatsspecifikt plugin för att göra det hårda arbetet för dig.

funktion wpb_find_shortcode ($ atts, $ content = null) {
ob_start ();
extrakt (shortcode_atts (array (
‘hitta’ => ”,
), $ atts));

$ string = $ atts [‘find’];

$ args = array (
‘s’ => $ string,
);

$ the_query = new WP_Query ($ args);

if ($ the_query->have_posts ()) {
echo ‘

  ‘;
  medan ($ the_query->have_posts ()) {
  $ the_query->stolpen(); ?>
 • "><?php the_title (); ?>
 • <?php
  }
  echo ‘

‘;
} annat {
eko "Tyvärr hittades inga inlägg";
}

wp_reset_postdata ();
return ob_get_clean ();
}
add_shortcode (‘shortcodefinder’, ‘wpb_find_shortcode’);

Den här koden skapar helt enkelt en kortkod som kallas kortkommandon. Den kör en WordPress-fråga och listar inlägg med en given kortkodstagg.

Om du till exempel vill hitta alla inlägg som innehåller kortkod [kontaktformulär] skulle du helt enkelt ange [shortcodefinder find = ‘contact-form’] på en WordPress-sida och spara det. Om du nu förhandsgranskar sidan kan du se alla inlägg som innehåller kortkoden.

För mer detaljerade instruktioner, kolla vår guide om hur du hittar och döljer oanvända kortkoder i WordPress.

Bonustips: Vilka kortkoder kan jag använda just nu?

Ofta vet användare inte vilka kortkoder som finns tillgängliga för dem. Kortkodsreferenspluginet ger en lista och detaljer om tillgängliga kortkoder på din WordPress-webbplats.

Vi hoppas att dessa tips hjälpte dig att lära dig att använda kortkoder och få ut det mesta av dem i WordPress som en proffs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map