Checklista: 15 saker du måste göra innan du ändrar WordPress-teman

Om du har använt WordPress, har du antagligen bytt teman minst en gång i ditt liv. Om du inte gör det, och det här är din första gång, är det ännu bättre. Det fina med WordPress är att det gör det mycket enkelt för användare att ändra teman. Det är bokstavligen få klick bort. Men att ändra teman är mycket mer än att bara klicka på aktivera. I den här artikeln kommer vi att ge dig en checklista över saker du MÅSTE göra innan du ändrar WordPress-teman. Dessa steg är kritiska för att se till att processen går smidigt, annars kan du hamna att förlora element som du inte tänkte förlora.


1. Notera ditt aktuella tema

Notera ditt aktuella WordPress-tema

Många WordPress-användare surfar på nätet för att hitta lösningar på sina problem. Ofta hittar de dessa lösningar i form av utdrag som de lägger till manuellt i sitt tema, t.ex. funktioner.php eller en annan fil. Eftersom dessa förändringar gjordes en gång har människor en tendens att inte komma ihåg dem. Gå igenom dina temafiler och notera alla ytterligare koder som du har lagt till. Du vill också kontrollera ditt aktuella temas laddningstid eftersom du på detta sätt kan jämföra de två. Gå till en webbplats som Pingdom Tools eller använd YSlow för att testa olika sidor (Ja olika sidor, inte bara hemsidan).

2. Var försiktig med sidofältet

Var försiktig med sidofält

Du måste se till att ditt nya tema är widget-redo. Sidofältets widgetar är verkligen enkla att använda, därför använder många användare det för att anpassa det. Vi märker att sidofält förmodligen är det mest användaranpassade området på WordPress-webbplatser. Människor gör massor av förändringar som att lägga till anpassade texter, bilder, länkar, reklam och andra widgetar. Om du använder ett widgetaktiverat tema och byter till ett tema som inte är widgetklart kommer du att förlora allt detta. Om du använder ett widget-aktiverat WordPress-tema är det inte något problem.

Allt du ändrar i sidebar.php-filen med ditt gamla tema kommer att skrivas över. Så se till att du lägger till dessa koder i det nya temasidfältet.

3. Förlora inte spårningen

Tekoppanalys

De flesta bloggare använder någon form av analys, vare sig det är Google Analytics, eller en av de andra tjänsterna. Många av oss använder inte plugins för att lägga till spårningskoder. Några av oss öppnar filen footer.php och ändrar koderna. Vissa av våra teman har en plats att placera adsense-koden. Oavsett vilket är ditt fall, vill du se till att du kopierar och klistrar in din spårningskod till ditt nya tema. Detta är en av de saker som ofta förbises av användare. Eftersom det är så enkelt, glömmer de flesta av oss det.

4. The Good ‘ol RSS arbetar du?

Många av oss använder FeedBurner för våra WordPress RSS-flöden. En av delarna i att integrera FeedBurner i WordPress är att peka dina standardflöden till FeedBurner på det här sättet så kan du ha analyser på dina feedabonnenter. Många teman som Genesis, Standard Theme och andra låter dig integrera FeedBurner från deras inställningspanel. Du måste se till att du håller flödet riktat till FeedBurner annars kommer det att finnas två RSS-flöden för din blogg. Den huvudsakliga WordPress en och FeedBurner som tar informationen från ditt WordPress RSS-flöde. Förutom kommer du att förlora antalet många abonnenter som du hade eftersom de prenumererade med / feed / url som inte längre pekar på FeedBurner. Återigen betyder det inte att du förlorar dem, det betyder bara att du inte kan se dem i FeedBurner-antalet.

5. Säkerhetskopiering!!

Säkerhetskopiera dina filer

Du har aldrig något att förlora genom att skapa en säkerhetskopia. Som en försiktighetsåtgärd bör du säkerhetskopiera alla dina temafiler, plugins och databasen. Även om ingenting borde hända, men du kan aldrig vara för säker. Du kan använda BackupBuddy för att skapa en fullständig säkerhetskopia för dig.

6. Underhållsläge

Underhållsläge WordPress

Du vill förmodligen inte att dina användare ska se medan du byter eftersom de kommer att se en trasig webbplats eller sådan. Det är bäst att aktivera underhållsläget i 15 – 20 minuter så att det kan ta dig att se till att allt fungerar korrekt. När du har installerat underhållsläget är du bra att gå vidare och aktivera det nya temat.

7. Testa all funktionalitet och plugins

När du har aktiverat det nya temat måste du se till att du behåller all funktionalitet och plugins som fortfarande fungerar. Kom ihåg att listan med goda oljeanmärkningar som du skapade i steg 1. Detta är tiden där det kan vara praktiskt. Gå tillbaka och lägg till alla funktioner som du vill ta med från det gamla temat till det nya temat om du inte redan har gjort det. Testa alla funktioner inklusive men inte begränsat till kommentarprocessen, enkla inläggssidor, sökning, 404-sida, arkivsida, kontaktsida etc. Se till att alla dina widgets fortfarande finns där och fungerar.

På plugin-fronten vill du bara se till att formateringen fortfarande är densamma. Många plugins använder dina befintliga stilar för att visa deras output. Så du vill förmodligen se till att de fortfarande ser bra ut med det nya temat.

8. Kompatibilitet med flera webbläsare

Cross Browser Compatibility

Testa din webbplats i alla webbläsare du har tillgång till. Webbläsare har en tendens att göra saker annorlunda. Speciellt Internet Explorer. Du vill se till att din design ser bra ut i stora webbläsare. Vissa ganska snygga teman har en tendens att bryta i olika webbläsare. Så om många av dina målgrupper använder Internet Explorer, vill du se till att det fortfarande är tillgängligt för dem.

9. Få de tredje partens artiklarna att se vackra ut

Om du använder Google Adsense eller ett annat annonsföretag som låter dig formatera dem, är ditt bästa alternativ att anpassa dem. Till exempel var din tidigare webbplats orange, så du hade orange länkar för Google Adsense. Om det nu är blått, vill du förmodligen ta hänsyn till det.

Samma sak gäller twitterwidget, facebook som knappar etc. Justera de med ditt nya färgschema. Om du går från en ljus till en mörk design, eller tvärtom, måste du göra dessa förändringar.

10. Låt dina användare veta

Meddelande

Stäng av underhållsläget och skriv ett snabbt blogginlägg för att låta användarna veta det. Observera att du bara använde 15 – 20 minuter på att kontrollera saker. Det finns inget sätt att du kan fånga alla buggarna. Genom att informera dina användare kan du förvänta dig att få felrapporter. Vi frågar ofta våra läsare på twitter (@wpbeginner) för felprovning. Be din publik via twitter, facebook osv för att se om webbplatsen ser bra ut i deras webbläsare. Om de säger JA, så är det goda nyheter. Om de säger NEJ, be dem om att ta en skärmdump av problemet. Du kan ta en titt på problemet och försöka lösa det. Om du inte kan fixa det, be snälla utvecklaren av temat att fixa det. Observera: såvida du inte har betalat för temat krävs INTE att utveckla dessa problem GRATIS.

Människor har alla slags webbläsare, skärmupplösningar osv, så det är viktigt att få sin åsikt. Glöm inte att påminna dina RSS-läsare att besöka webbplatsen också, så att de kan se godbitarna.

11. Beskär plugins

Teman kommer nu förbelastade med många funktioner. Om du till exempel använder Genesis eller ett annat tema som har BreadCrumbs, kan du bli av med ditt Breadcrumb-plugin. Konceptet är enkelt. Bli av med saker som du inte behöver. En sak du dock bör se till är att plugins ofta kan göra jobbet bättre. Till exempel kommer många teman med massor av SEO-funktioner. Genesis, Thesis, Standard Theme och alla andra skryter med deras SEO-funktioner. Vi skulle hellre använda ett mycket kraftfullare plugin som WordPress SEO av Yoast. Gör dina val klokt.

12. Ta babysteg när du byter

Små steg

Du arbetar med ett nytt tema här, så det är förmodligen bäst att du gör ändringar noggrant. Byt mindre element för att se till att det fungerar korrekt i alla webbläsare. När du väl är tillräckligt bekväm kan du göra stora förändringar. Det är viktigt att lära sig strukturen och semantiken i det nya temat innan du gör stora förändringar. Detta gör att du kan upptäcka problemet direkt.

13. Testa laddningstid

Ta lastnumret du hade på ditt gamla tema (från punkt 1 i denna checklista) och jämför de två. Se vad du kan göra för att förbättra laddningstiden genom att kolla in Syeds presentation på Slideshare.

14. Övervaka avvisningsfrekvens

Efter att du har bytt teman vill du se till att du övervakar studien. Vissa teman är bara mer vänliga än andra när det gäller att navigera i läsarna runt din webbplats. Om din avvisningsfrekvens har ökat jämfört med föregående tema, bör du förmodligen arbeta med det. Lägg till relaterade inläggswidgets, populära inläggswidgets eller helt enkelt ha en bättre uppmaning för nya läsare.

15. Lyssna på dina läsare och FÖRBÄTTRA

förslag

När en ny design kommer ut, har användarna alltid förslag. De älskar antingen en specifik funktion eller hatar en specifik funktion. Kommunicera med din publik med hjälp av enkäter eller Facebook-omröstningar. Se vad de vill ha förbättrats och arbeta sedan med att få det gjort.

Har du en egen checklista när du ändrar WordPress-teman? Skulle gärna höra det om vi missade något.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map