Hur du ändrar ditt lösenord i WordPress (nybörjarhandbok)

Vill du lära dig hur du ändrar ditt WordPress-lösenord? Ibland kan du glömma ditt lösenord eller behöva ändra det av säkerhetsskäl.


Det finns en länkad lösenordslänk på inloggningssidan som låter dig återställa ditt lösenord, men ibland kommer WordPress-lösenordet att återställa e-post aldrig till din inkorg eftersom ditt WordPress-värdföretag inte har konfigurerat det ordentligt.

Andra gånger kanske du vill tvinga att ändra WordPress-lösenordet för alla användare på din webbplats på grund av säkerhetsskäl.

I den här nybörjarguiden visar vi dig fyra olika sätt att ändra WordPress-lösenordet för att täcka alla möjliga scenarier.

Hur du ändrar ditt lösenord i WordPress

Innan du ändrar ditt WordPress-lösenord

Vi kan inte betona tillräckligt för att lösenord är ditt första försvarslinje mot hackförsök.

Många gånger använder användare ett svagt lösenord eftersom det är lätt att komma ihåg. Snälla gör det inte. Du kan använda en av de många gratis och säkra lösenordshanterarna.

Ibland kan det vara frestande att dela dina WordPress-lösenord med teammedlemmar eller till och med kontraktutvecklare. Du ska aldrig göra det.

Istället rekommenderar vi att du skapar ett nytt användarkonto med rätt användarroll, så att du kan hantera behörigheter.

På så sätt kan du enkelt ta bort deras konto när de inte längre ingår i ditt team utan att behöva ändra ditt huvudlösenord.

Med det sagt, låt oss ta en titt på olika sätt att ändra ditt WordPress-lösenord.

Hur du ändrar ditt WordPress-lösenord på två minuter

Detta är det enklaste sättet att ändra ditt WordPress-lösenord.

Det första du behöver göra är att logga in på din WordPress-webbplats. Du kan göra detta genom att ange din inloggningsadress för WordPress (till exempel https://example.com/login/) i din webbläsare.

När du är inloggad, gå till Användare »Din profil från din WordPress-meny.

Din profilsida i WordPress

I WordPress-profilen måste du bläddra ner till avsnittet Kontohantering där du ser alternativet Nytt lösenord. Gå vidare och klicka på ‘Generera lösenord’ för att lägga till ett nytt lösenord.

Generera lösenord i WordPress

WordPress skapar automatiskt ett starkt lösenord för dig.

Auto-lösenord i WordPress

Du kan fortsätta med det här starka lösenordet eller ändra det med ett eget eget lösenord.

Klicka sedan på knappen “Uppdatera profil” för att spara ditt nya lösenord.

Skapa ett starkt lösenord för WordPress och spara det

När du är klar ser du ett meddelande om uppdaterad profil längst upp. WordPress skickar också ett meddelande om ändring av lösenord i din e-postinkorg.

WordPress-profil uppdaterad med nytt lösenord

Hur du återställer ditt WordPress-lösenord när du är inlåst

Ovanstående metod låter dig ändra ditt lösenord när du har tillgång till din WordPress instrumentpanel.

Men vad händer om du har tappat ditt lösenord och inte kan logga in?

Få inte panik, det finns ett superlätt sätt att återställa ditt förlorade lösenord i WordPress.

Du kan helt enkelt gå till WordPress-inloggningssidan (https://example.com/wp-login.php) och klicka på länken “Glömt ditt lösenord?”.

Återställer förlorat lösenord i WordPress

När du har klickat på det kommer du till sidan med återställning av lösenord. Du måste antingen ange ditt användarnamn eller din e-postadress för att återställa lösenordet på ditt konto.

WordPress-lösenordsåtervinningsskärm

När detta är gjort kommer WordPress att skicka en länk till återställning av lösenord till den e-postadress som är kopplad till ditt användarkonto.

Mer information finns i vår guide om hur du återställer ett förlorat lösenord i WordPress.

Hur man ändrar WordPress-lösenordet från databasen

Metoden ‘Lost Password’ ovan är nybörjarvänligt, men ibland kan du inte använda den metoden om du inte har tillgång till e-postadressen som är kopplad till kontot eller om din WordPress-webbplats inte kan skicka ett e-postmeddelande.

Om en sådan situation uppstår, måste du återställa ditt WordPress-lösenord direkt i databasen. Det enklaste sättet att göra det är att använda phpMyAdmin.

Först måste du logga in på ditt WordPress-värdkontos kontrollpanel. Klicka sedan på alternativet phpMyAdmin under avsnittet Databaser.

phpMyAdmin i cPanel

Notera: din skärm kan se annorlunda ut eftersom varje webbhotell har sin egen kontrollpanel. Om du har svårt att hitta phpMyadmin-länken, kontakta din webbhotellstöd.

När du har startat appen phpMyAdmin ser du en lista över alla dina databaser. Du måste välja den databas som är associerad med din WordPress-webbplats.

Välj din WordPress-databas

Efter det ser du listan över tabeller i din WordPress-databas. Du måste leta efter wp_users-tabellen i den här listan och klicka på länken ‘Bläddra’ bredvid.

Bläddra i användartabellen

Detta visar dig en lista över alla användare på din WordPress-webbplats. På den här sidan måste du klicka på redigeringslänken bredvid ditt användarkonto.

Redigera användarkonto i phpMyAdmin

PhpMyAdmin visar dig ett formulär med alla användarinformationsfält.

Du måste ta bort värdet i fältet user_pass och ersätta det med ditt nya lösenord. Under funktionskolumnen väljer du MD5 i rullgardinsmenyn och klickar på Go-knappen.

ändra lösenord

Det är allt du har ändrat ditt WordPress-lösenord.

Mer information finns i vår guide om hur du återställer ett WordPress-lösenord från phpMyAdmin.

Hur man tvingar ändra WordPress-lösenord för alla användare

Om din webbplats har hackats eller om din bransch har vissa regler för datakrav, kan du behöva tvinga att ändra WordPress-lösenordet för alla användare.

Detta kan enkelt göras med hjälp av ett plugin-lösenord.

Vi har en steg-för-steg-guide för att tvinga ändringslösenord i WordPress.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ändrar ditt lösenord i WordPress. Du kanske också vill se vår steg-för-steg-guide om WordPress-säkerhet för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map