Hur du ändrar ett WordPress-tema på rätt sätt (Ultimate Guide)

Planerar du att ändra WordPress-temat på din webbplats? WordPress gör det superlätt för användare att ändra och hantera teman på sin webbplats.


Du måste dock komma ihåg att ändra utseendet på din live webbplats är en viktig händelse. Du måste ha vissa saker i åtanke innan och efter att du har ändrat ett tema, så att du inte tappar data och webbplatstrafik.

I den här artikeln visar vi dig steg för steg om hur du ändrar ett WordPress-tema korrekt med en steg för steg-checklista.

Hur du ändrar ett WordPress-tema på rätt sätt (Ultimate Guide)

Här är en snabb översikt över vad du lär dig i den här artikeln:

  Saker att göra innan du ändrar ett WordPress-tema

  Medan du ändrar ett tema är bokstavligen några klick bort, måste du ta några försiktighetsåtgärder innan du startar processen.

  Vi rekommenderar att du går igenom följande checklista för att säkerställa att processen med att ändra ditt WordPress-tema går smidigt och att du inte förlorar viktiga data.

  1. Kopiera utdrag från ditt aktuella tema

  Vissa mellanliggande WordPress-användare vill anpassa sin webbplats genom att lägga till kodavsnitt direkt till filen features.php i deras tema..

  Eftersom dessa förändringar gjordes en gång glömmer människor vanligtvis dem.

  Om du eller din webbutvecklare har gjort dessa ändringar, se till att gå igenom filerna i ditt nuvarande tema och notera alla ytterligare koder som du har lagt till tidigare. Detta tillåter dig att lägga till dem senare i det nya temas funktioner.php-fil eller en platsspecifik WordPress-plugin.

  2. Testbelastningstid

  Innan du ändrar ditt tema bör du kontrollera laddningstiden på din webbplats så att du enkelt kan jämföra skillnaderna i sidbelastningstiden efter att du gjort ändringar på din webbplats.

  Kom ihåg att WordPress-hastighet är en viktig faktor i användarupplevelse och SEO, så du måste se till att det nya temat är snabbare än ditt tidigare.

  Du kan kontrollera din webbplatshastighet med ett verktyg som Pingdom.

  Se till att du testar hemsidan och även några av dina inre sidor.

  3. Förlora inte någon spårningskod

  Vissa användare lägger till sin analytiska spårningskod direkt till sina temafiler. Det finns också WordPress-teman som låter dig lägga till Adsense- eller Analytics-kod i deras inställningspanel.

  Ett av de vanligaste misstag som nybörjare gör är att förbise dessa koder.

  Du måste se till att du kopierar alla spårningskoder, så att du kan lägga till dem på din nya webbplats efter att du har ändrat temat.

  För att framtida bevisa detta rekommenderar vi alltid användare att installera Google Analytics med hjälp av ett plugin som MonsterInsights, och för annan spårningskod rekommenderar vi att du använder plugin för sidhuvud och sidfot.

  4. Gör en fullständig säkerhetskopia

  Det rekommenderas alltid att säkerhetskopiera dina inlägg, bilder, plugins och databasen innan du ändrar ditt tema.

  Du kan använda ett WordPress-backup-plugin för att skapa säkerhetskopieringen av hela webbplatsen. Se till att du laddar ner den här säkerhetskopian till din dator innan du går vidare.

  Detta steg kommer att säkerställa att du enkelt kan återställa din webbplats om något går fel.

  5. Sidfältets innehåll

  Sidfält används för att lägga till olika widgetar inklusive sociala länkar, annonser, prenumerationsformulär eller ett kontaktformulär.

  Notera dessa förändringar. Om det finns någon anpassad kod som läggs till i en widget ska du se till att du kopierar och klistrar in den här koden på din dator så att du kan återanvända den i ditt nya tema.

  6. Håll din webbplats i underhållsläge

  Det är bra att sätta din webbplats i underhållsläge när du gör ändringar på den. Du vill inte att dina besökare ska se en webbplats under byggnad, rätt?

  Vi rekommenderar att du använder SeedProd-plugin för detta ändamål.

  SeedProd-plugin

  Det är ett populärt WordPress-plugin som gör att du enkelt kan skapa vackra sidor för snart och underhållsläge för din webbplats.

  För att hålla din webbplats i underhållsläge måste du installera och aktivera SeedProd-plugin.

  Nästa, gå över till SeedProd »Inställningar sida för att konfigurera insticksinställningar. Här måste du välja Aktivera underhållsläge radioknappen och klicka på Spara alla ändringar knapp.

  SeedProd aktiverar underhållsläge

  Hur man installerar ett WordPress-tema

  Efter att ha följt ovanstående försiktighetsåtgärder är nästa steg att installera ett tema som du vill använda på din webbplats.

  Det finns tusentals gratis och betalda WordPress-teman tillgängliga för dig att välja mellan. Det faktum att du läser den här artikeln betyder att du troligen har hittat ett bra tema för dina behov.

  Om du inte redan har valt ett tema kan vi starkt rekommendera följande WordPress-teman till dig:

  1. Divi

  Divi WordPress-tema

  Divi är ett av de populäraste WordPress-teman på marknaden. Den drivs av dra och släpp Divi Builder som låter dig enkelt bygga alla typer av webbplatser.

  Det levereras med 20+ förbyggda layouter och 46 olika innehållselement. Du kan enkelt anpassa varje element på din webbplats och se förändringarna i realtid.

  2. Astra

  Astra WordPress-tema

  Astra är ett lätt och hastighetsoptimerat WordPress-tema. Det är kompatibelt med olika sidbyggare-plugins som Beaver Builder, Divi och Visual Composer.

  Det är ett översättnings- och RTL-klart tema. Detta låter dig starta din webbplats på vilket språk som helst och till och med skapa en flerspråkig webbplats.

  Astra kan enkelt integreras med WooCommerce-plugin, så att du enkelt kan skapa en onlinebutik utan mycket krångel. Du kan också anpassa sidhuvud, sidfot, layout och mer med WordPress Theme Customizer.

  Vår favoritdel om Astra är alla startwebbmallar som den kommer med.

  3. StudioPress

  StudioPress WordPress-teman

  Genesis är det mest populära ramverket för WordPress och har byggts av StudioPress-teamet. Du kan skapa fantastiska webbplatser med Genesis-ramverket och andra StudioPress-teman.

  Om du inte vet är StudioPress nu en del av WP Engine, det mest populära WordPress-värdföretaget.

  Det bästa är att du får 35+ StudioPress-teman gratis om du registrerar dig för någon WP Engine-värdplan.

  4. OceanWP

  OceanWP WordPress-tema

  OceanWP är ett lyhörd och mångsidig WordPress-tema. Det erbjuder flera demonstrationsmallar som har byggts med olika yrken och företag i åtanke.

  Det är kompatibelt med de stora pluginprogrammen för sidbyggare. Du kan också använda olika tillägg för att ta din webbplats till nästa nivå.

  5. Beaver Builder

  Beaver Builder-plugin

  Beaver Builder är en av de bästa dra-och-släpp-sidan-plugin-plugins som låter dig bygga fantastiska sidor för din webbplats utan någon kodningskompetens.

  Beaver Builder är kompatibel med nästan alla WordPress-teman, och du kan till och med använda det för att skapa ett anpassat WordPress-tema utan att skriva någon kod.

  Hur som helst, vi hoppas att ovanstående rekommendationer hjälper dig att välja ett WordPress-tema för din webbplats.

  När du har valt ett tema måste du installera det på din WordPress-webbplats. Y

  ou kan använda någon av följande tre metoder för att installera ett WordPress-tema:

  • Använd WordPress temasökningsalternativ
  • Ladda upp ett tema från din WordPress Dashboard
  • Installera ett tema med FTP

  Du kan kolla vår nybörjarguide för hur du installerar ett WordPress-tema för hjälp.

  Hur man ändrar WordPress-tema utan att gå live

  När du har installerat ditt nya tema är du redo att byta teman.

  Det rekommenderas dock alltid att testa ett tema innan du byter till det på din live-webbplats.

  På det här sättet kan du kontrollera kompatibiliteten hos det nya temat med dina befintliga plugins och se till att allt fungerar korrekt efter önskemål.

  Det finns två sätt du kan använda för att ändra ditt WordPress-tema utan att gå live:

  1. Alternativ för direktförhandsvisning

  Som standard låter WordPress dig förhandsgranska ett tema på din webbplats utan att ändra det.

  För att göra det, gå över till Utseende » teman från den vänstra sidofältet på din adminpanel.

  På den här sidan ser du alla de installerade teman på din webbplats. Du måste sväva musen över det tema du vill förhandsgranska och klicka på Live förhandsvisning knapp.

  WordPress Theme Live Preview Alternativ

  Detta öppnar ditt nya tema i WordPress Theme Customizer. Nu kan du testa ditt nya tema och se till att allt fungerar korrekt.

  2. Tema Switcha Plugin

  Ett annat alternativ är att använda plugin Theme Switcha. Det låter dig förhandsgranska ditt nya tema utan att aktivera det.

  Först måste du installera och aktivera detta gratis plugin. Gå sedan till inställningar » Tema Switcha från den vänstra sidofältet på din adminpanel.

  Tema Switcha inställningssida

  På inställningssidan måste du välja alternativet “Aktivera temaomkoppling” och sedan bläddra till botten av sidan för att klicka på Spara ändringar.

  Detta plugin kommer nu att visa alla dina installerade teman längst ner på denna sida. Gå vidare och klicka på ditt nya tema för att förhandsgranska det på en ny flik i din webbläsare.

  Tema Switcha tillgängliga temavsnitt

  Hur man ändrar WordPress Theme på Live Site

  När du har testat ditt nya tema är det dags att börja byta tema på din WordPress-webbplats.

  För att göra det, gå till Utseende » teman från vänster sida av WordPress adminpanelen.

  Ändra WordPress-tema på live-webbplats

  På den här sidan måste du föra muspekaren över det tema du vill använda och sedan klicka på Aktivera för att ändra WordPress-temat.

  Nu kan du besöka hemsidan för din webbplats för att se det nya temat i aktion.

  Hur man ändrar WordPress Theme manuellt

  Ibland kan ett fel göra ditt WordPress-administratörsområde otillgängligt. I så fall kommer du inte att kunna ändra temat med metoden ovan.

  För att återställa din webbplats måste du återställa den från säkerhetskopian, eller så kan du felsöka WordPress-felet som orsakar problemet.

  Men om du inte har en säkerhetskopia kan du ändra temat manuellt med hjälp av phpMyAdmin.

  Med den här metoden kan du informera WordPress vilket tema du vill använda genom att ändra informationen i databasen.

  Först måste du ansluta till din webbplats med en FTP-klient och gå till / wp-content / teman / mappen.

  FTP WordPress temamapp

  Här kan du se alla teman som för närvarande är installerade på din webbplats. Du kan också installera ett WordPress-tema via FTP om du inte ser det.

  Därefter vill du skriva ner mappnamnet för det tema du vill använda eftersom du behöver det senare.

  Efter det måste du gå till cPanel på ditt WordPress-värdkonto. På den här sidan måste du bläddra ner till databasavsnittet och sedan klicka på phpMyAdmin.

  cPanel öppna phpMyAdmin

  När du är i phpMyAdmin ser du en lista över databaser till vänster på skärmen. Klicka bara på databasen som du använder för din WordPress-webbplats.

  phpMyAdmin öppen databas och tabell

  Därefter visar du listan med tabeller i den här databasen. Du måste klicka på tabellen “wp_options” för att öppna den.

  Notera: Som standard använder WordPress wp_ som prefix för tabellnamn. Det är dock möjligt att ha ett annat databasprefix, som visas i bilden ovan.

  Nu måste du hitta mall och format rader på höger panel.

  Mall- och stilarkrader

  Klicka sedan på Redigera länk som finns i raden “mall” för att öppna redigeraren.

  Här måste du ändra värdet i option_value fältet till temanamnet som du vill använda. Det är vanligtvis samma som mappnamnet i / wp-innehåll / teman / mapp som du kopierade tidigare.

  Ändra mallvärde

  När du är klar klickar du på för att spara ändringarna. Gå sedan vidare och upprepa samma process för raden “stilark”.

  När du har gjort ändringar i båda raderna kan du gå till din webbplats för att se det nya temat i aktion.

  Saker att göra efter att du har ändrat ditt tema

  När du har ändrat temat på din webbplats måste du ta hand om vissa saker innan du stänger av underhållsläget.

  Du kan kolla in följande checklista över saker att göra efter att du har ändrat ditt WordPress-tema:

  1. Testa din webbplats

  Först måste du se till att alla funktioner, plugins och widgets fungerar korrekt.

  Du bör investera lite tid på att testa din webbplats och kolla in olika saker inklusive inlägg, kommentarsektion, bilder och kontaktformuläret.

  2. Kompatibilitet med flera webbläsare

  Webbläsare har en tendens att visa vissa saker annorlunda.

  För att se till att din webbplats ser bra ut i alla större webbläsare bör du testa din webbplats i olika webbläsare inklusive Google Chrome, Firefox, Safari och Internet Explorer.

  3. Lägg till spårningskod

  När du har testat funktionerna och kompatibiliteten mellan webbläsare bör du lägga till din analytics och Adsense spårningskod på din webbplats.

  Du kan använda plugin MonsterInsights för att lägga till spårningskoden för Google Analytics. Detta gör att du kan konfigurera analyser korrekt och visa detaljerad webbplatsstatistik direkt i din WordPress-instrumentbräda.

  4. Stäng av underhållsläget

  Du kan inaktivera underhållsläget på din webbplats så att det går live.

  Om du använder SeedProd-insticksprogrammet går du till SeedProd » inställningar från vänster sidofält. Välj “Inaktiverad” på inställningssidan och klicka på Spara alla ändringar för att stänga av underhållsläget.

  SeedProd inaktiverar underhållsläge

  5. Testa laddningstid

  Du måste gå till Pingdom-webbplatsen igen för att testa laddningstiden för din hemsida efter att du har ändrat temat.

  Jämför sedan det med laddningstiden när ditt gamla tema installerades. Om du ser några större skillnader kan du följa vår guide för att förbättra WordPress-hastigheten.

  6. Övervaka avvisningsfrekvens

  När du har bytt teman bör du övervaka studsens hastighet.

  Om ditt nya tema inte är användarvänligt och svårt att navigera kan det öka studsens hastighet.

  Du kan lägga till relaterade inlägg, populära inläggswidget och brödsmulor för att minska avvisningsfrekvensen och öka sidvisningarna.

  7. Be om feedback

  Du kan också be dina användare om feedback och förslag på hur du kan förbättra din webbplatsdesign. Du kan använda enkätformulär eller enkätundersökning för att samla in användarnas input.

  Du kan dela den nya designen med dina prenumeranter med hjälp av en e-postmarknadsföringstjänst och be dem om deras förslag. Detta hjälper dig att få idéer om vad de vill se förbättrade.

  Vi hoppas att denna steg-för-steg-guide hjälpte dig att enkelt ändra ditt WordPress-tema. Du kanske vill se vår lista över de måste ha WordPress-plugins för företagswebbplatser.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me