Hur du installerar och ställer in WP Super Cache för nybörjare

Sökmotorer anser webbplatshastighet som en viktig faktor för sökresultat. Det är därför vi på WPBeginner försöker vårt bästa för att förbättra webbplatsens belastningshastighet till en optimal nivå. Genom att göra det har vi lagt märke till att caching av vår webbplats hjälpte oss att förbättra webbplatsens hastighet och balansera enorma toppar i trafiken. Vi använder W3 Total Cache för att förbättra prestanda på vår webbplats. Många av våra läsare frågade oss dock om hur man installerar och konfigurerar WP Super Cache. Därför kommer vi i den här guiden att visa dig hur du installerar och korrekt installerar WP Super Cache.


Obs: Både W3 Total Cache och WP Super Cache är fantastiska plugins. Vi rekommenderar starkt att du använder det ena eller det andra beroende på dina behov.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WP Super Cache-plugin (handledning: hur man installerar ett WordPress-plugin). Vid aktivering meddelar WP Super Cache att cache inte är aktiverat på din webbplats just nu.

Ställa in WP Super Cache – det enkla sättet

Gå till för att aktivera cache Inställningar »WP Super Cache. Under fliken Enkel, slå på Cache och tryck på uppdateringsstatusknappen.

Slå på cache i WP Super Cache för WordPress

När du har slagit på cachen klickar du på testcache-knappen för att kontrollera om den fungerar. WP Super Cache hämtar din WordPress-webbplats två gånger och jämför tidstämplarna på båda sidorna. Om båda frimärkena matchar betyder det att cachning fungerar på din webbplats nu.

WP Super Cache Advanced Set up

WP supercache är ett kraftfullt plugin, och det kommer med många förhandsalternativ. Dessa alternativ kan ytterligare förbättra din webbplats prestanda. Gå till för att ställa in WP Super Cache med förhandsalternativ Inställningar »WP Super Cache och klicka på fliken Avancerat.

Avancerad inställning för WP Super Cache

Aktivera cache
Markera först rutan där Cache träffar den här webbplatsen för snabb åtkomst. Nedanför ser du tre cachemöjligheter. Som standard använder WP Super Cache PHP för att servera cachefiler. Att använda PHP för att tjäna cachefiler kan dock vara resurskrävande, särskilt i delade värdmiljöer. Så vi vill rekommendera att du försöker använda mod_rewrite för att servera cachefiler. Efter det bläddrar du ner och trycker på uppdateringsstatusknappen för att spara dessa inställningar.

WP Super Cache kommer nu att visa dig ett meddelande om att mod_rewrite regler måste uppdateras och eventuellt en annan avisering om schemaläggning av sopor. Rulla nedåt på sidan så ser du mod_rewrite-regler som måste läggas till. Klicka på knappen Uppdatera Mod_Rewrite Rules för att uppdatera dessa regler. När mod_rewrite-reglerna har uppdaterats blir detta avsnitt grönt.

För att lösa meddelandet om skräpuppsamling, bläddra ner på sidan med förinställningsinställningar till utgångstiden & Garbage Collection-avsnittet och ställa in en tid och frekvens för skräpsamling av cachade filer på din server.

Planera skräppassning och ställa in cache-utgång

Aktivera komprimering i WP Super Cache: Komprimering tillåter WP Super Cache att servera cachade filer som komprimerade filer. Dessa filer laddas ner av användares webbläsare snabbt på grund av deras mindre storlek. För att aktivera komprimering markerar du bara rutan som säger Komprimera sidor så att de visas snabbare för besökare.

Ställa in CDN med WP Super Cache

De flesta innehållswebbplatser serverar många statiska filer med varje sidförfrågan. Dessa filer är JavaScripts, bilder, stilark etc. Till skillnad från dina WordPress-inlägg som dynamiskt genereras av PHP, kan dessa filer serveras med ett Content Delivery Network (CDN). Om du inte vet vad som är ett CDN eller varför du behöver ett CDN, bör du kolla in vår infographic “What the Heck is a CDN”.

På WPBeginner använder vi MaxCDN. Du kan läsa vår plan om Varför vi använder MaxCDN. Om du behöver hjälp med att konfigurera MaxCDN, har vi redan en handledning för hur du installerar och konfigurerar MaxCDN för WordPress. Instruktionen använder W3 Total-cache, men grundkonceptet är detsamma.

För att ställa in CDN med WP Super Cache, klicka på fliken CDN och markera rutan bredvid Aktivera CDN-supportalternativ. Ange din webbadress på platsen, som kommer att vara url till din dragzon. Till exempel http://cdn.wpbeginner.com

Ställa in MaxCDN med WP Super Cache

I det ytterligare CNAME-fältet anger du andra CNAME-filer som du har skapat för din dragzon. Till exempel http://cdn1.wpbeginner.com, http://cdn2.wpbeginner.com, http://cdn3.wpbeginner.com

Slutligen, kryssa i rutan som säger Hoppa över https-URL: er för att undvika fel med ”blandat innehåll” och spara ändringar. Nu är din webbplats nu redo att servera statiskt innehåll från ett CDN.

Servera en statisk webbplats med WP Super Cache

Förbelastningsläget i WP Super Cache låter dig skapa statiska supercache-filer för alla dina inlägg och sidor och servera en statisk webbplats. Du kan fråga varför skulle någon vilja göra det?

För att spara serverresurser.
Att betjäna en gammal webbplats som inte uppdateras längre.
För att förbättra webbplatsens hastighet genom att endast visa statiskt innehåll.

Det här var bara några orsaker, men det kan finnas många fler skäl och situationer där du kanske vill stänga av PHP-processer helt. Oroa dig inte för att ditt WordPress fungerar normalt och du kan fortfarande hantera ditt innehåll med WordPress.

Förinställ WP Super Cache och server statiska filer

Uppdatera förinstallerade cache-filalternativ kommer som standard att ställas in på noll, minsta nödvändiga tid är minst 30 minuter. Att ladda hela WordPress-webbplatsen tar lite tid och tar mycket resurser på servern. Du kan lämna den till 0 om du inte vill att dina statiska filer ska gå ut någonsin om du inte uppdaterar cachen manuellt.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att konfigurera WP Super Cache på din WordPress-blogg. För plugin-specifikt support, vänligen skriv alla dina frågor i WordPress supportforum för plugin-författaren. Läs vår guide om hur du kan begära WordPress-support på rätt sätt och få det.

För annan feedback och frågor, vänligen lämna en kommentar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me