Hur du lägger till din WordPress-webbplats i Google Search Console

Ett av de viktigaste stegen i att optimera din WordPress-webbplats för SEO är att lägga till den i Google Search Console (tidigare Google Webmaster Tools).


Google Search Console erbjuder specifika webbansvariga verktyg som hjälper webbplatsägare att övervaka och upprätthålla sin sökande närvaro och ranking.

I den här guiden visar vi dig hur du enkelt lägger till och verifierar din WordPress-webbplats i Google Search Console, även känd som Webmaster Tools.

Hur du enkelt lägger till din WordPress-webbplats i Google Search Console

Vad är Google Search Console?

Google Search Console är ett gratis verktyg som erbjuds av Google för att hjälpa webbplatsägare att övervaka sin webbplats närvaro i Googles sökresultat.

Det hjälper dig att spåra sökrankningar tillsammans med att hålla dig uppdaterad om webbplatsfel, säkerhetsproblem och indexeringsproblem som kan påverka din webbplats sökresultat.

Om du ser allvar med att växa din webbplats måste du lägga till den i Googles webbansvariga verktyg från första dagen.

Låt oss ta en titt på hur du enkelt lägger till din webbplats i Google Search Console.

Lägga till din WordPress-webbplats i Google Search Console

Först måste du besöka webbplatsen Google Search Console och klicka på knappen “Starta nu”.

Starta Google Search Console

Därefter måste du logga in med ditt Google / Gmail-konto.

När du är inloggad kommer du att bli ombedd att ange din webbadress.

Det finns två metoder för webbplatsverifiering: domännamn eller URL-prefix. Vi rekommenderar metoden URL-prefix eftersom den är mer flexibel.

Lägg till webbadress

Tänk på att Google betraktar en HTTP och HTTPS som två olika protokoll. Den betraktar också https://www.example.com och https://example.com som två olika webbplatser.

Du måste ange rätt webbadress som används av WordPress.

Om du är osäker, finns det ett enkelt sätt att ta reda på den exakta webbadressen du behöver ange. Logga bara in i ditt WordPress-administrationsområde och gå till Inställningar »Allmänt sida.

Där ser du webbadressen i webbplatsens adressfält.

Kopiera din webbplatsadress från inställningssidan för WordPress

När du har angett rätt webbplatsadress i Googles installationsguide för webbansvariga klickar du på knappen “Fortsätt” för att gå till nästa steg.

Nu kommer du att bli ombedd att verifiera ägandet till din webbplats. Det finns flera sätt att göra det, men vi visar HTML-taggmetoden eftersom den är den enklaste.

Kopiera HTML-taggen

Klicka på HTML-taggen för att expandera den och kopiera sedan koden inuti den.

Nu måste du lägga till den här metataggen för Google-verifiering i WordPress, så Google kan verifiera att du är ägaren till webbplatsen.

De flesta WordPress-tutorials hjälper dig att bara redigera filen header.php i ditt WordPress-tema och lägga till koden precis ovanför taggen.

Vi rekommenderar dock inte den här metoden eftersom om du uppdaterar eller ändrar ditt tema försvinner HTML-taggen.

Google söker regelbundet efter HTML-taggen och inaktiverar din åtkomst till webbplatsinformationen i sökkonsolen om den inte hittar verifieringstaggen.

Så här ser du till att Google alltid kan verifiera ditt ägande av webbplatsen.

Först måste du installera och aktivera pluggen Insert Headers and Footers. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Gå till Inställningar »Sätt i sidhuvud och sidfot sida och klistra in Google HTML-taggkoden som du kopierade tidigare i rutan ‘Skript i rubrik’.

Lägg till HTML-verifieringstagg i sidhuvudet

Glöm inte att klicka på knappen “Spara” för att lagra dina ändringar.

Du kan nu gå tillbaka till inställningarna för Google Search Console och klicka på knappen “Verifiera”.

Verifiera ägandet

Google Search Console letar nu efter HTML-taggen i din webbplatskod och visar dig ett framgångsmeddelande.

Din webbplats har lagts till i Search Console

Notera: Om du inte ser ett framgångsmeddelande måste du rensa din WordPress-cache. Detta säkerställer att Google kan hämta den senaste versionen av din webbplats.

Det är allt. Du har lagt till din webbplats till Googles sökkonsol (webbansvariga verktyg). Du kan nu klicka på länken ‘Gå till egendom’ för att besöka din Google Search Console-instrumentpanel.

Google Search Console-instrumentpanelen

Härifrån kan du se webbplatsens resultatrapporter och indextäckning.

Låt oss berätta för Google lite mer om din webbplats innan du gör det. Detta hjälper Google att genomsöka din webbplats lite mer effektivt.

Lägg till XML-webbplatskarta i Google Search Console

En XML-webbplatskarta är en fil som listar allt innehåll på webbplatsen i XML-format, så att sökmotorer som Google enkelt kan upptäcka och indexera ditt innehåll.

Det enklaste sättet att lägga till en XML-webbplatskarta till din WordPress-webbplats är genom att installera och aktivera Yoast SEO-plugin.

Gå till SEO »Allmänt och växla till fliken “Funktioner”. Härifrån måste du bläddra ner till alternativet ‘XML Sitemap’ och se till att den är på.

XML Sitemap-alternativ i Yoast SEO

Därefter måste du hämta XML-sitemaplänken. Klicka bara på frågeteckenikonen bredvid alternativet XML-webbplatskarta, så ser du en länk till din XML-webbplatskarta.

Visa din XML-webbplatskarta

Om du klickar på länken kommer du till din XML-webbplatskarta. Därifrån kan du bara kopiera webbadressen från webbläsarens adressfält.

Kopiera din XML-webbplatskarta

Alternativt kan du direkt komma åt din XML-webbplatskarta genom att lägga till sitemap_index.xml i slutet av din webbplatsadress. Till exempel:

https://www.example.com/sitemap_index.xml

Nu när du har XML-webbplatskarta redo, låt oss hjälpa Google att hitta den snabbt.

Byt helt enkelt till Google Search Console-instrumentpanelen och klicka på webbplatskartan från vänster kolumn.

Lägg till webbplatskartan till Google Search Console

Efter det måste du lägga till den sista delen av webbadressen till webbplatskartan under avsnittet “Lägg till ny webbplatskarta” och klicka på knappen Skicka.

Google kommer nu att lägga till webbplatskartan till din Google Search Console.

Allt är det, du har lagt till din webbplats till Google Search Console.

Nästa steg är att lära sig att använda skatten med information i Googles sökkonsol för att växa ditt företag. Vi har en komplett Google Search Console-guide för nybörjare som visar hur du får ut det mesta av Google Search Console-data.

Vanliga frågor om Google Search Console och WordPress

Efter att ha hjälpt tusentals läsare lägga till och verifiera sin webbplats i Googles sökkonsol har vi sett nästan alla frågor du kan tänka på. Här är svaren på några av de vanligaste frågorna.

1. Hur kan jag ladda upp en Google HTML-verifieringsfil till min WordPress-blogg?

Google Search Console tillåter några olika sätt att verifiera webbplatsägande. I den här artikeln täckte vi den enklaste metoden som är att använda metataggen för Googles verifiering av webbplatsen. Vissa webbplatsägare föredrar dock att ladda upp HTML-filen för att verifiera webbplatsägande.

För att ladda upp Google-sökkonsolens HTML-verifieringsfil till WordPress måste du logga in på ditt WordPress-värd cPanel eller ansluta till ditt värdkonto med FTP.

Därefter måste du ladda upp HTML-verifieringsfilen i / public_html / mappen på din webbplats. Det här är rotkatalogen där du ser andra WordPress-mappar som / wp-admin /, / wp-content /, etc.

2. Bör jag använda en Google Site-verifieringsplugin för WordPress?

Det finns många WordPress-plugins som är utformade specifikt för att hjälpa dig med Googles webbplatsverifiering. Men du behöver inte använda dem eftersom du sannolikt kommer att behöva verifiera ägandet på andra webbansvariga verktyg och plattformar som Bing, Yandex, Pinterest, etc..

Det är mycket bättre att använda Infoga rubriker och sidfötter-plugin eftersom det låter dig lägga till webbplatsverifiering för alla plattformar (i en enda plugin).

3. Hur kan jag bli en kraftanvändare på Google Search Console?

Googles sökkonsol har mycket användbar information som du kan använda för att växa ditt företag. Vi har skapat den ultimata guiden Google Search Console som du kan använda för att bli en kraftanvändare.

4. Jag har problem, finns det ett Google-sökkonsolens telefonnummer som jag kan kontakta?

Nej, det finns inget Google-sökkonsolens telefonnummer som du kan kontakta. Om du stöter på problem med Googles sökkonsol kan du använda deras supportcenter online. För specifika frågor om WordPress kan du alltid gå med i vår kostnadsfria WordPress hjälpgrupp för att ställa dina frågor.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du enkelt lägger till din WordPress-webbplats till Google Search Console. Du kanske också vill se vår guide om hur du får mer trafik till din webbplats och vår jämförelse av de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna för småföretag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me