Hur du lägger till Google AdSense på din WordPress-webbplats på rätt sätt

Google AdSense är ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på din webbplats.


Det låter dig automatiskt sälja din webbplats annonsutrymme till annonsörer och få betalt. AdSense är ett av det enklaste sättet att börja tjäna pengar online med din webbplats.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du lägger till Google AdSense i WordPress tillsammans med några bästa metoder och tips för att öka dina intäkter.

Lägg till Google AdSense korrekt i WordPress

Vad är Google AdSense?

Google AdSense är ett annonsnätverk som drivs av Google som gör det möjligt för bloggare och webbplatsägare att tjäna pengar genom att visa text, bild, video och annan interaktiv annons på sina webbplatser. Dessa annonser är inriktade på webbplatsinnehåll och publik, så de är mycket relevanta.

Google AdSense är problemfri eftersom du inte behöver ta itu med annonsörer eller oroa dig för att samla in pengar. Google administrerar och upprätthåller relationer med annonsörer. De samlar in betalningen, tar sin förvaltningsavgift och skickar resten av pengarna till dig.

AdSense erbjuder kostnad per klickannonser (CPC), vilket innebär att du tjänar pengar varje gång en användare klickar på annonsen på din webbplats. Det mottagna beloppet per klick varierar beroende på olika faktorer.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Komma igång med AdSense

Det första du behöver göra är att registrera dig för ett Google AdSense-konto. Om du har ett Gmail-konto kan du använda ditt befintliga konto för att registrera dig.

När du har skickat in din ansökan måste du vänta på att Google AdSense-teamet granskar den. Det kan ta några timmar till några veckor för vissa förlag.

När det har godkänts kan du logga in på ditt AdSense-konto och få din annonskod. Detta är koden som du behöver placera på din webbplats för att visa annonser.

Nyligen annonserade Google AdSense autoannonser, vilket innebär att du klistrar in bara en kodkod och Google bestämmer automatiskt när, var och hur många annonser som ska visas på varje sida.

De flesta förlag använder dock fortfarande den manuella metoden för att placera annonser individuellt på sin webbplats.

Vi visar båda metoderna. Vi rekommenderar att du börjar med den manuella annonsplaceringen först. När du har börjat tjäna kan du experimentera med auto-annonser för att jämföra dem själv.

1. Placera Google AdSense-annonskod manuellt i WordPress

Du börjar med att klicka på annonsmenyn i den vänstra kolumnen och sedan byta till fliken ‘Efter annonsenhet’. Härifrån måste du klicka på ‘Skapa ny annons’.

Du blir ombedd att välja en annonstyp. Du kan välja mellan “Display-annonser”, “In-feed-annonser” och “In-artikel-annonser”.

Om du är osäker börjar du med visningsannonserna.

Välj annonstyp

Därefter måste du ange ett namn för den här annonsenheten och välja annonsstorlek och typ.

Namnge annonsenhet och välj annonstyp

Annonsens namn används endast för interna ändamål, så du kan namnge den vad som helst som “SiteName Sidebar”.

Nästa alternativ är att välja annonsstorlek. Google erbjuder en mängd olika annonsstorlekar, men det finns vissa storlekar som anges under rekommenderade eftersom de är de mest populära bland annonsörer.

Du kan också välja om du vill att din annons ska vara lyhörd eller fast. Vi rekommenderar att du väljer responsiva annonser eftersom de fungerar bra på alla enheter och skärmstorlekar.

Klicka sedan på knappen Skapa för att fortsätta.

AdSense kommer nu att generera annonskoden för dig. Den innehåller det unika annonsenhets-ID och ditt utgivar-ID.

Kopiera annonskod

Om din webbplats har en Google AMP-version kan du också kopiera koden för dina AMP-sidor.

Kopiera helt enkelt din annonskod och klistra in den i en vanlig textredigerare som Notepad eller TextEdit. Du kommer att behöva det i nästa steg.

Lägga till Google AdSense i WordPress

Du måste bestämma var du vill visa annonsen på din webbplats. Annonser visas oftast i sidofältet. Du kan lägga till Google Adsense i sidfältet genom att använda WordPress-widgetar.

Gå bara till Utseende »Widgets i ditt WordPress-administrationsområde. Dra sedan & släpp widgeten “Anpassad HTML” till rätt widgetområde och klistra in din Google AdSense-kod där.

Klistra in Google AdSense-kod i WordPress-sidofältet

För bättre placeringskontroll och spårning rekommenderar vi att du kolla in AdSanity WordPress-plugin. (Se: Bästa annonshantering WordPress-lösningar)

2. Lägg till Auto-Ads AdSense-kod i WordPress

Att lägga till enskilda annonser till olika områden på din webbplats tar mycket tid. De flesta nybörjare kämpar för att hitta de bästa platserna att visa annonser på sina webbplatser.

För att lösa detta har Google introducerat auto-annonser. Detta gör att du helt enkelt kan lägga till ett kodavsnitt på din webbplats och låta Google AdSense räkna ut den högst betalande platsen, annonsstorleken och typen.

Nackdelen med den här metoden är att du har mindre kontroll över annonsplacering på din webbplats.

Om du vill lägga till funktionen Auto-ads, är det så att du lägger till Google AdSense på din webbplats.

Logga in först på ditt Google AdSense-konto och klicka på fliken Annonser. Därefter måste du klicka på knappen Hämta kod för att generera auto-annonskoden.

Generera automatisk annonskod för Google AdSense

AdSense kommer nu att generera ett kodavsnitt med ditt utgivar-ID och visa det på skärmen. Du kan nu kopiera och klistra in den här koden i en textredigerare.

Auto-annonskod

Lägga till AdSense Auto-Ads Code i WordPress

Auto-annonskoden använder det enda kodavsnittet för att generera annonser överallt på din WordPress-webbplats. Detta innebär att du måste lägga till koden på alla sidor där du vill visa annonsen.

Ett sätt att göra detta är genom att lägga till koden i header.php-filen för ditt WordPress-tema. Nackdelen med den här metoden är dock att din annonskod försvinner om du uppdaterar eller ändrar ditt tema.

Det bästa sättet att lägga till någon webbplatsomfattande kod till din webbplats är att använda ett plugin som Insert Headers and Footers.

Först måste du installera och aktivera pluggen Insert Headers and Footers. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering, gå till Inställningar »Sätt i sidhuvud och sidfot sida. Härifrån måste du klistra in din Google AdSense-kod i rubrikavsnittet.

Sätt in annonskod i rubriken

Glöm inte att klicka på knappen “Spara” för att lagra dina ändringar.

Plugin kommer nu att lägga till annonskoden på alla sidor på din webbplats. Det kan ta Google AdSense någon gång att börja visa annonser.

AdSense bästa metoder och vanliga frågor

Under åren har vi besvarat flera AdSense-relaterade frågor. Efter att ha använt AdSense på flera av våra webbplatser tidigare har vi lärt oss mycket om att optimera. Nedan finns några AdSense bästa metoder och vanliga frågor.

Vad är den bästa AdSense-annonsstorleken?

Även om annonsplacering är nyckeln har vi funnit att de bästa storleken är 336 × 280 och 300 × 250. Dessa annonser brukar passa på de flesta skärmstorlekar och har också den bästa betalningsgraden.

Vad är den bästa AdSense-placeringen?

Detta beror helt på din layout. Målet är att få fler klick, så att du vill placera dina annonser på en mer framträdande plats. Vi har funnit att annonser inom postinnehållet överst på skärmen tenderar att få flest klick.

Flera användare har frågat oss om att lägga till AdSense i en flytande widget eftersom det kommer att vara mycket framträdande. Vi rekommenderar starkt emot det eftersom det inte tillåts av Googles användarvillkor. Om du bryter mot deras TOS kan du bli förbjuden från programmet.

Kan jag klicka på mina egna Google AdSense-annonser?

Ofta frestas nybörjare att klicka på sina egna annonser eller be sina familjemedlemmar att klicka på sina annonser. Snälla gör det inte. Googles algoritm är väldigt smart och vet när du klickar på din egen annons. Detta kan få dig förbjuden från programmet.

Vad är sidantal per minut i Google AdSense?

RPM står för Revenue per Mille vilket innebär intäkter per 1000 visningar. Detta bestäms genom att multiplicera det totala antalet klick och kostnad per klick och sedan dela det med det totala antalet sidvisningar.

Kan jag använda mitt Blogger eller YouTube AdSense-konto med WordPress?

Jo det kan du. Om du började använda AdSense på en av Googles värdplattformar som Blogger eller YouTube, kan du ändra din AdSense-kontotyp och använda den med WordPress. Du måste förse Google AdSense med webbadressen till webbplatsen du vill tjäna pengar genom att fylla i ett ansökningsformulär.

Logga bara in på ditt AdSense-konto och klicka sedan på alternativet ‘Andra produkter’ under ‘Mina annonser’. Därefter måste du klicka på “Uppgradera nu” och fylla i ansökningsformuläret.

Vad är CTR i Google AdSense?

CTR- eller klickfrekvensen skiljer sig mycket på olika typer av webbplatser. Dina annonsklick beror på många faktorer som webbplatsens ämnen, din publikstyp, annonsplacering på din webbplats och mer. Den idealiska CTR för Google AdSense är verkligen svårt att definiera eftersom du inte har tillgång till klickfrekvensen på andra webbplatser som din egen.

Google AdSense har dock inbyggda verktyg som börjar visa dig meddelanden om din webbplats inte får en bra CTR. Du kan följa optimeringsguiderna som visas i Google AdSense instrumentpanel för att förbättra dina annonsintäkter.

När och hur betalar Google AdSense utgivare?

Varje månad beräknar Google AdSense dina föregående månads intäkter och visar dem på din ‘Transaktioner’ -sida. Om dina intäkter överensstämmer med den tröskel som krävs, behandlas och betalas din betalning den 21: e månaden.

Det finns flera betalningsmetoder tillgängliga inklusive direkt elektronisk överföring, banköverföring, check, Western Union och mer.

Varför Google AdSense avslog min ansökan?

Google Adsense kan avvisa din ansökan om din webbplats inte uppfyller AdSense-programpolicyn eller deras villkor.

Vilka är kraven för att få Google AdSense-ansökan godkänd?

Här är minimikraven för att få din Google AdSense-kontoansökan godkänd.

  • Din webbplats och allt dess innehåll måste följa AdSense-programpolicyer och villkor.
  • Din webbplats ska vara minst 6 månader gammal.
  • Du, den sökande, måste vara över 18 år.

Obs! Även om din ansökan uppfyller alla krav förbehåller Google AdSense sig fortfarande rätten att avslå din ansökan.

Kan jag lägga till Google AdSense i min WordPress.com-blogg?

WordPress.com tillåter dig inte att lägga till Google AdSense på din webbplats om du inte uppgraderar till affärsplanen. För mer om detta ämne, se vår guide om skillnaden mellan WordPress.com vs WordPress.org.

Vad är skillnaden mellan Google AdSense vs Google AdWords?

Med Google AdWords kan du annonsera på andra webbplatser inklusive de som deltar i Google AdSense-programmet.

Med Google AdSense kan du tjäna pengar på din webbplats genom att visa annonser på din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lägga till Google AdSense på din WordPress-webbplats. Du kanske också vill kolla in vår guide om hur du kan öka din bloggtrafik och de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna för att växa dina prenumeranter..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me