Hur du rätt kan be om WordPress-support och få det

Vi hjälper dussintals användare dagligen och ger dem gratis WordPress supporthjälp antingen via vårt twitter eller vårt kontaktformulär. Som en volontär som erbjuder gratis support är det då och då svårt att inte bli frustrerad över nya användare som ställer frågor på anklagande ton utan att ta sig tid och övervägande att läsa eller söka igenom tidigare information. Samtidigt förstår vi också känslan av att bli helt överväldigad av så mycket information eftersom vi också var nybörjare på en punkt. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ordentligt kan be om WordPress-stöd och få det.


Hur du rätt kan be om WordPress-support och få det

Innan du frågar, förstå detta:

Innan du ber om WordPress-stöd eller hjälp angående ett specifikt plugin eller tema måste du förstå att WordPress är ett öppen källkodsprojekt. Alla är välkomna att skapa ett plugin, tema, bidra med patchar till kärnan, föreslå / fixa buggar osv. WordPress är gratis, och så är de flesta av de teman och plugins som du använder med det.

Enskilda plugin-utvecklare eller temaförfattare är INTE alltid en del av det officiella WordPress-kärnteamet. Ofta plugins som de släpper för FRI är något de skapade för eget bruk i sin fritid, eller något de skapade för en klient. Så om de inte säljer plugin eller tema, bör du anta att de inte tjänar några pengar på det.

De flesta av dessa utvecklare tjänar sina intäkter från att göra freelance-klientprojekt. Även om de flesta utvecklare är ok med att hjälpa till med några små saker, har var och en en annan punkt där de vill få betalt för det extra stödet. Ju mer respektfull och tacksam att du är, desto mer benägen kommer de att hjälpa dig för liten eller ingen kostnad.

Bara vara trevlig

Kom ihåg att du betalar INGENTING för att använda plugin, så det minsta du kan betala utvecklaren är en viss respekt :)

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du föredrar skriftliga instruktioner, fortsätt läsa.

Hur du ställer rätt fråga på rätt sätt?

Det bästa stället att be om support för gratis plugins är i supportforum. Du hittar supportforumet genom att gå till den specifika plugin-sidan på förvaret och klicka på supportfliken (detta säkerställer att din supportfråga är taggad för plugin-författaren)

WordPress Plugin Support Meny

Innan du skapar supporttråden ska du se till att du har gått igenom FAQ-sidan. Det är också bäst att google problemet för att se om någon annan redan har svarat på det.

I din supporttråd vill du vara respektfull, tydlig och kortfattad. Ett fel exempel skulle vara:

Hej du, det finns ett problem med din @ # $ 1 plugin. Skapa inte *&% ^ om det inte fungerar. Jag slösade bort X timmar på den här dumma saken. Omsorg för att hjälpa?

Om du skriver på en anklagande ton så kommer du att bli en A $$. Chansen är stor att du aldrig får någon hjälp heller.

Du bör vara medveten om att du ber en expert att ta sin värdefulla tid och besvara din fråga gratis. Ett av de bästa sätten att visa respekt är att lista allt du har gjort upp till den punkten för att lösa problemet. Detta visar att du inte är ett troll som bara vill att andra ska göra sitt arbete gratis. Det rätta sättet att ställa frågan är:

Tack för att du skapade din fantastiska XYZ-plugin. Av någon anledning kan jag inte få det att fungera korrekt och jag skulle verkligen uppskatta om du kan hjälpa mig med det.

Jag använder WordPress-version:
Plugin-namnversion:

Jag gjorde detta:

Jag förväntade mig att plugin skulle göra detta:

Istället gjorde det detta: (Inkludera felmeddelanden här)

Min webbplats är värd med:

Jag har testat följande lösningar:

Jag försökte problemet i följande webbläsare:

Tack för att du tog dig tid att hjälpa. jag uppskattar det verkligen :)

I ett supportmeddelande som ovan adresserar du alla möjliga saker som en utvecklare skulle behöva för att svara på din fråga. Ibland kan de be om att se webbplatsens URL och / eller listan över insticksprogram som du har aktiverat.

När du har skapat supporttråden kan du alltid snälla kontakta utvecklaren på twitter vilket kan hjälpa dina chanser att få ett snabbare svar. Ett exempel på tweet skulle vara:

Hej @ twitterhandle, jag har problem med plugin-namnet. Skulle uppskatta om du kan hjälpa: Länk till supporttråd.

Obs! Låt minst 24 timmar få svar. Du vet inte vilken tidszon författaren befinner sig i och hur deras nuvarande arbetsschema ser ut.

Vad du än gör, vänligen INTE ringa dem även om du ser deras nummer anges på deras webbplats. Du vill inte heller SPAMA alla sina kommunikationskanaler. En supporttråd + tweet är till exempel bra nog.

Support tråd + Tweet + Facebook Meddelande + E-post + Telefonsamtal = IRRITERANDE

Kommersiell plugin + teman

När du använder en kommersiell plugin eller ett tema rekommenderas det alltid att använda lämpliga supportkanaler.

De flesta kommersiella produkter som WPForms, eleganta teman, MonsterInsights, All in One SEO, etc. har särskilda supportområden. Att ställa frågor var som helst bortsett från deras utsedda stödområden skulle inte få dig mycket hjälp.

Till exempel: när en användare kommer till oss och ber om kommersiellt temasupport, ber vi dem helt enkelt att be på lämpliga kanaler.

Vi gör detta för att inte vara oförskämd, utan för att göra rätt sak. När du köper en kommersiell plugin eller ett tema kommer det med support.

Om du laddade ner ett kommersiellt plugin / tema utan att betala för det via en torrentwebbplats, förtjänar du inte vårt stöd.

Slutligen, bara för att du betalade för produkten betyder inte att du inte borde vara trevlig. Du bör alltid vara trevlig mot supporten personlig.

De flesta av dessa människor gillar verkligen att hjälpa andra, men du kan verkligen förstöra deras dag genom att använda negativa ord. Så var snäll.

Felsökning

Ingen gillar att hjälpa dem som inte vill hjälpa sig själva. Du bör alltid försöka felsöka de vanliga WordPress-problemen. Det bästa sättet att testa plugin-konflikter är genom att inaktivera alla WordPress-plugins och aktivera dem en efter en. Du kan också fixa andra fel som kan uppstå som:

 • 50+ vanligaste WordPress-fel och hur man fixar dem
 • WordPress vit skärm av döden
 • Internt serverfel
 • Fel vid upprättande av databasanslutning
 • Minne uttömt fel
 • Rensa din WordPress-cache om du använder ett cache-plugin
 • Gör en hård uppdatering (Ctrl + F5) för att rensa webbläsarens cache

Bonustips: Du kan använda vår guide för hur du tar skärmdumpar och webbplatsen Support Ally för att skicka plugin-författaren / supportteamet till den mest användbara informationen, så att de kan ge dig det bästa stödet.

Slutsats

Du vill alltid vara trevlig när du ber om WordPress-stöd. När du har fått en tillfredsställande upplösning rekommenderar vi starkt att du sprider de vänliga orden om den utvecklaren. Du kan också köpa en öl eller kaffe genom att donera några dollar. Slutligen, om du har några WordPress-frågor kan du gärna fråga oss med vår twitter eller vårt kontaktformulär.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map