Hur du rensar din cache i WordPress

Nyligen frågade en av våra läsare oss hur man rensar cache i WordPress?


Din webbläsare, värdserver och cache-pluginprogram kan alla servera cache-innehåll som kan göra det svårt för dig att se ändringarna du gjort på din webbplats direkt.

Att rensa din WordPress-cache är också det första felsökningsrådet som du ofta kommer att höra.

I den här artikeln visar vi dig hur du rensar cachen korrekt i WordPress. Vi täcker webbläsarens cache, webbhotellcache och de bästa WordPress-cache-pluginprogrammen i den här guiden.

Hur man rensar cache i WordPress

Vad är cache och när behöver du rensa cache?

Cachelösningar lagrar en statisk version av din webbplats. Detta gör att WordPress kan hoppa över att köra de tyngre PHP-skript och förbättra din webbplatshastighet.

Hur cache fungerar i WordPress

Det finns många olika typer av cachelösningar tillgängliga. De mest populära är WordPress-cache-plugins som WP Rocket och WP Super Cache.

Dessa plugins erbjuder ett användarvänligt gränssnitt för att kontrollera vad som ska cache, när cache-innehållet ska löpa ut och rensa cache på begäran.

Hanterade WordPress-värdleverantörer som WP Engine kör också sina egna cachelösningar, så att du inte behöver installera ett cache-plugin.

Om du använder en CDN-tjänst som MaxCDN, skulle de också servera cachade kopior av statiskt innehåll.

Om du använder en webbapplikationsbrandvägg som Sucuri eller CloudFlare för att förbättra din WordPress-säkerhet, har de också sin egen cache för att påskynda din webbplats och minska drifttiden.

Slutligen kommer de flesta moderna webbläsare också att lagra cachade versioner av sidor på din dator.

Syftet med caching är att påskynda webbplatsen och förbättra den totala användarupplevelsen. Men ibland gör detta att du inte ser de ändringar du gör direkt, vilket kan vara frustrerande. I så fall måste du rensa cacheminnet för att se dina förändringar live.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du rensar din cache i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Steg 1: Rensa din webbläsarcache

Först måste du rensa din webbläsarcache. De flesta webbläsare kan lagra statiskt innehåll som stilark, JavaScript, bilder från en webbplats för att göra dina efterföljande besök snabbare.

Ibland kanske webbläsare inte inser att en webbsida har ändrats. Istället för att hämta en ny kopia kan de fortfarande ladda om sidan från den cache-version som är lagrad på din dator.

Så här rensar du webbläsarens cache i Google Chrome. Först måste du klicka på menyikonen och sedan välja Fler verktyg »Rensa webbläsningsdata.

Rensa cache i Google Chrome

Detta kommer att visa en popup där du kan välja det innehåll du vill ta bort. Se till att alternativet cachelagrade bilder och filer är markerat och klicka sedan på knappen “Rensa surfningsdata”.

Rensa surfdata i Google Chrome

Du har rensat webbläsarens cache och du kan nu prova att besöka din webbplats. Mer information finns i vår guide om hur du rensar cache i alla större webbläsare.

Om du fortfarande inte ser de ändringar du gjort, gå vidare till nästa steg i den här artikeln.

Steg 2: Rensa cache i ditt WordPress-cache-plugin

Om du använder ett WordPress-cache-plugin på din webbplats måste du rensa din plugin-cache. De flesta cache-pluginprogram gör att du enkelt kan göra det från inställningssidan för insticksprogrammet.

Rensa cache i WP-raket

WP Rocket är marknadens bästa WordPress-cache-plugin. Det bästa med att använda WP Rocket är att den proaktivt bygger din WordPress-cache i bakgrunden, så att dina användare alltid får en cache-version.

Det gör det också mycket enkelt att rensa cacheminne med ett enda klick.

Gå bara till Inställningar »WP Rocket och klicka på knappen “Rensa cache” under fliken på instrumentpanelen.

Rensa WP Rocket-cache

WP Rocket kommer nu att rensa alla cachade filer för dig.

Rensa cache i WP Super Cache

WP Super Cache är ett populärt plugin-plugin för WordPress. Det gör att du kan rensa eller rensa allt cachelagrat innehåll med ett enda klick.

Du måste besöka Inställningar »WP Super Cache och klicka på knappen ‘Radera cache’.

Radera cache i WP Super Cache

Det är allt, WP Super Cache kommer nu att ta bort alla cachade filer från din webbplats.

Rensa cache i W3 Total Cache

W3 Total Cache är en annan populär WordPress-cache-plugin. Det gör det också superlätt att rensa cache med ett klick.

Gå över till Prestanda »Dashboard och klicka på ‘töm alla cachar-knappen.

Tom cache i W3 Total Cache

W3 Total Cache kommer nu att ta bort allt cachat innehåll för din webbplats.

Rensa cache på WP-motor

WP Engine är en hanterad leverantör av WordPress-värd. De kör sin egen cachelösning, så att deras kunder inte behöver installera ett cache-plugin.

Om du inte kan se att ändringar träder i kraft omedelbart kan du enkelt rensa WP Engine-cache från ditt WordPress-administrationsområde.

Du måste klicka på WP Engine-menyalternativet i administratörsfältet och klicka sedan på rensa alla cacheknappar under “Allmänt” -inställningar..

Rensa WP-motorcache

WP Engine rensar nu all lagrad cache för din WordPress-webbplats.

Rensa cache på Bluehost

Bluehost är ett av de bästa WordPress-värdföretagen i branschen. De erbjuder en inbyggd cachelösning som omedelbart förbättrar din WordPress-prestanda och hastighet.

Du kan rensa din Bluehost WordPress-cache från administrationsområdet för WordPress.

Logga bara in i ditt WordPress-administrationsområde så ser du en “Caching” -knapp i adminverktygsfältet. Ta musen över så ser du alternativet “Rensa alla” cache.

Rensa WordPress-cache i Bluehost

Bluehost kommer nu att rensa alla filer från sin WordPress-cache.

Rensa cache i SiteGround

SiteGround är en ledande leverantör av WordPress-webbhotell som är känd för snabb och kundsupport. De erbjuder en inbyggd cachelösning för att förbättra webbplatsens prestanda.

Du kan rensa SiteGround-cache från kontrollpanelen för ditt webbhotell såväl som från WordPress-administrationsområdet. Vi visar båda metoderna.

Rensa cache för SiteGround från din webbhotell

Logga in på ditt webbhotell-instrumentpanelen gå till Hastighet »Cache sida under webbplatsverktyg.

Härifrån byter du till fliken Dynamisk cache. Klicka på menyikonen bredvid ditt domännamn och välj sedan Flush-cache-alternativet.

Rensa cache på SiteGround

Rensa SiteGround-cache från WordPress admin-instrumentpanelen

Du kan också hantera SiteGround-cache genom att installera och aktivera SG Optimizer-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du klicka på Purge SG Cache-knappen i WordPress adminverktygsfält.

Rensa SiteGround-cache

Plugin kommer nu att rensa din SiteGround WordPress-cache.

Rensa cache i Sucuri

Om du använder en WordPress-brandvägg som Sucuri för att skydda din webbplats, har de också ett eget lager av cache.

Du kan rensa cachen från din Sucuri-plugin genom att gå till Sucuri »WAF -menyn i ditt WordPress admin-område.

Sucuri Clear Cache

Bonustips: Om du nyligen har flyttat din WordPress-webbplats kan du också behöva rensa din DNS-cache. Detta säkerställer att du får den uppdaterade DNS-informationen och får åtkomst till den nyare versionen av din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att rensa cache i WordPress. Du kanske också vill se vår guide om hur du ökar WordPress-hastighet och prestanda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me