Hur du uppdaterar WordPress-plugins på rätt sätt (steg för steg)

När du har startat din blogg och installerat plugins är det oerhört viktigt av säkerhetsskäl att du håller plugins uppdaterade. I den här steg-för-steg-guiden visar vi dig hur du korrekt uppdaterar WordPress-plugins och hur du hanterar plugin-uppdateringar mer effektivt.


Hur du uppdaterar WordPress-plugins

Varför uppdatera WordPress-plugins?

WordPress-plugins är som appar för din WordPress-webbplats. Du kan installera dem för att lägga till nya funktioner och funktionalitet på din webbplats som att lägga till kontaktformulär, fotogallerier, reglage, etc..

Du kan lära dig mer om WordPress-plugins i vår guide vad är WordPress-plugins? Hur fungerar de?.

Plugins skapas av tredjepartsutvecklare. De flesta av dem fortsätter att förbättra sina plugins genom att lägga till nya funktioner, förbättra kodkvaliteten och hålla dem säkra. Dessa ändringar släpps sedan som uppdateringar.

Du bör alltid hålla dina WordPress-plugins uppdaterade för att se till att dessa ändringar tillämpas på din webbplats omedelbart. Detta förbättrar WordPress-säkerheten och prestandan på din webbplats.

Med detta sagt, låt oss se hur du uppdaterar WordPress-plugins.

Hur du uppdaterar WordPress-plugins på rätt sätt

WordPress levereras med ett inbyggt uppdateringssystem. Den kontrollerar automatiskt efter uppdateringar och visar dig aviseringar när det finns uppdateringar tillgängliga för dina WordPress-plugins, teman och WordPress kärnprogram..

WordPress-uppdateringsaviseringar inom adminområdet

Du kan också leta efter uppdateringar manuellt genom att besöka Dashboard »Uppdateringar sida.

Uppdateringssida

När det finns en ny uppdatering för plugins ser du meddelandet på plugins-menyn i WordPress adminfält.

Du kan installera dessa uppdateringar genom att besöka Plugins-sidan. Du kommer att se ett meddelande under varje plugin som har uppdateringar tillgängliga för dig att installera.

Uppdateringar markerade på plugins-sidan

Du kan bara klicka på länken “Uppdatera nu” för att installera varje uppdatering.

Massuppdatering WordPress-plugins

Om det finns uppdateringar för flera plugins på din webbplats kan du snabbt granska och bulkuppdatera dessa plugins.

För att göra det måste du besöka Plugins-sidan och klicka på länken “Uppdatera tillgänglig”.

Detta visar dig listan över alla plugins som har uppdateringar tillgängliga. Du kan välja alla och sedan välja “Uppdatera” i rullgardinsmenyn “Massa åtgärder”.

Plugin för massuppdatering

Innan du uppdaterar, läs detta!

Innan du uppdaterar plugin-programmet är det viktigt att du klickar på länken Visa versioninformation för att se vilka förändringar plugin-författaren har gjort.

Detta kommer att hålla dig informerad om vilka förändringar som gjordes om något inte fungerar korrekt.

Om inte versioninformationen specifikt säger säkerhetsuppdatering, väntar vi vanligtvis en hel vecka innan vi uppdaterar plugin-programmet. Under denna tid kommer alla fel oftast att fastna, rapporteras och fixas.

Om du har en tung trafikwebbplats som genererar många potentiella kunder, rekommenderar vi att du gör samma sak.

Hur du tar bort WordPress Plugin Update

Ibland kan en plugin-uppdatering ge oväntade resultat, som vissa plugin-funktioner kanske inte fungerar korrekt.

I så fall måste du först inaktivera insticksprogrammet.

Om du kan komma åt Plugins-sidan i WordPress admin-område klickar du helt enkelt på länken “Deaktivera” under det felaktiga plugin-programmet.

Inaktivera plugins

Efter det kan du installera WP-Rollback-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

När du aktiverar, gå tillbaka till Plugins-sidan så kan du se ett alternativ för återuppspelning under varje plugin. Om du klickar på den kan du återföra plugin till föregående version.

Återuppspelning av plugin till föregående version

För detaljerade instruktioner, kolla in vår guide för hur du rullar tillbaka WordPress-plugins.

Om du inte kan komma åt WordPress-adminområdet följer du stegen i vår guide om hur du inaktiverar alla plugins när du inte kan komma åt WordPress adminområdet.

Tips för att hantera WordPress-plugins mer effektivt

Om du hanterar flera WordPress-webbplatser kommer du snart att inse att du måste uppdatera plugins ganska ofta. Här är några tips för att hjälpa dig hantera dem mer effektivt.

Om du är säker på de insticksprogram som du använder kan du aktivera automatiska uppdateringar för alla dina WordPress-plugins.

En bättre metod kommer emellertid att vara att ställa in automatiska uppdateringar endast för vissa få plugins som du litar på. Följ instruktionerna i vår guide för att bättre hantera WordPress-uppdateringar.

Om du inte hanterar flera WordPress-webbplatser kan du ställa in e-postmeddelanden för plugin-uppdateringar. Detta gör att du kan bli varnad när det finns en uppdatering tillgänglig utan att logga in på din WordPress-webbplats.

Se alltid till att du har installerat ett automatiskt backup-plugin på din WordPress-webbplats. Detta gör att du kan återställa din WordPress-webbplats om något skulle gå fel.

Sist men inte minst, om du har råd med hanterad WordPress-värd, är staging-webbplatsfunktionen definitivt värt investeringen. Det låter dig testa de nya plugin-uppdateringarna i en scenmiljö innan du går live. Vi rekommenderar att du använder antingen WPEngine eller SiteGround GoGeek-plan.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du uppdaterar WordPress-plugins. Du kanske också vill se vår lista över viktiga WordPress-plugins för din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me