Hur man ändrar WordPress Admin Email (2 metoder)

Vill du ändra WordPress-administratörens e-postadress för din webbplats? Som standard använder WordPress den första e-postadressen du anger som webbplatsens administratörs-e-post. Det används också som e-postadress för det första administratörskontot. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt ändrar WordPress admin-e-postadress.


Ändrar e-postadressen för WordPress

Varför och när du behöver ändra WordPress Admin Email?

Normalt använder nybörjare sin personliga e-postadress när de installerar WordPress. Vissa WordPress-värdföretag har också autoinstallatörer som automatiskt använder ditt webbhotells e-postadress under installationen.

Den här e-postadressen används sedan av WordPress som webbplatsens e-postadress såväl som e-postadressen för det första adminanvändarkontot.

Din webbplats e-postadress används av WordPress för att skicka viktiga e-postmeddelanden. Till exempel, när ett nytt användarkonto skapas, installeras en automatisk uppdatering och för meddelanden om moderering av kommentarer.

Administratörens e-postadress används för att återställa förlorat lösenord och aviseringar om sitt konto.

De flesta webbplatsägare inser snart att de vill använda en professionell e-postadress för företag istället för generiska gratis e-postkonton. De kanske också vill använda en annan e-postadress för webbplatsadministration och adminanvändaren.

Med detta sagt, låt oss ta en titt på hur du enkelt kan ändra WordPress admin-e-postadress.

Metod 1. Ändra WordPress Admin e-postadress via Admin Area

Denna metod är enklare och rekommenderas för nybörjare. I de flesta fall kommer du att använda den här metoden för att ändra din WordPress-webbplats-e-postadress och ditt WordPress-administratörskontors e-postadress.

Gå till om du vill ändra e-postadressen för WordPress-webbplatsen Inställningar »Allmänt och ändra alternativet “E-postadress”.

Ändra e-postadressen för WordPress-webbplatsadministratör

Glöm inte att spara dina ändringar.

WordPress kommer nu att skicka viktiga administrationsrelaterade e-postmeddelanden till den nya e-postadressen.

Nästa, om du vill ändra e-postadressen till adminanvändaren, måste du besöka Användare »Alla användare och klicka på länken “Redigera” under den administratörsanvändare du vill ändra.

Redigera ett användarkonto i WordPress

Detta öppnar sidan för profilredigering för det specifika användarkontot. Bläddra bara ner till e-postalternativet och ändra sedan e-postadressen.

Ändra e-postadress

Glöm inte att klicka på knappen ‘Uppdatera profil’ för att spara dina ändringar.

Om du för närvarande är inloggad på det användarkonto som du byter kommer WordPress nu att skicka ett e-postmeddelande till den nya e-postadressen. Du måste klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta ändringen av din e-postadress.

Metod 2. Ändra WordPress Admin Email via PhpMyAdmin

I den här metoden kommer vi att visa dig hur du ändrar båda dessa e-postadresser via phpMyAdmin. Den här metoden ska endast användas om du inte kan komma åt WordPress admin-området.

Först måste du besöka cPanel-instrumentpanelen på ditt värdkonto. Under databasavsnittet måste du klicka på phpMyAdmin-ikonen.

phpMyAdmin i cPanel

Obs: Beroende på ditt värdföretag kan din cPanel-instrumentpanel se något annorlunda ut än ovanstående skärmdump. Vi använder Bluehost, så det är skärmdumpen på vår kontrollpanel.

Detta kommer att starta phpMyAdmin-appen. Det är ett databashanteringsverktyg, och vi kommer att använda det för att direkt ändra admin-e-postadressen i WordPress-databasen.

I phpMyAdmin-fönstret ser du din databas listad i den vänstra kolumnen. Om du klickar på den visas alla tabeller i den. Du måste hitta _options-tabellen och klicka för att öppna den.

Alternativtabell i phpMyadmin

Det visar nu dataraderna i alternativtabellen. Du måste klicka på knappen ‘Redigera’ bredvid raden där alternativnamnet är ‘admin_email’.

phpMyAdmin öppnar nu raden i ett formulär där du bara kan gå vidare och ändra admin-e-postadressen för din webbplats.

Ändra e-postadress för webbplatsadministratör

Glöm inte att klicka på knappen “Gå” för att spara dina ändringar.

Du har uppdaterat e-postadressen för e-postmeddelanden på webbplatsen. Låt oss gå vidare och ändra e-postadressen för adminanvändarkontot.

Klicka för att öppna _users-tabellen i phpMyAdmin-fönstret. Klicka sedan på redigeringsknappen bredvid raden där användarinloggning matchar användaren du vill redigera.

redigera användarkonto via phpMyAdmin

PhpMyAdmin öppnar nu användarraden i ett formulär. Du kan ange den nya e-postadressen i fältet user_email.

Glöm inte att klicka på knappen “Gå” för att spara dina ändringar.

Felsökning

Ibland kanske WordPress-e-postmeddelanden aldrig når din inkorg. Det är ett vanligt problem och du kanske inte kan få återställning av lösenord eller användarbekräftelse på grund av detta.

Om du inte kan få WordPress-e-postmeddelanden, se vår guide om hur du fixar WordPress som inte skickar e-postproblem.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ändrar WordPress admin-e-post. Du kanske också vill se vår ultimata guide om användarrollbehörigheter för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map