Hur man bygger en e-postlista i WordPress – E-postmarknadsföring 101

Att skapa en e-postlista är ett hett ämne bland bloggare och småföretagare. Nästan varje expert kommer att säga dig att bygga en e-postlista, men de flesta glömmer att täcka vanliga frågor som vad är en e-postlista? varför bygga en e-postlista? hur man bygger en e-postlista i WordPress? etc. I denna e-postmarknadsförings 101-guide kommer vi att täcka alla aspekter av nyhetsbrev via e-post och WordPress. Detta inkluderar mycket grunderna för avancerade trick, rekommenderade tjänster & plugins, hemliga tips för att öka opt-in-priserna och mycket mer.


E-postmarknadsföring 101

Eftersom detta är en lång artikel rekommenderar vi att du följer innehållsförteckningen nedan för att navigera genom artikeln.

E-postmarknadsföring 101

  Vad är en e-postlista?

  En e-postlista består av e-postadresser från användare som frivilligt har registrerat sig på din webbplats för att få e-postuppdateringar i ett nyhetsbrev eller ett speciellt tillkännagivningsformat. Det låter dig hålla kontakten med dina befintliga och potentiella kunder regelbundet (dagligen, veckovis, månadsvis etc). Du kan skicka e-postmeddelanden om exklusiva nyheter, produktrelaterade meddelanden eller ge specialerbjudanden till dina prenumeranter på nyhetsbrev.

  Varför bygga en e-postlista?

  På våra webbplatser har vi märkt att e-post bättre än sociala nätverk i antalet klick. Vi har testat detta upprepade gånger och fick alltid samma resultat. E-postmeddelanden fick oss 10 gånger fler klick än alla sociala medier tillsammans.

  Varför e-post presterade så bra? Svaret är enkelt: e-postmeddelanden är privat och personlig. Om detta inte är tillräckligt bra skäl att börja bygga din e-postlista, så har vi mycket mer.

  • Garanterad räckvidd – När du använder Twitter eller Facebook kommer dina statuser att missa på grund av själva uppdateringen av twitter / fb. Men människor tenderar att kontrollera sina e-postmeddelanden mycket noggrant än sina tidslinjer på sociala nätverk.
  • Tillgång och ägande – Du äger ingen information på Twitter eller Facebook. När som helst kan du få ditt konto inställt och förlora alla dina följare. Eller vad händer om Twitter och FB försvinner och inte säger att de kommer snart, men e-postlistan är något du kan hålla fast vid. För det andra är du inte begränsad till 140 tecken. Du sätter dina gränser själv. Du kan integrera nyhetsbrev via e-post i din WordPress-blogg mycket bättre än Facebook eller Twitter (vi kommer att visa dig hur senare i den här guiden).
  • Bättre inriktning – Det bästa med nyhetsbrev via e-post är att du kan rikta in dig på det lokalt (för människor i specifika länder, städer, stater). Om du lanserar en produkt på utvalda platser, är e-post det bästa sättet att nå dina prenumeranter på den platsen.
  • Öka intäkterna – Kort sagt är det när du har garanterat räckvidd, bättre inriktning och uppmärksamhet från dina användare, då kommer du definitivt att öka intäkterna.

  Men hur är det med sociala medier? Inte e-post död och sociala medier är där alla är på?

  Om e-postmeddelandet verkligen var dött, varför kräver alla sociala medier webbplats att du har en e-postadress innan du registrerar dig?

  E-postmeddelanden har varit den mest pålitliga formen av elektronisk kommunikation under de senaste två decennierna, och det har inte minskat.

  Att bygga en e-postlista är mycket lättare än att bygga en efterföljande på Facebook, Twitter eller Google+.

  Facebook begränsar räckvidden för dina sidor till en liten andel av dina följare. På samma sätt visas dina tweets endast under en begränsad tid på en användares tidslinje. Å andra sidan, när du skickar ett e-postmeddelande når det till alla dina prenumeranter och stannar kvar i deras inkorg tills de gör en åtgärd.

  Vi säger inte att du bör överge sociala nätverk. Sociala nätverkssajter är bra för att bygga användarengagemang, men e-post ger dig fler besökare, konverteringar och försäljning.

  Slutligen kan en social media-webbplats försvinna eller bli mindre populär (kom ihåg Myspace?). När de försvinner tar de dina följare med sig. Å andra sidan e-posten finns sedan internetets gryning, och det är fortfarande det mest populära sättet att kommunicera på internet.

  Så här kommer du igång med din e-postlistabyggning?

  Det första du behöver är en pålitlig leverantör av e-posttjänster. Dessa företag är specialiserade på e-postleverans, och du behöver dem för att se till att din e-post når inkorgen för alla dina prenumeranter (istället för att din e-post markeras som skräppost).

  Även om du kan använda WordPress för att skicka e-post, rekommenderar vi starkt mot det (se varför du aldrig ska använda WordPress för att skicka nyhetsbrev via e-post).

  Dessa professionella leverantörer av e-posttjänster spenderar mycket pengar och resurser på sin infrastruktur för e-postleverans för att se till att din e-post inte hamnar i dina abonnenters skräppost. Alla större företag som Facebook, Apple, eBay osv använder en tredjepartsmarknadsföringstjänst via e-post.

  Vilken e-postmarknadsföringstjänst ska du använda?

  Det finns massor av bra e-postmarknadsföringsleverantörer där ute. Det är en mycket konkurrenskraftig bransch som innebär att företag alltid försöker hålla sina kostnader låga medan de erbjuder många funktioner. Nedan är bara några av de leverantörer som vi har arbetat med och rekommenderar starkt.

  Konstant kontakt

  Constant Contact är den bästa tjänsteleverantören för e-postmarknadsföring för alla storlekar på företag och webbplatser. Det låter dig skicka e-postmeddelanden, hantera prenumeranter, spåra e-postmeddelanden, visa analyser, ställa in autosvar, skapa vackra e-postmallar, rikta prenumeranter och split testa dina kampanjer.

  Det bästa är att Constant Contact levereras med en två månaders gratis provperiod. Detta ger dig tillräckligt med tid för att konfigurera din e-postlista och börja fånga e-postadresser. I slutet av rättegången betalar din lista för sig själv. Registrera dig gratis!

  Notera: Du måste betala efter provperioden.

  Aweber

  Aweber är en av de mest populära leverantörerna av e-posttjänster bland bloggare och internetmarknadsförare. Det låter dig skicka e-post, hantera prenumeranter och erbjuder bra spårning. Bortsett från det kan du också skicka sekvens av automatiskt levererade e-postmeddelanden (autosvar), automatiskt skapa e-postmeddelanden från dina senaste blogginlägg och rikta abonnenter baserat på deras handling, plats osv med ett enda klick.

  Med Aweber kan du enkelt dela testmailmallar, rubriker, rubrikfärg, textfärg, text på skicka-knappen och mycket mer. Du kan prova Aweber för $ 1 för den första månaden.

  Några andra som vi har arbetat med inkluderar Campaign Monitor, GetResponse, MailChimp, etc. De erbjuder alla liknande funktioner. Du måste främst jämföra priser och användargränssnitt.

  Hur man odlar din e-postlista i WordPress?

  När du har registrerat dig för en e-posttjänstleverantör är nästa steg att integrera e-postabonnemangsformulär genom din WordPress-webbplats.

  Framgången för din e-postmarknadsföring beror på den.

  För att öka dina e-postprenumeranter måste du hitta den perfekta platsen på din webbplats där prenumerationsformulär fungerar bäst.

  WordPress Popup även känd som Ligthbox Popup

  Lightbox-popups är de överlägset högsta konverteringsformulär som du kan placera på din webbplats.

  Lightbox E-postformulär i aktion på WPBeginner

  Vi har framgångsrikt använt lightbox-popup på WPBeginner och märkt en 600% ökning av våra prenumeranter utan att det påverkar användarupplevelsen eller någon minskning av sidvisningar.

  Vår grundare, Syed Balkhi, byggde en populär WordPress-ledgenerationsplugin som heter OptinMonster som låter dig skapa WordPress-lightbox-popups.

  Det bästa med OptinMonster är exit-intention-tekniken. Den här funktionen spårar användarens musbeteende och visar dem bara popupen i det exakta ögonblicket som de håller på att lämna. Detta har visat sig vara mindre påträngande och erbjuder den bästa konverteringen.

  Du kan också använda OptinMonster för att göra A / B-test av dina formulär, visa olika former på specifika kategorier eller sidor och mycket mer.

  Om du är någon som tvekar att använda en popup på din webbplats så har vi en utmaning för dig. Testa det i 14 dagar, och om du inte ökar dina prenumeranter med enorma antal kan du stänga av det.

  Folk blir ofta förvånade när de ser resultaten. Det är därför OptinMonster nu används på QuickBooks webbplats, Michael Hyatt’s blogg, och på många andra ansedda onlinekällor.

  Skaffa OptinMonster nu och använd kupongen WPB10 för att få 10% rabatt.

  Flytande sidfot

  Flytande sidfot är vad du ser längst ner på varje sida på WPBeginner. Det är en stapel som bläddrar med användaren när de bläddrar.

  Vi har skrivit en handledning om hur du kan skapa en klibbig flytande sidfot i WordPress.

  Du kan enkelt lägga till e-postregistreringsformulär till den flytande fältet för att maximera optinhastigheten.

  För dig som inte vill ta itu med att följa en tutorial och anpassa HTML / CSS, så har vi den inbyggd i OptinMonster.

  OptinMonster Footer Bar

  Bortsett från att få förbyggda mönster som du enkelt kan redigera utan att skriva någon kod, får du också full kraft av OptinMonster.

  Om en användare till exempel stänger fältet kan du välja att aldrig visa dem fältet igen i 30 dagar eller någon period du önskar. Du kan visa olika meddelanden i olika kategorier, inlägg eller sidor.

  Footer barer konverterar lite mindre än popups, men de är fortfarande ett av de bättre konverteringsformulärerna för e-post på din webbplats.

  Om du använder OptinMonster vs ett annat plugin ser du faktiskt omvandlingsdata. Det är ganska enkelt att skapa en sidfot (se handledning ovan), men det är svårt att samla in data, köra split-test osv..

  Skaffa OptinMonster nu och använd kupongen WPB10 för att få 10% rabatt.

  Slide-ins eller Slide-ups

  Slide-ins är former som glider från skärmens nedre högra hörn med ett erbjudande om e-postregistrering. Till skillnad från statiska sidofältformer får dessa användarens uppmärksamhet och anses vara mindre irriterande än popup-fönster.

  OptinMonster Slideins

  Företagare känner sig mer bekväm med detta formulär jämfört med popup-fönster. Även om det blir anständigt konverteringsfrekvens, är det ingen matchning för en popup.

  Det finns massor av plugins som låter dig skapa en bild-in-form.

  De tre som vi rekommenderar är OptinMonster, Qualaroo och Drip.

  Qualaroo och Drip kommer med månatliga prenumerationsplaner, medan OptinMonster kommer med en årlig avgift.

  Generiska sidofält och blanketter efter post

  Det har blivit en vanlig praxis att lägga till ett e-postmeddelande-formulär i sidofältet och efter inlägget.

  Dessa former får vanligtvis den lägsta konverteringen, men de flesta människor inser det inte eftersom dessa former är inbyggda med teman.

  På grund av den populära efterfrågan har vi lagt till formulärerna till OptinMonster främst för att låta användare dela-testa sina meddelanden tillsammans med att se de faktiska resultaten, så att du kan se hur väl sidofältformuläret och efter postformuläret konverteras i jämförelse med de andra formulärtyperna.

  Kontaktformulär

  Medan titeln läser kontaktformulär talar vi om alla WordPress-formulär i allmänhet så det inkluderar: användarregistreringsformulär, allmän kontaktformulär, begär en offertformulär, skicka in ett formulär mm.

  Du kan kreativt lägga till en kryssruta i ditt formulär som säger något liknande detta “Ja, jag vill få uppdateringar från WPBeginner”. Vi har sett denna teknik som används på många stora varumärkeswebbplatser där de kommer att ha två kryssrutor där en säger, jag håller med användarvillkoren och den andra säger mig för uppdateringarna. Normalt skulle kodning av detta vara omöjligt för nybörjare. Men det har gjorts enkelt med vår favorit WordPress-formulär-plugin: WPForms.

  Med WPForms-drag-och-släpp-formbyggare kan du helt enkelt skapa så många formulär du vill ha och använda deras tillägg Aweber, GetResponse eller MailChimp för att ha alternativet tillval i ditt kontaktformulär. Obs: Det här tillägget är tillgängligt för deras Plus & Pro-plan, så Basic Plan-användare får inte detta tillägg.

  Vi tror att detta är ett bra sätt att hålla kontakten med dina kunder, om du är en designer eller konsult. Det kan användas på vilket sätt du vill, så himlen är verkligen gränsen.

  Använd denna WPForms-kupong för att få 10% rabatt på ditt köp.

  Interagera med dina prenumeranter

  När du har börjat bygga din e-postlista är det viktigt att du samarbetar med dina prenumeranter.

  Du bör göra en vana att skicka dem regelbundna uppdateringar, oavsett om det är varje vecka eller varje månad.

  Inte varje e-post måste vara reklam. Du kan skicka e-postmeddelanden som begär feedback, ge användbara tips osv.

  Vi hoppas att den här e-postmarknadsföringsguiden 101 hjälpte dig att skapa en e-postlista i WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me