Hur man hittar vackra bakgrundsbilder för din WordPress-webbplats

Många WordPress-teman kommer nu med stöd för full skärm, parallax och flera bakgrunder. På grund av denna webbdesigntrend frågade en av våra läsare om vi visste om resurser för att hitta bakgrundsbilder av hög kvalitet. I den här artikeln kommer vi att dela hur du hittar gratis och vackra bakgrundsbilder som du kan använda på din WordPress-webbplats.


Hitta bakgrundsbilder av hög kvalitet

Obs: Om ditt tema inte har ett bakgrundsstöd på full skärm, kan du använda vår handledning om hur du lägger till en bakgrundsbild på helskärm i WordPress.

Förstå licenser och bildstorlekar

Alla bilder på webben är skyddade av upphovsrättslagar. Även om ingen upphovsrätt nämns, bör du automatiskt anta att det är upphovsrättsskyddat.

Det finns flera platser online där du kan hitta gratis bilder som du lagligt kan använda på dina webbplatser.

Eftersom bakgrundsbilder vanligtvis täcker hela skärmen måste du hitta riktigt stora bilder. Nu kan du säkert ändra storlek och göra bilder större, men det kommer att leda till en viss kvalitetsförlust som märks för stora bilder.

Helst bör du leta efter bilder som är minst 1920 pixlar breda och 1080 pixlar höga. För bättre resultat bör du prova ännu större dimensioner. Kom ihåg att storleken på en bild för att göra den mindre är mycket lättare och du kan göra det utan kvalitetsförlust.

Om ditt WordPress-tema rekommenderar bakgrundsbildstorlekar, kan du be din temautvecklare lära sig vilka storlekar de rekommenderar att användas.

Med det sagt kan vi ta en titt på några coola platser för att hitta gratis vackra bakgrundsbilder.

1. fria bilder

freeimages

Tidigare känd som stock.xchng, erbjuder freeimages.com en enorm samling gratis stockfoton som du kan använda som bakgrundsbilder på din WordPress-webbplats. Bilder är organiserade i kategorier och webbplatsen har en ganska anständig sökfunktion också.

2. StockPhotosforFree.com

StockPhotosforFree.com

StockPhotosforFree.com är en lättbaserad webbplats med kategorier och sökning och erbjuder en stor samling bilder av hög kvalitet som du kan använda royaltyfritt på alla webbprojekt.

3. Subtila mönster

Subtila mönster

Subtila mönster är en vacker resurs som erbjuder gratis strukturerade mönster. Dessa mönster är inte för höga vilket gör dem perfekta för webbsidor. Samlingen kan bläddras med taggar som mörk, ljus, papper, ränder osv.

Du kan också köpa subtila mönster-plugin för Adobe Photoshop för att använda dessa mönster i dina egna PSD: er.

Roligt faktum: Vi använder ett av mönstren från subtila mönster i vår bakgrund.

4. Public Domain Archive

Public Domain Archive

Som namnet antyder delar Public Domain Archive fotografier och bilder som är i det allmänna området. Det betyder att du kan använda dessa bilder i dina egna projekt. Bilderna är kategoriserade så att du kan bläddra i arkivet för att hitta det perfekta fotot att använda som din bakgrundsbild.

5. Avsluta

Unsplash

Unsplash erbjuder gratis högupplösta foton som du kan använda på alla sätt som möjligt eftersom de har en CC-0-licens.

Webbplatsen släpper 10 nya foton var tionde dag.

6. picjumbo

picjumbo

Picjumbo erbjuder en stor samling gratis bilder. Samlingen kan bläddras med kategorier och taggar. Webbplatsen erbjuder också en fin sökfunktion. Alla bilder på webbplatsen är av hög kvalitet och kan enkelt användas som bakgrundsbild på din WordPress-blogg.

7. Magdeleine

Magdeleine

Magdeliene är en handplockad samling vackra fria bilder. Du kan bläddra bland bilder efter kategorier, taggar eller genom att välja en dominerande färg. Bläddring efter färg är en mycket användbar funktion när du vill hitta en bakgrundsbild som kompletterar resten av ditt färgschema.

8. Pixabay

Pixabay

Pixabay har en enorm samling fantastiska foton, bilder och vektorgrafik som du kan använda på dina projekt gratis. Bilder kan bläddras efter kategorier eller redaktörens val.

9. morgueFile

morguefile

MorgueFile är en annan samlad samling av gratis stockfoton. Webbplatsen är snabb vilket gör det lättare att hitta bilder. Vissa bilder på morgueFile kräver attribution, så kontrollera bilderna innan du använder dem.

10. Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock är inte gratis, men det är definitivt värt att nämna här. Deras bibliotek med foton, vektorer och illustrationer är bara fenomenalt.

Vi är en betalande kund hos Shutterstock och kan garantera kvaliteten på bilderna.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta vackra bakgrundsbilder för din WordPress-webbplats. Du kanske också vill se vår guide för att påskynda WordPress genom att spara bilder optimerade för webben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map