Hur man installerar Google Analytics i WordPress för nybörjare

Vill du installera Google Analytics i WordPress? Att veta hur din publik interagerar med din webbplats är avgörande för din framgång.


Det bästa sättet att känna till din publik är genom din trafikstatistik, och det är detta som Google Analytics tillhandahåller GRATIS.

I den här artikeln kommer vi att dela varför Google Analytics är viktigt och hur du enkelt kan installera Google Analytics på din WordPress-webbplats (steg för steg).

Hur man installerar Google Analytics i WordPress

Först kommer vi att förklara varför Google Analytics är viktigt och hur det kan hjälpa dig att växa din webbplats.

Därefter visar vi dig hur du registrerar dig för ett Google Analytics-konto och olika metoder för att installera det på din WordPress-webbplats.

Slutligen kommer vi att förklara hur du kan se dina trafikrapporter i Google Analytics.

Här är en snabb översikt över vad du lär dig i den här artikeln.

 • (Rekommenderad)
 • (Avancerad)
  • Klara låt oss komma igång.

   Videohandledning

   Prenumerera på WPBeginner

   Om du inte vill titta på videodelen kan du fortsätta läsa textversionen nedan:

   Varför är Google Analytics viktigt för bloggare?

   När du startar en blogg är ditt mål 1 att få mer trafik och prenumeranter. Google Analytics hjälper dig att fatta datadrivna beslut genom att visa statistiken som är viktig. Du kan se:

   Vem besöker din webbplats?

   Den här delen av analysen svarar på den geografiska platsen för din publik, vilken webbläsare användaren använde för att besöka din webbplats och annan viktig information som skärmupplösning, JavaScript-support, Flash-support, språk och mer.

   Dessa data är oerhört användbara och kan hjälpa på många sätt. När du får en anpassad design kan du använda användardata för att se till att din webbplats kommer att vara kompatibel med din publik.

   Om de flesta av dina användare inte har Flash-stöd, bör du undvika att lägga till blixtelementet på din webbplats. Om de flesta av dina användare har 1280 skärmupplösningar, se till att din design är kompatibel med den upplösningen eller mindre.

   Vad gör människor när de är på din webbplats?

   Du kan spåra var användarna ska på din webbplats, hur länge stannar de kvar på din webbplats och vad är avvisningsfrekvensen (procenten av användarna lämnar din webbplats vid första besöket).

   Genom att använda den här informationen kan du minska avvisningsfrekvensen och öka sidvisningarna.

   Du kan också hitta dina mest populära artiklar, artiklar som inte lyckas så bra och vilken typ av innehåll dina användare letar efter.

   När besöker människor din webbplats?

   Genom att titta på de hetaste timmarna på dagen för din webbplats kan du välja tid när du publicerar ditt inlägg. Om den tidszonen inte är kompatibel med din, kan du schemalägga ditt inlägg för att möta den timmen.

   Hur hittar folk din webbplats?

   Det här avsnittet i analysen visar varifrån användarna kom (till exempel: Sökmotorer, Direktlänkar, Referenslänkar från en annan webbplats).

   Den visar också vilken procentandel av dina besökare som kom från var och en av dessa källor. Google Analytics ger dig uppdelningen av var och en av dessa kategorier. Om det är kategorin sökmotorer, visar den dig vilken sökmotor som fick dig mest trafik, Google, Yahoo, Bing osv..

   Fördelningen av hänvisningskällor visar vilka webbplatser du behöver arbeta mest med. Om din bästa hänvisningskälla är Facebook, måste du ha exklusivt Facebook-innehåll för att göra din Facebook-publik att känna sig speciell.

   Om din högsta hänvisningskälla är en extern webbplats, kanske du vill överväga att ha ett partnerskap med den webbplatsen (gästpostutbyte eller något annat).

   Hur interagerar människor med ditt innehåll?

   Google Analytics visar hur dina användare interagerar med webbplatsens innehåll. Det visar dig vilken procent av användaren som klickade på vilken länk på din webbplats och mycket mer.

   Du kan köra A / B-delade tester genom att skapa innehållsexperiment i Google Analytics för att förstå vad som fungerar bäst för att uppfylla dina mål.

   Genom att se användarens interaktivitet kan du arbeta ditt innehåll runt dina användare. Genom att se svaren på frågorna ovan kan du fokusera på strategierna som fungerar för din webbplats och undvika strategier som inte fungerar.

   Enkelt uttryckt, eliminera gissningen och fokusera på statistik som är viktig, så att du kan fatta datadrivna beslut.

   Hur du registrerar dig med Google Analytics

   Google Analytics är gratis tillgängligt och allt du behöver är ett Google- eller Gmail-konto för att registrera dig. Registreringsprocessen är ganska enkel. Följ steg för steg-instruktionerna nedan för att skapa ditt Google Analytics-konto.

   Steg 1: Först måste du besöka Google Analytics-registreringen.

   Du blir ombedd att logga in med ditt Google-konto. Om du redan har ett Google- eller Gmail-konto kan du använda det för att logga in. Annars kan du gå vidare och skapa ett Google-konto för dig själv.

   Logga in med ditt google konto

   Steg 2: När du loggar in med ditt Gmail-konto ombeds du till en skärm som nedan. Det är här du registrerar dig för Google Analytics med ditt Gmail-konto.

   Registrera dig för Google Analytics

   Efter det blir du ombedd att ange ett kontonamn. Detta namn kommer att användas internt så att du kan använda allt som ditt företags namn.

   Ange kontonamn

   Steg 3: På nästa skärm får du val att välja mellan en webbplats eller mobilapp. Se till att du väljer webbplats.

   Välj webbplats

   Efter det måste du ange webbplatsens namn, webbplatsens URL, land och tidszon.

   Ge webbplatsinformation

   När du har angett den här informationen klickar du på Nästa. Du kommer att presenteras med Google Analytics villkor och tjänster som du måste acceptera, så klicka på knappen “Jag håller med”.

   Steg 4: Nu får du din spårningskod för Google Analytics. Du kan kopiera den här spårningskoden eftersom du måste ange den på din WordPress-webbplats beroende på metoden du använder nedan.

   Google Analytics spårningskod

   Vi föreslår att du lämnar webbläsarfliken för analytics öppen eftersom du kanske måste gå igenom den när du har installerat koden på din WordPress-webbplats.

   Nu när du har konfigurerat ett Google Analytics-konto, låt oss ta en titt på hur du installerar Google Analytics i WordPress.

   Hur man installerar Google Analytics i WordPress

   Det finns några olika sätt att konfigurera Google Analytics i WordPress. Vi visar dig tre metoder där det första alternativet är det enklaste och det sista är det svåraste.

   Du kan välja den som bäst passar dina behov.

   1. Google Analytics för WordPress av MonsterInsights

   MonsterInsights är den mest populära Google Analytics-plugin för WordPress. Över 1 miljon webbplatser använder den inklusive Bloomberg, PlayStation, Zillow och mer.

   Det är det enklaste och överlägset bästa sättet att lägga till Google Analytics till WordPress (för alla användare både nybörjare och experter).

   MonsterInsights finns som båda, ett betalt premium-plugin och en gratisversion. I den här tutorialen kommer vi att använda MonsterInsights gratisversion.

   Du kan använda MonsterInsights Pro-versionen om du vill ha mer avancerade funktioner som spårning av e-handel, spårning av annonser, författarspårning etc. Processen för att ställa in dem är densamma.

   Låt oss börja.

   Det första du behöver göra är att installera och aktivera plugin-programmet MonsterInsights. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

   Efter aktivering lägger tillägget till ett nytt menyalternativ märkt ‘Insights’ till din WordPress-adminmeny. Om du klickar på den kommer installationsguiden för MonsterInsights.

   MonsterInsights installationsguide

   Först blir du ombedd att välja en kategori för din webbplats (en företagswebbplats, blogg eller onlinebutik). Välj en och klicka sedan på knappen “Spara och fortsätt”.

   Därefter måste du klicka på knappen ‘Connect MonsterInsights’.

   Anslut MonsterInsights

   Detta kommer att visa en popup som tar dig Google-konton där du blir ombedd att logga in eller välja ett Google-konto om du redan är inloggad.

   Logga in eller välj ett Google-konto för att fortsätta

   Därefter blir du ombedd att tillåta MonsterInsights att få åtkomst till ditt Google Analytics-konto.

   Låt MonsterInsights komma åt ditt Google Analytics-konto

   Klicka på knappen “Tillåt” för att fortsätta.

   Det sista steget är att välja den profil du vill spåra. Du måste välja din webbplats här och sedan klicka på knappen “Fullständig autentisering” för att fortsätta.

   Välj din webbplatsprofil för att konkurrera med installationen

   MonsterInsights kommer nu att installera Google Analytics på din webbplats. Efter det blir du ombedd att välja de rekommenderade inställningarna för din webbplats.

   Rekommenderade inställningar för Google Analytics

   Standardinställningarna fungerar för de flesta webbplatser. Om du använder ett tilläggslänk-plugin måste du lägga till den sökväg du använder för att täcka anknytningslänkar. Detta gör att du kan spåra dina affiliate-länkar i Google Analytics.

   Klicka på Spara och Fortsätt för att spara dina inställningar.

   Därefter visar MonsterInsights dig betalda tillägg som du kan komma åt om du uppgraderar till PRO. Du kan helt enkelt klicka på knappen “Spara och fortsätt” för att hoppa över det här steget.

   Uppgradera till PRO

   Därefter kommer du att bli ombedd att installera WPForms-plugin, som är det bästa WordPress-kontaktformuläret. Du kan installera det eller helt enkelt klicka på “Hoppa över detta steg”

   Rekommenderat plugin

   Det är allt du har installerat och konfigurerat Google Analytics på din WordPress-webbplats. Kom ihåg att det tar Google Analytics någon gång innan din statistik visas.

   Google Analytics installerades framgångsrikt med MonsterInsights

   Det bästa med MonsterInsights är att du kan se dina Google Analytics-rapporter i din WordPress-instrumentbräda. Besök helt enkelt Insikter »Rapporter för att kolla in en snabb översikt av dina analysdata.

   Dina Google Analytics-rapporter i WordPress-instrumentpanelen

   Notera: MonsterInsights var tidigare känd som Google Analytics för WordPress av Yoast. WPBeginners grundare, Syed Balkhi, förvärvade plugin 2016 och omdirigerade den till MonsterInsights. Nu är det en del av vår familj av premium WordPress-plugins.

   2. Sätt i plugin-sidhuvud och sidfot

   Den här metoden är inte lika bra som MonsterInsights eftersom du inte kommer att kunna göra avancerad spårningskonfiguration och du kommer inte att kunna se Google Analytics-data i din WordPress-instrumentpanel..

   Först måste du installera och aktivera pluggen Insert Headers and Footers. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

   Vid aktivering måste du besöka Inställningar »Sätt i sidhuvud och sidfot sida. Här måste du klistra in Google Analytics-koden som du kopierade i steg 4 i rubrikavsnittet.

   Lägga till spårningskod för Google Analytics med infoga plugins för sidhuvud och sidfot

   Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

   Allt är det, du har installerat Google Analytics på din webbplats.

   3. Installera Google Analytics i WordPress Theme

   Den här metoden är för avancerade användare som känner till koden. Det är lite opålitligt eftersom din kod försvinner om du byter eller uppdaterar temat. Vi rekommenderar nästan aldrig att använda den här metoden.

   Om det här är första gången du lägger till kod till dina WordPress-filer, bör du kolla in vår guide för hur du kopierar klistra kodkodavsnitt i WordPress.

   Lägg till kod i header.php-fil

   Redigera helt enkelt filen header.php i ditt WordPress-tema och klistra in koden du kopierade i steg 4 direkt efter taggen.

   Glöm inte att spara dina ändringar och ladda upp filen till din server.

   Lägg till via funktionsfil

   Du kan också lägga till Google Analytics-spårningskod till WordPress-funktionsfilen. Den lägger sedan automatiskt till spårningskoden på varje sida på din WordPress-webbplats.

   Du måste lägga till den här koden i ditt temas funktioner.php-fil.

   <?php
   add_action (‘wp_head’, ‘wpb_add_googleanalytics’);
   funktion wpb_add_googleanalytics () { ?>

   // Klistra in din Google Analytics-kod från steg 4 här

   <?php} ?>

   Visa rapporter på Google Analytics webbplats

   Google Analytics kan visa dig en skatt av data som samlas in från din statistik. Du kan se dessa data genom att besöka din Google Analytics-instrumentpanel.

   Google Analytics-rapportering

   Du kommer att se de inbyggda Google Analytics-rapporterna i den vänstra kolumnen. Varje avsnitt är indelat i olika flikar och klicka på en flik utvidgas till att visa fler alternativ.

   • Realtid Den här rapporten visar en realtidsvy av din trafik.
   • Publik fliken visar rapporter som hjälper dig att förstå dina användare.
   • Förvärv rapporter undersöker var dina användare kom ifrån.
   • Beteende rapporter sammanfattar vad dina användare gör när de anländer till din webbplats.
   • Omvandling rapporter visar hur bra du gör mot dina mål.

   Få ut mesta möjliga av Google Analytics

   Google Analytics är ett otroligt kraftfullt verktyg med massor av fantastiska funktioner. Vissa av dem är ganska uppenbara och enkla att använda, andra kräver lite extra installation.

   Här är några av de resurser som hjälper dig att få ut mesta möjliga av Google Analytics-rapporter.

   • Spåra användarengagemang i WordPress med Google Analytics
   • Spåra WooCommerce-kunder i Google Analytics
   • Spåra utgående länkar i WordPress

   Google Analytics fungerar bäst med Google Search Console (tidigare Google Webmaster Tools). Det låter dig se hur det går med din webbplats i sökresultaten. Se vår kompletta guide för Google Search Console för att lära dig hur du använder den för att växa din webbplats.

   Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du installerar Google Analytics i WordPress. Du kanske också vill se vår ultimata SEO-guide för WordPress för nybörjare.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me