Hur man kodar en webbplats (komplett nybörjarguide)

Vill du lära dig hur du kodar en webbplats? Bakom kulisserna innehåller de flesta webbplatskoder HTML, CSS och JavaScript.


Som nybörjare kräver lära sig dessa programmeringsspråk (även på en nybörjarnivå) timmar med studier och övning.

Den goda nyheten för företagare är att det finns utmärkta verktyg som låter dig skapa alla typer av webbplatser (utan att skriva kod).

I den här omfattande guiden tar vi upp hur du kodar en webbplats genom att dra och släppa verktyg som skapar all kod för dig.

För dig som vill koda en webbplats från grunden kommer vi att dela hur du lär dig koden grundläggande, så att du kan göra just det.

Hur man kodar en webbplats (nybörjarguide)

Webbplatsbyggare kontra kod en webbplats från skrapa

I början av internet var det svårt att bygga en webbplats. Det beror på att utvecklare måste koda en webbplats från grunden som skulle ta timmar om inte veckor.

Företagare hade inget annat alternativ än att betala tusentals dollar för att någon ska bygga / koda en webbplats.

Även när webbplatsbyggare introducerades, föredrog många företag att anställa professionella utvecklare för att bygga sina webbplatser eftersom dessa verktyg helt enkelt inte kunde erbjuda samma kvalitet.

2020 har det dock förändrats.

Många utvecklare använder nu WordPress och andra CMS-plattformar (ramar för webbplatsbyggare) för att påskynda processen att bygga webbplatser.

Över 62,9% av alla webbplatser på internet är byggda på en webbplatsram, så med andra ord majoriteten av utvecklarna skriver inte webbplatskod från grunden längre.

Sanningen är att i 95% av fallen kan du bygga lika bra på en webbplats med webbplatsbyggare eller lösningar utan kod som du skulle skriva webbplatskod från början.

Eftersom tiden är vår mest värdefulla tillgång, visar vi dig de snabbaste sätten att koda en webbplats genom att använda verktyg som gör kodskrivningen för dig (metod 1 och metod 2 kommer att täcka detta).

I metod 3 kommer vi att dela resurser om hur du kodar en webbplats från grunden. Det här är bra för studenter som vill lära sig programmering.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du kodar en webbplats.

1. Koda en anpassad webbplats med WordPress

WordPress är den mest populära plattformen för webbplatsbyggare eftersom den driver över 35% av alla webbplatser på internet.

Det kommer med flera verktyg som låter dig skapa en anpassad webbplats från grunden utan att lära dig att koda.

Vårt nummer 1 är Beaver Builder-ramverket.

Beaver Builder-temas webbplats

För att komma igång med WordPress behöver du ett domännamn och webbhotell. Vi rekommenderar att du använder Bluehost. De erbjuder våra läsare ett gratis domännamn och 60% rabatt på värd ($ 2,75 / månad).

Om du vill titta på några alternativ rekommenderar vi SiteGround eller ett av dessa andra bästa WordPress-värdföretag.

När du har en domän och värd är nästa steg att installera WordPress (på rätt sätt).

Därefter måste du hämta Beaver Builder-insticksprogrammet. Det är den bästa WordPress-drag-och-släpp-sidbyggaren för WordPress. Du kan till och med använda det för att skapa ditt eget WordPress-tema från början.

Det kommer med ett dra och släpp-gränssnitt som är enkelt för nybörjare men tillräckligt kraftfullt för utvecklare.

Redigerar hemsidan i Beaver Builder

Det är därför många professionella utvecklare använder den över hela världen. Till och med utvecklare på stora företag som WP Engine (mer än 100 miljoner dollar i intäkter) använder Beaver Builder för att bygga sin huvudsida eftersom det möjliggör snabb distribution och anpassning.

Alternativ till Beaver Builder

Det finns flera andra populära WordPress-sidbyggare som du kan använda. Följande är våra bästa val för nybörjare att koda en webbplats från grunden utan att faktiskt skriva koden.

  • Divi Builder – Dra och släpp tema- och sidbyggare
  • Elementor – Dra och släpp sidbyggaren
  • Astra – Mycket anpassningsbart tema som kommer med färdiga startwebbplatser som du kan installera med 1-klick.

Medan vi är partiska mot WordPress talar plattformens popularitet för sig själv. Många stora företag använder WordPress som BBC, Microsoft, Facebook, The New York Times osv.

2. Koda en webbplats med konstant kontakts webbplatsbyggare

Constant Kontakts webbplatsbyggare

Om du inte vill ha besväret med att få en domän, värd och installera olika program som WordPress, kan du använda webbplatsen för konstantkontakt.

Det är en utmärkt plattform att bygga enkla affärswebbplatser och onlinebutiker. De har till och med A.I som hjälper till med processen.

Constant Contact erbjuder en begränsad gratis plan. Detta kommer med ett konstantkontaktmärkt domännamn. De erbjuder ett gratis anpassat domännamn (t.ex. wpbeginner.com) som en del av deras startplan.

Constant Contact använder AI (Artificial Intelligence) för att hjälpa dig skapa din webbplats genom att svara på enkla frågor. Naturligtvis kan du också anpassa det så mycket du vill använda deras dra och släpp-gränssnitt.

Konstant kontakt designgränssnitt

Du behöver inte oroa dig för uppdateringar, säkerhet eller säkerhetskopior. Constant Contact tar hand om allt detta åt dig. De erbjuder också chatt-, e-post- och telefonstöd dygnet runt.

Alternativ till konstant kontakt

Det finns många olika lösningar där ute. Förutom Constant Contact är följande våra bästa val för enkla webbplatsbyggare som inte är WordPress.

  • Gator av HostGator – Fullt värd webbplatsbyggare med dra och släpp verktyg och mallar.
  • Domain.com Webbplatsbyggare – Hosted webbplatsbyggare med dussintals vackra mallar för alla typer av webbplatser
  • BigCommerce – Helt webbhotell för att skapa e-handel butiker.

För mer alternativ, se vår jämförelse av bästa webbplatsbyggare med fördelar och nackdelar.

3. Lär dig att koda en webbplats från Scratch

Om du är student och vill lära dig att koda en webbplats från grunden måste du förstå grundutvecklingen för webbutveckling som HTML5, CSS3 och mer.

Det finns många gratis och betalda kurser där ute, men det bästa vi hittat är det på Code Academy.

Det tar ungefär nio timmar att slutföra, men i slutet av det skulle du ha lärt dig att koda en anpassad responsiv webbplats från grunden med HTML, CSS och Bootstrap.

Även efter att du är klar med kursen behöver du timmar med övning innan du verkligen kan bli effektiv på att koda webbplatser från grunden.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du kodar en webbplats. Du kanske också vill se vår guide om hur du kan öka webbplatsens trafik och bästa verktyg för frilansare, designers och utvecklare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me