Hur man kontrollerar tillgänglighet för domännamn (enkla verktyg för domänsökning)

Att välja ett domännamn kan vara överväldigande eftersom du först måste komma med en idé och sedan måste du kontrollera tillgängligheten för domännamn.


Eftersom många bra domäner redan har tagits känner nybörjare ofta fast.

Skulle det inte vara trevligt om du kan kontrollera tillgängligheten för domännamn snabbare och till och med hitta nya idéer medan du gör det?

I den här artikeln visar vi dig hur du kan kontrollera om det finns domännamns tillgänglighet med några av de enklaste domänsökverktygen.

Sök efter tillgänglighet för domännamn med hjälp av domänsökverktyg

1. Domain.com

Domain.com

Domain.com är en av de bästa domänregistrarna på marknaden. De erbjuder ett brett utbud av domänförlängningar till rabatterade priser och har de bästa domänhanteringsverktygen för nybörjare.

Det viktigaste är att de har ett kraftfullt domänsökverktyg som låter oss snabbt kontrollera tillgängligheten för domännamn. Gå bara till deras webbplats och ange önskade sökord eller fras.

Kontrollera tillgänglighet på domänen på Domain.com

Domain.com visar om domänen är tillgänglig för registrering. Om det är det, så grattis du kan gå vidare och få det registrerat direkt. Bonus: använd vår Domain.com-kupongkod för att få en extra rabatt.

Domän tillgängligt

Om domänen du letar efter inte är tillgänglig kommer den att visa dig olika kombinationer som hjälper dig att brainstorma och komma med en unik idé.

När du har hittat ett domännamn kan du helt enkelt lägga till det i kundvagnen och klicka på knappen ‘Fortsätt’ för att registrera det.

Fortsätt registreringen

På nästa skärm anger du din fakturerings- och betalningsinformation för att slutföra köpet.

Fortsätt till betalning

2. Nameboy

Nameboy bästa domän- och blogggenerator

Nameboy är ett av de äldsta och mest pålitliga domännamngeneratorverktygen på marknaden.

Om du snabbt vill generera dussintals idéer om domännamn kan du använda det här verktyget. Ange bara önskat sökord eller fras så genererar det en lista med domännamn att välja mellan.

Du kan klicka på valfritt domännamn för att se detaljer och registrera domännamnet. Nackdelen är att det inte visar dig tillgängligheten för domännamn direkt.

3. IsItWP

IsItWP Domängenerator

IsItWP erbjuder ett gäng användbara verktyg som en WordPress-säkerhetsskanner, uptime checker för webbplats, lösenordgenerator och en kraftfull domängenerator.

Domängeneratorn låter dig leta upp ett domännamn genom att helt enkelt ange nyckelord eller fraser. Det skapar sedan ett antal olika domännamn.

Detta ger dig massor av möjliga val att gå igenom. Du måste dock klicka på knappen Visa detaljer för att faktiskt registrera eller kontrollera tillgängligheten för domännamnet.

4. Blogg Tyrant

Blogg Tyrant

Blogg Tyrant är en populär bloggresurswebbplats med flera gratis verktyg inklusive en domännamngenerator.

Det hjälper dig att leta efter domänidéer för ditt valda sökord eller fras. Du kan klicka på ett domännamn för att se mer information eller prova en annan sökordkombination för att få ännu fler domännamnförslag.

5. Bluehost

Bluehost

Bluehost är ett av världens största webbhotellföretag. Om du vill skapa en webbplats direkt, är deras domäntillgänglighetskontroll ett bra alternativ för dig.

De erbjuder WPBeginner-användare ett gratis domännamn och en generös rabatt på WordPress-värd. I princip kan du starta en blogg eller webbplats för $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

Du kan helt enkelt besöka deras webbplats och klicka på knappen Start. Efter det blir du ombedd att välja en plan.

Välj en plan

På nästa skärm kommer du att bli ombedd att välja ett domännamn. Ange önskat domännamn eller nyckelord för att kontrollera tillgängligheten.

Bluehost domänchecker

Om ditt föredragna domännamn inte är tillgängligt, kommer det att visa dig flera förslag att välja mellan eller söka efter ett annat domännamn.

När du har hittat det domännamn du gillar kan du helt enkelt gå vidare och slutföra köpet.

6. GoDaddy

Kör pappa

GoDaddy är ett av de största domännamnföretagen på marknaden. Du kan också använda deras webbplats för att leta efter tillgänglighet för domännamn.

Emellertid inkluderar deras förslag vanligtvis bindestreck, mindre kända och ovanliga domänförlängningar eller premium-domännamn som är tillgängliga för ett högre pris.

Det finns många utmärkta GoDaddy-alternativ som är billigare och mer pålitliga.

Hur man väljer det perfekta domännamnet?

Många nybörjare har svårt att hitta det perfekta domännamnet. Mer än 350 miljoner domännamn är redan registrerade, och det känns som att alla bra redan har tagits.

Om det domännamn du vill ha inte är tillgängligt måste du bli kreativ. Här är några snabbtips som hjälper dig att hitta det perfekta domännamnet för din webbplats.

  • Håll dig fast med .com-domännamn och välj inte ett nytt domäntillägg
  • Använd nyckelord kopplade till ditt företag. Se vår guide om hur du gör nyckelordstudier för att lära dig mer.
  • Undvik bindestreck och nummer i domännamn. De skulle göra det svårare att stava och uttala.
  • Välj ett domännamn som är lätt att minnas, som inte kräver att du stavar det och representerar ditt varumärke

För mer djupgående tips, se vår kompletta guide om hur du väljer det bästa domännamnet.

Jag har hittat ett domännamn, nu vad?

Du måste agera snabbt och registrera det domännamnet.

Tusentals nya domännamn registreras varje dag. Domännamn är ett lukrativt företag och människor letar alltid efter bra domännamn för att registrera sig och sedan återförsälja för ett bättre erbjudande.

Om idén till ditt domännamn är bra, finns det en stor chans att den inte kommer att vara tillgänglig länge. Du måste bara gå vidare och registrera ditt domännamn.

Behöver jag en webbplats för att få ett domännamn?

Nej, det gör du inte.

Du kan registrera ett domännamn utan att skapa en webbplats. För att förstå hur dessa två saker är relaterade, se vår guide om skillnaden mellan domännamn och webbhotell.

För att skapa en webbplats måste du registrera dig hos ett värdföretag. Det är här du lagrar filerna på din webbplats.

Domännamn säljs av domännamnsregistratorer. Dessa är de företag som licensierats av ICANN (ett internationellt organ som hanterar domännamn över hela världen) för att registrera domännamn.

För att skapa en webbplats behöver du både domännamn och webbhotell. Men om du ännu inte är redo att skapa en webbplats kan du helt enkelt registrera ett domännamn.

Detta ger dig äganderätten till det domännamnet under den licensierade perioden. Du kan skapa en webbplats eller starta en onlinebutik senare när du är redo.

Vilket är det bästa verktyget för att kontrollera tillgänglighet för domännamn?

Vi rekommenderar att du använder Domain.com som det bästa verktyget för att kontrollera om det finns tillgänglighet för domännamn.

Det gör att du snabbt kan göra din domännamnsundersökning. Du kan omedelbart registrera domännamnet utan att besöka en tredje parts webbplats. De erbjuder också de enklaste domänverktygen och ett enkelt domänhanteringsområde.

Om du bara vill utforska olika domännamnsidéer hjälper Nameboy dig direkt att generera dussintals domännamn med dina sökord eller företagsnamn.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du kontrollerar tillgänglighet för domännamn med smartare domänsökverktyg. Du kanske också vill se dessa enkla affärsidéer online som du kan börja med ditt nya domännamn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me