Hur man lägger till en PayPal-donationsknapp i WordPress

Letar du efter att lägga till en donationsknapp på din WordPress-webbplats? PayPal gör det superlätt att ta emot donationer på din webbplats. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du lägger till en PayPal-donationsknapp i WordPress.


Donationer

Många bloggare och ideella företag lägger till PayPal-donationer på sina WordPress-webbplatser. Detta gör att de kan täcka kostnaderna för att driva sin blogg och / eller generera medel för sin sak. Om du ville lägga till en PayPal-donationsknapp i sidopanelen eller donationssidorna är du på rätt plats.

Notera: Metod 1 fungerar endast med WordPress.org-webbplatser som är värd för själv. Om du vill lägga till en PayPal-donationsknapp på dina WordPress.com-webbplatser använder du metod 2 för att manuellt lägga till koden. (Se skillnaden mellan gratis WordPress.com vs WordPress.org)

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Innan du börjar är det första du behöver göra att skapa ett PayPal-konto. Om du redan har en, logga bara in på den eftersom du behöver informationen senare i artikeln.

Metod 1: Lägga till en PayPal-knapp i WordPress med hjälp av ett plugin

Det enklaste sättet att lägga till en PayPal-donationsknapp i WordPress är att använda en av de många gratis PayPal-donations-plugins.

Börja med att installera och aktivera PayPal Donations-insticksprogrammet. Vid aktivering måste du besöka Inställningar »PayPal-donationer för att konfigurera plugin.

Inställningssida för plugin för PayPal Donationer

Först måste du ange ditt PayPal-e-postmeddelande som du använde för att skapa ditt konto och sedan välja en valuta.

Du kan också ha möjlighet att ange en anpassad URL för donationssidan från ditt PayPal-konto samt ge en retur-URL där användare kommer att omdirigeras till efter att de har gjort donationen, t.ex. en tacksida.

Du kan skapa en WordPress-sida för att tacka givarna och sedan ange sidans URL som retursidan.

När det gäller donationsalternativ kan du lägga till ett fast belopp, syfte och referens för dina PayPal-donationer. Slutligen kan du välja en PayPal-knappstil. När du är klar sparar du bara dina inställningar.

Välj en knapp som ska visas

Nu kan du visa din PayPal-donationsknapp med hjälp av kortkoden [paypal-donation] i valfritt WordPress-inlägg eller sida.

Alternativt kan du besöka Utseende »Widgets i din WordPress-admin och lägg till PayPal Donations-knappen i en sidofält.

PayPal-widget i en WordPress-sidofält

Widgeten har samma inställningar, så allt du behöver göra är att ange en titel och text för donationswidgeten och spara dina widgetinställningar.

Gratis PayPal Donations Plugins för WordPress

PayPal Donations-plugin är överlägset den enklaste och enklaste metoden att lägga till en donationsknapp för nybörjare. Men eftersom det finns många PayPal-plugins tillgängliga kan det vara förvirrande. Vi har handplockat de bästa PayPal-donade plugins som du kan använda.

 • PayPal-donationsknapp
 • PayPal-donationsknappar + MailChimp
 • Sömlösa donationer
 • Skapa ett PayPal-donationsformulär för ideell organisation med WordPress

Om du vill ha mer än bara en donationsknapp, kolla in vår lista över de 10 WordPress PayPal-pluginsna för att enkelt acceptera betalningar. Dessa plugins hjälper dig inte bara att samla in donationer, utan du kan också använda dem för att sälja digitalt innehåll, tjänster och till och med fysiska varor.

Metod 2: Lägga till en PayPal-knapp manuellt i WordPress

Eftersom WordPress.com inte tillåter dig att installera plugins måste du manuellt lägga till en PayPal-donationsknapp till din WordPress.com-webbplats.

Den här metoden fungerar också för alla WordPress-användare som inte vill installera ett plugin.

Börja med att logga in på ditt PayPal-konto och klicka på menyalternativet Verktyg. Klicka på nästa sida på ikonen PayPal-knappar.

PayPal-knappar under verktygssektionen

På nästa sida måste du klicka på en länk för att skapa en ny gemensam knapp till höger.

Skapa en ny PayPal-knapp

På knappen för skapande av knappar måste du välja donationer under knapptypen. Välj sedan valuta, belopp osv. När du är nöjd med inställningarna klickar du bara på “Skapa knappen”.

PayPal Skapa en donationsknapp

På nästa sida ser du koden du behöver för att visa PayPal-donationsknappen. Klicka på fliken E-post eftersom det här alternativet möjliggör fler anpassningsalternativ. Klistra in denna URL i en anteckningsblock eller en annan textredigerare.

PayPal-länk för donera-knappen

Gå sedan till ditt WordPress-administrationsområde och redigera ett inlägg eller en sida där du vill lägga till PayPal-donationsknappen. Det är viktigt att du är i Text Editor-läget och inte i det visuella redigeringsläget. Kopiera och klistra sedan in den här koden:

Se till att ersätta “Din e-postadress som du fick från PayPal” mot länken som du klistrat in i anteckningen i steget ovan.

Det är allt. Du har nu en PayPal-donationsknapp på dina WordPress-webbplatser utan ett plugin.

Du kan också klistra in koden i en WordPress-textwidget för att lägga till den i sidofältet.

Här är ett levande exempel på donationsknappen:

Donera till WPBeginner

Klicka gärna på den för att se hur det fungerar. Du kan göra en donation för att hjälpa oss om du tyckte att den här artikeln var till hjälp :)

Anpassningsalternativ

Anledningen till att vi valde e-postlänken i stället för webbplatsens formulärkod är så att du enkelt kan anpassa donationsbilden. Nedan finns några andra officiella PayPal-donationsknappar. Kopiera bara koden och ersätt bildavsnittet i din huvudkod ovan.

Om du inte gillar någon av dessa bilder kan du skapa dina egna. Ladda bara upp den bilden till ditt WordPress-mediebibliotek och hämta fillänken. Lägg sedan till den länken i koden nedan:

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lägga till en PayPal-donationsknapp i WordPress. Du kanske också vill kolla in vår guide om hur du lägger till en Stripe-donationsknapp i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map