Hur man lägger till och använder widgets i WordPress

Nybörjaranvändare frågar oss ofta vad som är widgetar och hur man använder widgetar i WordPress. Widgets låter dig lägga till olika funktioner och funktioner i dina WordPress-sidfält utan att skriva någon kod. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du lägger till och använder widgets i WordPress tillsammans med widget-exempel.


Hur man lägger till och använder widgets i WordPress

Vad är Widgets? Varför du behöver använda widgets i WordPress?

Widgets är små block med specifik funktionalitet som du kan placera i dina WordPress-sidfält (även känd som widget-klara områden). För nybörjare är detta ett enkelt sätt att lägga till saker som gallerier, offert, populära inlägg, facebook som lådor och andra dynamiska artiklar på deras WordPress-webbplats.

Widgets kan hittas på Utseende »Widgets i ditt WordPress-administrationsområde.

Widgets-skärmen på en WordPress-webbplats

Du kommer att se widgets som du kan lägga till under listan över tillgängliga widgetar.

På din högra sida hittar du de angivna områdena på din WordPress-webbplats där du kan placera dessa widgetar. Dessa utsedda områden definieras av ditt WordPress-tema. De kallas sidofält eller widget-klara områden.

Om du inte ser en specifik widget som du letar efter, kan den troligen läggas till med ett plugin (mer om detta senare).

Lägga till widget till en sidofält i WordPress

Det finns flera sätt att lägga till widgetar i sidofält som finns tillgängliga i ditt WordPress-tema. Det enklaste är att helt enkelt dra och släppa dem till din sidofält.

Animering som visar hur man drar och släpper en widget till en sidofält i WordPress

Du kan också klicka på en widgettitel från listan över tillgängliga widget. WordPress visar dig listan med sidofält där du kan lägga till den här widgeten.

Välj bara sidfältet där du vill lägga till widgeten och klicka sedan på Lägg till widgetknapp för att lägga till den.

Lägg till widget-knapp

Det finns också ett tillgänglighetsläge för användare som behöver det. För att aktivera tillgänglighetsläget måste du klicka på knappen Skärmalternativ längst upp till höger på skärmen.

Aktivera tillgänglighetsläget för widgetar i WordPress

Det visar en nedrullningsmeny med en länk för att aktivera tillgänglighetsläge för widgets-skärmen. Om du klickar på den kommer att ändra användargränssnittet på skärmen.

Varje tillgänglig widget har nu en enkel “Lägg till” -knapp. genom att klicka på knappen kommer du till en tillgänglig skärm där du enkelt kan välja sidofältet.

Tillgängliga widgetar i WordPress

För detaljerade instruktioner se vår guide om hur du lägger till WordPress-widgetar i tillgänglighetsläge.

Widgets-sidan är inte det enda sättet att lägga till widgets till din WordPress-webbplats. Du kan också lägga till widgetar med hjälp av direktförhandsvisning genom att besöka Utseende »Anpassa.

Animering som lägger till en widget med anpassare i WordPress

Det är viktigt att notera att inte alla dina widget-klara områden och sidfält visas i kundanpassaren. Det är därför vi rekommenderar att du använder Utseende »Widgets skärm för att lägga till widgetar i WordPress.

Hur man tar bort en widget i WordPress?

Att ta bort en widget i WordPress är lika enkelt som att lägga till dem. Besök Utseende »Widgets sida.

Leta efter widgeten som du vill ta bort i sidfältet och klicka på widget-titeln för att utöka den.

Ta bort en widget genom att ta bort den från din WordPress-sidfält

Under widgetinställningarna hittar du länken för att radera widgeten. Om du tar bort en widget kommer den att tas bort från din sidofält och raderar också widgetinställningar som titel eller val du valde.

Vissa widgetar är för enkla och har inte många alternativ i sina inställningar medan andra har många alternativ och inställningar. Om du vill ta bort en widget utan att tappa inställningarna måste du dra och släppa den till avsnittet inaktiva widgetar.

Ta bort en widget utan att ta bort inställningarna

Att ta bort eller skicka en widget till inaktiva widgetar tar inte bort den från listan över tillgängliga widgetar. Du kan alltid lägga till en widget igen från listan över tillgängliga widgetar eller inaktiva widgetar.

Vilken typ av widgets är tillgängliga för WordPress?

En standard WordPress-installation kommer med några inbyggda widgetar som nyligen inlägg, senaste kommentarer, arkiv, sökning osv.

Många WordPress-teman och plugins har sina egna plugins.

Till exempel tillåter Envira Gallery plugin att skapa vackra bildgallerier i dina WordPress-inlägg och sidor. Men det kommer också med en Envira Gallery-widget, som du kan lägga till i en sidofält för att visa bildgallerier i WordPress.

Envira galleri widget

På liknande sätt lägger otaliga andra teman och plugins till widgetar, så att deras användare kan lägga till saker i sina WordPress-sidfält utan att skriva någon kod eller html.

Det finns hundratals WordPress-plugins som bara lägger till widgets som du kan använda i sidofältet. Se vår lista över de 25 mest användbara WordPress-widgetarna för din webbplats.

Vad du kan göra med WordPress Widgets?

Widgets är ett otroligt kraftfullt och flexibelt verktyg i WordPress. WordPress-utvecklare har använt dem på många innovativa sätt.

Som WordPress-webbplatsägare kan du dra nytta av det för att lägga till nästan vad som kan tänkas till din WordPress-webbplats. Kom igång med våra 12 WordPress-sidfältstrick för att få maximalt resultat.

Om du känner dig bekväm med koden, kanske du vill lära dig att skapa en egen WordPress-widget.

Det är allt, vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du lägger till och använder widgets i WordPress. Du kanske också vill se vår guide om hur du visar olika sidofält för varje inlägg och sida i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map