Hur man lägger till utvalda bilder eller publicerar miniatyrer i WordPress

Utvalda bilder som också kallas postminiatyrer är en populär funktion i WordPress-teman. Idag har de flesta WordPress-fototema, restaurangsteman, kyrkliga teman och andra typer av teman inbyggt stöd för miniatyrbilder. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du lägger till visade bilder eller lägger miniatyrer i WordPress.


Du kanske tänker varför använder vi den visade bilden och miniatyrbilderna utbytbart. Tja, när den här funktionen först introducerades i WordPress 2.9, kallades den postminiatyrer. I nästa version döptes emellertid den till den visade bilden.

Nybörjarguide för utvalda bilder i WordPress

Utvalda bilder eller postminiatyrer är en temafunktion. De flesta teman som Genesis och andra stöder presenterade bilder som standard.

Ett enkelt sätt att ta reda på om ditt tema stöder presenterade bilder är genom att gå till postredigeraren. Skapa helt enkelt ett nytt inlägg och bläddra lite nedåt för att se om det finns en meta-ruta som heter funktionella bilder på höger sida av skärmen.

Presenterad bildmetabox i WordPress

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Lägga till miniatyrbild eller visad bild i WordPress

För att lägga till en visad bild i ett WordPress-inlägg klickar du bara på “Ställ in bilden” -länken i den metabox som visas på skärmdumpen ovan.

Detta öppnar WordPress Media Uploader. Du kan använda det för att ladda upp en bild från din dator eller använda en befintlig bild från ditt mediebibliotek. När du väljer bilden klickar du bara på knappen Set Featured Image.

Ställer in en bild i WordPress

Bilden kommer att visas i meta-rutan Featured Image, så här:

En bild som läggs till i ett WordPress-inlägg

Det är viktigt att notera att bilden kan se lite annorlunda ut i ditt tema. Det beror på hur ditt tema hanterar presenterade bilder.

Vissa tidskrifttema använder mindre miniatyrbilder längs sidopostsammanfattningar på startsidan och en större version på vyn för enstaka inlägg.

Beroende på inställningar som definierats av din temautvecklare visas din presenterade bild automatiskt med dina inlägg. Men om du vill ändra hur ditt tema hanterar presenterade bilder och lägger miniatyrer fortsätter du att läsa.

Notera: Allt under detta kräver kodningskunskap.

Temautvecklare Guide till Featured Image and Post Thumbnails in WordPress

Även om den visade bilden är en populär funktion som stöds av ett stort antal teman, är det fortfarande möjligt att du kanske använder ett tema som inte stöder presenterade bilder. I så fall kan du lägga till visad bildstöd till ditt tema. Om du är bekväm med att redigera temafiler och känner dig runt lite CSS, kan du göra det själv.

För att lägga till visad bildstöd i ett WordPress-tema måste du lägga till den här kodraden i ditt temas funktioner.php-fil:

add_theme_support (‘post-miniatyrbilder’);

Den här koden gör det möjligt att använda bildstöd för inlägg och sidor. Du kan nu gå till inlägg eller sidor, och du ser alternativet för visad bild aktiverad. När du ställer in en bild visas den inte automatiskt i ditt WordPress-tema. För att visa visade bilder i ditt tema måste du redigera dina mallar och lägga till den här kodraden där du vill visa den visade bilden:

<?php the_post_tattnail (); ?>

De filer du lägger till koden ovan kommer att variera beroende på ditt tema. Du vill lägga till koden i din inläggslinga.

Ovanstående kod är den grundläggande funktionen som du behöver för att lägga till visad bildstöd och visa presenterade bilder i ditt tema. För att ställa in bildstorlek för presenterade bilder som du laddar upp måste du lägga till den här kodraden i din features.php-fil.

set_post_tattnail_size (50, 50);

Parametrarna för set_post_tattnail_size är i denna ordning: bredd, höjd.

Du kan också ställa in ytterligare bildstorlekar som ska användas med funktionen_post_tumnail (). Till exempel:

// Bildstorlek för enstaka inlägg
add_image_size (‘miniatyr med en post-post’, 590, 180);

I det här exemplet har vi lagt till en ny bildstorlek som heter single-post-thumbnail med 590px med och 180px höjd. För att använda bildstorleken i vårt tema måste vi fortfarande lägga till den i rätt temafil. Kolla in vår guide för att lägga till ytterligare bildstorlekar i WordPress för mer information.

Om du tidigare har laddat upp presenterade bilder, men de fortfarande visas i någon annan storlek, måste du återskapa miniatyrbilder och bildstorlekar för äldre inlägg.

Nedan visas ett exempel på den visade bildfunktionen med en specifik bildstorlek.

<?php the_post_emonynail (‘miniatyr-post-miniatyr’); ?>

Detta är den neddelade versionen av full funktionalitet. Du kan ytterligare utöka funktionaliteten för presenterade bilder. Du kan till exempel ställa in en standardfallback-bild för miniatyrbilder, visa visade bilder med bildtexter eller till och med lägga till flera miniatyrbilder eller presenterade bilder.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig lägga till presenterade bilder eller lägga miniatyrer i WordPress. Du kanske också vill kolla in vår lista över 14 bäst presenterade plugins och tutorials för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map