Hur man skapar en gratis e-postadress för företag på 5 minuter (steg för steg)

Vill du skapa en professionell e-postadress för företag gratis? En företags e-postadress använder ditt företagsnamn istället för det generiska gmail- eller yahoo-kontot. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan skapa en gratis e-postadress för företaget på mindre än 5 minuter.


Hur man skapar en gratis e-postadress för företag

Vad är en företags e-postadress och varför du behöver den?

En professionell e-postadress för ditt företag har ditt företagsnamn istället för det generiska gmail- eller yahoo-kontot, till exempel: [email protected]

De flesta nybörjare använder generiska gratis e-postkonton för företag utan ett domännamn som inte är särskilt professionellt. Till exempel: [email protected] eller [email protected]

Eftersom vem som helst kan skapa dessa generiska e-postkonton blir det svårare för kunder och andra företag att lita på sådana e-postadresser som legitima företags e-postkonton..

Nedan är de 4 främsta anledningarna till att du behöver en professionell e-postadress för ditt företag:

 • En anpassad e-postadress för företag ser mer professionell ut.
 • Det är också kort och lätt att komma ihåg.
 • En professionell e-postadress för företag hjälper dig att tjäna kundernas förtroende som ett legitimt företag.
 • Genom att skicka e-postmeddelanden med ditt eget företagsnamn kan du marknadsföra ditt varumärke med varje e-post du skickar.

Det bästa är att du kan få din egen anpassade e-postadress gratis, vilket innebär att det inte finns någon ursäkt för att inte få den.

Om du vill att dina kunder och andra företag ska ta dig på allvar, måste du omedelbart börja använda en professionell e-postadress.

Vad behöver du för att skapa en företags e-postadress?

Du måste ha domännamn och en webbplats för att skapa en gratis e-postadress för företag.

Efter det behöver du en e-posttjänstleverantör för att hantera dina företags e-postmeddelanden.

Det finns några olika lösningar som du kan använda för att skapa en professionell e-postadress för företag.

Vi visar dig två olika metoder och du kan välja den som bäst passar dina behov.

Den första metoden är gratis och ganska lätt att installera medan den andra metoden har en liten avgift, men den erbjuder mycket fler funktioner.

Metod 1. Skapa en företags e-postadress gratis

Den här metoden är enkel och tillgänglig för nästan alla som har en webbplats. Det låter dig skapa en affärs-e-postadress gratis.

När du skapar en webbplats för små företag måste du köpa en domän och registrera dig för webbhotell.

Det som de flesta nybörjare inte vet är att många WordPress-värdföretag erbjuder gratis e-postfunktioner för företag som en del av paketet.

Normalt kostar ett domännamn 14,99 per år och webbhotell startar från $ 7,99 per månad. Om du skulle använda en betald e-posttjänst kan du lägga till ytterligare $ 5 per e-postkonto.

Lyckligtvis har Bluehost, ett av världens största WordPress-värdföretag, gått med på att erbjuda WPBeginner-användare ett gratis domännamn och 60% rabatt på värd.

Detta innebär att du kan starta din företagswebbplats för $ 2,75 per månad (och den kommer med en gratis företags e-postadress).

Här är de fullständiga steg-för-steg-instruktionerna för att skapa din gratis affärs-e-postadress med Bluehost.

Steg 1. Ställ in din företagsadress (domännamn)

Först måste du besöka Bluehost-webbplatsen och klicka på den gröna knappen “Kom igång nu”.

Bluehost-start-knappen

Detta leder dig till en prissida där du behöver klicka på knappen ‘Välj’ under planen du vill använda.

Grundläggande och Plus-planer är de mest populära bland småföretag som just är igång.

Välj plan

När du har valt din plan kommer du att bli ombedd att välja ditt domännamn. Du måste ange ditt företagsnamn och klicka på knappen ‘Nästa’.

Välj ett domännamn

Bluehost kommer nu att kontrollera om ett domännamn som matchar ditt företagsnamn är tillgängligt. Om det inte är det kommer det att visa dig några alternativa förslag, eller så kan du leta efter ett annat domännamn.

Här är några snabba tips om hur du väljer det perfekta domännamnet för din företags e-postadress.

 • Välj alltid ett .com-domännamn. Se vår artikel om skillnaden mellan .com och .net-domännamn för att lära dig mer.
 • Håll ditt domännamn kort, lätt att komma ihåg och uttala.
 • Använd inte siffror eller bindestreck i ditt domännamn
 • Försök att använda nyckelord och företagsplats i ditt domännamn för att göra det unikt. Om till exempel stargardening.com inte är tillgängligt, leta efter stargardeninghouston.com

För fler tips, ta en titt på vår guide om hur du väljer det bästa domännamnet för ditt företag.

Att välja ett bra domännamn är avgörande för ditt företag men spendera inte för mycket tid på det, eller så kommer du aldrig förbi detta steg.

När du har valt ditt domännamn måste du lägga till din kontoinformation och slutföra paketinformationen för att slutföra processen.

På den här skärmen ser du tillval som du kan köpa. Vi rekommenderar inte att du väljer dem just nu. Om du behöver dem kan du alltid lägga till dem senare från ditt konto.

Slutför kontoinformation

Slutligen måste du ange din betalningsinformation för att slutföra köpet.

Du får ett e-postmeddelande med information om hur du loggar in på din kontrollpanel för webbhotell. Det är här du hanterar allt inklusive webbplatshantering, företagets e-postkonton och andra inställningar.

Steg 2. Skapa din gratis e-postadress för företag

I ditt webbhotell-instrumentpanel måste du klicka på avsnittet “E-post” och sedan klicka på “Lägg till e-postkonto”.

Lägg till ett nytt e-postkonto

Ange ett användarnamn och lösenord för ditt e-postkonto och klicka sedan på knappen “Skapa konto”.

Bluehost skapar nu e-postkontot och du ser ett framgångsmeddelande.

Steg 3. Använda ditt företags e-postkonto

Nu när du har skapat ditt gratis e-postkonto för företag är nästa steg att lära dig att använda det för att skicka och ta emot e-postmeddelanden.

Under avsnittet “E-post” på ditt värdkonto växlar du till fliken “E-postkonton”. Du ser din nyskapade e-postadress där.

Hantera ditt e-postkonto

Du kan klicka på länken ‘Access webmail’ och Bluehost tar dig till ett webmail-gränssnitt. Detta är ett bra alternativ om du inte vill använda en e-postklient på skrivbordet eller mobilen.

Nackdelen är att du måste logga in på ditt värdkonto varje gång du vill kontrollera din e-post. Ett bättre sätt är att klicka på anslut enheter och sedan klicka på länken “Set Up Mail Client”.

Bluehost visar dig den information som behövs för att använda din företags e-postadress med vilken e-postklient eller app som helst. Du kan använda den här informationen för att konfigurera ditt företags e-postmeddelande iOutlook, Gmail eller en e-post-app för din mobiltelefon eller skrivbord.

Notera: processen att skapa en affärs-e-postadress är ungefär densamma med andra värdföretag som erbjuder cPanel som SiteGround, HostGator och InMotion Hosting.

Metod 2. Skapa en företags e-postadress med G Suite

Google erbjuder professionell e-postadress för företag med G Suite som inkluderar Gmail, Dokument, Drive och Kalender för företag.

Den här metoden är inte gratis, men den låter dig använda Gmail för din professionella e-post med ditt eget företagsnamn.

Det finns en liten kostnad men det har många fördelar:

  • Du använder Gmail: s bekanta gränssnitt och appar för att skicka och ta emot e-postmeddelanden.
  • Google har mycket överlägsen teknik som säkerställer att dina e-postmeddelanden levereras direkt och att de inte hamnar i skräppostmappar.
  • Ditt webbhotellföretag har delade serverresurser. Det betyder att de inte vill att du ska skicka för många e-postmeddelanden. Med Gmail däremot kan du skicka upp till 2000 e-postmeddelanden per dag.

Vi använder G Suite för vår affärs-e-postadress här på WPBeginner.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du konfigurerar en företags e-postadress med G Suite.

Steg 1. Registrera dig för ett G Suite-konto

Grundläggande plan för G Suite kostar $ 5 per användare varje månad. Det ger dig tillgång till Gmail, Dokument, Drive, Kalender och ljud- / videokonferenser med 30 GB molnlagring för varje användare.

Du behöver också ett domännamn som du kan köpa under registreringen. Om du redan har ett domännamn och en webbplats kan du använda din befintliga domän med G Suite.

För att komma igång, besök bara G Suite-webbplatsen och klicka på knappen Start.

Kom igång med G Suite

På nästa skärm kommer du att uppmanas att ange ditt företagsnamn, antalet anställda och land där du befinner dig. Du kan välja bara dig själv för ett användarkonto eller välja antalet anställda.

Ange företagsnamn och användare

Notera: Du debiteras för varje användarkonto, så det är bättre att börja små. Du kan alltid lägga till fler användare när det behövs.

Klicka på nästa knapp för att fortsätta.

I nästa steg blir du ombedd att ange din personliga kontaktinformation inklusive namn och e-postadress.

Ange kontaktinformation

Efter det blir du ombedd att välja ett domännamn. Om du redan har ett domännamn klickar du på ‘Ja, jag har ett jag kan använda’.

Om du inte har en domän klickar du på ‘Nej, jag behöver en’ för att registrera ett domännamn.

Välj ett domännamn

Om du behöver registrera ett nytt domännamn debiteras du separat för att registrera ett nytt domännamn. Kostnaden för ett domännamn visas på skärmen och börjar vanligtvis från $ 14.99.

Om du använder ett befintligt domännamn måste du verifiera att du äger det domännamnet. Vi kommer att visa dig hur du gör det senare i den här artikeln.

När du har valt ditt domännamn ombeds du att skapa ditt användarkonto genom att ange ett användarnamn och lösenord.

Detta användarnamn kommer också att vara din första företags e-postadress, så du måste välja ett användarnamn som du vill använda som din företags e-postadress.

Skapa konto

Efter det ser du ett framgångsmeddelande och en knapp för att fortsätta med installationen.

Fortsätt med installationen

Steg 2. Ställa in affärsmail via G Suite

I detta steg slutför du G Suite-inställningen genom att lägga till användare och ansluta den till din webbplats eller domännamn.

På installationsskärmen blir du ombedd att lägga till fler personer till ditt konto. Om du vill skapa fler konton för dina anställda eller avdelningar kan du göra det här.

Du kan också bara klicka på ‘Jag har lagt till alla användar-e-postadresser’ och klicka på nästa knapp.

Kom ihåg att du alltid kan lägga till fler användare till ditt konto och skapa deras e-postadresser senare vid behov.

Lägg till användare

Om du använder G Suite med ett befintligt domännamn blir du ombedd att verifiera att du äger det domännamnet. För att göra det ser du nu ett HTML-kodavsnitt som du behöver lägga till på din webbplats.

Kopiera metataggen

Det finns andra sätt att verifiera ditt ägande också. Du kan ladda upp en HTML-fil till din webbplats med hjälp av en FTP-klient eller filhanteringsapp i ditt webbhotellkonto.

Om du inte har en webbplats kan du använda MX Record-metoden för att verifiera ditt ägande av domännamnet. Du kommer att se steg för steg instruktioner för att göra det när du väljer den här metoden.

För den här artikelns skull antar vi att du redan har en WordPress-webbplats, och vi kommer att visa dig hur du lägger till HTML-kodkodavsnittet i WordPress.

Gå först till adminområdet på din WordPress-webbplats för att installera och aktivera pluginprogrammet Insert Headers and Footer. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Gå till Inställningar »Sätt i sidhuvud och sidfot sida och klistra in HTML-koden du kopierade från G Suite under avsnittet ‘Skript i rubrik’.

Verifiering av webbplatsen

Glöm inte att klicka på knappen “Spara” för att lagra dina inställningar.

Byt nu tillbaka till installationsskärmen för G Suite och klicka på kryssrutan som säger “Jag har lagt till metataggen på min hemsida”.

Verifiera domännamn

Efter det blir du ombedd att ange MX-postposter för ditt domännamn. Vi kommer att visa dig hur du gör det i nästa steg.

Steg 3. Lägga till domän MX-poster

Notera: Detta avsnitt är för användare med befintliga domännamn och webbplatser. Om du registrerade ett nytt domännamn via Google behöver du inte läsa det här.

Domännamn berättar internet-servrar var de ska leta efter information. Eftersom ditt domännamn inte är registrerat hos Google kommer dina e-postmeddelanden att nå ditt domännamn, men inte till Googles servrar.

Du måste konfigurera rätt MX-poster i inställningarna för ditt domännamn, så Googles servrar kan skicka och ta emot e-postmeddelanden för ditt företag.

För att göra det måste du logga in på ditt webbhotellkonto eller ditt domänregistrarkonto.

I vår artikel kommer vi att visa dig hur du lägger till MX-poster i Bluehost, men de grundläggande inställningarna är desamma för alla värdar och domänregistratorer. I princip letar du efter DNS-inställningar under ditt domännamn.

Logga in på din Bluehost-webbhotell och klicka på ‘Domäner’. Välj ditt domännamn på nästa sida och klicka sedan på länken “Hantera” bredvid alternativet DNS Zone Editor.

Inställningar för domännamn

Bluehost öppnar nu din DNS-zonredigerare. Du måste byta tillbaka till installationsskärmen för G Suite och markera rutan som säger “Jag har öppnat kontrollpanelen för mitt domännamn”.

G Suite MX-poster

Nu kommer du att visa MX-poster som du behöver ange. Du ser också en länk till dokumentationen som visar hur du lägger till dessa poster till dussintals leverantör av värd- och domäntjänster.

Så här lägger du till denna information i dina Bluehost DNS-inställningar:

Lägga till MX-poster i Bluehost

Klicka på knappen “Lägg till post” för att spara den. Upprepa sedan processen för att lägga till alla fem rader som MX-poster.

När du är klar växlar du tillbaka till G Suite-inställningen och markerar rutan bredvid “Jag skapade de nya MX-posterna”.

Skapade nya MX-poster

Du blir ombedd att ta bort alla befintliga MX-poster som fortfarande pekar på din webbhotell eller domännamnsregistrator.

För att göra detta måste du växla tillbaka till din DNS-zonredigerare och bläddra ner till avsnittet MX-poster. Du kommer att se MX-poster som du skapade tidigare tillsammans med en äldre MX-post som fortfarande pekar på din webbplats.

Radera gamla MX-poster

Klicka på radera-knappen bredvid den gamla MX-posten för att radera den.

Därefter byter du tillbaka till installationsskärmen för G Suite och markerar rutan som säger “Jag har tagit bort befintliga MX-poster”.

Spara MX-poster

Du kommer nu att bli ombedd att spara dina MX-poster. För vissa leverantörer, när du har lagt till MX-poster har de redan sparats, för andra kan du behöva spara MX-poster manuellt.

När du har sparat MX-poster, kryssa i rutan som säger “Jag har sparat MX-poster” i G Suite-installationen.

Verifiera e-post för domän och inställning

Efter det måste du klicka på knappen “Verifiera domän och konfigurera e-post” för att lämna installationsguiden.

Steg 4. Hantera e-post i G Suite

G Suite gör det superlätt att hantera ditt e-postkonto. Du kan helt enkelt besöka Gmail-webbplatsen för att kontrollera din e-post eller använda de officiella Gmail-apparna på din telefon för att skicka och ta emot e-postmeddelanden.

Du måste logga in med din företags e-postadress som ditt användarnamn.

För att skapa fler affärs-e-postadresser går du bara till G Suite Admin konsol. Härifrån kan du lägga till nya användare, göra betalningar och justera dina G Suite-kontoinställningar.

G Suite-kontrollpanelen

Vanliga frågor om företagets e-postadress

Följande är några av de vanligaste frågorna från våra användare om e-postadresser för företag och hur man använder dem.

1. Kan jag skapa fler anpassade e-postadresser för mitt företag gratis?

Om du använder Bluehost, ja så kan du gå vidare och skapa fler e-postkonton gratis (du får 5 e-postkonton med grundläggande och obegränsade konton med plus och val plus planer).

Om du använder G Suite kan du skapa e-postalias som är separata adresser för samma e-postkonto. Men om du vill lägga till ett annat e-postkonto eller en ny anställd debiteras du baserat på din plan.

2. Kan jag skapa gratis affärsmail utan domän?

Nej, du kan inte skapa ett gratis e-postkonto för företag utan domän. Du kan skapa ett gratis e-postkonto med Gmail eller Hotmail, men det kommer inte att använda ditt företagsnamn, så det kommer inte att betraktas som en affärs-e-postadress av kunder och andra företag.

3. Kan jag använda stationära och mobila e-appar med min anpassade varumärkes-e-postadress?

Ja, du kan använda din företags e-postadress med alla stationära eller mobila e-appar. De flesta av dessa appar kan automatiskt räkna ut e-postinställningar. Du kan också få dessa inställningar från Bluehost eller G Suite-dokumentationen.

4. Kan jag byta mitt gratis affärs-e-postkonto till en annan leverantör vid behov?

Ja, du kan byta till någon annan e-posttjänst, webbhotell eller domänregistrator och ta med dig din företags e-postadress.

5. Vilka är några exempel på företags e-postadress som jag bör använda?

Det beror på dina affärsbehov. Till exempel:

   • Du kan skapa ett anpassat märkesmeddelande för dig själv eller enskilda anställda som: [email protected]
   • Du kan skapa ett e-postkonto för företag för avdelningar som försäljning, support, HR, etc. [email protected]

6. Kan jag skapa en gratis e-postadress för företag utan att skapa en webbplats?

Jo det kan du. Du måste dock fortfarande betala för webbhotell eftersom du får e-posttjänsten och domännamnet gratis med ditt värdpaket.

När du har registrerat dig kan du välja en domän och sedan bara skapa din e-postadress.

Det är allt, vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du skapar en gratis företags e-postadress eller skapar en professionell affärsadress med G Suite. Du kanske också vill se vår guide om hur du fixar WordPress som inte skickar e-postproblem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me