Hur man skapar ett kontaktformulär i WordPress (steg för steg)

Letar du efter att lägga till ett kontaktformulär på din WordPress-webbplats?


Varje webbplats behöver ett kontaktformulär, så att besökare enkelt kan kontakta dig om dina produkter och tjänster. Som standard kommer WordPress inte med ett inbyggt kontaktformulär, men det finns ett enkelt sätt att lägga till kontaktformulär till din webbplats.

I denna WordPress-tutorial visar vi dig hur du enkelt kan skapa ett kontaktformulär i WordPress (steg för steg) utan att röra vid en enda rad kod.

Lägg enkelt till ett kontaktformulär i WordPress

Varför behöver du ett kontaktformulär??

Du undrar kanske varför behöver jag ett kontaktformulär? Kan jag inte bara lägga till min e-postadress på min webbplats så att folk kan skicka mig e-post?

Det är en mycket vanlig fråga från nybörjare eftersom de är rädda för att lägga till ett kontaktformulär kräver kodkunskap.

Sanningen är att du inte behöver veta någon kod. Den här stegvisa guiden för att lägga till ett kontaktformulär är skriven för absoluta nybörjare.

Nedan är de tre främsta anledningarna till att ett kontaktformulär är bättre än att klistra in din e-postadress på en sida.

  • Spamskydd – Skräppostbotter skraper regelbundet webbplatser för mailto: e-postadresstaggen. När du skickar din e-postadress på webbplatsen kommer du att börja ta emot en massa skräppostmeddelanden. Å andra sidan, när du använder ett kontaktformulär, kan du bli av med nästan alla skräppostmeddelanden.
  • Konsekvent information – När du skickar e-post skickar människor inte alltid all den information du behöver. Med ett kontaktformulär kan du berätta för användaren exakt vilken information du letar efter (t.ex. deras telefonnummer, budget osv.).
  • Sparar tid – Kontaktformulär hjälper dig att spara tid på fler sätt än du kan föreställa dig. Förutom konsekvent information som vi nämnde ovan, kan du också använda formulärbekräftelser för att berätta för användaren vad som är de följande stegen. Som att titta på en video eller vänta upp till 24 timmar för att få svar, så att de inte skickar dig flera frågor.

Nedan följer ett exempel på ett WordPress-kontaktformulär som vi skapar i den här självstudien.

Förhandsvisning av kontaktsidan

Efter att du har skapat formuläret ovan, kommer vi också att visa dig hur du enkelt kan lägga till det på din kontaktsida, eller i sidans sidfält med hjälp av en WordPress-kontaktformuleringswidget.

Låter bra? Ok så låt oss komma igång.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du föredrar skriftliga instruktioner, fortsätt läsa.

Steg 1. Välja det bästa kontaktformuläret Plugin

Det första du behöver göra är att välja ett WordPress-kontaktformulär-plugin.

Det finns flera gratis och betalda pluginprogram för WordPress-kontaktformulär du kan välja mellan, men vi använder WPForms på vår webbplats och anser att det är det bästa alternativet på marknaden.

Nedan är de tre orsakerna till att vi tycker att WPForms är det bästa:

  1. Det är den mest nybörjarvänliga kontakformuläret som finns tillgängligt. Du kan använda dra & släpp byggaren för att enkelt skapa ett kontaktformulär med bara några klick.
  2. WPForms Lite är 100% gratis, och du kan använda det för att skapa ett enkelt kontaktformulär (över 3 miljoner webbplatser använder det).
  3. När du är redo för kraftfullare funktioner kan du uppgradera till WPForms Pro.

Nu när vi har bestämt oss för kontakten via kontaktformuläret, låt oss gå vidare och installera det på din webbplats.

Steg 2. Installera ett kontaktformulär-plugin i WordPress

För det här kontaktformuläret kommer vi att använda WPForms Lite eftersom det är gratis och enkelt att använda.

Du kan installera detta plugin på din webbplats genom att logga in på din WordPress-instrumentpanel och gå till Plugins »Lägg till nytt.

Skriv WPForms i sökfältet och klicka sedan på knappen Installera nu.

Installera WPForms

När plugin-programmet har installerats, se till att du aktiverar plugin-programmet.

Aktivera WPForms

Om du inte ser plugins-menyn eller vill ha mer detaljerade instruktioner, vänligen se vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Steg 3. Skapa ett kontaktformulär i WordPress

Nu när du har aktiverat WPForms är du redo att skapa ett kontaktformulär i WordPress.

Klicka på WPForms-menyn i din WordPress-instrumentpanel och gå till Lägg till nytt.

Lägg till en ny form

Detta öppnar WPForms-drag-och-släpp-formbyggare. Börja med att ge ditt kontaktformulär ett namn och välj sedan din kontaktformulärmall.

WPForms Lite kommer bara förbyggda formmallar som tomt, enkelt kontaktformulär, etc. Du kan använda dessa för att skapa nästan vilken typ av kontaktformulär du vill.

För detta exempel kommer vi att gå vidare och välja Enkelt kontaktformulär. Det kommer att lägga till fälten Namn, E-post och Meddelande.

Skapa en ny form i WordPress med WPForms

Du kan klicka på fälten för att redigera dem. Du kan också använda musen för att dra och släppa fältordningen.

Om du vill lägga till ett nytt fält väljer du helt enkelt från tillgängliga fält på vänster sidofält.

Lägga till ett nytt fält i ditt kontaktformulär

När du är klar klickar du på Spara knapp.

Steg 4. Konfigurera formulärmeddelande och bekräftelser

Nu när du har skapat ditt WordPress-formulär är det viktigt att du konfigurerar formulärmeddelandet och formulärbekräftelsen på rätt sätt.

Formbekräftelse är vad din webbplatsbesök ser efter att de har skickat formuläret. Det kan vara ett tackmeddelande eller så kan du omdirigera dem till en speciell sida.

Blankettmeddelande är det e-postmeddelande du får efter att någon har skickat kontaktformuläret på din WordPress-webbplats.

Du kan anpassa båda dessa genom att gå till fliken Inställningar i WPForms-formbyggare.

Vi lämnar vanligtvis formulärbekräftelsen som standard tackmeddelande. Du kan dock ändra den för att omdirigera till en specifik sida om du vill.

Ställa in formulärbekräftelse

Det bästa med WPForms är att standardinställningarna är idealiska för nybörjare. När du går till aviseringsinställningarna kommer alla fält att fyllas i dynamiskt.

Ställa in formaviseringar

Meddelandena skickas som standard till administratören e-post som du har ställt in på din webbplats.

Om du vill skicka den till en anpassad e-postadress kan du ändra det. Om du vill skicka meddelandet till flera e-postmeddelanden, separera bara varje e-postadress med ett komma.

E-postämnet är förutfyllt med ditt formulärnamn. Fältet från namn fylls automatiskt med användarens namn. När du svarar på förfrågan kommer det att gå till e-postmeddelandet som din användare fyllde i kontaktformuläret.

Vi har en detaljerad guide om hur du ställer in anmälningar för anpassade formulär, så att du kan skicka formulär till flera mottagare eller olika avdelningar.

Steg 5. Lägga till WordPress-kontaktformulär på en sida

Nu när du är klar med att konfigurera ditt WordPress-kontaktformulär är det dags att lägga till det på en sida.

Det första du behöver göra är att antingen skapa en ny sida i WordPress eller redigera en befintlig sida där du vill lägga till kontaktformuläret.

Vi kommer att använda WPForms-blocket för att lägga till formuläret på en sida. Klicka bara på knappen Lägg till ny block för att leta efter WPForm och klicka sedan för att lägga till den på din sida.

Lägg till WPForms-kontaktformulärblock på din sida

WPForm-block visas nu i innehållsområdet på din sida. Du måste klicka på rullgardinsmenyn för att välja det formulär du skapade tidigare.

Välj ditt kontaktformulär i WPForms-blocket

WPForms laddar din förhandsgranskning av ditt kontaktformulär i redigeraren. Du kan nu spara eller publicera din sida och besöka din webbplats för att se den i aktion.

Så här ser formen ut på en WordPress-sida:

Förhandsvisning av kontaktsidan

Om du bara ville lägga till kontaktformuläret på sidan är du klar här. Grattis.

WPForms kommer också med en kortkod för kontaktformulär för WordPress. Du kan kopiera kontaktformulärets kortnummer genom att besöka WPForms »Alla former och klistra in den sedan i valfri WordPress-post eller -sida.

WordPress-kontaktformulärskod för användning i inlägg och sidor

Om du vill lägga till ett kontaktformulär i en sidofält eller ett annat widget-redo-område går du till steg 6.

Steg 6. Lägga till WordPress-kontaktformulär i en sidofält

WPForms kommer med en WordPress-kontaktformuleringswidget som du kan använda för att lägga till ditt kontaktformulär i en sidofält eller i princip något annat widget-klara område i ditt tema.

Gå till ditt WordPress-administrationsområde Utseende »Widgets. Du kommer att se en WPForms-widget som du enkelt kan dra till alla widget-klara områden i ditt tema.

Lägg till formulär med en sidofältwidget

Lägg sedan till titeln för din widget och välj det formulär du vill visa. Spara inställningarna och besök din webbplats för förhandsgranskning.

Sidefältets kontaktformulär

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att skapa ett enkelt kontaktformulär i WordPress. Du kanske också vill kolla in vår jämförelse av de bästa WordPress-backup-plugins och vår guide för hur du åtgärdar WordPress som inte skickar e-postproblem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me