Lär dig WordPress gratis på en vecka (eller mindre)

Letar du efter att lära dig WordPress och bygga en webbplats? Användarvänlighet är en av de bästa sakerna med WordPress som gör det till världens mest populära webbplatsbyggare.


Att lära sig WordPress kräver inte mycket tid eller pengar. Du kan göra det på egen hand, i din egen takt och sedan bygga på det när du går.

I den här artikeln visar vi dig hur du kan lära dig WordPress gratis om en vecka (eller mindre). Målet är att hjälpa dig bekanta dig med WordPress och att kunna bygga webbplatser på egen hand.

Hur du enkelt kan lära dig WordPress gratis på en vecka

Varför lära sig WordPress?

WordPress är världens mest populära open source-innehållshanteringssystem. Det är ett fint sätt att säga att det låter dig skapa alla typer av webbplatser.

WordPress driver mer än 36% av alla webbplatser på internet. Det genererar tusentals jobbmöjligheter runt om i världen, och det finns miljontals webbplatser som tjänar pengar med WordPress.

Förutom ekonomiska möjligheter gör WordPress det möjligt för människor att dela sina historier, idéer, bygga samhällen och göra fantastiska saker.

Det är idealiskt för små företag att göra sin online-närvaro, samtidigt är det ekonomiskt tillräckligt för bloggare att lansera sin första blogg.

WordPress driver också den mest populära eCommerce-plattformen som heter WooCommerce. Det används av miljoner små och stora onlinebutiker. Du kan använda WordPress för att starta en onlinebutik (utan att skriva någon kod).

Med massor av plugins och teman är WordPress lätt att utöka och låter dig göra alla typer av webbplatser tänkbara.

Vad behöver jag för att lära mig WordPress?

Att lära sig WordPress är lätt så länge du är villig att göra några timmar varje dag under en vecka.

Du skulle behöva några mycket grundläggande sökfärdigheter (d.v.s. hur man använder sökmotorer som Google) och möjligheten att följa instruktionerna.

Nej, du behöver inte veta HTML eller andra programmeringsspråk för att koda en webbplats. Det kommer att vara till hjälp att lära dem i framtiden, men du behöver inte göra dem för att skapa en webbplats med WordPress som nybörjare.

Majoriteten av WordPress-användare har inte kodnings- eller programmeringsfärdigheter, och de har använt WordPress i flera år.

På samma sätt började många framgångsrika WordPress-utvecklare precis som du och nu skapar de webbplatser som webbutvecklare på heltid.

Nu när du är engagerad i att lära dig WordPress, vill vi välkomna dig till den fantastiska WordPress- och WPBeginner-gruppen.

Låt oss börja.

Måndag: Komma igång med WordPress

Komma igång

Det finns två typer av WordPress-webbplatser. Först finns det WordPress.org, även känt som självhostad WordPress, och sedan finns det WordPress.com.

Vi rekommenderar att du använder WordPress.org som är värd själv eftersom det ger dig tillgång till alla WordPress-funktioner ur rutan. För mer information, se vår jämförelse av WordPress.com vs WordPress.org.

Nu när du har valt rätt plattform är nästa steg att välja din domän och webbhotell .

Din domän är den webbplatsadress som användarna skriver för att besöka dig (exempel wpbeginner.com). Vi har en guide som hjälper dig att välja det bästa domännamnet för din webbplats.

Nästa steg är att välja webbhotell. Det är här alla dina webbplatsfiler lagras så att användare kan se din webbplats.

Normalt kostar en domän $ 14.99 per år och webbhotell startar från $ 7.99 per månad. Det här är mycket pengar om du bara börjar.

Lyckligtvis har Bluehost gått med på att erbjuda WPBeginner-användare ett gratis domännamn och en generös rabatt på hosting. I princip kan du komma igång för $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

Om du vill titta på ett Bluehost-alternativ, kolla sedan SiteGround eller se vår guide om hur du väljer den bästa WordPress-värden.

När du har registrerat dig för ett domännamn och webbhotellkonto är det dags att installera WordPress.

WordPress är känt för sin enkla installation och de flesta värdleverantörer erbjuder också 1-klick WordPress-installatörer. Om du behöver hjälp, följ sedan steg för steg WordPress installationshandledning.

Vi har också en steg för steg handledning om:

 • Hur man startar en WordPress-blogg
 • Hur man skapar en webbplats med WordPress
 • Hur man startar en onlinebutik med WordPress
 • Hur man skapar en medlemswebbplats WordPress
 • Hur man startar en podcast med WordPress

För andra dedikerade tutorials, se vår guide om olika typer av webbplatser du kan skapa med WordPress.

Om du bara vill lära dig och skapa en testplats kan du också installera WordPress på din Mac- eller Windows-dator. Men kom ihåg att lokala webbplatser inte är synliga för andra användare på internet. För att göra det tillgängligt för alla måste du flytta WordPress från din dator (lokal) till en live-webbplats.

När du har installerat WordPress kommer du till WordPress-instrumentpanelen eller adminområdet. Den har en elegant layout med ett verktygsfält överst och en admin-sidofältmeny till vänster.

WordPress-instrumentpanelen

Grattis, du har skapat en WordPress-webbplats. Men din webbplats är för närvarande tom och använder en mycket grundläggande design och inga märkbara funktioner.

De närmaste dagarna kommer du att bekanta dig med WordPress-funktionerna och lära dig hur du ställer in den så att den fungerar för dig.

Tisdag: Lär dig grunderna i WordPress

Lär dig grunderna i WordPress

Efter att ha installerat WordPress är det dags att bekanta sig med systemet. Du kan göra det genom att gå igenom alternativ i den vänstra fältet.

WordPress admin menyalternativ

Det kan dock hända att du fortfarande behöver vägledning om hur du använder var och en av objekten du ser i WordPress-instrumentpanelen.

Det bästa stället att börja är vår gratis WordPress-videoserie för nybörjare. Dessa 34 videor kommer att vägleda dig genom WordPress-instrumentpanelen, visa dig hur du lägger till bilder, videor, ljud osv.

Vi rekommenderar att du går igenom dessa videor när du arbetar på din webbplats. Oroa dig inte om du inte kan se dem alla på en gång. Du kan alltid komma tillbaka och återuppta där du slutade.

När du arbetar på din webbplats kommer du över termer som du kanske inte förstår. Vi har en praktisk WordPress-ordbok med en lista över vanligt använda WordPress-terminologi tillsammans med detaljerad förklaring av varje term.

Därefter bör du bekanta dig med WordPress-blockredigeraren. Det är här du kommer att spendera det mesta av din tid när du skapar innehåll för din webbplats.

Låt oss gå igenom några viktiga WordPress-koncept på vägen medan du är på det.

 • Skillnaden mellan inlägg vs sidor i WordPress
 • Skillnaden mellan Categoris vs Taggar
 • Hur man lägger till bilder i WordPress

Om du fortfarande har lite tid kvar idag, bör du utforska vår avsnitt för nybörjarguider som är full av användbar information.

Förhoppningsvis har du ett bra grepp om ditt WordPress admin-område och du är förmodligen angelägen om att spela med plugins.

Onsdag: Använda WordPress-plugins

WordPress-plugins

Den verkliga kraften i WordPress finns i plugins.

Tänk på plugins som apparna för din WordPress-webbplats. De låter dig lägga till nya funktioner på din webbplats, till exempel att lägga till kontaktformulär, skapa en butik osv.

Det finns mer än 55 000+ gratis plugins tillgängliga i det officiella WordPress-pluginlagret ensam. Detta överflöd av plugins kan vara överväldigande för nybörjare.

Det är därför du bör titta på vår nybörjarguide för hur du väljer den bästa WordPress-plugin.

Nu som nybörjare kanske du undrar vilka WordPress-plugins du ska installera. Vi har utarbetat en lista med viktiga WordPress-plugins för alla typer av webbplatser.

Vi rekommenderar varje användare att installera ett WordPress-backup-plugin, WordPress SEO-plugin och WPForms för ditt kontaktformulär.

Kolla också in vår kategori WordPress Plugins där du hittar de bästa WordPress plugins för att göra vad du vill på din WordPress webbplats.

Att utforska plugins håller dig upptagen större delen av dagen. Ta dig tid att utforska plugins som kan hjälpa dig att växa ditt företag.

När du kommer tillbaka är nästa sak vi täcker WordPress-teman.

Torsdag: Använda WordPress-teman

WordPress-teman

WordPress-teman styr utseendet på din webbplats. Teman är förlagda mallar som du kan installera och anpassa för din webbplats.

Det finns tusentals gratis och premiumteman tillgängliga för WordPress. Du kan ladda ner gratis teman från WordPress-temakatalogen.

För premiumtema kan du gå till kommersiella temabutiker som StudioPress, Eleganta teman, Themify, etc..

Ett perfekt tema bör vara en balans mellan vacker design och kraftfulla funktioner. För många funktioner är inte alltid ett tecken på ett bra tema. Kolla in vår guide för att välja det perfekta WordPress-temat för din webbplats.

Om du vill titta på specifika WordPress-teman, se våra WordPress-temavisningar:

 • Bästa och mest populära WordPress-teman (hela tiden)
 • Bästa gratis WordPress-bloggteman
 • Bästa gratis WordPress-affärsteman
 • Bästa tema för WordPress-tidskriftsstil
 • Bästa WordPress-teman för fotografer

När du hittat ett tema, följ instruktionerna i vår guide för hur du installerar ett WordPress-tema för att installera det ordentligt.

Efter det, se tillbaka till våra WordPress-videor från tisdagen för att se hur du kan ändra bakgrunden, lägga till rubrikbilder, lägga till menyer och mer i ditt WordPress-tema.

Fredag: Anpassa WordPress

Anpassa WordPress

Varje webbplats har olika anpassningsbehov. Beroende på vad du vill göra med din webbplats kommer du över nya frågor.

Till exempel hur man lägger till ett kontaktformulär, eller skapar en separat sida för blogginlägg.

Vi rekommenderar att du bläddrar i vårt avsnitt om WordPress Tutorials som har 500+ steg för steg handledning för nybörjare.

Du kan också prenumerera på WPBeginners’s för gratis WordPress-videokurser.

Fortsätt lära WordPress

Fortsätt lära dig WordPress

Förhoppningsvis har du i slutet av veckan kunnat skapa din webbplats och bekanta dig med hur WordPress fungerar.

Men WordPress är en otroligt kraftfull plattform, och du kommer att fortsätta upptäcka nya saker när du arbetar på din webbplats.

Följande är några tips som hjälper dig att fortsätta lära dig WordPress.

När du stöter på ett problem kan du söka efter det med sökfunktionen på vår webbplats.

Sök WPBeginner

Alternativt kan du helt enkelt ange din fråga i Google och lägga till WPBeginner i slutet av din sökfråga för att hitta det mest användbara svaret.

Som den största WordPress-resurswebbplatsen i världen finns det en god chans att du hittar en steg-för-steg-guide skriven specifikt för nybörjare.

Kan du inte hitta något svar? Gå med i vår WPBeginner Engage Facebook-grupp. Det är ett online-community med WPBeginner-användare med mer än 30 000 medlemmar. Vårt team av experter och andra branschveteraner hjälper aktivt användare där (gratis), och du får också råd från andra WordPress-användare också.

Hur börjar jag lära mig WordPress-utveckling?

Många av våra nybörjare använder ofta examen till medel- och avancerade användare. De ber oss om vägledning för att lära sig hur man kodar sina egna lösningar.

WordPress är huvudsakligen skrivet på PHP-programmeringsspråk tillsammans med HTML, CSS och JavaScript. Vi rekommenderar att du börjar med HTML och CSS och sedan gå vidare till PHP och JavaScript.

När du har lärt dig lite av dessa språk kan du börja lära dig att koda dina egna plugins och anpassade WordPress-teman från grunden.

Du kan lära dig alla dessa saker gratis med Google och tillgängliga resurser. Det finns dock webbplatser som erbjuder professionella utbildningskurser inom olika WordPress-utvecklingsområden.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig WordPress på en vecka. Du kanske också vill se vår guide om hur du ökar din webbplatstrafik, hur du skapar ett nyhetsbrev via e-post och hur du snabbar på din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map