Nybörjarhandbok för att skapa 301 omdirigeringar i WordPress (steg för steg)

Försöker du skapa en omdirigering i WordPress? Är du inte säker på vad en omdirigering är och varför den är viktig? Oroa dig inte, vi har täckt dig i den här nybörjarguiden till WordPress-omdirigeringar, vi kommer att täcka vad en omdirigering är, hur man skapar en omdirigering i WordPress, varför behöver du och när du ska använda omdirigeringar.


Redo? Låt oss börja.

Webbplats omdirigeringar

Vad är en omdirigering i WordPress?

En omdirigering är ett sätt för din webbplats att skicka ett snabbmeddelande till din läsares webbläsare och berätta för dem att sidan de vill besöka har flyttats, så att deras webbläsare automatiskt kan peka dem till den nya sidan du väljer.

Det finns olika typer av omdirigeringar som 301 omdirigering, 302 omdirigering, 307 omdirigering osv..

Men för att hålla den här artikeln enkel och användbar täcker vi bara 301 omdirigeringar eftersom det är det viktigaste.

Låt oss ta en titt på varför det är viktigt genom att förstå användningsfallet.

När behöver du en 301-omdirigering i WordPress?

Det främsta skälet till att använda 301 omdirigeringar är när din webbplats eller en sida på din webbplats har flyttats, och du vill peka användaren till en ny sida istället.

Denna artikelidé kom till oss när en av våra läsare bad oss ​​om ett sätt att omdirigera användare från ett gammalt inlägg till ett nytt inlägg.

– Du måste skapa en omdirigering när du planerar att ta bort ett inlägg eller sida till förmån för nytt innehåll.

– Du måste skapa en omdirigering när du planerar att ändra permalinks för ditt inlägg eller sida.

Varför? Eftersom du inte skapar en omdirigering kommer användarna att se ett 404-fel som inte hittades. Det är inte bara dåligt för användare, utan det kan också påverka webbplatsens SEO och skada din sökmotors ranking.

Det är när 301 omdirigeringar blir mycket viktiga.

Det låter dig berätta för sökmotorer och din användares webbläsare att sidan de försöker nå har flyttats permanent till en ny plats.

Detta gör det möjligt att överföra alla styrkor på din gamla sida till trafik och backlink (SEO) till den nya sidan.

Nu när vi har behandlat varför och när för omdirigeringar, låt oss ta en titt på hur du kan skapa 301 omdirigeringar i WordPress med hjälp av de olika metoder som finns tillgängliga.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Hur man skapar omdirigeringar i WordPress (med plugins)

En enklare metod för att skapa och hantera 301 omdirigeringar är att använda en av de många WordPress-omdirigeringsknapparna. Detta gör att du kan ställa in omdirigeringar utan att skriva någon kodrad.

1. Omdirigering

Det enklaste sättet att lägga till och hantera omdirigeringar i WordPress är med hjälp av plugin-programmet Redirection. Installera och aktivera plugin. När du är aktiverad, besök Verktyg »Omdirigering för att ställa in dina omdirigeringar.

Ställa in WordPress-omdirigeringar med hjälp av omdirigeringsplugin

Omdirigeringsplugin låter dig inte bara konfigurera omdirigeringar, det hjälper dig också att ta reda på 404-fel på din WordPress-webbplats. Du kan sedan omdirigera dessa URL: er till en lämplig destination. Se denna handledning om hur du spårar 404 sidor och omdirigerar dem i WordPress.

2. Sidlänkar till

Ibland kanske du vill behålla ett inlägg / sida, men omdirigera det till ett annat inlägg eller sida. Det är här sidlänkar till är praktiska. Detta enkla plugin lägger till en metruta på din redigeringsskärm för inlägg där du kan ange adressen till den nya platsen där du vill skicka dina användare.

Lägger till omdirigeringslänk i postredigeraren

3. Enkla 301 omdirigeringar

En annan lättanvänd plugin är Simple 301 Redirects. Som namnet antyder gör det 301 omdirigeringar enkla. Installera och aktivera bara plugin och besök sedan Inställningar »301 omdirigeringar för att lägga till dina webbadresser.

Lägga till omdirigeringar med hjälp av Simple 301 Redirects-plugin för WordPress

Samtidigt som det är enkelt att konfigurera 301 omdirigeringar med hjälp av ett WordPress-plugin, har det en viss återgång i prestanda. Baserat på din WordPress-webbhotell omdirigerar dina WordPress kanske lite långsammare med några mikrosekunder.

Om du vill göra dina omdirigeringar snabbare kan du göra det genom att använda kodmetoden och .htaccess-filen.

Konfigurera 301 omdirigeringar i WordPress med hjälp av .htaccess

Med hjälp av webbserverns konfigurationsfil .htaccess kan WordPress-användare ställa in 301 omdirigeringar som är snabba.

Kom ihåg att ett litet misstag i din .htaccess-kod kan göra din WordPress-webbplats otillgänglig, och det kan börja visa Internt serverfel.

Det är därför det är viktigt att du säkerhetskopierar din .htaccess-fil innan du gör några ändringar.

För att redigera din .htaccess-fil måste du ansluta till din webbplats med en FTP-klient. .Htaccess-filen finns i din WordPress-webbplatss rotkatalog.

Om du inte kan se din .htaccess-fil där, måste du tvinga din FTP-klient att visa dolda filer. (Se varför du inte hittar .htaccess-fil på din WordPress-webbplats.)

Du kan redigera .htaccess-filen i vilken som helst vanlig texteditor som Notepad.

Här är en enkel omdirigering, där vi försöker skicka en användare som besöker ett gammalt inlägg till ett nytt inlägg.

RewriteEngine On
Omdirigera 301 / a-very-old-post / http://yoursite.com/a-very-new-post/

Du kan lägga till koden ovan företrädesvis i slutet av din .htaccess-fil.

Det är allt. Vi hoppas att denna nybörjarguide för att skapa WordPress-omdirigeringar hjälpte dig att konfigurera omdirigeringar på din webbplats.

Du kanske också vill kolla in dessa 9 mest användbara .htaccess-trick för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map