Nybörjarhandbok för hur man kan moderera kommentarer i WordPress

WordPress levereras med ett inbyggt kommentarsystem som möjliggör samverkan kring ditt innehåll. I den här nybörjarguiden visar vi dig hur du modererar kommentarer i WordPress, hanterar kommentarspam och allt relaterat till kommentarer.


Kommentar Moderation

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Vad är kommentarer?

Nyligen när vi undervisade i en WordPress-klass fann vi att flera användare som hade använt WordPress i mer än 6 månader fortfarande inte visste vad som var syftet med kommentarer, var kom de ifrån och vad ska de göra med dem.

Kommentarer gör det möjligt för dina besökare att kommunicera med dig och andra läsare. De kan lägga till sina inlägg på en specifik artikel som du har skrivit, ställa frågor och ge feedback.

På de flesta WordPress-webbplatser kan alla med giltigt namn och e-post lämna en kommentar utan att verifiera sin identitet. Som standard är kommentarer aktiverade så beroende på vilket tema du använder kommer det att finnas en kommentarformulär längst ner på varje inlägg och sida på din webbplats.

När någon skickar in en kommentar kommer den att hållas för moderering för att du ska godkänna eller ta bort. Detta gör att du kan kontrollera vad som visas på din webbplats.

Moderera kommentarer i WordPress

Du kan se alla kommentarer på din WordPress-webbplats genom att klicka på kommentarmenyn i WordPress.

Moderera kommentarer i väntan på godkännande i WordPress

På kommentarsidan ser du fyra olika flikar (alla kommentarer, pågående, godkända, skräppost och papperskorgen). Kommentarer som behöver ditt godkännande visas under I väntan på flik.

För att godkänna en kommentar, ta musen över till kommentaren, så ser du actionlänkar under kommentaren. Klicka på Godkänn för att göra en kommentar synlig på din webbplats. Du kan också svara på en kommentar genom att klicka på svarslänken. Att svara på en kommentar godkänner kommentaren automatiskt också.

Om du ser en kommentar som ser ut eller känner skräppost kan du markera den som skräppost. Du undrar förmodligen hur ser en skräppekommentar ut?

Det finns få olika indikatorer som du kan använda för att berätta om en kommentar är skräppost:

  • Kommentarer med massor av länkar, nyckelord och konstiga tecken – Det här är den mest uppenbara typen av spam-kommentar, och du bör inte ha svårt att berätta det bortsett från en riktig kommentar.
  • Kommentera med ett falskt namn – Om du ser en kommentar som lämnas av en person som heter “Bästa hypoteksräntor” eller “Billig skrivarbläck”, kan du tydligt säga att det är en marknadsförare som försöker skräppost på din webbplats för en bakåtlänk.
  • Generiska kommentarer – Ofta förlitar spammare generiska kommentarer för att kringgå ditt skräppostfilter. Dessa generiska kommentarer är “Tack”, “Verkligen trevlig artikel”, eller infoga titel på ditt inlägg och lämna ett generiskt uttalande (exempel: Jag håller med om nybörjarguide för att kommentera moderering är viktigt).

WordPress levereras förinstallerat med Akismet, men du måste aktivera plugin och anmälan till denna anti-spam-tjänst för att hjälpa dig att minska skräppost.

När du markerar en kommentar som skräppost kommer Akismet att lära sig att få liknande kommentarer i framtiden. Alla kommentarer som är markerade som skräppost visas under skräppostfliken. Du behöver inte besöka den här fliken så ofta. Men om en användare klagar över att deras kommentarer inte visas på din webbplats, är detta det första stället du bör titta på. Om du hittar en kommentar som felaktigt fångats av Akismet som skräppost klickar du bara på länken Spam inte för att flytta den från skräppost till väntande.

Skräppostkommentarer i WordPress

Om du av någon anledning av misstag fick hundratals skräppostkommentarer som visas i väntande, kommer du helt enkelt till fliken Skräppost och klicka på kolla efter skräppostknappen. Detta utlöser en skräppontroll av befintliga kommentarer på din webbplats och Akismet kommer att flytta skräpkommentarer från Vänta till skräppost.

Du kan också klicka på knappen Töm skräppost för att radera alla spam-kommentarer samtidigt. Även om du inte gör det kommer spamkommentarer att raderas automatiskt av WordPress efter 15 dagar. Kom ihåg att om du tar bort tusentals spam-kommentarer på en gång kan det minska din webbplats lite. Om du försöker ta bort tusentals spam-kommentarer, är det bättre att prova metoden som beskrivs i vår guide för hur du snabbt kan ta bort spam-kommentarer i WordPress..

Om du vill ta bort en kommentar utan att markera den som skräppost klickar du helt enkelt på länken Papperskorgen under kommentaren. Kommentarer som du raderar kommer att skickas till papperskorgen och kommer att bo där under de kommande 30 dagarna. Efter den här tiden kommer WordPress automatiskt att ta bort dem för alltid. Om du av misstag raderade en kommentar, besök bara papperskorgen och klicka på länken Återställ under kommentaren.

Återställa en kommentar från papperskorgen i WordPress

Området för kommenteringsmoderering visar kommentarer för alla inlägg och sidor. Men du kan individuellt se kommentarerna på ett visst inlägg genom att antingen besöka det inlägget på din webbplats eller genom ditt administrationsområde.

Visar kommentarer för ett enda inlägg i WordPress Admin Area

Du kan se alla godkända och pågående kommentarer för ett inlägg genom att öppna det i inläggsredigeraren. Gå bara till Inlägg »Alla inlägg och klicka på länken Redigera under det inlägg du vill öppna. Bläddra ner till botten på inläggsredigeringsskärmen så ser du alla kommentarer som gjorts för inlägget.

Moderera kommentarer för ett inlägg i adminområdet

Du kan redigera, ta bort, svara och moderera kommentarer direkt härifrån. Om du inte ser kommentarerna under postredigeraren klickar du sedan på Skärmalternativ -knappen längst upp till höger på skärmen. Detta ger en nedrullningsmeny där du måste markera rutan bredvid Kommentarer. Efter det bläddrar du bara ned, så ser du kommentarer för det inlägget under postredigeraren.

Visar kommentarer på skärmen för redigering av inlägg

Slå på / av kommentarer för specifika inlägg i WordPress

Det finns ibland när du inte vill att kommentarer ska aktiveras på vissa inlägg. Med WordPress kan du stänga av kommentarer för enstaka inlägg eller sidor. Redigera helt enkelt ett inlägg och bläddra ner till redigeringsskärmen till diskussionsmetaboxen. Där kan du avmarkera rutan bredvid alternativet “Tillåt kommentarer”.

Stänga av / på kommentarer för ett enda inlägg i WordPress

Om du inte hittar diskussionsmetaboxen på skärmen för redigering av inlägg, måste du klicka på Skärmalternativknappen längst upp till höger på skärmen. Detta ger en nedrullningsmeny där du måste markera rutan bredvid diskussionen. Efter det bläddrar du ner så ser du diskussionsmetaboxen under postredigeraren.

Visar diskussionsmetabox på skärmen för postredigeraren

Kommentarinställningskonfiguration

Med WordPress kan du ändra kommentarkonfiguration för hela webbplatsen. Kommentarsinställningssidan finns under Inställningar »Diskussion. Det finns olika avsnitt på sidan med diskussionsinställningar, och vi kommer att leda dig genom varje alternativ på sidan.

Skärmen för diskussionsinställningar

Det översta avsnittet på skärmen för diskussionsinställningar styr standardinställningarna för artikeln. Det första alternativet i det här avsnittet låter din blogg meddela andra bloggar när du länkar till dem i en artikel. Det andra alternativet gör att liknande aviseringar från andra bloggar kan accepteras på din webbplats. Dessa kallas pingbacks och trackbacks, och vi rekommenderar att du avmarkerar båda dessa alternativ. Det första alternativet kan bromsa hela webbplatsen och det andra alternativet skulle ge dig en hel del skräpkommentarer.

Det tredje alternativet på skärmen för artikelinställningar är “Tillåt människor att posta kommentarer på nya artiklar”. Det möjliggör kommentarer för alla nya artiklar du skriver på din WordPress-webbplats. Det är viktigt att notera att du kan aktivera och inaktivera kommentarer för enskilda artiklar som vi visade dig tidigare i den här artikeln.

Andra avsnitt för kommentarinställningar

Under det andra avsnittet med kommentarinställningar kommer du att märka det första alternativet eftersom “Kommentarförfattare måste fylla i namn och e-post”. Detta alternativ gör det obligatoriskt för kommentarförfattare att ange namn och e-postadress med sina kommentarer. Du måste kontrollera det här alternativet om du inte vill tillåta anonym kommentering på din webbplats.

Det finns också ett alternativ att kräva att användare registrerar sig på din webbplats innan de lämnar en kommentar men enligt vår mening är det inte nödvändigt för de flesta webbplatser.

Du ser också alternativet för att stänga kommentarer på äldre artiklar. Vissa webbplatsägare använder detta för att förhindra skräppost, men det är helt personligt.

WordPress låter användare svara på kommentarer. Dessa svar visas kapslade under den ursprungliga kommentaren endast om du markerar rutan bredvid ‘Aktivera gängade (kapslade) kommentarer’. Du kan ange hur djup dessa kapslade kommentarer kan gå. Utseendet på dessa kapslade kommentarer hanteras av ditt WordPress-tema. Att ha för många nivåer kan snedvrida kommentarernas läsbarhet. Standardinställningen på 5 nivåer är tillräckligt bra för de flesta WordPress-teman. Mer avancerade användare kan kolla in vår guide om hur du utformar din WordPress-kommentarlayout.

Om en av dina artiklar blir populär och börjar få för många kommentarer, kommer du att märka att kommentarsektionen blir för lång. Användare måste bläddra mycket för att läsa de senaste kommentarerna till artikeln. För att lösa problemet kan du markera alternativet att dela kommentarer på sidor. Som standard tillåter detta alternativ 50 kommentarer på högsta nivå, du kan öka eller minska detta. Om du väljer detta alternativ visas också den sista kommentarsidan först.

Som standard visar WordPress den senaste kommentaren längst ner. Du kan vända detta för att visa äldre kommentarer högst upp.

Kommentera e-post och inställningar för manuell godkännande

I nästa avsnitt kan du ta emot e-postmeddelanden när en användare lämnar kommentarer på din webbplats eller när en kommentar hålls för moderering. Det här alternativet är bara spännande under de första dagarna av din webbplats. När du får fler kommentarer blir dessa e-postmeddelanden irriterande, så vi rekommenderar att du stänger av den.

Under avsnittet “Innan en kommentar visas” är det första alternativet att manuellt godkänna varje kommentar. Se till att den här rutan är markerad så att ingen kommentar kan visas på din webbplats utan ditt godkännande.

Under detta ser du alternativet “Kommentarförfattare måste ha en tidigare godkänd kommentar”. Om det här alternativet är markerat visas kommentarer från författare som har en tidigare godkänd kommentar utan uttryckligt godkännande. Avmarkera detta alternativ för att se till att alla kommentarer godkänns manuellt.

Inställningar för kommenteringsmoderering

En mycket vanlig egenskap hos automatiserade skräppostkommentarer är att de innehåller många länkar. Eftersom du redan har angett att dina kommentarer ska godkännas manuellt kommer alla dina kommentarer att gå till moderationskön oavsett hur många länkar de har.

Du kommer att se ett större textområde där du kan ange ord, IP- och e-postadresser eller webbadresser som du vill se upp för. Alla kommentarer som matchar saker du anger här kommer att skickas till moderationskön. Du behöver inte ange något här eftersom du redan har ställt in alla kommentarer som ska godkännas manuellt, och de går ändå till moderationskön.

Ställa in avatarer på din WordPress-webbplats

Det sista avsnittet på skärmen för inställningar för kommentarer är för Avatars. Det här är bilderna som visas bredvid kommentarförfattarens namn på din webbplats. WordPress använder Gravatar, som är en gratis tjänst som gör det möjligt för användare att ha samma avatar på alla bloggar de besöker (se vår guide om vad som är Gravatar). När en kommentarförfattare inte har en Gravatar-bild kopplad till deras e-postadress använder WordPress Mystery Man som standardgravatar. Du kan ändra detta genom att välja en standardavatar från listan eller till och med lägga till din egen anpassade standardgravatar i WordPress.

Det är allt, du har konfigurerat dina kommentarinställningar. Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Kommentarer från tredje part

Under åren har flera tredje parts kommentarplattformar införts för WordPress. Varje plattform har sitt eget moderationsgränssnitt och teknik. På WPBeginner använder vi Disqus-kommentarsystem.

För dem som undrar varför vi använder Disqus, här är en detaljerad beskrivning av varför vi bytte till Disqus och hur du kan ställa in Disqus på din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du konfigurerar och modererar kommentarer i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me