Nybörjarhandbok: Hur man säkert uppdaterar WordPress (Infographic)

Vill du uppdatera WordPress men inte vet var du ska börja? Nybörjare är ofta rädda för att en uppdatering kan bryta deras webbplats.


Denna rädsla är förståelig, men det är viktigt att använda den senaste versionen av WordPress för bästa säkerhet och prestanda på din webbplats.

I den här nybörjarguiden visar vi dig hur du säkert kan uppdatera WordPress som en proffs utan att bryta din webbplats.

Ultimate Guide to Upgrade WordPress för nybörjare

Att uppgradera din WordPress-webbplats är en vanlig underhållsuppgift. Vi har skapat en infographic som är lätt att följa som du kan använda som referensguide.

Klicka på bilden nedan för att se hela infografin eller fortsätta läsa textinstruktionerna.

Ultimate Guide to Upgrade WordPress - Infographic

Varför du alltid ska uppdatera WordPress

Ledande säkerhetsforskning i WordPress visar att majoriteten av WordPress-webbplatser som hackas antingen beror på en föråldrad WordPress-kärna, plugins eller tema.

WordPress underhålls aktivt av utvecklare från hela världen. Dessa utvecklare hittar och fixar buggar, lägger till nya funktioner och jagar upp säkerhetsproblem på regelbunden basis. Dessa ändringar släpps sedan i en ny WordPress-version.

Om det inte är en stor utgåva kan WordPress automatiskt uppdatera sig själv till den nyare versionen. För större utgåvor, såvida du inte är på hanterad WordPress-värd, måste du själv initiera uppdateringen manuellt.

Du måste uppdatera för att se till att din webbplats har de senaste säkerhetsuppdateringarna, de senaste funktionerna och bästa hastighet och prestanda.

Mer information om detta ämne finns i vår guide om varför du alltid ska använda den senaste versionen av WordPress.

Som sagt, låt oss se hur du säkert kan uppdatera WordPress till den senaste versionen.

Förbered dig innan du uppgraderar WordPress

Det viktigaste du behöver göra innan du uppgraderar WordPress är att skapa komplett WordPress-säkerhetskopia.

Även om du har installerat ett automatiskt WordPress-backup-plugin. Du måste fortfarande se till att du skapar en ny säkerhetskopia och lagrar den säkert på en avlägsen plats.

En komplett WordPress-backup innehåller allt.

 • Din WordPress-databas
 • Alla dina bilder och mediauppladdningar
 • Dina WordPress-plugins och teman
 • Core WordPress-filer

Det här steget är avgörande eftersom det gör att du kan återställa WordPress från säkerhetskopiering om något skulle gå fel.

När du har skapat en fullständig säkerhetskopia och lagrat den på en annan plats (din dator eller molnlagring som Google Drive), kan du gå vidare till nästa steg.

Uppgradera WordPress till den senaste versionen

Det finns två enkla sätt att uppdatera din WordPress-webbplats till den senaste versionen. Den ena är automatisk och den andra är manuell. Vi kommer att visa dem båda.

Metod 1: Uppdatera WordPress med det inbyggda systemet (1-klick)

Den här metoden är enklare och rekommenderas för alla användare.

Logga in först på adminområdet på din WordPress-webbplats och gå till Dashboard »Uppdateringar sida.

Du kommer att se meddelandet om att en ny version av WordPress är tillgänglig. Nu behöver du bara klicka på knappen “Uppdatera nu” för att initiera uppdateringen.

WordPress-uppdateringssidan

WordPress hämtar nu den senaste versionen av programvaran och installerar den åt dig.

Du kommer att se uppdateringsförloppet på din skärm. Under uppgraderingen kommer WordPress att sätta din webbplats i underhållsläge.

Uppdatering av WordPress-uppdatering

Din webbplats kommer fortfarande att vara synlig för användare, men du kommer inte att kunna installera plugins eller teman medan uppdateringen pågår.

När uppdateringen är över kommer du att omdirigeras till välkomstskärmen för WordPress. Beroende på varje utgåva kan du se en sida som förklarar vad som är nytt i WordPress och vilka funktioner du bör prova.

Det är allt, du har uppdaterat WordPress till den senaste versionen.

Metod 2: Uppdatera WordPress manuellt med FTP

Den här metoden kräver att du använder FTP för att manuellt ladda upp WordPress-filer. Du kan använda detta när den första metoden inte fungerar av några skäl.

Först måste du ladda ner den senaste versionen av WordPress. Gå till nedladdningssidan för WordPress och klicka på knappen Hämta.

Ladda ner WordPress

Din webbläsare kommer nu att ladda ner WordPress i en zip-fil. När du har laddats ner måste du extrahera zip-filen. Inuti ser du en wordpress-mapp. Den här mappen innehåller alla WordPress-filer du behöver för uppdateringen.

Därefter måste du öppna din FTP-klient och ansluta till din webbplats. När du är ansluten går du till wordpress-mappen som du just har extraherat från zip-filen i kolumnen för lokala filer.

Gå till kolumnen för fjärrfiler genom att gå till din webbplatss rotmapp. Den här mappen kan vara public_html eller uppkallad efter webbplatsens domännamn. Inne i den här mappen ser du dina WordPress-filer och -mappar.

Ladda upp WordPress-filer

Välj alla filer i wordpress-mappen på din dator och högerklicka sedan för att välja Upload.

Din FTP-klient börjar nu ladda upp WordPress-filer från din dator till din webbplats.

Men din webbplats har redan äldre versioner av filerna med samma namn. Du blir frågad, vad vill du göra med dessa filer. Du måste välja “Skriv över” och markera rutan bredvid “Använd alltid denna åtgärd”.

Skriv över filer

Detta kommer att säkerställa att alla WordPress-filer på din webbplats ersätts av de nyare versionerna av filerna.

När överföringen är klar måste du gå till adminområdet på din WordPress-webbplats. Detta steg är nödvändigt eftersom ibland en nyare version av WordPress också kan behöva uppdatera din WordPress-databas.

Databasuppdatering krävs

I så fall kan du se en sida som nämner att databasuppdatering krävs. Klicka på knappen “Uppdatera WordPress-databas” för att fortsätta.

Det är allt, du har uppdaterat din WordPress-webbplats. För mer detaljerade steg, se vår guide om hur man manuellt kan uppdatera WordPress via FTP.

Saker att göra efter uppdateringen

När du har uppgraderat WordPress på din webbplats måste du se till att allt fungerar som förväntat. Besök bara din webbplats i ett nytt webbläsarfönster och granska Inställningar i WordPress admin-området.

Om du stöter på något problem, ta en titt på vår lista över vanliga WordPress-fel och hur du åtgärdar dem. Om problemet du står inför inte finns där följer du stegen i vår WordPress felsökningshandbok för att ta reda på problemet och tillämpa en lösning.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att enkelt uppdatera WordPress till den senaste versionen. Du kanske också vill se vår steg för steg WordPress SEO-guide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map